UCRAINA – de la lume adunate (XVIII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!23.11.2022 ucraina5

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg:Majoritatea războaielor se termină cu negocieri. Dar ce se întâmplă la masa de negocieri depinde de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă. Prin urmare, cea mai bună modalitate de a crește șansele pentru o soluție pașnică este sprijinirea Ucrainei.”

Volodimir Zelenski a spus că s-ar bucura doar dacă problema reocupării Crimeei s-ar rezolva într-un mod non-militar. Totuși, dacă negocierile de pace vor propune cedarea Crimeei către Rusia și legalizarea anexării peninsulei, aceste propuneri vor fi respinse.

UE urmează să furnizeze Ucrainei 200 de transformatoare și 40 de generatoare de energie, a declarat  președintele Comisiei Europene

James Cleverley, Secretarul britanic de externe a sosit pentru prima dată la Kyiv. El s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski și Dmytro Kuleba și a anunțat un nou pachet de ajutor din Regatul Unit. „Marea Britanie vă sprijină prin acțiune, nu doar prin cuvinte.  Ți-am făcut acea promisiune astăzi. Marea Britanie intenționează să o respecte” – a declarat ministrul britanic. 25.11.2022 ucraina5

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Peste 15 mii de persoane au fost date dispărute în Ucraina de la începutul invaziei, a declarat un reprezentant al Comisiei Internaționale pentru Persoanelor Dispărute.25.11.2022 ucraina4

Comisia internațională pentru persoanele dispărute (ICMP), organizație cu sediul la Haga, creată în urma războaielor balcanice din anii 1990, a deschis un birou la Kiev în iulie a. c., pentru a ajuta Ucraina să documenteze și să urmărească persoanele dispărute. Directorul de program al ICMP pentru Europa, Matthew Holliday, a declarat că nu este clar câți oameni au fost transferați forțat, ținuți în detenție în Rusia, erau în viață și separați de membrii familiei lor sau au murit și au fost îngropați în morminte improvizate.

«Procesul de investigare a celor dispăruți din Ucraina va dura ani de zile, chiar și după oprirea luptei, a declarat Holliday pentru Reuters. Cifra de 15.000 este conservatoare, când se consideră că doar în orașul-port Mariupol, autoritățile estimează că 25.000 de persoane sunt fie morți, fie dispărute. „Cifrele sunt uriașe, iar provocările cu care se confruntă Ucraina sunt vaste – pe lângă care duce un război în desfășurare și împotriva Federației Ruse”, a spus Holliday.»

Amănunte în articolul More Than 15,000 People Missing in War in Ukraine, Official Says – publicat de VOA News.

Peskov: Informațiile despre planurile lui Putin de a anunța „mobilizarea țării” în mesajul său către Adunarea Federală, nu sunt adevărate.

„La război”, spune Anatoli, „nu ești ucis accidental. Supraviețuiești din greșeală”. Bătrânul de 71 de ani s-a mutat într-un subsol după ce apartamentul său a fost distrus de bombardamentele rusești. Îi este frică să părăsească adăpostul.25.11.2022 ucraina1025.11.2022 ucraina11

Susținătorii lui Putin cer lichidarea Ucrainei pe măsură ce „retorica genocidă” crește!

„Ultranaționaliștii au ieșit în prim-plan în Rusia, în special după invazia din 24 februarie, împingând în mod continuu Kremlinul să adopte o linie mai dură cu Ucraina și criticând în mod deschis conducerea militară a Moscovei în urma unei serii de retrageri sau înfrângeri în timpul războiului.

Comentatori cunoscuți, de la bloggeri și jurnaliști militari până la politicieni și oficiali, aparținând unei facțiuni naționaliste din politica rusă au cerut în mod repetat Rusiei să adopte o abordare mai nemiloasă față de Ucraina, unii promovând utilizarea armelor nucleare, iar alții susținând aceasta. anihilare completă.”

«Analiştii sunt de acord că utilizarea pe scară largă a unui astfel de limbaj de către comentatorii pro-război din Rusia, echivalează cu „retorică genocidă”, după cum au remarcat analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului: „această retorică este în mod deschis exterminatoare și dezumanizantă și solicită desfășurarea unui război genocid împotriva statului ucrainean și a poporului său, care în special a pătruns în discursul la cele mai înalte niveluri ale curentului politic rusesc.”»

Amănunte în articolul Susținătorii lui Putin cer lichidarea Ucrainei pe măsură ce „retorica genocidă” crește – publicat de CNBC.

Rusia a cheltuit deja un sfert din bugetul său pentru război(Forbes). În cele nouă luni de război al Rusiei împotriva Ucrainei, cheltuielile Rusiei au ajuns deja la aproximativ 82 de miliarde de dolari, adică un sfert din bugetul său anual.

Pyotr Tolstoi, vicepreședintele Dumei, a avertizat că rachetele rusești trase asupra centralelor electrice ucrainene înainte de iarnă  „vor trimite Ucraina înapoi în secolul al XVIII-lea.”

Amănunte în articolul ‘We will send Ukraine back to the 18th century’: Vladimir Putin ally says Russian troops will keep targeting energy plants in bid to wreck country’s infrastructure – publicat de Mail Online.

Propagandiștii de la Orc-TV au spus că Polonia se pregătește din nou să trimită coloane de tancuri în Ucraina sau la granița cu Belarus. Pentru a dovedi acest lucru, au folosit imagini de la parada echipamentelor militare din Letonia. Propagandiștii nici măcar nu au observat steaguri letone din videoclip.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

O treime din casele de la Kyiv au fost deja încălzite, a spus primarul Klitschko.

Să fie lumină! Parte din noile livrări/promisiuni de a livra generatoare în Ucraina.

Coreea de Sud – 20 generatoare 450-500 kW
Danemarca – Un camion încărcat de generatoare a sosit pentru a doua oară într-o săptămână
Franța – 100 de generatoare puternice
SUA – (USAID) 80 de generatoare
Germania – 100 de generatoare

Finlanda – Crucea Roșie a furnizat transformatoare Ucrainei, pentru înlocuirea temporară a rețelelor de transport a energiei electrice distruse.

25.11.2022 ucraina9

Merită să citești acest articol BBC. Bărbații și femeile necunoscute care luptă pentru a restabili electricitatea și puterea Ucrainei. Riscându-și viața, lucrează printre minele, obuzele și carnagiile provocate de Rusia.25.11.2022 ucraina12Ukraine war: The race to rebuild infrastructure in Kherson – publicat de BBC.

Armata ucraineană a eliminat cel puțin 1 500 de ofițeri ruși până la 25 noiembrie. Adică 500 pe trimestru. Pierderi minime confirmate. Confirmările se fac prin intermediul datelor disponibile public din Rusia, cum ar fi avizele funerare, necrologurile sau site-urile de știri.25.11.2022 ucraina6

Greu de privit! Chiar dacă micul videoclip spune atât de multe despre motivul pentru care Rusia este pe cale să piardă acest război.

Aceste două tunuri de artilerie rusești erau orientate spre orașul Herson și spre podul rutier Antonivka, acum distrus. Rușii se ascund în spatele orașului Oleshky, pe malul sudic al râului Nipru.

Igor Kobzev, Guvernatorul din Irkutsk, a avut o întâlnire cu mamele bărbaților mobilizați uciși în Ucraina. Le-a „consolat” spunându-le că fiii lor nu le aparțin lor, ci aparțin statului rus!

Presa daneză a arătat imagini subacvatice ale părții deteriorate a gazoductului Nord Stream 2.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.