Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
Versiunea NATO a cântecului ucrainean „Șchedryk” (Carol of the Bells)
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!
Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.
Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!
Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.
„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”
Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?
„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”
Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Casa Albă consideră că momentul negocierilor de pace cu privire la Ucraina nu a venit încă, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui SUA.
Politicienii și diplomații occidentali cred că s-ar putea să nu existe discuții între Rusia și Ucraina pentru „încă câțiva ani” și că conflictul ar putea fi înghețat, a scris Politico, citând surse.
Președintele ucrainean Zelenski este la curent cu propunerile de începere a negocierilor cu Rusia, dar nu vede ce se poate negocia. El a spus asta într-un interviu acordat canalului francez LCI.
„Acest război se va termina. Și se va termina atunci și numai dacă Ucraina rămâne o țară liberă, suverană, independentă, cu un teritoriu intact” – a subliniat președintele Statului Major al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley.
«O încetare a focului în condițiile Rusiei nu va pune capăt „ororii” oamenilor din Ucraina, ci dimpotrivă», a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock.
„Nu văd un sfârșit prea curând pentru că acesta este un război global… Cred că războiul începe atunci când un imperiu începe să slăbească. Când există arme de folosit, testat și vândut. Sunt multe în joc”, a spus Papa Francisc, într-un interviu acordat publicației spaniole ABC.
Secretarul general al ONU, António Guterres, a spus că nu vede perspective pentru negocieri de pace între Kyiv și Moscova în viitorul apropiat.
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Aflat în zbor spre SUA, Zelenski a transmis: „În drum spre SUA, pentru a întări reziliența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. În special, voi discuta cu Președintele Biden despre cooperarea dintre Ucraina și Statele Unite. Voi avea, de asemenea, un discurs la Congres și o serie de întâlniri bilaterale.”
Președintele Biden i-a transmis următorul mesaj: „Sper că ai un zbor bun, Volodimir. Sunt încântat să te am aici. Avem mult de discutat.”
Joe Biden și Volodimir Zelenski vor discuta despre scenarii pentru încheierea războiului. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a spus acest lucru într-un interviu pentru CNN. «Nu mă îndoiesc că vor vorbi despre viziunea președintelui Zelenski despre o „pace justă” și despre cum arată aceasta, care sunt componentele acesteia și cum putem ajuta Ucraina să o atingă», a spus Kirby.
În timpul vizitei lui Zelenski în Statele Unite, delegația ucraineană intenționează să solicite Washingtonului livrări de rachete balistice tactice ATACMS, cu o rază de acțiune de până la 300 km, precum și drone de lovitură și recunoaștere Grey Eagle și Reaper, a declarat o sursă pentru Politico.
Într-o scrisoare adresată colegilor marți, președintele Camerei Nancy Pelosi le-a cerut ca „toți deputații să fie prezenți fizic la sesiunea noastră de miercuri seara”. „Vă rugăm să fiți prezenți pentru o atenție deosebită asupra democrației miercuri seara”, a mai scris ea.
Programul vizitei președintelui Zelenski în SUA
Președintele Zelenski la Casa Albă
Aceasta este prima sa călătorie în străinătate de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie a. c. Avionul US Air Force cu Zelenski a aterizat la baza Andrews, lângă Washington, D.C.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sosit la Casa Albă. El a fost întâmpinat de președintele Biden și prima doamnă Jill Biden. Cei doi lideri urmează să aibă o întâlnire bilaterală.
Volodimir Zelenski i-a oferit lui Joe Biden un premiu și o scrisoare, de la un luptător ucrainean pe care l-a întâlnit ieri la Bakhmut. „Ei bine, nemeritat, dar apreciez mult”, a răspuns Biden la primirea premiului.
Președintele Zelenski i-a înmânat președintelui Biden premiul pentru meritul militar. El a spus „un adevărat erou, un adevărat căpitan ucrainean, mi-a cerut să-i transmit premiul președintelui Biden, este foarte curajos și a spus să-l dau unui președinte foarte curajos”.
Între timp, au început discuțiile oficiale între cei doi președinți Zelenski și Biden.
Volodimir Zelenski a publicat primele fotografii ale vizitei sale în Statele Unite.
Președintele Ucrainei Zelenski a scris: „Sunt astăzi la Washington pentru a mulțumi poporului american, Președintelui și Congresului pentru sprijinul lor atât de necesar. Și, de asemenea, pentru a continua cooperarea pentru a aduce victoria noastră mai aproape. Anul viitor trebuie să returnăm steagul ucrainean și libertatea întregului nostru pământ și popor”.
Nancy Pelosi: „Conducerea curajoasă, patriotică și neobosită a președintelui Zelenski și-a adunat nu numai poporul, ci și lumea, pentru a se alătura primelor lupte pentru libertate. Așteptăm cu nerăbdare să auzim mesajul său inspirator de unitate, rezistență și determinare.”
Associated Press a anunțat că SUA se pregătesc să ofere Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, în valoare record de 1,8 miliarde de dolari. Pachetul va include sisteme de apărare aeriană Patriot, rachete antiradar, obuze de artilerie, precum și muniție de atac direct comun (JDAM).
Informația este confirmată și de CNN (citând surse): SUA vor furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană Patriot, în următorul pachet de ajutor militar.
Antony Blinken, Secretarul de stat al SUA a anunțat o asistență suplimentară de 1,85 miliarde de dolari pentru Ucraina. Se spune că pachetul include sistemul Patriot Air Defense, capabil să doboare rachete de croazieră, rachete balistice și avioane. „Astăzi, îi urăm bun venit președintelui Zelenski în Statele Unite, cu un anunț de 1,85 miliarde de dolari în asistență militară nouă pentru Ucraina” a scris el pe o rețea de socializare.
Pachetul va include:
1. Un sistem de apărare aeriană Patriot
2. Bombe ghidate de precizie JDAM
3. Muniție HIMARS
4. Rachete AGM-88 HARM
5. Obuze de artilerie și mortiere
6. Camioane, antrenament, arme și altă asistență.
Câteva informații despre sistemul american de rachete Patriot. În funcție de racheta folosită, acestea au o rază de acțiune semnificativă, cuprinsă între 40 km și 160 km. Rachetele sunt scumpe și pot costa în jur de 3 milioane de dolari, dar rachetele de croazieră din Rusia sunt, de asemenea, foarte scumpe.
Mitch McConnell, liderul republican din Senatul SUA: „Oferirea de asistență ucrainenilor pentru a-i învinge pe ruși, aceasta este prioritatea numărul unu pentru Statele Unite în acest moment, potrivit majorității republicanilor. Așa vedem provocările cu care se confruntă țara în acest moment”.
Grecia a decis să-și închidă spațiul aerian pentru avioanele din Belarus și să interzică propriilor aeronave să survoleze teritoriul belarus. Decizia a fost cauzată de temerile tot mai mari că trupele din Belarus s-ar putea alătura războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!
Opoziția germană cere autorităților să livreze Ucrainei tancuri Leopard 2. Reprezentanții Uniunii Creștin-Sociale Bavareze (CSU) în Bundestag consideră că Europa trebuie să îndeplinească cererea Ucrainei de a-i furniza tancuri Leopard 2. „Războiul se poate termina doar atunci când capacitatea Ucrainei de a se apăra este întărită”, iar Vladimir Putin „va deveni absolut clar că nu mai este posibil să supună Ucraina”, a declarat Alexander Dobrindt, prim-adjunct al liderului Grupului CDU/CSU.
Furnizarea de arme cu rază lungă de acțiune Ucrainei, nu numai că va facilita lovirea preventivă a pozițiilor militare ruse, dar ar putea, de asemenea, să împingă forțele rusești mai departe din Ucraina.
Zelenski: „În special, vă voi aminti constant. Dragi parteneri! Găsiți o oportunitate de a oferi Ucrainei o protecție fiabilă a cerului, un scut fiabil de apărare aeriană. Puteți face acest lucru. Puteți oferi protecție oamenilor noștri – protecție sută la sută împotriva rachete rusești.”
Președintele Ucrainei „Recucerirea Crimeei a început cu dorința și disponibilitatea oamenilor.”
Rușii dezvoltă planuri pentru „atacuri masive de infanterie” similare cu tacticile folosite de Uniunea Sovietică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru a fost declarat de consilierul șefului biroului președintelui Mihail Podolyak, într-un interviu pentru The New York Times.
Potrivit concluziilor AFU și ale serviciilor de informații străine, Rusia a recrutat și antrenează deja soldați care ar putea fi implicați în astfel de atacuri. Podolyak a menționat că „aprovizionarea viitoare de arme din țările occidentale ar trebui să corespundă amenințărilor viitoare.”
Exporturile de petrol ale Rusiei s-au redus cu peste jumătate într-o săptămână, după ce au fost impuse sancțiunile G7, relatează Bloomberg. În prima săptămână completă de sancțiuni, transporturile maritime de țiței ale Rusiei au scăzut cu 1,86 milioane de barili pe zi. Media pentru 4 săptămâni a scăzut și ea.
«Operațiunea militară specială a fost absolut necesară pentru a dejuca planurile de a transforma Ucraina într-o „anti-Rusie”», a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.
Timur Ivanov, Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, a acoperit ceasul lui Peskov la petrecerea de naștere a soției sale în 2021. Fotografiile au apărut într-o nouă investigație a echipei lui Navalny pe canalul său de YouTube. Judecând după captura de ecran, Peskov poartă un Richard Mille, în valoare de aproximativ 85.000 de dolari.
Fosta fabrică Nissan din Sankt Petersburg va produce mașini chinezești sub marca Lada, a declarat președintele AvtoVAZ. Nissan și-a anunțat retragerea din Rusia după începutul războiului. Activele rusești ale producătorului auto, inclusiv fabrica, au fost transferate în proprietatea statului.
Momentul unui atac cu drone asupra centralei electrice Trubchevskaya din regiunea Bryansk din Rusia. Atacul a fost raportat anterior de guvernatorul Bogomaz al regiunii Bryansk.
Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”
Peskov a anunțat că discursul lui Putin la ședința Colegiului Ministerului Apărării va fi „important”.
Şoigu a spus că Rusia ia măsuri în Ucraina „pentru a salva populaţia de genocid şi teroare”, dar „Rusia este întotdeauna pregătită pentru negocieri de pace”. Shoigu a adăugat că „Sarcina prioritară pentru 2023 este continuarea operațiunii militare speciale până la finalizarea ei completă”.
Rusia va continua să dezvolte triada nucleară, a spus Putin: „Aceasta este principala garanție a păstrării suveranității și integrității noastre teritoriale”.
Matviyenko, Președinta Consiliului Federației Ruse: „Rusia a fost, este și va rămâne parte a Europei și nimeni nu o poate nega”. Ea a mai spus că nu este nevoie de un nou val de mobilizare, acest subiect nu a fost niciodată discutat la o ședință a Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
Vyacheslav Wegner, deputat al Adunării Legislative din regiunea Sverdlovsk, a sugerat ca Prigojin să recruteze femei prizoniere în Ucraina. Prigozhin a fost de acord și a răspuns: „Sunt absolut de acord. Nu numai ca asistente și ofițeri de legătură, ci și în grupuri de sabotaj și perechi de lunetiști”.
„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici
Banca Mondială a alocat Ucrainei 610 milioane de dolari, din care 500 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru finanțarea instituțiilor statului. Acest lucru a fost raportat pe site-ul Băncii Mondiale. Banca Mondială a spus că împrumutul este garantat de Marea Britanie pentru aceeași sumă.
Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat livrarea de noi sisteme de artilerie autopropulsată Caesar de 155 mm și alte asistențe de apărare către Ucraina, în primul trimestru al anului 2023.
Ucraina a primit un împrumut din Canada, în condiții preferențiale în valoare de 367 de milioane de dolari.
Regatul Unit donează Ucrainei 900 de generatoare, relatează Svidomi. În plus, țara a predat Forțelor Armate Ucrainene peste 15 mii de seturi de îmbrăcăminte pentru „frigul extrem”.
Banca Mondială a alocat Ucrainei 610 milioane de dolari, din care 500 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru finanțarea instituțiilor statului. Banca Mondială a declarat că împrumutul este garantat de Marea Britanie pentru aceeași sumă.
Ieri, primul lot de pulovere calde și seturi termice realizate în Lituania au fost trimise soldaților din Ucraina. Un total de 19.000 de mii de pulovere și 15.000 de seturi termice vor fi livrate în Ucraina în următoarele săptămâni.
Israelul a predat 17 generatoare de diferite capacități pentru regiunea Kherson, relatează Herman Halushchenko ,ministrul Energiei.
„Vă rugăm să transmiteți liderilor politici, militari și de securitate israelieni: Rusia intenționează să intensifice legăturile militare cu Iranul”, spune Ben Wallace, secretarul britanic al apărării.
„Rusia intenționează să-și aprofundeze cooperarea militară cu Iranul în schimbul dronelor Shahed, care au fost folosite pentru a bombarda orașele și rețeaua energetică a Ucrainei din septembrie”, potrivit secretarului britanic al apărării. Adresându-se parlamentarilor, Wallace a spus: „În schimbul furnizării a peste 300 de drone kamikaze, Rusia intenționează acum să ofere Iranului componente militare avansate, subminând atât Orientul Mijlociu, cât și securitatea internațională”.
Ca un ecou al comentariilor lui Wallace, Premierul Rishi Sunak, le-a spus parlamentarilor la scurt timp după aceea că, deși Rusia rămâne „provocarea nr. 1 în politica externă” a Marii Britanii, el este „din ce în ce mai îngrijorat de comportamentul Iranului”.
Amănunte în articolul Russia plans to boost military links with Iran, says UK defence secretary – apărut în The Guardian.
Ministrul polonez de Interne Mariusz Kaminski a declarat că a fost informat despre demiterea șefului adjunct al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, Dmytro Bondar, pentru că a oferit un cadou, care ulterior a explodat în biroul lui Jarosław Szymczyk, șeful poliției poloneze.
O familie a fost înmormântată în Kryvyi Rih, după un atac cu rachete al ocupanților. Un obuz a lovit un apartament. Aleksandr și Lyudmila Korneychuk, precum și fiul lor, Timofey, în vârstă de 1,5 ani, au fost uciși. Fiul cel mare al cuplului, Maxim, în vârstă de 7 ani, a rămas în viață. Nu era acasă.
Kryvyi Rih. O fată care a supraviețuit în mod miraculos este scoasă de sub dărâmături, după un recent atac cu rachete rusești asupra unui bloc de apartamente.
Trei strategii diferite pentru cei gratificați ieri de către Putin, fiecare manifestându-se extrem de servil, pentru a nu-l pune pe dictatorul cel scund în situații jenante.
Rusia a reziliat acordul cu Ucraina privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și titlurilor academice.
La Kyiv, un bărbat cu lanternă a mers la o intersecție și a început să dirijeze traficul, din cauza penei de curent din oraș, după un alt atac rusesc asupra infrastructurii energetice a țării.
Primiți doi copii din Herson cu un colind adaptat zilelor noastre!?
Un cântec popular scurt specific, în acest caz cu un text copilăresc semi-obscen, despre o broască și un câine care-l abuzează pe Putin.
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running
The Doors – The End (Original Version)
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)