UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Primul tanc american este deja în serviciul Ucrainei!

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

  • De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
  • Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în Constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

19.01.2023 ucraina4

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.

Winston Churchill nu a spus niciodată – Ar fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Olaf Scholz a îmbogățit internetul cu un cuvânt nou: Internauții au inventat verbul scholzing, derivat din numele cancelarului german. Sensul lui aproximativ este de a face în mod constant promisiuni, dar de a întârzia îndeplinirea lor, sau de a nu le îndeplini deloc.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 47 dintre cele 55 de rachete de croazieră, care au fost lansate ieri de invadatorii ruși. Cel puțin 11 persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite în Ucraina, ca urmare a loviturilor cu rachete rusești, au raportat Serviciile de Stat de Urgență ale țării.

Explozia de la Kyiv a avut loc în timpul unei transmisii în direct a canalului TV britanic Sky News.

Cincisprezece rachete de croazieră trase spre Kyiv, au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. Între timp, a fost publicată o fotografie care arată rezultatele atacului. Primarul Vitali_Klychko a confirmat explozii în centrul orașului Kyiv. 21.01.2023 ucraina1

Au fost semnalate explozii în regiunile Dnipropetrovsk, Kherson, Kyiv și Mykolaiv.

Zelenski a aflat despre livrările de tancuri Leopard 2 către Ucraina în timpul unui interviu. Președintele a menționat că este „foarte fericit” și „mulțumit”, dar a avertizat că numărul și momentul livrării tancurilor sunt foarte importante (subtitrat în engleză).

O privire de ansamblu asupra tancurilor de luptă moderne pentru Ucraina.21.01.2023 ucraina3

Joe Biden a anunțat transferul a 31 de tancuri Abrams în Ucraina, precum și a opt vehicule blindate de recuperare M88.

Declarațiile lui Joe Biden:

– Scopul livrărilor de arme nu este de a escalada, ci de a ajuta Ucraina,
– SUA doresc o reglementare echitabilă și durabilă în Ucraina;
– SUA se așteaptă ca ofensiva Rusiei să se intensifice în săptămânile următoare;
– nu este o luptă împotriva Rusiei, este o luptă pentru libertate.

SUA vor transfera în Ucraina o versiune îmbunătățită a tancurilor M1A2 Abrams, într-o configurație de export, dar fără echipamente suplimentare secrete, relatează Politico într-un articol exclusiv.

Amănunte în articolul U.S. to send Ukraine more advanced Abrams tanksbut no secret armor -publicat de Politico.

În următoarele săptămâni, țările occidentale vor transfera sute de vehicule blindate în Ucraina, inclusiv tancuri. Echipajele pentru ele au fost deja antrenate, a spus Joe Biden. Forțele armate ucrainene se pregătesc pentru un contraatac, a declarat președintele american Joe Biden, la o conferință de presă privind Ucraina.

CNBC relatează că versiunea Abrams care urmează să fie livrată în Ucraina va fi M1A1. Tancul este o dezvoltare ulterioară a lui M1 Abrams. În comparație cu predecesorul său, M1, M1A1 are o protecție îmbunătățită. Unele tancuri sunt echipate cu un sistem antirachetă.

Ce va fi inclus în noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina:

  • 31 tancuri Abrams cu obuze de 120 mm și alte muniții;
  • 8 Vehicule Tactice pentru recuperarea echipamentelor;
  • Suport vehicule și echipamente;
  • Finanțare pentru formare, întreținere și susținere.

Canada va transfera în curând patru tancuri Leopard 2 A4 în Ucraina și va trimite trupe canadiene în Europa pentru a ajuta la antrenarea armatei ucrainene. Acest lucru a fost anunțat de ministrul apărării naționale al Canadei, Anita Anand. Canada va furniza Ucrainei patru tancuri „gata de luptă” Leopard-2 în următoarele săptămâni – a anunțat astăzi ministrul canadian al Apărării, Anita Anand. Adăugând „Forțele armate ale Ucrainei au nevoie de echipamente și au nevoie de ele urgent”.

Va dura câteva săptămâni pentru ca Polonia să poată transfera tancurile Leopard 2 în Ucraina. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct al apărării Wojciech Skurkiewicz.

Marea Britanie va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Ministrul Apărării a reafirmat acest angajament și a salutat decizia partenerilor internaționali de a se alătura Regatului Unit pentru a trimite tancuri în Ucraina.

Marea Britanie va trimite 14 tancuri de luptă principale Challenger 2 în Ucraina. Este de așteptat ca tancurile să sosească până la sfârșitul lunii martie, a declarat ministrul britanic pentru achiziții, Alex Chalk, potrivit Reuters.

Trump a criticat transferul de tancuri în Ucraina. „Întâi vin tancurile, apoi vin armele nucleare. Să se încheie acest război nebunesc, acum. Așa de ușor de făcut!” – a scris Trump. Cum să pună „ușor” capăt războiului, nu a precizat fostul președinte al SUA.

Statele Unite au cerut Israelului să trimită Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană MIM-23 Hawk, care au fost scoase din serviciu și trimise în depozite, dar au fost refuzate. Ministerul israelian al Apărării a respins cererea SUA, amintind că Israelul încă nu furnizează arme Ucrainei și că sistemele MIM-23 Hawk nu sunt în stare de funcționare, din cauza depozitării îndelungate fără întreținere corespunzătoare.

Autoritățile americane sunt gata să ia în considerare posibilitatea de a relaxa sancțiunile anti-ruse, dacă Moscova începe să își retragă forțele armate din Ucraina, a declarat subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland.

Trezoreria SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Prigojin, vicepremierul rus Denis Manturov și șeful Tatarstanului Rustam Minnikhanov au fost supuși restricțiilor. Trezoreria SUA declară PMC „Wagner” o organizație criminală transnațională.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Ucraina vrea să comande încă 11 sisteme de artilerie autopropulsată Zuzana 2 din Slovacia. Acest lucru a fost făcut public de ministrul apărării al Slovaciei Jaroslav Naď.

Lockheed Martin, producătorul de avioane de luptă F-16, este gata să le mărească producția, relatează Financial Times. Acest lucru este necesar pentru a satisface cererea țărilor care ar putea fi de acord să-și reexporte avioanele de luptă în Ucraina.

Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a confirmat posibilitatea transferului tancurilor Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina, transmite Reuters. De asemenea, Spania poate ajuta la pregătirea personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Norvegia va instrui tineri ofițeri și medici militari ucraineni. Șeful Ministerului Norvegian al Apărării, Bjorn Arild Gram, a menționat că exercițiile se vor desfășura în mai multe etape de-a lungul anului, iar startul este programat pentru primăvară.

Serbia se poate alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, dacă consideră că este necesar pentru interesele sale, a declarat șeful Ministerului de Externe sârb Ivica Dačić.

Australia s-a alăturat unui grup de țări care vor încerca să tragă la răspundere conducerea Rusiei, pentru invazia ilegală a Ucrainei, a declarat ministrul australian de externe Penny Wong.

În apropiere de Mikolayev. Armata ucraineană anticipează și distruge rușii care au poziționat sistemele de artilerie pentru luptă.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Rusia și Belarus vor fi responsabile în comun pentru crimele din Ucraina. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat pentru crearea unui tribunal special și a recunoscut că agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei a început în 2014, nu în 2022.

Centrul istoric al orașului-port al Ucrainei, Odesa, a fost desemnat de către UNESCO un sit pe cale de dispariție în Patrimoniul Mondial, în ciuda faptului că Rusia a încercat în mod repetat să amâne votul. Membrii UNESCO, inclusiv Rusia, nu trebuie să „aducă distrugere deliberată” site-ului Patrimoniului Mondial.

Amănunte în articolul Ukraine’s Odesa designated Unesco World Heritage site – apărut în CNN.

Ieri, ministrul francez de externe Catherine Colonna s-a întâlnit în Odesa cu omologul ei ucrainean, Dmytro Kuleba. „În Odesa! Pentru a marca sprijinul Franței pentru suveranitatea Ucrainei, astăzi ca întotdeauna.” Tot ieri rușii a lovit regiunea Odesa cu rachete.21.01.2023 ucraina221.01.2023 ucraina3

În Odesa, apa și lumina nu mai sunt distribuite în unele zone, după atacurile de ieri ale rușilor. Întreruperea de urgență a curentului electric în regiunea Odesa ar putea continua câteva zile, a spus compania de energie DTEK.

Ce a mai rămas dintr-o clădire mare din Mariupol.21.01.2023 ucraina2

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

FĂRĂ CUVINTE…

Uneori este inutil să ai arme dacă nu poți să le folosești. Dacă nu înțelegi ce se întâmplă cu Hoarda Rusă care conduce vehiculul militar, uită-te atent la tunul tancului.

Așa arată Vuhledar de pe o dronă, după sosirea „eliberatorilor” ruși

ONU a confirmat că ocupanții ruși au comis violențe sexuale împotriva copiilor în Ucraina. Comisia Internațională Independentă de Anchetă a ONU privind Ucraina a constatat că armata rusă a ucis copii și i-a abuzat sexual. „Am înregistrat mai multe infracțiuni împotriva copiilor, inclusiv o gamă largă de violențe sexuale. […] Forțele Armate ale Federației Ruse sunt responsabile pentru marea majoritate a încălcărilor identificate”, precizează comisia.21.01.2023 ucraina4

Președintele Rusiei la treabă. Un bărbat nesigur și obsedat de sine, încât poartă pantofi cu toc și talpă mai înalte decât ar fi normal… Și în efortul de a se face să pară și mai înalt, PUTIN are alături persoane mai mici de înălțime!

21.01.2023 ucraina621.01.2023 ucraina7

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Arta stradală minunată a apărut în Bucha Artistul stradal italian TVboy a realizat acest graffiti anti-război în orașul din afara Kyivului.21.01.2023 ucraina1

Președintele Zelenski a declarat pentru Sky News că „nu este interesat” să se întâlnească cu Vladimir Putin pentru discuții de pace, descriindu-l ca un „nimeni” care trăiește într-o „bulă informațională” și nu știe cu adevărat ce se întâmplă pe câmpul de luptă.

„El însuși a încetat de mult să mai fie un posibil adversar al președintelui Putin”, a spus Peskov despre remarcile lui Zelenski.

Acești îngeri țin în mâinile lor viețile apărătorilor. Ei servesc ca medici voluntari în prima linie.

21.01.2023 ucraina421.01.2023 ucraina5

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat joi că au arestat un locotenent colonel în rândurile lor, fiind suspectat de „înaltă trădare” și a publicat o fotografie cu pachete de bani găsite în casa lui.

Amănunte în articolul Ukrainian security service ‘needs cleanout’ after arrest of accused spy – publicat în The Guardian.

În 2014, această femeie și-a pierdut casa din Donețk ,din cauza ocupației rusești. 8 ani mai târziu, în 2022, rușii i-au distrus din nou apartamentul – acum în Irpin, regiunea Kyiv (subtitrat în engleză).

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVI) – publicat pe 26 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XV) – publicat pe 25 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIV) – publicat pe 24 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIII) – publicat pe 23 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XII) – publicat pe 22 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI) – publicat pe 21 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.