UCRAINA – de la lume adunate (LIII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Cântăreața ucraineană Masha Kondratenko a dedicat această nouă melodie ocupanților ruși care „au invadat Ucraina independentă și liberă”. „Vankavastanka” (o jucărie tradițională rusă) este un cântec satiric scris „pentru a ridica spiritul de luptă al soldaților noștri și al ucrainenilor” (subtitrat în engleză).

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

08.01.2023 ucraina6

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

O filmare cu ucraineni doborând succesiv TREI elicoptere rusești!

Tancuri ucrainene trec râul

Atât a mai rămas din clădirea în care se aflau ocupanții ruși din Makiivka, Partea ucraineană susține că au fost aproximativ 600 de invadatori. Ministerul rus al Apărării a confirmat moartea a doar 89 de persoane (Video: Radio Liberty).

Forțele antiaeriene ucrainene vor începe să învețe cum să folosească sistemul de apărare antirachetă Patriot săptămâna viitoare în Statele Unite. Antrenamentul va avea loc la Fort Sil din Oklahoma. Acest lucru a fost făcut public de Washington Post, citând surse.

Ucraina nu vrea să fie atrasă în nivelul de democrație al Rusiei. Ei vor să fie liberi ca și alte țări din Europa.08.01.2023 ucraina9

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Ce ar fi trebuit să-i spună Macron lui Putin!

Amănunte în articolul What Macron should have told Putin – publicat în Politico.

„Omorâți pentru totdeauna mizeria fascistă!”  Copiii ruși recită poezii de propagandă (subtitrat în engleză).

„În timpul torturii mi-am pierdut cunoștința de două ori”

Activist acuzat că a incendiat clădirea FSB din Krasnodar a vorbit despre tortură după detenție. În iunie, Igor Paskar a aruncat un cocktail Molotov în clădirea FSB. Nu a încercat să fugă și a fost reținut. Potrivit acestuia, după arestare i-au fost puse cătușe pe mâini și le-au ridicat astfel încât capul să-i cadă până la nivelul taliei. I-au pus și o pungă peste cap, l-au dus în clădire și l-au aruncat pe jos. După aceea au început să-l lovească cu piciorul. „Mi-au pus o grenadă sau o grenadă falsă în mână și mi-au spus că vor scoate cuiul, mi-au pus un pistol la cap și m-au amenințat că mă împușc. După aceea mi-au pus inele la degetele mijlocii de la ambele mâini și au început să provoace șocuri electrice”, a spus Paskar. Activistul este acuzat de comiterea unui act de terorism și vandalism. A doua acuzație este pentru încercarea de a da foc unui banner cu litera Z pe el. El riscă de la 10 la 15 ani de închisoare.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat că luptele grele continuă în Soledar. „Inamicul nu acordă atenție pierderilor mari ale personalului său și continuă să năvălească. Abordările către pozițiile noastre sunt pline de corpuri de inamici. Luptătorii noștri țin cu curaj apărarea”.

Yevgeny Prigozhin:  „Armata ucraineană luptă cu curaj pentru Bakhmut și Soledar. La periferia vestică a Soledarului au loc cele mai sângeroase bătălii. AFU apără cu cinste teritoriul Soledar.”08.01.2023 ucraina7

Invadatorii susțin că au ocupat centrul  localității Soledar

Pe rețea a apărut un filmuleț în care invadatorii de la PMC „Wagner” susțin că se află în fața clădirii de servicii administrative de lângă administrația orașului.

Potrivit premierului ucrainean Denys Shmyhal, războiul Rusiei din Ucraina a creat un câmp minat de 250.000 de kilometri pătrați în țara sa. În prezent, este cel mai mare câmp minat din lume.

Amănunte în articolul Ukraine Has Largest Minefield In The World, Prime Minister Says – publicat în RFE / RL.

Pe măsură ce invazia Ucrainei de către  Rusia intră în cea de-a 11-a lună, oficialii americani și ucraineni spun că focul de artilerie al Rusiei a scăzut dramatic de la nivelul maxim din timpul războiului, în unele locuri cu până la 75%. Aceasta se poate datora aprovizionării reduse, raționalizării sau efectelor acțiunilor militare ale Ucrainei.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

NATO s-a angajat să „întărească” sprijinul pentru Ucraina după ce a semnat marți o declarație comună cu Uniunea Europeană. Stoltenberg: „Trebuie să continuăm să consolidăm parteneriatul dintre NATO și UE și trebuie să ne consolidăm și mai mult sprijinul pentru Ucraina.”

SUA au spus că vânzarea de drone letale de Iran către Rusia – pentru a le utiliza în invazia sa din Ucraina – înseamnă că țara ar putea „contribui la crime de război pe scară largă”. Se spune că au loc investigații pentru a se stabili dacă Iranul este complice la crime de război.

Amănunte în articolul US says Iran may be ‘contributing’ to war crimes in Ukraine – publicat în AP News.

Jake Sullivan, Consilierul pentru securitate națională: „capacitatea SUA de a avea resursele necesare pentru a sprijini Ucraina cu ajutorul de securitate, economic, umanitar și energetic de care are nevoie este confirmată. Este solid, aproape pe tot sau pe tot 2023.”

Marea Britanie are în vedere să furnizeze Ucrainei tancuri Challenger 2

Guvernul britanic nu a luat încă o decizie finală cu privire la furnizarea de tancuri Challenger 2 către Ucraina, a declarat premierul Rishi Sunak. 

Ministrul german de externe Annalena Berbock a vizitat Harkiv

Ea a avut, de asemenea, o întâlnire cu Dmytro Kuleba și a promis Ucrainei noi livrări de arme, precum și asistență în pregătirea pentru aderarea la UE. Ea este primul oficial german care vizitează orașul de la începutul războiului. 08.01.2023 ucraina8

Canada va cumpăra sistemul de apărare aeriană NASAMS pentru Ucraina. Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, marți, după o discuție telefonică cu colegul ucrainean Oleksii Reznikov, a anunțat: Canada va cumpăra din Statele Unite și va transfera sistemul NASAMS în Ucraina.

Pakistanul plănuiește să trimită 159 (!) containere de muniție în Ucraina Potrivit The Economic Times, acestea vor conține obuze de 155 mm, încărcături pentru aruncătoare M4A2 și M82 și siguranțe DPM. În schimb, Ucraina va ajuta Pakistanul să modernizeze elicopterele Mi-17 și tancurile T-80UD.

Turcia sprijină planul de pace al lui Zelenski

Ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu a spus că Rusia este pregătită să negocieze acum, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus un plan de pace în 10 puncte. „Noi, Turcia, susținem acest plan și ne continuăm munca”, a menționat el. Ministrul turc de externe a făcut declarația în timpul unei vizite în Africa de Sud, a fost citat de agenția de presă turcă Anadolu.

De la începutul războiului, Serviciul de Securitate al Ucrainei a dezvăluit peste 600 de agenți și spioni ruși, a informat centrul de presă al serviciului de securitate. În special, în urma unei operațiuni în mai multe etape, a fost reținut un grup de sabotaj al serviciilor secrete rusești.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.