Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…
Povestea fetei Angelina Balakireva din Mariupol: „- Toți prietenii mei au fost uciși… Bunicul meu și aproape toți prietenii mei au murit.”
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
- De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
- Pentru a vedea câmpul de luptă!
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în Constituția sa!
Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.
Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!
Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.
„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”
Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?
„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”
Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”
Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»
Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”
Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.
Winston Churchill nu a spus niciodată – Ar fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!
Olaf Scholz a îmbogățit internetul cu un cuvânt nou: Internauții au inventat verbul scholzing, derivat din numele cancelarului german. Sensul lui aproximativ este de a face în mod constant promisiuni, dar de a întârzia îndeplinirea lor, sau de a nu le îndeplini deloc.
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
NATO este pregătit pentru o confruntare directă cu Rusia, dar alianța trebuie să se rearmeze, a declarat șeful Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer, într-un interviu acordat RTP portughez. În opinia sa, obiectivele strategice ale Rusiei sunt dincolo de granițele Ucrainei.
Forțele PMC Wagner sunt epuizate după capturarea Soledar, crede Institutul pentru Studiul Războiului. Acest lucru este dovedit de înlocuirea mercenarilor cu trupe obișnuite rusești, pentru a sprijini ofensiva din Bakhmut. Forțele convenționale ruse vor înlocui probabil forțele epuizate ale Wagner Group, pentru a menține ofensiva din Bakhmut după ce ofensiva grupului Wagner din Bakhmut a culminat cu capturarea Soledar, în jurul datei de 12 ianuarie.
Armata ucraineană lovește un mortier rusesc GIGANT
Ucraina a distrus 4 din cele 9 mortiere Tyulpan 2S4 ale Rusiei – acestea sunt mortiere grele vechi de pe vremea Uniunii Sovietice. Rusia le-a folosit pentru a ajuta la distrugerea așezărilor civile ucrainene, cum ar fi orașul Mariupol și, așa cum se vede mai jos, orașul Marinka (Maryinka).
„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!
Militari ucraineni au sosit în Marea Britanie, pentru a învăța cum să opereze tancurile Challenger 2.
Infografic CNN despre livrările confirmate de tancuri în Ucraina. Pe lângă cele menționate, Spania „intenționează să trimită câțiva dintre leoparzii săi”, potrivit ministerului apărării din țară, precum și Norvegia. Țările de Jos plănuiesc să cumpere 18 Leoparzi și să-i trimită în Ucraina.
Cu un amendament: Steagul Poloniei are culoarea roșu în partea de jos!
Concernul german Rheinmetall intenționează să crească semnificativ producția de muniție de tancuri și artilerie pentru Ucraina. Acest lucru a fost declarat de CEO-ul concernului, Armin Papperger.
Oficialii militari americani insistă ca Pentagonul să aprobe expedierea avioanelor de luptă F-16 în Ucraina (sursa Politico, citând surse la putere).
Germania nu va transfera avioane de luptă în Ucraina, deoarece se teme de o escaladare a conflictului cu Rusia, a declarat cancelarul Olaf Scholz, într-un interviu pentru Tagesspiegel.
Italia și Franța au convenit să transfere în comun în Ucraina un sistem modern de apărare antiaeriană Samp-T cu rachete antiaeriene Aster, în valoare totală de 800 de milioane de euro. Complexul poate doborî chiar și rachete balistice.
Generalul în retragere Petr Pavel a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Cehă, devenind noul președinte al țării. Pavel este cunoscut pentru opiniile sale pro-ucrainene, în timp ce adversarul său, scandalosul oligarh Andrej Babiš, pleda pentru reducerea ajutorului pentru Ucraina.
Premierul ceh Petr Fiala l-a felicitat pe Petr Pavel pentru victoria sa în alegerile prezidențiale.
Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!
Secretarul de Stat Antony Blinken: „În ciuda amenințărilor sporite cu care se confruntă ca urmare a războiului brutal al Rusiei, femeile din Ucraina își servesc țara și luptă pentru libertate și democrație.”
Președintele Ucrainei Zelenski a numit furnizarea de sisteme de rachete tactice cu rază lungă de acțiune, sau ATACMS, „vitală” în discursul său de noapte de sâmbătă. „Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că partenerii deschid această aprovizionare vitală.”
Raportul comandamentului militar al Ucrainei: Rusia continuă să sufere pierderi grele. Aproximativ 300 de mercenari Wagner răniți au fost duși la un spital din regiunea Luhansk – dar din cauza multora care suferă de HIV/SIDA, sifilis, tuberculoză și pneumonie, medicii locali refuză să-i trateze.
Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”
Cu toți ochii ațintiți asupra luptelor grele din estul Ucrainei, Rusia continuă între timp să bombardeze peste graniță, țintind civilii din regiunea de nord-est Sumy. Imaginile arată daune grave cauzate ieri unei case.
În ultimele 24 de ore, ocupanții ruși au bombardat regiunea Herson de 36 de ori, potrivit administrației locale. Cel puțin 3 persoane au murit și alte 6 au fost rănite de bombardamentele rusești în orașul Herson, din sudul Ucrainei. O asistentă și un angajat al cantinei s-au numărat printre cei răniți, în timpul bombardării unui spital. au mai fost lovite depozite, o stație de autobuz și o școală.
Rusia lovește orașul Vuhledar din estul Ucrainei (vezi mai jos) cu lovituri de rachete, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei ucrainene. În urmă cu două zile, ei raportau că forțele ruse au tras în ea aproximativ 299 de rachete și obuze de artilerie.
Zelenski a semnat un decret care impune sancțiuni împotriva a 185 de companii și persoane folosite de guvernul #rus pentru transportul feroviar. Este vorba despre persoane juridice și persoane fizice care ajută Kremlinul să transporte echipamente militare și soldați pe calea ferată.
Jurnaliştii de la Deutsche Welle i-au întrebat pe locuitorii Moscovei ce părere au despre decizia de a furniza tancuri occidentale Ucrainei. Referitor la ta tancurile vestice care urmează să sosească în Ucraina, merită urmărită tânăra rusoaică: – „Dar de când țara noastră a început rahatul asta, trebuie să fim loviti în dinți pentru a scăpa de acolo” (subtitrat în engleză).
„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici
Femeile din orașul estonian Saue țes plase de camuflaj pentru apărătorii ucraineni. Lor li s-a alăturat și prim-ministrul Kaja Kallas (a doua din dreapta).
O slujbă de pomenire la Kyiv pentru Andrew Bagshaw. Voluntarii britanici Chris Parry și Andrew Bagshaw au fost uciși în timpul unei misiuni de evacuare în Soledar. În timpul petrecut în Ucraina, a salvat sute de vieți.
Din ce în ce mai multe urme ale crimelor rușilor din Mariupol sunt înlăturate.
Donald Trump despre Ucraina: „Și ți-am spus înainte că nu s-ar fi întâmplat niciodată cu Rusia. Putin nu ar fi intrat niciodată. Și chiar și acum aș putea rezolva asta în 24 de ore. Acele orașe sunt demolate acum”.
Nicio surpriză: incidentul de ardere a Coranului de la Stockholm – care amenință candidatura Suediei de a adera la NATO – a fost finanțat de un jurnalist de extremă dreaptă, cu legături cu mass-media Kremlinului. Permisul demo al lui Paludan, de 320 de coroane suedeze, a fost plătit de un fost colaborator al canalului RT.
Amănunte în articolul Burning of Qur’an in Stockholm funded by journalist with Kremlin ties – publicat în The Guardian.
Locuitorii din Bakhmut, sfidând bombardamentele rusești constante, filmează și documentează distrugerea orașului în fiecare zi. Acesta este un videoclip exclusiv, filmat în Bakhmut pe 29.01. 2023.
Un cetățean german a fost arestat sub suspiciunea de trădare pentru presupusa implicare într-o schemă de transmitere a informațiilor către Rusia. Bărbatul, numit doar Arthur E, a fost arestat duminică, pe aeroportul din München, cu ajutorul FBI.
Așa arată acum Maryinka. Greu de imaginat, acest nivel apocaliptic de distrugere are loc astăzi în Europa. Orașe întregi distruse în Ucraina de barbaria în stil nazist a Rusiei.
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIX) – publicat pe 29 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVIII) – publicat pe 28 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVII) – publicat pe 27 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVI) – publicat pe 26 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XV) – publicat pe 25 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIV) – publicat pe 24 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIII) – publicat pe 23 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XII) – publicat pe 22 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI) – publicat pe 21 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.
Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness
Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running
The Doors – The End (Original Version)
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)