UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Versiunea NATO a cântecului ucrainean „Șchedryk” (Carol of the Bells)

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
19.12.2022 ucraina1Timofei Korneichuk, în vârstă de 1,5 ani – omorât, împreună cu părinții săi – la Kryvyi Rih, după un atac cu rachete al ocupanților ruși

Casa Albă consideră că momentul negocierilor de pace cu privire la Ucraina nu a venit încă, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui SUA.

Politicienii și diplomații occidentali cred că s-ar putea să nu existe discuții între Rusia și Ucraina pentru „încă câțiva ani” și că conflictul ar putea fi înghețat, a scris Politico, citând surse.

Președintele ucrainean Zelenski este la curent cu propunerile de începere a negocierilor cu Rusia, dar nu vede ce se poate negocia. El a spus asta într-un interviu acordat canalului francez LCI.

Acest război se va termina. Și se va termina atunci și numai dacă Ucraina rămâne o țară liberă, suverană, independentă, cu un teritoriu intact” – a subliniat președintele Statului Major al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley.

«O încetare a focului în condițiile Rusiei nu va pune capăt „ororii” oamenilor din Ucraina, ci dimpotrivă», a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock.

„Nu văd un sfârșit prea curând pentru că acesta este un război global… Cred că războiul începe atunci când un imperiu începe să slăbească. Când există arme de folosit, testat și vândut. Sunt multe în joc”, a spus Papa Francisc, într-un interviu acordat publicației spaniole ABC.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a spus că nu vede perspective pentru negocieri de pace între Kyiv și Moscova în viitorul apropiat.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Zelenski a dat Congresului un steag ucrainean pe care armata l-a predat în Bakhmut ca mulțumire pentru ajutor. „Lasă acest steagul să rămână cu tine”!20.12.2022 ucraina520.12.2022 ucraina2

O fotografie emblematică din Congresul SUA20.12.2022 ucraina1

Comparați-i, că merită toți banii!20.12.2022 ucraina320.12.2022 ucraina4

Conferința de presă comună a lui Joe Biden și Volodimir Zelenski, după vizita la Casa Albă

Președintele american Joe Biden a găzduit la Casa Albă o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimr Zelenski.

„A fost foarte important pentru el (Putin) și pentru toți ceilalți să vadă că eu și președintele Zelenski suntem uniți, două țări împreună, pentru a ne asigura că nu poate reuși”, a spus președintele Biden.

Președintele Biden: «Cred că avem, împărtășim exact aceeași viziune, aceea a unei Ucraine libere, independente, prospere și sigure. Amândoi vrem ca acest război să se termine și s-ar putea încheia astăzi dacă Putin ar avea vreo demnitate și ar face ceea ce trebuie și doar ar spune: „Retrageți-vă!”»

Președintele Biden a declarat că Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională va trimite peste 374 de milioane de dolari în ajutor umanitar în Ucraina – pentru asistență alimentară și în numerar pentru 1,5 milioane de oameni + acces la îngrijire medicală, apă potabilă și căldură pentru peste 2,5 milioane de ucraineni.

Zelenski a spus: „Luptăm cu adevărat pentru victoria noastră comună împotriva acestei tiranii”. Despre discuțiile de pace „Nu poate exista pace justă în războiul care ne-a fost impus”. A spus că nu poate folosi numele pe care ar prefera să le folosească pentru a-i numi pe ruși, dar spune că sunt „inumani”.

Președintele Zelenski numește sistemul de apărare antirachetă Patriot – pe care SUA îl trimite în Ucrainei – un „pas foarte important pentru a crea spațiu aerian securizat peste Ucraina”. A spus că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru tot ceea ce a făcut și îi mulțumește încă o dată președintelui Biden pentru sprijinul său.

President Biden: „Am avut onoarea să mă așez cu președintele Zelenski al Ucrainei. Am fost în comunicare de-a lungul războiului, dar a fost semnificativ să vorbim în persoană. I-am spus președintelui Zelenski că Statele Unite se angajează să sprijine poporul ucrainean atât timp cât este nevoie.”

Senatul SUA a votat pentru includerea unui amendament în proiectul de buget care să permită confiscarea bunurilor înghețate ale oamenilor de afaceri ruși în favoarea Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președintele polonez Andrzej Duda, înainte de a se întoarce în Ucraina.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski:Ne întoarcem de la Washington cu rezultate bune. Cu lucruri care vor ajuta cu adevărat.” (subtitrat în engleză)

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Ministerul ucrainean al Apărării raportează că 100.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei.20.12.2022 ucraina8

În satul Kuban Bakinskaya, situat în apropiere de satul Molino (unde se află baza PMC Wagner), a fost descoperit un uriaș cimitir cu morminte proaspete. Prigozhin a confirmat că mercenarii săi sunt îngropați acolo.20.12.2022 ucraina920.12.2022 ucraina10

Numărul luptătorilor din grupul neo-nazist Wagner al Rusiei a crescut de la 1.000 la aproape 20.000 în Ucraina, spun oficialii guvernului britanic, un semn al dependenței tot mai mari a Rusiei de contractorul militar în sprijinul invaziei sale.20.12.2022 ucraina13

«Influența și prezența  Wagner au devenit mai puternice, deoarece planurile de invazie ale Rusiei s-au bâlbâit, au stagnat și au suferit eșecuri. În martie 2022, se credea că Wagner a trimis o forță inițială de puțin peste 1.000. Dar, potrivit oficialilor britanici, acest număr a crescut acum la peste 20.000 – aproximativ 10% din totalul forțelor ruse de pe teren. Rândurile umflate ale Wagner sunt legate de recrutarea țintită a condamnaților în închisorile rusești. Oficialii britanici spun că estimările „open source” sugerează că numărul condamnaților din închisorile rusești a scăzut cu peste 23.000 în cele două luni care au precedat luna noiembrie 2022 – perioada în care s-au făcut recrutări.»

Amănunte în articolul Russia-supporting Wagner Group mercenary numbers soar – publicat de CNN.

Ben Hodges, fost comandant al Armatei Statelor Unite în Europa: „Crimeea va fi eliberată până la sfârșitul lunii august 2023.”20.12.2022 ucraina6

G7 va aloca 32 de miliarde de dolari în ajutor bugetar Ucrainei în 2023. Această sumă include 18 miliarde de euro din UE.20.12.2022 ucraina12

Danemarca va oferi Ucrainei un nou pachet de asistență financiară, în valoare de 43 de milioane de dolari, a declarat ministrul danez al Apărării.

Începând din ianuarie, alți 19.200 de militari ucraineni vor fi antrenați în Marea Britanie. Marea Britanie este coordonatorul asistenței pentru formarea ucrainenilor cu participarea altor țări.

Uniforme de iarnă și haine călduroase: Islanda oferă ajutor umanitar Ucrainei. Anterior, în țară a fost organizat un maraton la nivel național de tricotat șosete și pulovere pentru AFU. De asemenea, guvernul a participat activ la formarea pachetului de ajutor militar.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Associated Press estimează că cel puțin 10.000 de morminte noi au apărut în Mariupol de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

Crucișătorul „Amiral Kuznetsov” a luat foc în Murmansk, relatează agenția de presă de stat rusă TASS.20.12.2022 ucraina7

Reuters: «Coreea de Nord a furnizat un lot de arme mercenarilor PMC „Wagner”».

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

După eliberarea regiunii Harkiv, oamenii legii au reușit să stabilească datele personale ale a 290 de ucraineni îngropați în gropi comune. Un total de 451 de persoane au fost exhumate, a informat parchetul regional Harkiv.

Administrația Biden a lansat un grup operativ extins pentru a investiga modul în care componentele americane și occidentale ajung în dronele fabricate iranian pe care Rusia le lansează în Ucraina, au declarat pentru CNN mai mulți oficiali.

Lupte grele au loc în Vuhledar, regiunea Donețk. Jurnalistul Iuri Butusov a publicat imagini ale orașului distrus.

20.12.2022 ucraina11

Primiți doi copii  din Herson cu un colind adaptat zilelor noastre!?

Un cântec popular scurt specific, în acest caz cu un text copilăresc semi-obscen, despre o broască și un câine care-l abuzează pe Putin.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.