UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Putin a prezentat noul vehicul militar rus pentru toate terenurile, Z 1. Putin s-a lăudat că este primul vehicul militar fabricat în Rusia fără a utiliza piese vestice.17.01.2023 ucraina8

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

16.01.2023 ucraina8

Zelenski:Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»

Garry Kasparov:Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Discursul lui Volodimir Zelenski către participanții la întâlnirea Ramstein: „Toți putem folosi mii de cuvinte, dar nu pot pune cuvinte în locul armelor sau rachetelor de apărare aeriană, necesare pentru a proteja oamenii de atacurile aeriene rusești”, a spus Zelenski. El a mulțumit aliaților pentru ajutorul acordat și a declarat, de asemenea, că Kremlinul trebuie să piardă. „Timpul este arma Federației Ruse, așa că este necesar să accelerăm”, a spus președintele Ucrainei. (subtitrat în engleză)

Zelenski a cerut de la aliații Ucrainei avioane de luptă F-16, rachete cu rază lungă de acțiune și tancuri.

Meta a stabilit că Regimentul Azov nu mai îndeplinește criteriile de desemnare ca organizație periculoasă. Aceasta înseamnă că li se va permite să aibă conturi pe platforma Meta și conținutul postat de alții despre Azov nu va mai fi eliminat.

Rezultate ale întâlnirii de la „Ramstein”:

Ucraina nu va primi tancuri Abrams, dar Marea Britanie va trimite tancurile sale Challenger. Încă nu s-a ajuns la un acord privind tancurile germane Leopard. Pentagonul se așteaptă la o decizie cu privire la tancuri mai aproape de primăvară, când AFU lansează o contraofensivă.

Ministrul polonez al Apărării a declarat vineri că rămâne optimist că aliații vor ajunge la un acord privind livrările de tancuri Leopard către Ucraina. „Văd speranță, pentru că miniștrii a 15 țări s-au întâlnit astăzi în marginea conferinței și au vorbit despre asta”

Motivul pentru care Ucraina vrea Leopard 2 în detrimentul altor tancuri, este pentru că acesta este relativ obișnuit în Europa, iar lanțul de aprovizionare este relativ scurt. Piesele de schimb și muniția nu ar trebui să fie niciodată o problemă. Tancul american Abrams este bun, dar este un consumator de combustibil cu un lanț de aprovizionare mult mai lung, iar britanicul Challenger 2 folosește muniție diferită de restul NATO.

17.01.2023 ucraina

Amănunte în articolul UK could turn tide of Ukraine war and here’s how – Lt Col STUART CRAWFORD – publicat de logo

Jens Stoltenberg a spus că noi ajutoare militare vor ajuta Ucraina să lanseze o ofensivă. „Acest sprijin nu va permite ucrainenilor doar să se apere împotriva noilor ofensive rusești, ci le va permite și să-și lanseze propriile ofensive pentru a elibera teritoriul”.

SUA se așteaptă ca Ucraina să contraatace în primăvară. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a cerut să ajute Ucraina să se pregătească pentru o contraofensivă de primăvară. Nu mai este mult timp până la primăvară și trebuie să „strângem toate resursele necesare”, a spus șeful Pentagonului. Lloyd Austin, a spus că războiul a fost un punct critic, menționând că sprijinul pentru Ucraina va continua atât timp cât va fi necesar.

Statele Unite nu sunt încă pregătite să furnizeze Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, în special ATACMS, dar unii oficiali britanici și-au exprimat disponibilitatea de a furniza Kyivului sisteme cu rază lungă de acțiune.

Cehia și Slovacia sunt gata să-și transfere tancurile Leopard în Ucraina dacă primesc permisiunea corespunzătoare din Germania.

Finlanda va aloca un nou pachet de asistență militară Ucrainei, pentru o sumă record de peste 400 de milioane de euro. Conținutul său nu a fost dezvăluit.

Țările de Jos sunt gata să aprovizioneze Ucraina cu avioane de luptă F-16, dacă este solicitat. Acest lucru a fost relatat de presa locală, citându-l pe ministrul Afacerilor Externe.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că în timpul întâlnirii de la Ramstein nu s-au pus de acord asupra transferului tancurilor Leopard în Ucraina.

El a menționat că o decizie va fi luată în viitorul apropiat și va depinde de cancelarul Olaf Scholz.

Germania nu a condiționat ca SUA să furnizeze tancuri americane Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a negat informațiile din presă conform cărora livrările de tancuri germane Leopard 2 către Ucraina depind de transferul tancurilor americane Abrams la Kyiv.

Ministerul German al Apărării a anunțat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 1 miliard de euro. Germania va trimite sistemul Patriot, încă 7 tunuri autopropulsate Gepard (foarte bune la doborârea dronelor), mai multe sisteme Iris-T SLM și rachete ghidate. De asemenea, Pentagonul promite că noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina va include sisteme de apărare aeriană NASAMS.

Ca parte a celui mai recent pachet de ajutor, Marea Britanie furnizează 600 de rachete Brimstone 1 Forțelor Armate ucrainene. Acest lucru se adaugă la rachetele Brimstone 2 pe care Marea Britanie le-a donat Ucrainei anul trecut.

Elveția nu se opune transferului activelor înghețate ale Rusiei către #Ucraina, dar băncile elvețiene se opun cu fermitate acestui lucru. Confiscarea bunurilor este contrară legilor țării – este nevoie de un referendum pentru a o schimba.

Ungaria a blocat o nouă tranșă de ajutor UE în valoare de aproximativ jumătate de miliard de dolari pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina din Fondul European de Pace. Acest lucru a fost anunțat de postul de radio polonez RMF.

Un miting de masă are loc în centrul Berlinului. Manifestanții cer să fie furnizate tancuri către Ucraina: „Libertate pentru leoparzi!” Demonstrația a avut loc în fața biroului cancelarului Olaf Scholz.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Rusia a pierdut peste 100 de mii de soldați în război, dar o victorie rapidă pentru Ucraina este cu greu posibilă, a declarat generalul american Mark Milley la întâlnirea de la Ramstein. Din punct de vedere militar, va fi „foarte, foarte greu” pentru Ucraina în 2023 să înlăture forțele ruse.

Generalul Ben Hodges prezintă succint modul în care Ucraina poate „elibera Crimeea până la sfârșitul lunii august 2023, presupunând că Occidentul rămâne împreună și să livreze tot ceea ce am spus că vom livra, inclusiv arme de precizie cu rază mai lungă”.

Amănunte în articolul ‘We Need to Decide That We Want Ukraine to Win’ – apărut în Kyiv Post (video în engleză).

Șeful CIA, William Burns, a vizitat în secret Kyivul, unde a discutat cu Zelenski planurile ofensive ale Rusiei în Ucraina, relatează The Washington Post. Mark Milley: „Din punct de vedere militar, susțin în continuare că din acest an va fi foarte, foarte greu să fie scoase militar forțele ruse din fiecare centimetru al Ucrainei ocupate”.

SUA au recunoscut PMC „Wagner” drept „organizație criminală transnațională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby. Companiei militare a lui Yevgeny Prigozhin vor fi impuse sancțiuni suplimentare, care vor fi anunțate săptămâna viitoare.

Odată cu anunțarea unor noi sancțiuni împotriva grupului de mercenari Wagner din Rusia care luptă în Ucraina, SUA au lansat fotografii recent desecretizate ale vagoanelor rusești care călătoresc din Rusia către Coreea de Nord în noiembrie anul trecut – legate de furnizarea de arme către Wagner.

Reprezentanții a 9 țări europene au semnat „Angajamentul de la Tallinn” pentru a sprijini lupta ucraineană împotriva invadatorilor ruși ajutând cu echipament militar.17.01.2023 ucraina7

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Putin intenționează să încercuiască Ucraina: Rusia pregătește un atac major în trei direcții – din Belarus, precum și din est și sud… în timp ce Occidentul se ceartă pentru aprovizionarea Ucrainei cu tancuri.17.01.2023 ucraina3

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Serviciul de Securitate al Ucrainei a descoperit o rețea de informatori GRU care corectau atacurile cu rachete în Dnipro. Șapte agenți ai serviciilor secrete #use au fost reținuți și vor fi judecați în temeiul articolului despre trădare.17.01.2023 ucraina1

Război de dragul păcii: o nouă lecție de pseudo-istorie de la Vladimir Putin.

Orice dorință de a distruge Rusia va însemna sfârșitul lumii” – Patriarhul rus Kirill a spus în predica sa că nu ar exista lume fără Rusia și l-a numit pe Putin „președintele nostru ortodox” (subtitrat în engleză).

Kremlinul a dat instrucțiuni să pregătească Moscova pentru un atac cu dronă ucraineană. Decizia de a desfășura sisteme de apărare aeriană în capitală a fost luată în legătură cu loviturile ucrainene asupra aerodromurilor din regiunile Saratov și Kaluga, au declarat pentru Bloomberg surse familiare cu situația.

Noi amplasamente ale apărării antiaeriene descoperite la Moscova. Complexul de apărare aeriană a fost amplasat la doi kilometri de aerodromul militar Ostafyevo și aeroportul de afaceri Gazprom-Avia.

În regiunea Moscova, un sistem de apărare antiaeriană a fost instalat la 10 kilometri de reședința lui Putin din Novo-Ogaryovo.

Deputatul rus Serghei Mironov arată cu mândrie un baros pe care l-a primit de la Prigojin.17.01.2023 ucraina2

Ăsta da… atlet al lui Hristos! Păcat de copil…

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Soledar, Bakhmut și orașele învecinate din regiunea Donețk sunt acum cele mai fierbinți locuri din prima linie. Dar, în ciuda bătăliilor aprige, unii dintre localnici continuă să locuiască lângă linia frontului. Ei trăiesc așa cum se vede în acest material VIDEO (subtitrat în engleză).

Apărătorii ucraineni au publicat un videoclip cu operațiunea militară din Bakhmut.

3 rachete au lovit ieri dimineață orașul ucrainean Kramatorsk, regiunea Donețk, ucigând cel puțin o persoană. 17.01.2023 ucraina6

Un convoi de ajutoare ONU a ajuns vineri dimineață în zonele aflate sub control ucrainean în apropiere de orașul Soledar, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Jens Laerke. Vehiculele au livrat alimente, apă, truse de igienă și consumabile medicale celor peste 800 de persoane „care au mare nevoie de asistență umanitară”.

Odată cu intensificarea bombardamentelor barbare de către Rusia a regiunii Donețk din estul Ucrainei, evacuarea oamenilor continuă. Mulți dintre cei evacuați sunt în vârstă, oameni care au trăit în regiune toată viața și sunt reticenți să lase în urmă tot ce au în proprietate.17.01.2023 ucraina417.01.2023 ucraina5

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.