Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…
Lavrov a sugerat că Moldova ar putea deveni următoarea victimă a agresiunii Rusiei!
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
- De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
- Pentru a vedea câmpul de luptă!
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă – precum în cel de-al Doilea Război Mondial – ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în Constituția sa!
Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.
Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!
Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.
„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”
Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?
„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”
Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”
Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»
Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”
Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.
Winston Churchill nu a spus niciodată – Ar fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!
Olaf Scholz a îmbogățit internetul cu un cuvânt nou: Internauții au inventat verbul scholzing, derivat din numele cancelarului german. Sensul lui aproximativ este de a face în mod constant promisiuni, dar de a întârzia îndeplinirea lor, sau de a nu le îndeplini deloc.
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Pe teritoriul regiunii ocupate Lugansk, rușii au dezactivat internetul mobil pentru că localnicii dezvăluie în mod activ Forțelor Armate Ucrainene pozițiile invadatorilor.
Un luptător capturat din grupul neo-nazist Wagner le-a spus răpitorilor săi ucraineni că îi este mai frică de Putin decât de moartea pe câmpul de luptă. «Colonelul rus l-a lovit pe prizonierul armatei ucrainene și i-a dat pantalonii jos. „El a întrebat dacă ești căsătorit?” „Da”, a răspuns prizonierul. – Atunci cineva să-mi aducă un mop, spuse colonelul. „Te vom transforma într-o fată și vom trimite videoclipul soției tale.”»
Vezi articolul Russian army officer admits: ‘Our troops tortured Ukrainians’ – în BBC.
Alte amănunte în articolul Captured member of Wagner Group is more ‘afraid of Putin’ than dying in battle, Ukrainian soldier says – apărut în Business Insider.
Luptătorii Regimentului Kalinouski din Belarus au capturat doi mercenari Wagner.
„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!
Ucraina garantează partenerilor săi că rachetele cu rază lungă furnizate nu vor lovi teritoriul Rusiei. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a spus acest lucru la o întâlnire comună a guvernului ucrainean și a Comisiei Europene.
Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru discuțiile privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.
Președintele ucrainean Zelenski cere mai multe măsuri punitive împotriva Rusiei de către Uniunea Europeană. El a spus „acum ritmul sancțiunilor a încetinit cumva în Europa, iar statul terorist, dimpotrivă, se adaptează la sancțiuni.”
Zelenski: „Viitorul UE se scrie, chiar acum, în Ucraina. Aceasta este o luptă pentru libertate, suveranitate și democrație.”
UE va adopta un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei până pe 24 februarie. Acest lucru a fost anunțat de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, cu ocazia vizitei sale la Kyiv. Potrivit acesteia, cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni ar trebui să fie gata până la aniversarea începerii invaziei. Există planuri de a impune restricții împotriva Lukoil și Rosatom, precum și respingerea uraniului rusesc.
Josep Borrell: „Întâlnirea noastră de astăzi de la Kyiv subliniază importanța vitală a agendei noastre bilaterale. Demonstrează că visul european al poporului ucrainean devine realitate. UE și Ucraina sunt mai aproape ca niciodată. Viitorul Ucrainei se află în UE.”
Uniunea Europeană va crea un centru de coordonare la Haga pentru a aduna dovezi ale crimelor ruse. „Rusia trebuie trasă la răspundere în instanțe pentru crimele sale odioase”, a spus Ursula von der Leyen. Șeful Comisiei Europene, a declarat „Procurorii din Ucraina și UE lucrează deja împreună. Colectăm probe și, ca prim pas, am plăcerea să anunț că un centru internațional pentru urmărirea penală a crimei de agresiune din Ucraina va fi înființat la Haga. Rusia trebuie trasă la răspundere în instanță pentru crimele sale odioase.”
Danemarca plănuiește să cumpere 20 de tancuri Leopard reparate din Germania, pentru a le transfera în Ucraina.
Ministrul german al apărării a făcut o plimbare cu un tanc Leopard 2 înainte de a-l trimite în Ucraina.
Elveția poate ajuta Ucraina fără a încălca în mod oficial statutul său de neutralitate. Țara discută posibilitatea de a vinde tancuri Leopard aliaților europeni pentru un preț simbolic, pentru a înlocui tancurile pe care deja intenționează să le trimită. Elveția deține 96 de tancuri Leopard.
Israelul este gata să ia în considerare furnizarea de sisteme de apărare aeriană „Iron Dome” Ucrainei, a declarat Benjamin Netanyahu, într-un interviu pentru CNN. Anterior, guvernul israelian a subliniat că se vor limita exclusiv la ajutorul umanitar către Kyiv.
Ucraina și Franța au semnat un memorandum privind furnizarea de radare MG-200 pentru apărarea aeriană ucraineană – a declarat Ministrul Apărării Reznikov.
Următorul pachet de ajutor militar al Italiei pentru Ucraina va include „probabil” „arme de apărare împotriva atacului rusesc cu rachete”, a declarat miercuri ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, pentru CNN.
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politica Externă, Josep Borrell, a declarat, la un briefing la Bruxelles, că furnizarea de avioane de luptă către Ucraina nu este încă pe ordinea de zi. El a menționat că această problemă a dus la dezacorduri serioase între cele 27 de țări membre ale blocului.
Polonia ar fi pregătită să aprovizioneze Ucraina cu avioane de luptă F-16, dacă partenerii NATO decid în mod colectiv să facă acest lucru, a declarat ieri prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki. De asemenea, el i-a criticat pe cei care vorbesc cu Putin, că au trimis un semnal greșit lumii.
Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că țara sa va rămâne neutră din punct de vedere militar și nu se va alătura NATO.
Austria a declarat patru diplomați ruși persona non grata.
Marea Britanie a cumpărat 46 de vehicule blindate de transport de trupe pentru Ucraina. Șeful companiei belgiene de apărare OIP Land Systems, Freddy Versluys, a declarat că Marea Britanie a achiziționat de la aceștia 46 de APC-uri M113A1-B. Acest echipament a ajuns în Ucraina, potrivit The Guardian.
Departamentul de Trezorerie al SUA a impus sancțiuni împotriva a 12 companii și 10 persoane. Figurile centrale ale noilor restricții sunt Igor Zimenkov și fiul său Jonathan, care au legătură cu întreprinderile complexului militar-industrial și Rosoboronexport. Tatăl și fiul Zimenkov au acționat ca intermediari între companiile de apărare subsancționate și guvernele țărilor interesate să cumpere arme rusești și belaruse, mai ales din Africa și America Latină.
În timpul unui apel telefonic, generalii de top din SUA și Ucraina au discutat despre recentele evoluții militare și despre ce ar putea face forțele ruse în continuare, a declarat joi biroul președintelui ucrainean: „Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la posibilele acțiuni ale inamicului în viitorul apropiat”.
Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!
Numărul morților în Kramatorsk a crescut la 3 și numărul răniților la 20, a anunțat poliția din regiunea Donețk. Se spune că rușii au lovit un sector rezidențial al orașului cu o rachetă „Iskander-K”. Pe lângă faptul că o casă a fost distrusă, alte 7 au fost avariate. Șeful Administrației Regionale Donețk, Kyrylenko, a declarat că 16 clădiri rezidențiale, o clinică pentru copii, garaje și mașini au fost avariate în timpul bombardamentului.
O clădire de apartamente din Kramatorsk a fost distrusă de o rachetă rusească.
În Mariupol, regiunea Donetsk, rușii continuă să dărâme clădirile pe care tot ei le-au bombardat.
Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”
Putin a spus că va răspunde „nu doar cu vehicule blindate” celor care trimit tancuri la granițele Federației Ruse și s-a lăudat și cu „mulți prieteni” ai Rusiei din întreaga lume, inclusiv în America de Nord.
«Cineva a luptat întotdeauna cu această țară, fără să se oprească. Unii au spus „e atât de plictisitor să trăiești în această lume când nimeni nu se luptă cu Rusia”» – Putin
Putin a ordonat ocuparea regiunilor Donețk și Lugansk până în martie, au declarat serviciile de informații ucrainene.
Rusia ar putea lansa o altă ofensivă pe 24 februarie, cu ocazia aniversării invaziei pe scară largă, a declarat ministrul apărării Oleksii Reznikov.
Amănunte în articolul Ukraine war: Russia planning 24 February offensive, Ukrainian defence minister says – apărut în BBC.
„Rusia vrea să împingă trupele ucrainene la o distanţă sigură, departe de teritoriul rus. Cu cât mai multe arme cu rază lungă vor fi furnizate de vest, cu atât mai mult va trebui să le împingem înapoi”, a declarat Lavrov.
„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici
40 de țări ar putea boicota Jocurile olimpice de la Paris din 2024, făcând evenimentul inutil, a spus ministrul polonez al sportului. Asta după ce Polonia, Lituania, Estonia și Letonia au respins un plan al Comitetului Internațional pentru Jocurile Olimpice de a permite rușilor și belarușilor să concureze.
Poliția a evacuat o fetiță de 6 ani din Bakhmut. Micuța Arina a stat în Bakhmut cu bunicii ei într-un bloc de apartamente care a fost avariat de bombardamentele inamice. Pentru a o evacua, poliția a efectuat o operațiune de salvare riscantă, a informat Reuters. Fata a fost dusă la Slaviansk, unde și-a văzut mama însărcinată, Galina Danilchenko. „Un obuz a explodat în curtea noastră!” spuse Arina, ținând în mâini un ursuleț alb de pluș. Nu așa trebuie să fie așa amintirile din copilărie!
Presa ucraineană a publicat imagini cu perchezițiile din august în casa fostului ministru adjunct al Apărării Oleksandr Mironyuk. Este implicat într-un dosar de fraudă în achiziții în Ministerul Apărării.
Șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Malyuk, a comentat despre „Ziua perchezițiilor”: „Împlinim sarcina stabilită de președintele Volodimir Zelenski și, în același timp, lovim inamicul intern”.
Aproximativ 10.000 de oameni locuiau în orașul Maryinka, înainte ca Rusia să-i „elibereze” de casele, viețile și mijloacele lor de trai. Rusia nu eliberează regiunea Donbas de est a Ucrainei, ci lichidează Donbasul.
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Butonul care-l neutralizează pe Putin!
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXII) – publicat pe 2 februarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXI) – publicat pe 31 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XX) – publicat pe 30 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIX) – publicat pe 29 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVIII) – publicat pe 28 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVII) – publicat pe 27 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVI) – publicat pe 26 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XV) – publicat pe 25 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIV) – publicat pe 24 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIII) – publicat pe 23 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XII) – publicat pe 22 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI) – publicat pe 21 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.
Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness
Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running
The Doors – The End (Original Version)
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)