UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XXI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…

Priviți până la sfârșit…

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

  • De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
  • Pentru a vedea câmpul de luptă!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în Constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

23.01.2023 ucraina1

Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»

Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”

Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.

Winston Churchill nu a spus niciodată – Ar fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!

Olaf Scholz a îmbogățit internetul cu un cuvânt nou: Internauții au inventat verbul scholzing, derivat din numele cancelarului german. Sensul lui aproximativ este de a face în mod constant promisiuni, dar de a întârzia îndeplinirea lor, sau de a nu le îndeplini deloc.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Instrucțiuni despre cum să scapi de ruși.
Pasul 1. Aruncă o momeală.
Pasul 2. Proștii se uită să vadă mai de aproape ce a fost asta.
Pasul 3. Aruncă o mină pe capetele lor.
Iar rușii bătuți se retrag repede.

Ministerul ucrainean al Apărării a semnat 16 contracte de stat cu producătorii ucraineni de UAV, a declarat ministrul Apărării Oleksii Reznikov. Ucraina intenționează să cheltuiască 545 de milioane de dolari pentru cumpărarea de vehicule aeriene fără pilot (UAV) – anul acesta, a anunțat luni ministrul apărării al țării pe Facebook. „Dezvoltarea pieței ucrainene de UAV este unul dintre domeniile cheie de interes pentru Ministerul Apărării.”

Australia și Franța au convenit asupra unui acord pentru a produce și furniza în comun mii de obuze de artilerie armatei ucrainene, au anunțat luni miniștrii apărării și de externe ai celor două țări.

Fost premier britanic Boris Johnson a dezvăluit că a vorbit cu Putin în februarie 2022 și „a avertizat că războiul va fi un dezastru total”. „La un moment dat m-a cam amenințat și mi-a spus: „Boris, nu vreau să te rănesc, dar cu o rachetă ar dura un minut”.

«Cuvintele lui Johnson despre presupusele „amenințări” ale rachetelor ale lui Putin, într-o conversație telefonică cu fostul prim-ministru al Marii Britanii sunt false», a declarat Dmitri Peskov.

Amănunte în articolul ‘Boris, I don’t want to hurt you, but with a missile it would only take a minute’: Former Prime Minister reveals Vladimir Putin’s threat to assassinate him after he warned Russian dictator not to invade Ukraine – apărut în Daily Mail.

POTUS: „Ucrainenii duc o bătălie veche împotriva agresiunii și dominației. Este o bătălie pe care americanii au dus-o cu mândrie în repetate rânduri și este o bătălie pe care ne vom asigura că ucrainenii sunt bine echipați pentru a lupta.” „Putin se aștepta ca Europa și Statele Unite să își slăbească hotărârea. Se aștepta ca sprijinul nostru pentru Ucraina să se prăbușească în timp. El a greșit.” 23.01.2023 ucraina8

Vorbind la Institutul Chey pentru Studii Avansate din Seul, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a mulțumit Coreei de Sud pentru asistența neletală acordată Ucrainei, dar a îndemnat-o să facă mai mult, relatează Reuters.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că NATO nu vede niciun semn că șeful Kremlinului, Vladimir Putin, și-a schimbat obiectivele în ceea ce privește războiul împotriva Ucrainei. Dimpotrivă, Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă. Rușii se pregătesc pentru o nouă ofensivă, mobilizează mai mulți soldați, peste 200.000 de oameni și poate chiar mai mulți. Ei construiesc în mod activ arme și muniții, a spus Stoltenberg.

Un operator de dronă corectează tirul unui mortier de 120 mm asupra pozițiilor teroriștilor ruși lângă Bakhmut.

O rachetă rusă Iskander s-a răzgândit și și-a distrus propria stație radar!

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Polonia va crește cheltuielile militare în 2023 la 4% din PIB. Anunțul a fost făcut de premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Polonia este pregătită să-și transfere avioanele de luptă F-16 în Ucraina, în „coordonare deplină” cu țările NATO, a declarat premierul Mateusz Morawiecki.

Nici Macron nu a exclus posibilitatea de a furniza avioane de vânătoare Ucrainei. Franța consideră că principalul lucru este ca armele furnizate Ucrainei să nu fie folosite pentru a lovi teritoriul rus.

Biden a declarat că Statele Unite nu vor trimite avioane F-16 în Ucraina, relatează AFP.

În urma deciziei Germaniei de a trimite tancuri pentru a ajuta Ucraina să continue să-și apere teritoriul împotriva agresiunii ruse, hackerii ruși au vizat o serie de ținte germane, inclusiv mai multe aeroporturi.

Norvegia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina „cât mai repede posibil”, a declarat ministrul norvegian al apărării, Bjørn Arild Gram.

Prim-ministrul danez Frederiksen a asigurat că Danemarca va continua să sprijine Ucraina, în special în sfera militară, umanitară și de reconstrucție: „Danemarca vă este alături și vom rămâne prieteni și parteneri apropiați”.

Prim-ministrului danez Mette Frederiksen i s-a arătat o casă distrusă de o rachetă rusă în Mykolaiv.

Ministrul finlandez de externe nu se așteaptă la progrese în ceea ce privește candidaturile de aderare la NATO ale țării sale și ale Suediei înainte de alegerile care au loc în mai în Turcia, dar consideră că națiunile scandinave rămân pe calea aderării la alianța militară. Finlanda rămâne angajată în cererea de aderare la NATO alături de Suedia și speră ca oferta să fie aprobată până în iulie, potrivit ministrului de externe al țării.

Turcia poate aproba aderarea Finlandei la NATO separat de Suedia. „Suedia va fi șocată când vom da un răspuns diferit în ceea ce privește Finlanda”, a spus Erdogan. El a reiterat, de asemenea, cererea de extrădare a „teroriştilor” – membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

Pe fondul luptei grele din estul Ucrainei, înmormântarea lui Denys Sosnenko, un tânăr colector de cadavre de pe linia frontului, care a murit săptămâna trecută în timpul activității sale periculoase. Avea 21 de ani și era fost campion lal Ucrainei a kickboxing – a lucrat pentru organizația de caritate Black Tulip – ei caută cadavrele militarilor uciși, rămase / neridicate de pe câmpul de luptă, indiferent de armata căreia îi aparțin aceștia.

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Ucraina avertizează că nu se poate apăra împotriva rachetelor balistice ale Iranului. În cazul în care Rusia obține rachete balistice iraniene pentru a fi folosite în Ucraina, Forțele Aeriene Ucrainene au avertizat că nu are mijloacele de a se apăra împotriva lor.

Cererea lui Putin ca generalul Valery Gerasimov, să declanșeze „un atac în mai multe direcții deodată”, a evocat diviziuni profunde în înaltul său comandament.

Amănunte în articolul Vladimir Putin’s army ‘terrified’ by new Ukraine offensive over ‘mass slaughter’ fears – apărut în Mirror.

Actorul și militantul rus Ivan Okhlobystin a spus că oamenii de afaceri ruși ar fi anunțat o recompensă de 10 milioane de ruble (aproximativ 141.000 de dolari) pentru fiecare tanc Abrams distrus în Ucraina.23.01.2023 ucraina10

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Doar ca să știm cu cine avem de-a face! Nu că n-am fi știut…

Canalul rus de propagandă NTV a trimis un reporter (o femeie) și o echipă să facă un reportaj în Melitopolul ocupat de ruși. Reporterul a fost violat în grup, iar bărbații au fost bătuți de trupele ruse!24.01.2023 ucraina1

Ofițerii de securitate ai lui Putin au reținut trei elevi de clasa a VIII-a în regiunea Moscova, care sunt acuzați că au pregătit un sabotaj. Potrivit FSB, școlarii urmau să deterioreze infrastructura de transport a Căilor Ferate Ruse.

Rușii spală creierul copiilor care au rămas în Mariupolul ocupat. Încă o dovadăacest război de cucerire rusesc este în primul rând despre ștergerea identității ucrainene și distrugerea acestei națiuni. Fără îndoială, Rusia este un stat terorist!23.01.2023 ucraina9

Doi agenți GRU au fost reținuți în Slovenia, sub suspiciunea de spionaj pentru Rusia, relatează presa locală. Erau în țară sub nume false. Aceștia riscă până la opt ani de închisoare pentru spionaj.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Cum a ucis Rusia (încă) un oraș din Ucraina. Cum Rusia ucide Donbasul.

Acesta este orașul Vuhledar, pe care Rusia l-a decimat cu artileria, transformându-l literalmente într-un oraș fantomă. Cel mai recent videoclip despre orașul Vuhledar.

Trei persoane au fost rănite și una ucisă, în urma atacului rusesc asupra unei clădiri rezidențiale din Harkiv, relatează administrația militară regională.

Consecințele impactului rachetei S-300 trase de invadatori asupra Harkiv.

24.01.2023 ucraina

Siversk, la ~30 km distanță de Bakhmut și Soledar. Celor care mai viețuiesc acolo, li se furnizează puncte de încălzire, sobe, pături, articole de igienă etc.

Cam așa arată o dronă performantă…

O dronă ucraineană distruge una din bărcile cu care rușii obișnuiau să se apropie de Herson.

Un profesor ucrainean din regiunea Donețk a decis să predea lecțiile în sufrageria lui, deoarece școala locală a fost distrusă de ruși.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Butonul care-l neutralizează  pe Putin!

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XX) – publicat pe 30 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIX) – publicat pe 29 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVIII) – publicat pe 28 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVII) – publicat pe 27 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVI) – publicat pe 26 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XV) – publicat pe 25 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIV) – publicat pe 24 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIII) – publicat pe 23 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XII) – publicat pe 22 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI) – publicat pe 21 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.