UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

12.01.2023 ucraina13

Zelenski:Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»

Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

SUA au transferat muniții americane stocate în Israel pentru a fi folosite în Ucraina și intenționează să trimită mai multe în curând, au declarat oficialii americani și israelieni. Până acum, au mutat „unele” dintre cele 300.000 de obuze de 155 de milimetri, despre care SUA și Israelul au convenit să fie transferate.

„Occidentul trebuie să intensifice asistența militară pentru Ucraina, pentru a se asigura că războiul cu Rusia nu se va transforma într-un impas sângeros, nelimitat”, a declarat marți secretarul britanic de externe James Cleverly, în timpul unei vizite la Washington.

„Nu putem permite ca acest lucru să se prelungească și să devină un fel de impas de tipul primului război mondial”, a spus James Cleverly. El a mai spus că invazia Rusiei a provocat pierderi nu numai civililor și soldaților ucraineni, ci și recruților ruși, despre care a spus că au fost trimiși pe câmpul de luptă drept carne de tun (as cannon fodder). „Vedem trupe slab antrenate, fiind recrutate și trimise în prima linie și introduse într-o mașină de tocat carne”, a spus Cleverly, numind tratamentul liderilor ruși ca fiind  „depravat moral”.

Președintele polonez Duda tocmai a confirmat că trimit 14 tancuri Leopard în Ucraina.

Amănunte în articolul West must ramp up aid to Ukraine to keep war with Russia from becoming a stalemate, U.K. foreign secretary says – publicat de NBC NEWS.

Președintele polonez Duda tocmai a confirmat că trimit 14 tancuri Leopard în Ucraina.

Țările de Jos iau în considerare posibilitatea de a transfera sistemele de apărare aeriană Patriot în Ucraina, relatează Bloomberg. Decizia finală va fi luată în viitorul apropiat, a spus agenția.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Președintele Zelenski reafirmă prioritatea Ucrainei de a adera la NATO: Este „cea mai bună garanție de securitate pentru noi. Garanțiile de securitate sunt printre prioritățile de top pentru noi… Rusia înțelege bine acest lucru și face tot posibilul să nu ne faciliteze aderarea.” (sursa CNN)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a reiterat miercuri dorința ca Ucraina să adere la NATO, spunând liderilor reuniți la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveția) că alianța este „cea mai bună garanție de securitate pentru noi”.

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a spus că, deși Ucraina trebuie sprijinită, Rusiei ar trebui să i se ofere oportunitatea de a deveni membru al ordinii globale. Întrebat despre observațiile lui Kissinger cu privire la locul Rusiei în lume, Zelenski a spus că „Rusia și-a câștigat deja un loc printre teroriști”.

„[Forțele ruse] înțeleg că Bakhmut este o fortăreață inexpugnabilă”.Corespondentul Andriy Kuzakov a petrecut o zi cu un comandant de drone ucrainean de-a lungul liniei frontului dintre Bakhmut și Soledar, unde luptele brutale continuă (subtitrat în engleză).

Ucrainenii vorbesc despre oroarea de a trăi în Bakhmut. „Trăiesc ca un animal nenorocit.” L-am întrebat de ce era încă aici, aproape de luptă, într-o stare care cu greu i-ar permite să ajungă în grabă pe un teren mai sigur. „Acesta este pământul meu. nu voi pleca.” 15.01.2023 ucraina

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Nebenzya, diplomatul Rusiei la ONU, a spus că racheta rusă nu ar fi lovit clădirea rezidențială din Dnipro dacă nu ar fi fost doborâtă de un sistem de apărare aeriană ucraineană. Nebenzya a numit-o „încălcare a dreptului umanitar”.

Această fată din Dnipro este un simbol al erei post 24 februarie. Părinții ei, casa ei, pisica ei – totul a dispărut într-o clipă. Pentru că Putin a decis că are nevoie de „noi teritorii”.

Imaginile cu bucătăria unui apartament dintr-un bloc din Dnipro, distrus sâmbătă de o rachetă rusească, au devenit virale, după ce armata ucraineană a distribuit un videoclip cu sărbătorirea unei zile de naștere, care a avut loc în aceeași bucătărie galbenă.

Un tată ucrainean a părăsit cu greu patul fiului său grav rănit, la luni de zile după ce acesta este rănit în Donbas. (subtitrat în engleză)

„Vitalii, un comandant de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit în regiunea Donbas din estul Ucrainei, care a devenit sinonimă cu pierderi îngrozitoare în luptele continue atât pentru Ucraina, cât și pentru Rusia. Nu se știe cât de mortal nu se știe – pentru că niciuna dintre părți nu spune. De la fluxul de soldați răniți care ies de pe front până la spitale precum cel în care zace Vitalii, este evident că costurile sunt severe.”

Amănunte în articolul A loving dad and his injured son pay war’s costs in Ukraine – publicat în AP News.

La Moscova a apărut un mic memorial la poalele unei statui pentru scriitoarea ucraineană Lesya Ukrainka – comemorarea morților din clădirea rezidențială din orașul Dnipro din Ucraina, lovit de Rusia cu o rachetă, ucigând 44 de persoane. Flori, jucării și o fotografie a blocului avariat.14.01.2023 ucraina6

După ceva timp, la monumentul lui Lesya Ukrainka, acolo unde oamenii aduc flori în memoria victimelor rușilor de la Dnipro, au apărut patrioții Z. Au sunat la poliție și au fost revoltați de un afiș cu „Z și V” încrucișat și „jucării LGBT”, care au fost lăsate la monument.

La Moscova, 4 persoane au fost reținute la memorialul celor uciși la Dnipro. Polițiștii au reținut oameni care depuneau flori.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Ieri, Rusia și-a intensificat bombardamentele peste graniță în Ucraina. În regiunile de nord și nord-est din Sumy și Harkov, 10 așezări au fost lovite de foc de mortiere și artilerie. În interiorul Ucrainei, forțele aeriene ruse au fostfoarte active, atacând de 22 de ori. Ucrainenii au doborât un elicopter Ka-52.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Serviciul de Securitate al Ucrainei a lansat o anchetă preliminară în privința prăbușirii elicopterului din Brovary. Principalele versiuni în acest moment sunt: ​​încălcarea regulilor de zbor, defecțiunea tehnică a elicopterului, acțiunile deliberate în scopul distrugerii aeronavei.

Sunt cunoscute numele a 9 morți care se aflau la bordul elicopterului prăbușit în Kyiv:

Ministrul Afacerilor Interne Denys Monastyrskyi
Prim-viceministru Yevhen Yenin
Asistenta lui Monastyrsky, Tatyana Shutyak
Mykhailo Pavlushko, șeful securității ministrului

secretar de stat Iuri Lubkovici
fotograful Mykolai Anatsky
Membri echipaj: Olexander Vasylenko, Konstantin Kovalenko, Ivan Kasyanov.

Numărul morților în urma prăbușirii elicopterului din Brovary a crescut la 18, potrivit șefului regiunii Kyiv, Oleksiy Kuleba. Doi copii printre cei 18 morți.

Era întuneric și ceață în momentul accidentului, iar rapoartele inițiale sugerează că elicopterul a lovit o grădiniță înainte de a se prăbuși în apropierea unei clădiri rezidențiale. 25 de persoane au fost rănite, inclusiv 11 copii. Lucrările de căutare și salvare continuă. 22 de persoane au fost transportate la spital, dintre care 10 copii.

Cabinetul de miniștri al Ucrainei confirmă decesul ministrului Afacerilor Interne Denis Monastyrski, a adjunctului său Evgheni Enin și a secretarului de stat Iuri Lubkovici.

Amploarea incendiului după prăbușirea elicopterului în Brovary.

Orașul Siversk, lângă linia frontului. Acolo rămân aproximativ 100 de locuitori, care depind de ajutorul umanitar pentru supraviețuire. Viața este foarte grea pentru ei (sursa DW).

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.