UCRAINA – de la lume adunate (XVI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!21.11.2022 ucraina16

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Se pare că pacea bate la ușă… sau doar mie mi se pare!?

Astea-s ultimele declarații ale lui Peskov:

🔹Conducerea ucraineană are toate oportunitățile de a rezolva situația, de a îndeplini cerințele Rusiei și de a pune capăt suferinței populației sale
🔹Existența continuă a CSTO nu este pusă la îndoială
🔹Rusia nu a atacat niciodată instituțiile sociale din Ucraina

InițiativaGeneratori de speranță” a fost lansată astăzi de Parlamentul European. Cele mai mari orașe din Europa vor dona Ucrainei generatoare de energie și transformatoare, ca parte a unei campanii comune.

Boris Johnson a devenit cetățean de onoare al Kyivului, a declarat primarul Klitschko.

Vitaly Klitschko a spus că alimentarea cu apă a fost restabilită în toate raioanele din Kyiv. 70% din Kyiv este încă fără electricitate – primarul Vitali Klitschko.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a cerut Germaniei să trimită lansatoare de rachete „Patriot”, oferite Poloniei în vestul Ucrainei. „Acest lucru va proteja Ucraina de morți și pene de curent și va crește securitatea la granița noastră de est”, a scris Błaszczak.

Site-ul Parlamentului European atacat. După ce Parlamentul UE a declarat #RussiaIsATerroristState – Președintele Roberta Metsola a declarat că site-ul web al parlamentului a fost lovit de un „atac cibernetic sofisticat. Experții noștri IT ne protejează sistemele.”

Estonia va continua să demonteze monumentele sovietice. O comisie specială a numărat 322 de monumente sovietice, dintre care 244 sunt supuse demolării sau înlocuirii. În acest moment, 56 dintre ele au fost deja îndepărtate. Unele dintre monumente sunt clasificate drept neutre.

Zelenski a vorbit la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU și a cerut organizației să condamne atacurile cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. „Așteptăm o reacție la teroarea Rusiei. Avem nevoie de sisteme de apărare aeriană. Este timpul să sprijinim formula de pace ucraineană”.24.11.2022 ucraina2

„Să fim sinceri, acestea sunt atacuri împotriva infrastructurii critice și sunt o escaladare rușinoasă a războiului brutal și nejustificat al Rusiei”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în timpul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

Președintele francez Emmanuel Macron:Atacurile asupra infrastructurii civile sunt crime de război și nu pot rămâne nepedepsite”.24.11.2022 ucraina

Zeci de rachete au lovit orașe ucrainene, lovind infrastructura critică. Acest lucru a venit imediat după ce Parlamentul European a desemnat Rusia drept stat sponsor al terorismului. În total, 34 de persoane au fost rănite. Printre ei se numără și cinci copii. Patru oameni au murit.23.11.2022 ucraina323.11.2022 ucraina423.11.2022 ucraina523.11.2022 ucraina6

4 morți, 20 răniți în urma loviturilor cu rachete rusești la Vyshhorod, pe 23 noiembrie 2022.23.11.2022 ucraina7

Acesta este locul unde s-a născut un copil și locul unde a fost ucis de rachete rusești, după ce a trăit în această lume doar două zile.23.11.2022 ucraina9

La Institutul Inimii din Kyiv, din cauza bombardării, lumina s-a stins în timpul operației la inima unui copil. Din fericire, spitalul are un generator, iar medicii au reușit să termine operația.

Război fără milă, în care moartea vine de oriunde!

Un producător de produse de cofetărie din Kazahstan a lansat o nouă reclamă pentru batonul de ciocolată numit „Kazahstan”. În ea, ceea ce arată ca un transfug rus se îndreaptă spre Kazahstan și i se înmânează un baton de ciocolată. El întreabă ce este și i se spune: „Este gustul libertății”!

Avocatul lui Prigojin a predat Parlamentului European un baros cu sigla Wagner, mânjit cu sânge artificial. Videoclipul a apărut pe canalele Z de propagandă. Recent, Parlamentul European a început să vorbească despre recunoașterea lui Wagner PMC ca organizație teroristă.

24.11.2022 ucraina1
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.