UCRAINA – o rază de speranță (LVI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!17.10.2022 ucraina2

Papa Francisc este gata să medieze în negocierile dintre Rusia și Ucraina!09.11.2022 ucraina5
Potrivit ziarului „La Stampa”, pontiful oferă Vaticanul ca un loc neutru pentru întâlnirea reprezentanților Moscovei și Kievului.

În sudul Ucrainei, forțele ucrainene mențin presiunea. Ieri au lansat 290 de misiuni de tragere de artilerie și 11 lovituri aeriene. Rapoarte neconfirmate despre retragerea forțelor ruse din unele așezări la nord de râul Nipru.

Numărul ministerelor din Ucraina va fi redus de la 20 la 14.

Dmytro Kuleba, ministrul de externe ucrainean: „Companiile internaționale care continuă să lucreze în Rusia finanțează direct crimele de război și genocidul rusesc”.

„În Ucraina, bunurile importante pentru sezonul de încălzire vor fi scutite de taxe: generatoare, încălzitoare, baterii electrice etc.”, a spus premierul Shmyhal.

Serviciul Poștal Ucrainean a arătat cum va arăta timbrul de Crăciun. Autorul desenului este o elevă de clasa a XI-a din Mykolaiv, Valeria Mykhailova, care a fost nevoită să părăsească orașul din cauza bombardamentelor. Numit „Separați de război”, timbrul înfățișează o imagine împărțită a unei femei stând lângă un pom de Crăciun uitându-se la artificii și a unui soldat ucrainean.09.11.2022 ucraina2

Actorul, regizorul de film, scenaristul și producătorul de la Hollywood Sean Penn și-a predat propria statuetă  Oscar președintelui Volodimir Zelenski. Premiul va rămâne în Ucraina până la sfârșitul războiului, ca simbol al credinței în victoria Ucrainei.09.11.2022 ucraina309.11.2022 ucraina409.11.2022 ucraina

Ucraina a cerut oficial Statelor Unite să transfere sistemele de apărare aeriană C-RAM, pentru a combate dronele iraniene.

În regiunea Donețk din estul Ucrainei, Marinka este un oraș mic, situat la marginea de sud-vest a orașului Donețk ocupat de Rusia. După cum se poate vedea, Rusia l-a distrus și îl atacă în fiecare zi. Apărarea sa de către forțele ucrainene va rămâne în istoria militară.

Serviciul Secret al Ucrainei a neutralizat un grup de sabotaj rusesc care se pregătea să omoare comandanții Forțelor de Operațiuni Speciale ale armatei Ucrainene.09.11.2022 ucraina6

Pictura murală „Milana” din Mariupol, care o înfățișează pe fetița care și-a pierdut mama și piciorul din cauza atacurilor rusești, a fost distrusă de ocupanții ruși.09.11.2022 ucraina109.11.2022 ucraina2

Anonymous are un mesaj pentru Vladimir Putin.

Un soldat rus este lovit în cap (împușcat în cap) de un lunetist ucrainean.

Rusia într-un videoclip

Grupul vocal interpretează melodia „Sunt rus. Mă duc până la sfârșit”, iar un bețiv local și-a găsit un loc potrivit!

Problema cu care se confruntă carnea de tun mobilizată de Rusia în Ucraina este că nu au o structură militară și aprovizionare/ logistică. Când ajung pe front, Rusia pur și simplu îi aruncă în prima linie, fără mijloace adecvate de a-i aproviziona și de a-i îngriji. Prin urmare, soldații se simt abandonați și… fug!

Rusia și-a pierdut jumătate din tancuri în războiul împotriva Ucrainei și este posibil să fi folosit majoritatea armelor sale de precizie, a declarat un reprezentant al Pentagonului.

„Pravda europeană”, citând Radio Free Asia, raportează că în Coreea de Nord se vor coase uniforme militare pentru ruși. Materialele vor fi furnizate de Rusia.

Invadatorii ruși au sudat capace de canalizare pe tancurile lor, ca protecție suplimentară.

În Ujhorod, un monument închinat unui soldat sovietic, ridicat lângă granița slovacă a fost demontat.

Rusia a oferit Iranului mostre de arme occidentale în schimbul dronelor kamikaze Rusia nu numai că a plătit Iranului 140 de milioane de euro în numerar, dar i-a predat și o rachetă antitanc britanică NLAW, o rachetă antitanc americană Javelin și o rachetă antiaeriană Stinger.

Se raportează că rușii au aruncat în aer podurile Dariev și Tyagin din regiunea Herson.09.11.2022 ucraina09.11.2022 ucraina1

În Herson, steagurile rușilor au dispărut în mod misterios dintr-o serie de clădiri administrative.

Școlarii sovietici sunt învățați cum să asambleze și să demonteze kalașnikov-urile. Acum, „Instruirea militară de bază” urmează să revină în școlile rusești. Astăzi, un părinte nefericit spune unui ziar rus: „Ar trebui să ne pregătim copiii pentru o viață fericită și pașnică, nu pentru război”.

Poliția Națională a Ucrainei a publicat filmări cu consecințele sosirii „lumii rusești” eliberatoare în satul Velyka Oleksandrivka din regiunea Herson.

Armata rusă afirmă că au suferit pierderi uriașe în timpul bătăliei pentru satul Pavlivka, iar clipurile video o dovedesc. Dacă doriți să vedeți atacurile blindate repetate ale Rusiei și ziua „foarte proastă” a infanteriei ruse, urmăriți acest videoclip:

Ukraine: Huge Russian Losses In Pavlivka (Ucraina: Pierderi uriașe ale Rusiei în Pavlivka)

YouTube a restricționat vizionarea în funcție de vârstă; dar – dacă puteți – merită să-l urmăriți.

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari, relatează Reuters. Investitorii Tesla Inc se tem că miliardarul este mai preocupat de Twitter.

Amănunte în articolul Elon Musk’s net worth slips below $200 billion as Tesla shares waver – publicat de Reuters.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.