Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!
Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Frica noastră este cea mai mare armă a lui Putin, neînfricarea noastră cea mai mare frică a lui. De la transportul de cereale la amenințări nucleare: când stăm fermi, Kremlinul se cutremură!
Rusia a lansat noi atacuri cu drone asupra țintelor din centrul Ucrainei, în timp ce forțele Kievului duceau bătălii în est, iar autoritățile numite de Moscova au continuat să evacueze oamenii din Herson, în aparenta pregătire pentru a împiedica o potențială ofensivă ucraineană.
Anthony Blinken, Secretarul de stat al SUA, la o întâlnire a miniștrilor de externe G7 din Germania, a declarat că orice utilizare a armelor nucleare de către Putin ar avea consecințe catastrofale pentru el și țara sa.
Consilierul pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite, Jake Sullivan, a sosit la Kyiv într-o vizită neanunțată. El s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski și a subliniat că Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina după alegerile intermediare din 8 noiembrie, a informat presa.
Departamentul Apărării înființează o nouă structură. pentru a supraveghea modul în care Statele Unite și aliații săi antrenează și echipează armata ucraineană, a anunțat Pentagonul, împreună cu un nou pachet de 400 de milioane de dolari în asistență de securitate.
Tancurile T-72, care vor vor fi achiziționate din Cehia, cu banii SUA și ai Olandei, vor fi modernizate pe cât posibil. Potrivit Pentagonului, acestea vor avea sisteme de țintire, comunicații și protecție actualizate.
Congresmanul republican Marjorie Taylor Greene a spus că „Sub republicani nici un ban nu va merge în Ucraina”.
Pe 24 octombrie, 1,3 mii de terminale ale sistemului global de satelit Starlink au fost închise în Ucraina, din cauza lipsei de finanțare, relatează CNN.
Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a declarat că consideră că riscurile ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina sunt minime.
Exercițiul NATO PUMA-22 a început în Polonia. Acesta implică 1.700 de soldați din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Statele Unite și Marea Britanie, precum și aproximativ 300 de echipamente.
17 țări UE au trimis 500 de generatoare de energie în Ucraina pentru a sprijini țara pe fondul întreruperilor regulate de curent, potrivit Direcției Generale Europene de Protecție Civilă și Operațiuni de Ajutor Umanitar.
Mihailo Podolyak, Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, a numit componența grupului de negocieri cu Rusia, dar există câteva nuanțe: «Singura delegație posibilă pentru „negocieri” cu Rusia ar trebui să fie formată din Abrams, Leopard, Marder, HIMARS. Locul de întâlnire — cel mai estic punct al granițelor recunoscute internațional ale Ucrainei.»
Ucraina are motive să spere că Berlinul va transfera tancuri Leopard 2 la Kyiv, a declarat Oleksiy Makeev, ambasadorul ucrainean în Germania.
Iranul a recunoscut că a furnizat drone către Rusia. Dar, după cum susține ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, acest lucru a avut loc înainte de izbucnirea războiului. Iranul folosește patru companii aeriene, dintre care trei sunt de stat și una afiliată regimului iranian, precum și transporturi navale, pentru a-și transporta dronele către Rusia.
Dronele iraniene Mohajer-6 conțin componente produse de companii din SUA și Uniunea Europeană, ambele având sancțiuni care restricționează exportul către Iran a unei astfel de tehnologii, care poate fi folosită atât în scopuri civile, cât și în scopuri militare – fiind o tehnologie cu dublă utilizare.
În al treilea trimestru al anului 2022, numărul de plecări ale rușilor către Kazahstan, Armenia, Kârgâzstan, #adjikistan, Mongolia și Abhazia nerecunoscută, a fost un record în ultimii cinci ani – 9,7 milioane de cetățeni.
În Kazan, bărbați mobilizați s-au revoltat din cauza condițiilor proaste de viață și a puștilor de asalt ruginite din anii 1970. Așa-zișilor apărători ai patriei le lipseau hrana, apă și lemne de foc și nu aveau unde să-și spele hainele.
În două luni, peste 500 de prizonieri, recrutați de șeful PMC Wagner Prigozhin, au murit în Ucraina. The Insider a condus propria investigație și a publicat numele și fotografiile acestora.
Cel mai bun tanc rusesc T-90M a fost deja reparat și este în serviciul AFU. Potrivit Oryx, rușii au pierdut în total aproximativ cinci astfel de tancuri. Trei tancuri au fost distruse, unul a explodat pe o mină, iar unul a fost abandonat fiind preluat de AFU ca trofeu.
În Melitopolul ocupat, a fost restaurat un monument al lui Lenin, potrivit grupurilor locale de publicitate.
Având controlul malului de vest al Niprului, au spus experții militari, forțele ucrainene vor avea o rampă de lansare, care să reprezinte un cap de pod dinspre est, pentru a avansa în Crimeea.
Convoi militar ucrainean în regiunea Herson
Video din clădirea goală a administrației regionale din Herson, pe care Rusia „nu-l va părăsi niciodată”. Steagul ocupantului a fost scos recent de pe ea. Putin a aprobat în mod public evacuarea civililor din părțile din Herson ocupat de ruși, în sudul Ucrainei.
Amănunte în articolul Ukraine war: Putin endorses evacuations from occupied Kherson – publicat de BBC News.
Ocupanții ruși au jefuit Muzeul de Artă din Herson, relatează Kanal 5. Exponatele au fost scoase, încărcate în camioane și într-un autobuz școlar, fiind însoțite de bărbați înarmați.
Polițiștii de frontieră lituanieni nu au lăsat să treacă cinci vagoane cu simboluri militare rusești. Polițiștii de frontieră au ordonat să decupleze cinci vagoane din tren și să le returneze la Kaliningrad – abia atunci trenurile vor putea trece prin teritoriul Lituaniei.
ONU a cerut Rusiei să abroge legile care încalcă drepturile omului. Este vorba despre: legea „falsurilor” despre armata rusă, „agenții străini” și „organizațiile indezirabile”. De asemenea, Rusia ar trebui să înceteze persecutarea opoziției și jurnaliştilor, consideră organizația.
Peste 8.000 de ocupanți au fost uciși în Ucraina. Aceste statistici au fost publicate de „Mediazona” și de BBC Russian Service. „Acest număr nu reflectă nivelul real al pierderilor. Acestea includ postări ale rudelor, mass-media și rapoarte ale autorităților locale”, au spus autorii.
Au început întreruperi de urgență în unele districte din Kyiv. Acest lucru este raportat de presa ucraineană cu referire la compania energetică ucraineană DTEK. În alte zone ale orașului, opririle se efectuează conform programului. Locuitorii din zonă publică videoclipuri cu pană de curent.
Compania germană de petrol și gaze Wintershall Dea este suspectată de mass-media că ar fi implicată în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. O investigație a Der Spiegel și ZDF a spus că compania furnizează gaz condens către Gazprom, care, la rândul său, furnizează combustibil pentru avioane forțelor aeriene ruse.
Crime de război comise de către Armata Rusă, înregistrate și documentate în Bucha, Ucraina
Un tren care transporta combustibil pentru a furniza forțelor ruse din Ucraina a fost aruncat în aer la Ekaterinburg, Rusia. Mișcarea partizană „Libertatea Rusiei”, care sunt ruși care luptă de partea Ucrainei, a revendicat atacul.
Lukașenko: „Prima care a impus sancțiuni a fost Kiev, Vladimir Zelenski. L-am tratat ca pe copilul meu. Și ei ne sancționează pentru că nu sunt independenți. Americanii, prin polonezi, le-au dat comanda să impună sancțiuni. De ce sunteți supărați pe mine acum?”
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LII) – publicat pe 4 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LI) – publicat pe 3 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (L) – publicat pe 2 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIX) – publicat pe 1 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLVIII) – publicat pe 31 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLVII) – publicat pe 30 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLVI) – publicat pe 29 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLV) – publicat pe 28 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIV) – publicat pe 27 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIII) – publicat pe 26 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLII) – publicat pe 25 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLI) – publicat pe 24 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XL) – publicat pe 23 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIX) – publicat pe 22 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVIII) – publicat pe 21 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVII) – publicat pe 20 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI) – publicat pe 19 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;
Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;
Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;
Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;
Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;
Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;
Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;
Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;
Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;
Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;
Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;
Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;
Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;
Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;
Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;
Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;
Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;
Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;
Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;
Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;
Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;
Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;
Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;
Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;
Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;
Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;
Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;
Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;
Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;
Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;
Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;
Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;
Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;
Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;
Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;
Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;
Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;
Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;
Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;
Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)