UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

15.01.2023 ucraina2

Zelenski:Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»

Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO a spus că prăbușirea elicopterului de la Kyiv a fost o „nouă tragedie” pentru o țară care a suferit deja în timpul războiului. A mai spus că „dacă dorim pace, atunci trebuie să oferim sprijin militar Ucrainei.” Mesajul său la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveția): pentru a obține pacea mâine, Ucraina are nevoie de mai multe arme astăzi. Aliații NATO intensifică livrările de arme, muniții și apărare antiaeriană. Ne vom continua sprijinul atâta timp cât este nevoie – de dragul Ucrainei și al nostru.”

La Forumul Economic Mondial de la Davos, Președintele Ucrainei Zelenski a spus: „Tirania depășește democrația. Rusia a avut nevoie de mai puțin de o secundă pentru a începe războiul… Timpul pe care lumea liberă îl folosește pentru a gândi este folosit de statul terorist pentru a ucide.” „Lumea nu trebuie să ezite astăzi și niciodată”, a spus el, adăugând că „lumea trebuie să facă mai repede decât face Rusia noile sale mișcări”. 15.01.2023 ucraina6

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Scholz deține „cheia” Leopards pentru Ucraina, dar îl așteaptă pe Biden!

Volodimir Zelenski a mulțumit aliaților pentru sprijinul și furnizarea de asistență militară. „Ne pregătim pentru Ramstein de mâine – ne aşteptăm la decizii puternice. Ne aşteptăm la un pachet puternic de sprijin militar din partea Statelor Unite”, a spus Zelenski în discursul său de seară. (subtitrat în engleză)

Zelenski: „Multe țări europene sunt pregătite să furnizeze tancuri Ucrainei, dar așteaptă permisiunea țărilor producătoare”.

Germania se așteaptă ca SUA să fie primul stat care va furniza tancuri Ucrainei.
Germania poate acorda aliaților săi permisiunea de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și de a începe livrările acestora, cu condiția ca SUA să fie de acord să transfere mai întâi tancurile Abrams în Ucraina.

Rheinmetall Concern poate furniza peste 100 de tancuri Ucrainei în acest an, dacă primește aprobarea guvernului German. Este vorba despre tancuri Leopard 2, precum și tancuri recondiționate Leopard 1 și British Challenger 1.

O serie de țări din UE vor anunța furnizarea de tancuri Leopard 2 către Ucraina, în cadrul unei întâlniri de la baza americană de la Ramstein (Germania), a declarat ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anusauskas.

El a adăugat că în total poate fi vorba despre sute de vehicule blindate.

Ieri, Anita Anand, Ministrul Apărării Canadei s-a aflat în vizită la Kyiv, Ucraina, pentru a reafirma solidaritatea neclintită a Canadei cu Ucraina și pentru a se întâlni cu oficiali ucraineni, inclusiv cu ministrul Apărării Oleksii Reznikov.

Canada: Aceste 200 de vehicule blindate vor fi nou-nouțe, achiziționate de la Roshel, o companie canadiană. Canada trimite, de asemenea, Sistemul național avansat de rachete sol-aer, 39 de vehicule blindate de sprijin de luptă, arme antitanc, obuze M777 și multe altele. Acest ajutor este evaluat la peste 90 de milioane de dolari și este alocat ca parte a ajutorului militar suplimentar de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina, anunțat de prim-ministrul Trudeau în noiembrie 2022.

„APC-urile Senator sunt vehicule de securitate care sunt ușor de manevrat și adaptabil. Vehiculele oferă tehnologie de ultimă oră, cea mai bună din clasă, iar armele pot fi montate cu ușurință pe ele. Aceste vehicule permit transportul în siguranță al personalului și echipamentelor și evacuări medicale. Armura vehiculelor va ajuta la protejarea trupelor atunci când acestea nu pot evita pericolul.”

15.01.2023 ucraina5Anita Anand și Oleksii Reznikov „au discutat despre viitoarea lor participare la reuniunea din această săptămână a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei (UDCG), programată pentru vineri, 20 ianuarie 2023, la Baza Aeriană Ramstein din Germania. Miniștrii au convenit asupra importanței UDCG ca forum în care partenerii Ucrainei pot auzi direct de la oficialii ucraineni despre cele mai presante nevoi de apărare ale țării, inițiind în același timp planificarea strategică pe termen lung. Miniștrii au hotărât să continue discuțiile frecvente pe bază bilaterală.”

Amănunte în materialul Defence Minister Anita Anand visits Kyiv, meets with Defence Minister Oleksii Reznikov, and announces donation of 200 additional armoured vehicles – pe site-ul Guvernului canadian.

SUA pregătește un pachet de ajutor pe scară largă pentru Ucraina, în valoare de 2,6 miliarde de dolari, relatează CNN.

SUA intenționează să trimită aproximativ 100 de vehicule blindate Stryker în Ucraina, ca parte a unui nou pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari, adăugând un alt sistem de arme mai puterni,c pe care îl reținuse anterior.

Generalul-locotenent american în retragere Ben Hodges a declarat miercuri că o armă pe care Statele Unite o vor furniza în curând Ucrainei ar trebui să provoace panică în rândurile conducerii militare a Rusiei.

Amănunte în articolul Ukraine’s Newest Weapon Should Worry Russia’s Navy, Air Force: Ex-General – apărut în Newsweek

Suedia va trimite în Ucraina unități de artilerie autopropulsate Archer, precum și 50 de vehicule de luptă CV90 și 57 de roboți antitanc NLAW.

Ucraina va primi cel mai mare pachet de ajutor militar din Estonia, a declarat premierul Kaja Kallas. Kaja Kallas:Guvernul a decis astăzi să trimită cel mai mare pachet de ajutor de până acum al Estoniei către Ucraina . Acest lucru duce ajutorul nostru militar total către Ucraina peste 1% din PIB-ul nostru. Pachetul include obuziere, lansatoare de grenade și muniție – ceea ce ne-a cerut Ucraina.”

Danemarca va trimite 19 tunuri autopropulsate Caesar în Ucraina, a declarat Jakob Ellemann-Jensen, ministrul Apărării.

Bulgaria a furnizat Ucrainei importante cantități de combustibil (motorină) și arme, dar a trebuit să păstreze secretul acestor operații, din cauza politicienilor pro-Moscova din guvern.

Amănunte în articolul Bulgaria to the rescue: How the EU’s poorest country secretly saved Ukraine – apărut în POLITICO.

Administrația Biden începe în sfârșit să admită că Kyivul ar putea avea nevoie de posibilitatea de a lovi ținte în Crimeea, chiar dacă o astfel de mișcare crește riscul de escaladare, scrie NY Times.

Premierul polonez Morawiecki despre tergiversarea lui Scholz de a permite Poloniei să-și trimită tancurile Leopard: „Consimțământul are o importanță secundară aici. Fie vom obține acest consimțământ rapid, fie vom face singuri ceea ce trebuie.”

Serbia va trimite ajutor umanitar Ucrainei, pentru a menține sistemul energetic al țării, a informat presa.

Până la sfârșitul acestui an, toate țările UE vor scăpa de resursele energetice ale Rusiei, cu excepția poate Ungariei, care va deveni o excepție „din motive politice”. Acest lucru a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell.

Germania nu mai este dependentă de importurile rusești de energie, a declarat ministrul de finanțe al țării, Christian Lindner. El a menționat că după izbucnirea războiului din Ucraina, Germania a reușit să-și diversifice aprovizionarea.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Zelenski a făcut apel la toți partenerii internaționali să susțină crearea unui tribunal special pentru conducerea militară și politică de vârf din Rusia și Belarus. În Parlamentul European, 472 de deputați au votat pentru crearea tribunalului (19 împotrivă, 33 de abțineri).

Oficialii ucraineni și echipajul care au murit în tragicul accident de elicopter de la Kyiv.16.01.2023 ucraina3

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Patriarhul Kirill: „Orice dorință de a distruge Rusia va însemna sfârșitul lumii”.

16.01.2023 ucraina

O altă amenințare nucleară din partea lui Medvedev. „Pierderea unei puteri nucleare într-un război convențional ar putea declanșa un război nuclear. Puterile nucleare nu au pierdut conflicte care le afectează soarta”, a spus Medvedev, ca răspuns la declarația lui Scholz că „Rusia trebuie să piardă pentru a obține pacea”.

Kadyrov a criticat o posibilă interdicție de a purta barbă în rândurile armatei ruse.

Forțele ucrainene au eliminat cel puțin 1 666 de ofițeri ruși până la 19 ianuarie ’23. Confirmările se fac prin intermediul datelor disponibile public din Rusia, cum ar fi avizele funerare, necrologurile sau site-urile de știri.16.01.2023 ucraina4

Un sistem de rachete antiaeriene „Pantsir-S1” a fost instalat pe acoperișul unei clădiri administrative din Moscova.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Oamenii continuă să depună flori la monumentul lui Taras Shevchenko din Sankt Petersburg, în memoria victimelor loviturii cu rachete din Dnipro.16.01.2023 ucraina516.01.2023 ucraina6

Primarul Vitali Klitschko i-a înmânat lui Boris Johnson medalia „Cetăţean al Kyivului” la Davos.16.01.2023 ucraina1

Metroul din Kyiv, stația Teatralna, ieri seară.

Maxim Omelianenko s-a întors de pe frontul din Bakhmut pentru a-și vizita mama aflată în spital. Femeia a fost rănită în timpul atacului cu rachetă din Dnipro. „Mama este într-o stare stabilă, va fi transferată de la terapie intensivă, iar eu mă întorc la Bakhmut”, a spus Maxim.16.01.2023 ucraina2

Dr. Artem Ostapchuk pozează în ceea ce era o maternitate cu o zi mai devreme, la adăpostul unui spital din Kherson. Șapte viitoare mame erau în spital când artileria rusă a bombardat-o.15.01.2023 ucraina315.01.2023 ucraina4

Mass-media ucraineană publică un videoclip cu bombardamente puternice în satul Novoselivske, regiunea Lugansk. Judecând după unda de șoc, ocupanții au folosit probabil un lansator UR-77. Folosirea unor astfel de arme în zonele rezidențiale este o crimă de război, deoarece civilii nu au nicio șansă de supraviețuire.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.