UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Un profesor ucrainean din regiunea Donețk a decis să predea lecțiile în sufrageria lui, deoarece școala locală a fost distrusă de ruși.

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

  • De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
  • Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă – precum în cel de-al Doilea Război Mondial – ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în Constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

12.01.2023 ucraina10

O imagine care rezumă invazia odioasă a Rusiei în Ucraina. O mamă își poartă copilul dintr-o clădire de locuințe, lovită de o rachetă rusească în Harkov.26.01.2023 ucraina6

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.

Winston Churchill nu a spus niciodată – Ar fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Olaf Scholz a îmbogățit internetul cu un cuvânt nou: Internauții au inventat verbul scholzing, derivat din numele cancelarului german. Sensul lui aproximativ este de a face în mod constant promisiuni, dar de a întârzia îndeplinirea lor, sau de a nu le îndeplini deloc.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Occidentul trebuie să țină seama de pledoaria Ucrainei, acum sau niciodată, pentru un ajutor militar mai rapid.

Vezi articolul The West needs to heed Ukraine’s now-or-never plea for faster military aid – publicat de New York Post.

Un impas prelungit în conflictul Rusia-Ucraina ar aduce doar beneficii Rusiei”, a spus premierul britanic Rishi Sunak. Noua strategie a Marii Britanii este aceea de a accelera sprijinul și de a include eforturi diplomatice mai mari și planificare pentru reconstrucția de după.

Vezi și articolul ‘Whoever comes to our land with a sword will die by the sword’: Ukrainian officer reveals footage of the moment their forces wipe out advancing Russian soldiers – publicat în Daily Mail.

Grecia nu va furniza Ucrainei cu tancuri Leopard, din cauza relațiilor tensionate cu Turcia. „Nu putem furniza tancuri Leopard 2, din simplul motiv că sunt absolut necesare pentru propria noastră apărare”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în timpul vizitei sale în Japonia.

Luptele aprige continuă în jurul orașului Bakhmut. Comandamentul estic al Ucrainei spune că forțele rusești „ne-au lovit pozițiile cu tunuri și rachete de 197 de ori și au avut loc 42 de lupte”. Au spus că orcii au suferit pierderi grele și nu au tăiat artera de transport a orașului.

Rușii bombardează în mod constant Bakhmut: două persoane au fost ucise în urma altui bombardament. Unul dintre morți este un băiat de 12 ani. Alți 5 rezidenți au fost răniți.26.01.2023 ucraina826.01.2023 ucraina9

Sfidând bombardamentele rusești, locuitori din Bakhmut filmează zilnic și documentează astfel distrugerea orașului de către ocupanți.

Un post de comandă rusesc și un depozit de muniții fac… bummm! Vreo câțiva ruși care au supraviețuit, au fugit cu o motocicletă furată; care nu-i prea asculta nici ea…

Thanks for the tanks!

Ucraina se așteaptă să primească între 120 și 140 de tancuri de luptă occidentale moderne, într-un „prim val” de livrări, provenind din 12 țări, a declarat marți Ministrul de Externe Dmytro Kuleba. El a mai spus: „Coaliția de tancuri are acum 12 membri”.

Guvernul norvegian nu a decis încă numărul de tancuri Leopard 2, pe care le va transfera în Ucraina. Norvegia are un total de 36 de vehicule grele. Livrarea este așteptată la sfârșitul lunii martie. Ministrul Apărării din Norvegia, Bjørn Arild Gram, a declarat: „Norvegia va trimite o parte din flota sa de tancuri de luptă Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina în cel mai scurt timp posibil.”

Statele Unite trimit primul lor transport de peste 60 de vehicule de luptă de infanterie Bradley în Ucraina. Un total de 109 BMP sunt programate pentru livrare.

SUA vor anunța probabil „în curând” asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Olivia Dalton. Dalton a subliniat că SUA rămâne în „contact regulat” cu oficialii ucraineni, în legătură cu nevoile acestora.

Franța va trimite încă 12 obuziere Caesar în Ucraina, peste cele 18 pe care le-a livrat deja Parisul, a anunțat astăzi ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu. Danemarca s-a angajat, de asemenea, să ofere Ucrainei 19 obuziere de fabricație franceză.

Quantum-Systems GmbH, o companie de informații aeriene, a anunțat că va livra armatei Ucrainei 105 drone de recunoaștere  de tip Vector. Kit foarte util, cu decolare și aterizare verticală, viteză de zbor de până la 72 km/h și timp de zbor de până la 120 de minute.

Țările de Jos sunt pregătite să ia în considerare o cerere de furnizare a avioane de luptă F-16 către Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de premierul Mark Rutte.

Ministrul de externe ucrainean a reînnoit apelurile pentru avioane de luptă: „Partenerii noștri sunt conștienți de tipurile de arme de care avem nevoie – în primul rând, avioane de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune, care pot lovi ținte la 300 km distanță. Acestea nu sunt arme de escaladare, ci de apărare.”

Ucraina a câștigat sprijin marți din partea țărilor baltice și a Poloniei, în încercarea sa de a obține avioane de luptă occidentale. „Ucraina are nevoie de avioane de luptă, rachete, tancuri. Trebuie să acționăm”, a spus Urmas Reinsalu, ministrul de Externe al Estoniei – în capitala Letoniei, Riga – unde s-a întâlnit cu colegii săi din țările baltice și Polonia. Tot el a declarat: „Împreună am semnat o declarație pentru a consolida cooperarea noastră, pentru a consolida securitatea regională, a promova creșterea economică și a asigura prosperitatea popoarelor noastre.”

26.01.2023 ucraina7

Secretar general al NATO Jens Stoltenberg și premierul japonez Fumio Kishida s-au angajat să întărească legăturile, declarând că Beijingul și Moscova conduco respingere autoritară împotriva ordinii internaționale bazate pe reguli.”

„Zona Indo-Pacificului se confruntă cu provocări tot mai mari, de la comportamentul coercitiv al Chinei până la provocări din partea Coreei de Nord. Și în Europa, Rusia continuă să ducă războiul brutal de agresiune împotriva Ucrainei. Acest război nu este doar o criză europeană, ci o provocare la adresa ordinii mondiale”, a declarat marți Stoltenberg – într-o declarație comună cu Kishida – adăugând că el și Kishida sunt de acord că „securitatea transatlantică și cea indo-pacifică sunt profund interconectate”.

Dacă președintele Putin va câștiga în Ucraina, acest lucru ar transmite un mesaj că regimurile autoritare își pot atinge obiectivele prin forța brută. Acest lucru este periculos. Beijingul urmărește îndeaproape și învață lecții care ar putea influența deciziile sale viitoare”, a mai spus Stoltenberg.

În timpul unei vizite de marți la baza aeriană Iruma din Japonia, Stoltenberg a spus că „războiul din Ucraina contează pentru noi toți și, prin urmare, suntem, de asemenea, foarte recunoscători pentru sprijinul pe care Japonia îl oferă, folosind, de asemenea, avioanele și capacitățile de marfă”.

Kishida și președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol au devenit primii lideri din țările lor care au participat la un summit NATO anul trecut, alăturându-se liderilor alianței în calitate de observatori. Japonia a oferit Ucrainei ajutor neletal sub formă de drone, veste antiglonț, căști, corturi și materiale medicale. Cu toate acestea, din cauza liniilor sale directoare de apărare, care interzic efectiv exporturile de arme, Tokyo nu a livrat arme.

Ungaria și Austria nu vor trimite arme în Ucraina, permițându-i lui Putin să-și continue genocidul asupra acestei țări.

Ungaria a fost numită cea mai coruptă țară din UE. Acest lucru reiese din raportul organizației internaționale neguvernamentale Transparency International. Bulgaria și România sunt și ele în top 3.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

În RUSIA, un cuplu aflat într-o cafenea a avut oconversație împotriva războiului”. Un client din restaurant i-a auzit și a chemat poliția. Polițiștii au sosit, i-au încătușat și i-au arestat. Tânăra arestată a spus „Slavă Ucrainei. Nu, nu voi tace. Slavă Ucrainei. Slavă eroilor și lui Zelenski. Să vă duceți la dracu toți.

Kyivul va găzdui vineri un summit UE-Ucraina, a declarat premierul Ucrainei. Un summit Ucraina-Uniunea Europeană va avea loc vineri la Kyiv, a declarat Denys Shmyhal: „Summitul va trimite un „semnal puternic atât partenerilor, cât și inamicilor”.

Iată un videoclip în care Biden, întrebat de jurnaliști dacă susține ideea de a oferi aeronave F-16 Ucrainei, a răspuns: „Nu”. Poate că nu a auzit întrebarea…

În Ucraina au apărut noi graffiti dedicate luptei împotriva agresiunii ruse. Artistul italian de artă stradală TVBOY a vizitat Irpen, Bucha și Kyiv și a creat acolo o serie de picturi murale în memoria victimelor războiului.26.01.2023 ucraina26.01.2023 ucraina126.01.2023 ucraina226.01.2023 ucraina3

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Următoarea generație a tancului rusesc T-14 demonstrează o nouă funcție anti-remorcare, pentru a învinge puterea de tracțiune a tractoarelor ucrainene!

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor a iniţiat excluderea Uniunii Jurnaliştilor din Rusia din calitatea sa de membru, relatează Reuters.

Ministrul maghiar de externe a sugerat nominalizarea lui Erdogan la Premiul Nobel pentru Pace, pentru medierea războiului din Ucraina.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Într-un efort de a-l face pe Președinte să arate binevoitor, Rusia admite că mobilizarea lui Putin a fost un eșec 😃. Procurorul general rus Igor Krasnov, susține că peste 9.000 de persoane care au fost „mobilizate ilegal” au fost trimise acasă.26.01.2023 ucraina10

Vom câștiga peste tot! Nu doar Ucraina – peste tot!” – cântă la TV trompetele propagandistice ale Kremlinului… (subtitrat în engleză)

Rusia: Rețeaua TV controlată de Kremlin, NTV, a trimis-o pe propagandista Olga Zenkova și cameramanul ei la Melitopolul ocupat în Ucraina, pentru a realiza un reportaj. Au primit povestea lor pe 17 ianuarie – Zenkova a fost violată în grup și cameramanul bătut la un restaurant de teroriștii lui Kadyrov.26.01.2023 ucraina5

În Volgograd semnele rutiere au fost schimbate temporar în „Stalingrad”. Putin este de așteptat să sosească acolo pe 2 februarie.26.01.2023 ucraina4

Mercenarii  grupului neo-nazist Wagner al Rusiei, vor fi ajutați de „drone secrete”, datorită unui acord secret de arme cu serviciile de informații chineze.

Amănunte în articolul Russia’s Wagner Group mercenaries ‘secretly develop explosive-tipped ”swarm drones” in murky deal with Chinese spies’ – publicat în Daily Mail.

Oficialii americani au spus că grupul neo-nazist Wagner pare să se dueleze cu armata rusă pentru puterea la Kremlin.

Mai multe amănunte în materialul An off-the-books mercenary army is gaining power in Putin’s Russia – publicat de CNN.

Un fost mercenar Wagner spune că brutalitatea la care a fost martor în Ucraina l-a împins în cele din urmă să dezerteze.

Vezi Former Wagner commander describes brutality and incompetence on the frontline – publicat de CNN.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Guvernul britanic așteaptă aprobarea finală a Uniunii Europene pentru a transfera cele 2,3 miliarde de lire sterline strânse de Roman Abramovici din vânzarea „Chelsea” FC, către fondul de sprijinire a Ucrainei, scrie The Telegraph.

Este interesant că toți prizonierii ruși arată remarcabil de curați, la fel ca uniformele și cizmele lor. Probabil că toți au fost capturați ascunși într-un subsol undeva, în afara pericolului. Orci capturați lângă Vuhledar.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXI) – publicat pe 31 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XX) – publicat pe 30 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIX) – publicat pe 29 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVIII) – publicat pe 28 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVII) – publicat pe 27 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVI) – publicat pe 26 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XV) – publicat pe 25 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIV) – publicat pe 24 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIII) – publicat pe 23 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XII) – publicat pe 22 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI) – publicat pe 21 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.