UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Nu s-au mai văzut de 9 luni și jumătate…

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

  • De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
  • Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă – precum în cel de-al Doilea Război Mondial – ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în Constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

26.01.2023 ucraina6

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.

Winston Churchill nu a spus niciodată – Ar fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Olaf Scholz a îmbogățit internetul cu un cuvânt nou: Internauții au inventat verbul scholzing, derivat din numele cancelarului german. Sensul lui aproximativ este de a face în mod constant promisiuni, dar de a întârzia îndeplinirea lor, sau de a nu le îndeplini deloc.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

„NATO nu este în război cu Rusia, iar furnizarea de arme unui stat de autoapărare este stipulată în articolul 51 din Carta ONU” – Anne-Clair Legendre, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Directorul CIA – William Burns: „Putin, cred, pariază chiar acum că poate face timpul să lucreze pentru el”, a spus Burns. „Cheia va fi pe câmpul de luptă în următoarele șase luni, ni se pare”. Cât mai curând posibil, Ucraina are nevoie de armament, sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune și avioane.

Amănunte în articolul CIA Director William Burns: Next 6 months will be „critical” in Ukraine war – apărut în CBS News.

Numărul soldaților ruși uciși și răniți în Ucraina se apropie de 200.000, relatează New York Times. Aceasta este opinia oficialilor americani de rang înalt. Rusia a suferit cele mai mari pierderi recent în luptele pentru Bakhmut și Soledar.

Miniștrii apărării din Franța și Italia au încheiat discuțiile privind trimiterea sistemului de apărare aeriană SAMP/T-MAMBA în Ucraina în această primăvară. „Este cel mai bun sistem antirachetă european cu rază lungă de acțiune (100 km), proiectat de Franța și Italia”, se spune în declarație.29.01.2023 ucraina6

Premierul portughez António Costa a anunțat că țara va trimite în continuare tancuri grele Leopard 2 în Ucraina, fără a preciza numărul de vehicule.

Noul președinte al Republicii Cehe a cerut transferul oricăror arme către Ucraina, cu excepția armelor nucleare. „Cred că nu ar trebui să limităm furnizarea de echipamente militare. Singura excepție o reprezintă armele nucleare și implicarea directă a NATO în conflict”, a spus Piotr Pavel.

Germania a aprobat transferul a 88 de tancuri Leopard 1 din stocurile industriale în Ucraina. Ex-germanul Leopard 1, combinat cu alte 20 de tancuri de același model, pe care Danemarca plănuiește să-l doneze, ar putea echipa o întreagă brigadă de tancuri ucrainene.

În plus, guvernul German intenționează să cumpere 15 tunuri antiaeriene Gepard și muniție din Qatar și apoi să le transfere în Ucraina.

Ministerul britanic al Apărării a publicat fotografii în care militarii ucraineni se antrenează pentru a opera tancuri Challenger 2.29.01.2023 ucraina29.01.2023 ucraina1

SUA impun sancțiuni suplimentare împotriva producătorului iranian de drone. De data aceasta, 8 directori ai companiei iraniane de producție de UAV Paravar Pars sunt pe lista de sancțiuni. Compania în sine a fost de mult timp sub sancțiunile SUA și UE.

Rusia: Parlamentul Dumei de Stat a cerut să interzică vânzarea jucăriilor de tancuri NATO în țară.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

După ce a găzduit un summit cheie cu UE, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că dorește să înceapă discuțiile privind aderarea țării sale devastate de război „în acest an”, deși UE a spus că Kyivul mai are un drum lung de parcurs.29.01.2023 ucraina5

29.01.2023 ucraina4

Citește articolul EU has no ‘rigid timelines’ for Ukraine’s membership – apărut în DW.

Josep Borrell Fontelles: „Un alt exemplu concret de sprijin acordat forțelor armate ucrainene pentru a-și apăra teritoriul, suveranitatea și populația:
Astăzi, noi camioane off-road au sosit în Ucraina.

In total:

  • 13 camioane noi de teren pentru transportul forțelor militare;
  •  94 de camioane de teren;
  • 50 de ambulanțe.

Și vor veni și altele. UE va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi necesar.”

Ministrul polonez al apărării naționale a sosit la Kiyv pentru o vizită. Scopul său a fost să discute cu autoritățile ucrainene despre sprijinul militar suplimentar al Poloniei pentru Ucraina.

Germania a strâns dovezi ale crimelor de război din Ucraina, a declarat procurorul general al țării, într-un interviu publicat sâmbătă, adăugând că vede necesitatea unui proces judiciar la nivel internațional.

Amănunte în articolul Germany has evidence of war crimes in Ukraine ‘in three-digit range,’ prosecutor says – apărut în Reuters.

Ambasadele occidentale nu vor părăsi Kyivul, în ciuda amenințării unei noi ofensive rusești, a declarat ministrul de externe Kuleba. Potrivit acestuia, partenerii occidentali au încredere în armata ucraineană, indiferent de evenimentele care au loc.

04.02.2023. Președintele Zelenski: „Formula ucraineană pentru pace constă din zece puncte clare, care sunt capabile să creeze o nouă arhitectură de securitate, importantă la nivel global. Arhitectura este cea care va reda libertatea întregului pământ ucrainean și a întregului nostru popor”. – Video oficial!

25 de milioane de euro din UE vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente pentru deminarea Ucrainei – a declarat ministrul adjunct de interne al Ucrainei. Șeful diplomației europene Josep Borrell a spus asta în timpul summit-ului UE-Ucraina de la Kyiv. El a subliniat că protecția civililor este o prioritate pentru Bruxelles. În timpul unei întâlniri cu șeful diplomației europene Josep Borrell, Meri Akopyan a spus că peste 30% din teritoriul Ucrainei este acum minat.

7 adolescenți au fost răniți în Izium, regiunea Harkiv, după detonarea unei mine PFM-1. Acest lucru a fost raportat de administrația militară regională Harkiv.

Ucraina garantează partenerilor săi că rachetele cu rază lungă furnizate nu vor lovi teritoriul Rusiei. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a spus acest lucru la întâlnirea comună a guvernului ucrainean și a Comisiei Europene.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat că a sugerat ca președintele Zelenski să rupă relațiile diplomatice cu Iranul.

Într-o oră, oamenii din Lituania au reușit să strângă 1 milion de euro pentru achiziționarea de radare pentru Ucraina. Până acum, suma strânsă a depășit 5 milioane de euro.

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a spus că țara ei nu se va alătura NATO fără Suedia. Aderarea Suediei i se opune Turcia.29.01.2023 ucraina

Rusia a eliberat cadavrele a doi lucrători umanitari britanici pe care i-a ucis în Ucraina. Cadavrele lui Chris Parry, în vârstă de 28 de ani, și ale lui Andrew Bagshaw, în vârstă de 47 de ani, au fost returnate în cadrul unui schimb de prizonieri, care a dus astăzi la eliberarea a 116 prizonieri ucraineni. Schimb mare de prizonieri astăzi. 116 ucraineni din armată, forțe speciale, forțe de apărare, gardă națională, poliție, polițiști de frontieră, marina și serviciu de urgență. 63 de orci s-au întors.

Amănunte în articolul Chris Parry and Andrew Bagshaw’s bodies recovered in prisoner swap – Ukraine – publicat în BBC.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat un videoclip cu schimbul de prizonieri de astăzi.

„Am ucis trei ruși”: forțele speciale secrete ucrainene care duc lupta peste graniță.

Vezi și articolul ‘We killed three Russians’: the secretive Ukrainian special forces taking the fight across the border – publicat de The Guardian.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Procurorul general al SUA a spus că bunurile confiscate ale oligarhului rus vor fi folosite pentru a ajuta Ucraina. Merrick Garland a anunțat acest lucru la o conferință de presă comună cu procurorul general ucrainean Andriy Kostin, relatează CNN.

„Astăzi anunț că am autorizat primul transfer al bunurilor rusești confiscate pentru utilizare în Ucraina”, a spus Garland. Potrivit acestuia, este vorba despre 5,4 milioane de dolari ai oligarhului rus Konstantin Malofeev.29.01.2023 ucraina2

Rusia previzibilă

Ieri dimineață, sirenele de raid aerian au sunat la Kyiv, în vreme ce liderii Uniunii Europene erau așteptați să țină un summit cu președintele Zelenski în capitala Ucrainei. Liderii UE plănuiesc să discute despre sprijin financiar și militar suplimentar pentru Ucraina.

A fost un incendiu masiv în Herson noaptea. Potrivit rapoartelor preliminare, ocupanții au lovit un depozit de artificii din centrul comercial Epicenter.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Putin a spus că sarcina principală a Rusiei este să creeze condiții pentru conservarea țării”. Anul trecut, sarcina principală a fost „Denazificarea și Demilitarizarea Ucrainei”. De unde deducem că prioritățile se schimbă…

Gradul de recrutare a deținuților din PMC „Wagner” a scăzut semnificativ în comparație cu vârful dintre vara și toamna anului 2022, potrivit informațiilor britanice.

Mobilizare în Rusia: Familiile mobilizaților din regiunea Moscova vor primi 10 kg de cartofi și 10 kg de morcovi.

La scurt timp după ce Rusia și-a început invazia mortală a Ucrainei în martie trecut, oficialii ucraineni și grupările pentru drepturile omului au avertizat că forțele ruse au început să răpească și să mute cu forța mii de copii ucraineni.

Citește articolul ‘Kidnapped’ by Russian soldiers: Ukrainian orphans, guardian share their story after release – apărut în ABC News.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Un CAESAR furnizat de francezi lovește poziții rusești în zona Ugledar.

Șeful Biroului Președintelui Andriy Yermak, relatează că rușii au bombardat centrul orașului Toretsk, regiunea Donețk.

Șaisprezece copii de 7-16 ani din regiunea Herson, deportați de Rusia în Crimeea ocupată sub pretextul „reabilitării”, au fost returnați în Ucraina.

Moartea niciunui copil nu trebuie să fie uitată și să rămână nepedepsită29.01.2023 ucraina1

Noua armă, Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), va permite armatei Ucrainei să lovească ținte la distanța de două ori mai mare decât cea accesibilă cu rachetele pe care le trage acum de la Sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) furnizat de SUA.

Zona de lovitură cu rachete GLSDB cu rază lungă de acțiune din noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina. GLSDB-urile ajung în Berdyansk și Mariupol ocupate, precum și în partea de nord a Crimeei.29.01.2023 ucraina3

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXIII) – publicat pe 3 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXII) – publicat pe 2 februarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXI) – publicat pe 31 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XX) – publicat pe 30 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIX) – publicat pe 29 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVIII) – publicat pe 28 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVII) – publicat pe 27 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVI) – publicat pe 26 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XV) – publicat pe 25 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIV) – publicat pe 24 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIII) – publicat pe 23 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XII) – publicat pe 22 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI) – publicat pe 21 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.