Nu vă sfiiți, poftiți la masa „vecinului”! Primarul GUTĂU reîncălzește „ciorba” UPITO-imobiliară!

Motto: „Mai mult decât minciuna nimica nu răpune
E aspru adevărul, dar trebuie a-l spune.” – Al. Macedonski

Scurt pe 2 și 1/4: Trecut-au anii de când tot dau în vileag matrapazlâcurile la care au recurs unii dintre mai marii Vâlcii, în încercarea de a-și apropia momentul rășluirii unei mari suprafețe de teren din Râmnic și… nimic! Timp în care, gașca interesată de acest rapt productiv nu a precupețit niciun efort pentru a o face. Este vorba despre punerea în scenă și realizarea în fapt a dispariției efective a unuia dintre liceele de marcă ale județului Vâlcea și nu numai, Liceul „Oltchim”. Al cărui imobil (teren și clădiri), situat în centrul orașului, constituit într-un adevărat campus, a fost ochit de către Universitatea din Pitești. Cea care, pusă sub presiune de către primarul GUTĂU Mircia i-a solicitat oficial acest imobil, pentru a accepta să renunțe la sediul filialei sale vâlcene; pe care îl dobândise în anul 2008 de la ministerul educației, spre „administrare delegată”, prin Hotărârea de guvern nr. 918/2008.

Vă întrebați probabil de unde venea interesul financiaro-funciar al primarului GUTĂU pentru a se recurge la orice tertip pentru obținerea acordului mai marilor zilei, ca să înfăptuiască acest pretins „schimb” de imobile. De fapt, se dorea cu ardoare trecerea celui aparținând domeniului public local în domeniul public al statului (adică, imobilul liceului vâlcean și cedarea necondiționată a acestuia către Universitatea piteșteană) și transferul celui deținut în folosință de UPIT din domeniul public al statului în cel aparținând domeniului public al UAT Râmnicu Vâlcea (administrat de Consiliul local). Recurgându-se la toate aceste manopere pentru ca o mână de… aleși să poată dispune discreționar de o suprafață de vreo… 26 de hectare de teren, aflată la „granița” vestică a municipiului. Suprafață care ar fi putut satisface o parte din pohta (i)edilitară a găștii strâns unită în jurul intereselor baciului bucovinean, supranumit „vecinul” – pentru apetitul său funciar de nesăturat.

Zis și făcut. Profitând de coaliția „aliaților de drum”, încropită la nivelul orașului / județului, între PSD (aflat atunci la guvernare) și PER (o făcătură interesată, cu pretenții de partid, în fruntea căreia se instaurase autoritarismul cetei „politice” a lui GUTĂU), de la 1 septembrie 2018 liceul „Oltchim” a fost desființat! Deși avea aproape 800 (opt sute!) de elevi, aproape dublu decât fiecare alte patru licee tehnologice din oraș. Ale căror imobile – situate periferic în raport cu… centrul – nu au fost cerute de către rectoratul UPIT, aflat în situația de a putea… alege ce liceu vâlcean să pună pe butuci! Ceea ce nu se putea întâmpla decât în Râmnic și sub o astfel de conducere totalitară, precum era cea exercitată de către GUTĂU Mircia (care beneficia de ridicarea necondiționată a mâinilor și de „muțenia” absolută a marii majorități a consilierilor locali, formată din 8 consilieri de la PSD, 8 de la PER și 3 de la ALDE). Care votau necondiționat doar ce dorea mușchii funciari ai lui GUTĂU!

Povestea vorbei (de astăzi): După ce a făcut tot ce putea să facă la nivelul municipiului / județului, GUTĂU s-a blocat în hățișurile legislative și capcanele administrative aflate în calea desăvârșirii lucrării sale lumești, deși a beneficiat de acordul și de cooperarea unor miniștri ai educației, precum Andronescu Ecaterina și – mai nou – ANISIE Monica-Cristina. Și… nimic, deși călăreau pe cai mari, nu se putea legaliza – la nivel guvernamental – acest rapt samavolnic.

Dintr-un Comunicat al Primăriei  am aflat că – înfiripat în ceata liberală, insinuându-se în apropierea lui Emil BOC, un mai vechi amic politic al său – GUTĂU s-a întâlnit și cu Sorin Cîmpeanu, actualul ministru al educației: „Luni, 25 ianuarie, la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării a avut loc o întâlnire între Ministrul Sorin Cîmpeanu şi o delegaţie de şase primari reprezentând Asociaţia Municipiilor din România, condusă de preşedintele Emil Boc şi din care a făcut parte şi primarul Mircia Gutău… Edilul-şef al Râmnicului s-a arătat încântat de primirea de care delegaţia AMR a avut parte la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, fiind convins că relaţia instituţională dintre forul central al învăţământului şi administraţiile locale se va desfăşura, pe viitor, în condiţii dintre cele mai bune.”

Imagini pentru 31 ianuarie 2021 gutau despre discutia cu cîmpeanuGutău Mirciaultimul din dreapta (în spatele lui Boc Emil)

Fiind o fire extrem de… comunicativă, luându-l probabil gura pe dinainte, (ca de obicei!), peste doar câteva zile aflam că în cadrul întâlnirii cu ministrul educației dl GUTĂU ar fi abordat și subiectul acestui controversatschimbde imobile, dl Cîmpeanu promițândtot sprijinul său pentru materializarea proiectului respectiv, și lui părându-i o idee bună”. Din presa locală mai aflam că „în ultimii ani, liberalii vâlceni s-au opus vehement acestui schimb, considerându-l o afacere imobiliară care ar ascunde lucruri oneroase”, fără să explice „concret niciodată care ar fi neregulile și care ar fi scopul final.”

În calea acestor lupi, dornici de a înfuleca pe nemestecate terenul care aparținuse fostelor unități militare aflate la limita orașului cu localitatea Vlădești, m-am aținut cât de mult am putut. Printre altele, încercând să mențin această problemă în atenția opiniei publice, denunțând orice încercare a potențialilor beneficiari de a se folosi de diferite pârghii politice pentru a grăbi astfel realizarea mult râvnitului schimb de imobile. Așa cum am făcut și în anul 2019 – în mai multe rânduri – așa cum rezultă din următoarele luări de poziție: vezi articolul UPIT și (ne)bănuitele cărări pentru împlinirea… pohtei sale imobiliare! (II) – publicat pe 17 octombrie 2019, precum și articolul UPIT și (ne)bănuitele cărări pentru împlinirea… pohtei sale imobiliare! (I) – publicat pe 10 octombrie 2019. În care denunțam / înfieram astfel de practici intervenționiste, de adevărat trafic de influență, în susținerea (pi)dosnică a unor fapte cu un pronunțat iz penal.

Periodic, aceste „arderi” cu miros de schimbare imobiliară sunt întreținute de către GUTĂU MIRCIA, preamarele urbei noastre.
Dar nici el nu mai crede că s-ar putea întâmpla o astfel de  „minune”, atâta vreme cât LIBERALII sunt la butoanele centrale. Dacă guvernul României ar adopta o astfel de hotărâre – prin care să perfecteze respectivul schimb de imobile – ar fi dovada faptului că guvernanții au atins o „culme” a prostiei administrative! Procedând astfel nu ar face altceva decât să-și „îngrașe” adversarul politic.
Dar cine suntem noi, să putem pretinde că deținem un patent pentru instrumentul care să măsoare dimensiunile…  INTERESELOR FINANCIARO-FUNCIARE TRANSPARTINICE ale mai marilor locali ai zilei!?

De ce vinde GUTĂU potcoave de cai morți!?

Cum a arătat campania de admitere a UPIT din vara / toamna anului 2020. Ca să știm ce putem să scoatem la mezat, dacă nu cumva ni se impune să dăm gloaba pe degeaba!

Dă clic pentru a accesa cum_pot_deveni_student_al_universitatii_din_pitesti_la_studii_de_licenta.pdf

Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă, organizat în cadrul Universității din Pitești, a presupus parcurgerea următoarelor activități (detaliate în două file, cu explicații amănunțite).

Erau prezentate Probele de concurs, criteriile de selecție și calculul mediei generale de admitere la studiile universitare de licență (în 10 pagini).

Pentru că Eseul Motivațional constituia piesa de rezistență la concursul de admitere, s-a dat publicității STRUCTURA acestuia.

Iar Taxele de școlarizare pentru programele universitare de licență / de masterat / de conversie profesională / de doctorat / pentru programele din cadrul Colegiului Terțiar Nonuniversitar / pentru programele de studii psihopedagogice etc. pentru anul universitar 2020-2021 erau și ele frumos aliniate în tabele.

Din datele făcute publice în toamna anului trecut, aflam că situația admiterii la aceste studii era departe de rezultatele scontate. La STUDIILE DE LICENȚĂ, dintr-un număr maxim (al studenților care pot fi școlarizați) de 3.290 locuri, rămăseseră libere = 1.735 locuri!

Motiv pentru care Consiliul de Administrație al UPIT a hotărât prelungirea sesiunii de admitere din septembrie 2020, în speranța că se vor agăța și alți doritori de șansa de a face studii universitare pe banii lor, la o universitate de stat! De-aia se impune să-l tragă cineva de mânecă pe GUTĂU, să nu mai arunce vorbe-n vânt și nu mai facă promisiuni deșarte, cum că el… aduce la Vâlcea învățământul universitar de stat și gratuit! Asta doar ca o plasă de siguranță, pentru mascarea scopurilor sale reale. Ca și cum toți vâlcenii ar fi după cum și-i dorește Gutău…

05.02.2021 Filiala UPIT ValceaO parte din sediul de coșmar al filialei vâlcene a UPIT

Care au fost rezultatele acestor sesiuni de admitere, ca să știm cum / cu cine defilăm la Râmnicu Vâlcea:

1. Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare: Domeniul de licență – Inginerie electrică
Specializarea/ Programul de studii universitare de licenţă
Inginerie electrică și calculatoare (locaţia geografică de desfăşurare – Râmnicu Vâlcea), ÎF, având „Autorizare de funcţionare provizorie (AP)”
Număr maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi = 60
Locuri rămase libere = 60 locuri!!!
ZI / 4 ani
Programul de studii: Electromecanică
Taxa anuală = 3.900 lei
Prima tranșă 50% = 1.950 lei

2. Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie: Domeniul de licență – Științe ale educației
Specializarea/ Programul de studii universitare de licenţă – Pedagogia învățământului primar și preșcolar (locaţia geografică de desfăşurare – Râmnicu Vâlcea)
Acreditare (A), ÎF
Număr maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi = 60
Locuri rămase libere = 1
ZI / 3 ani
Taxa anuală = 3.400 lei
Prima tranșă 50% = 1.700 lei

3. Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte: Domeniul de licență – Limbă și literatură
Specializarea/ Programul de studii universitare de licenţă – Limba și literatura română – Limba și literatura engleză (locaţia geografică de desfăşurare – Râmnicu Vâlcea)
Acreditare (A), ÎF
Număr maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi = 25
Locuri rămase libere = 21
ZI / 3 ani
Taxa anuală = 3400 lei
Prima tranșă 50% = 1700 lei

Numărul maxim al locurilor școlarizabile pentru masterat era de 3.190, din care pentru sesiunea de toamnă au rămas libere… 2.519 locuri! Despre asta vorbim, d-le GUTĂU! Despre piața de desfacere pe care nu o are în Vâlcea respectiva universitate! Fapt evident, pe care se pare că nu vreți să-l conștientizați.

În vederea organizării sesiunii de felicitări și a dansului inaugural, conducerea UPIT a anunțat și obligațiile de plată ale proaspeților boboci piteșteni / râmniceni, dând cep colectării banilor datorați de către clienți pentru această onorantă calitate, prin comunicarea faptului că TAXELE de ÎNMATRICULARE / ȘCOLARIZARE, se colectează în contul bancar al UPIT, stabilind și momentul comunicării acestor documente doveditoare: „Taxa de înmatriculare și 50% din valoarea taxei de şcolarizare aferentă programului de studii la care a fost admis candidatul se achită prin ordin de plată/mandat poștal la orice Bancă Comercială sau oficiu poștal în contul universității deschis la Trezoreria din Pitești… Documentele de plată (ordin de plată/ mandat poștal) vor fi aduse în original la secretariatul facultății în momentul înmatriculării.”

Reiterez rugămintea să-i citească cineva și lui GUTĂU această Înștiințare, urmând ca – ulterior – să ne ocupăm de seminarizarea sa, pentru a dovedi că a înțeles corect informațiile cruciale pe care le conține. Dacă ulterior o să continue să facă confuzii voite, ne angajăm să-l programăm pentru… reexaminare! Pentru că nu se poate să traduci la infinit niște oameni de bună credință și să pretinzi că – pentru asta – meriți să treci clasa!

În ce privește vestitul Colegiu Terțiar Nonuniversitar – adică, găselnița aia pe bani mulți, (vezi AICI, fila 4, cuantumul anual / prima tranșă a acestor taxe de înmatriculare / școlarizare), menită să scoată din foame niște pseudo universități aflate în moarte clinică și care nu face altceva decât să dubleze învățământul postliceal / de maiștri, organizat gratuit în cadrul învățământului liceal tehnologic, pentru anul 2020-2021 lipsesc date despre locurile ocupate la această formă de școlarizare de la UPIT. Sau n-am identificat-o eu… Oricum ar fi, în anul 2020-2021 admiterea la acest colegiu s-a făcut „pe bază de dosar, direct de acasă, din fața calculatorului, tabletei sau telefonului.” Iar „media generală de admitere este media generală de absolvire”! 

Oricum ar fi, antecedentele UPIT în încercarea de organizare / desfășurare a acestor cursuri evidențiază punctual toate neajunsurile pe care le-am reliefat în unele din articolele de la link-urile de mai jos. Rezultate trâmbițate cocoșește de către GUTĂU, ca o mare și așteptată speranță în pregătirea profesională superioară a tineretului vâlcean studios, dar care nu dispune de o diplomă de… BAC în portofoliul educațional personal!

Spune-mi cu cine te însoțești / ca să-ți spun cine ești!

Pentru că se știe că nu iese fum fără foc, iar paza bună trece primejdia rea! E mult prea multă... muțenie ca să ne putem aștepta la ceva bun! Iar discreția totală într-o asemenea speță, nu face altceva decât să agite apele.

În ce ne privește, nu vrem să le dăm altora idei. Cum nu le dorim să țeasă astfel de gânduri la războiul timpului pierdut.

Să fie clar că nu degeaba bat șaua, contând pe faptul că o să priceapă cine și ce trebuie.

Din ciclul acestor încercări aproape fără număr, dar din cu totul alte motive, ar putea să facă parte și relația de (re)apropiere a lui Gutău de unele persoane din familia politică liberală. Pentru că interesul poartă fesul, indiferent de coloratura politică de moment a preopinenților. De data aceasta fiind vorba de niște doamne rasate, situate la nivelul de sus al deciziilor politice liberale. Dintre care una a fost Director de Cabinet al celeilalte, pe când aceasta din urmă era Secretar de stat la… Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Guvernul României etc. etc. Ce să mai, treabă complicată, nu glumă! Hai că se leagă…

În anul 2020 aceeași persoană de legătură (a liberalismului vâlcean) cu… UPIT a jucat și la ruleta alegerilor locale; este adevărat că a făcut-o mai de pe margine: pentru Consiliul local din orașul Băile Govora (locul 10 pe listă) și pentru Consiliul județean Vâlcea (locul 29 pe lista PNL). În ambele cazuri fără nicio șansă de a fi aleasă, fiind trecută doar așa, ca să se afle-n treabă. Să nu zică cineva că nu erau și destule femei „liberale” pe liste, mai ales pe locuri neeligibile.

Este vorba de d-na NIȚĂ Elena-Clementina, cadru didactic universitar la… UPIT (lector univ. dr. de limba engleză), membră a  Departamentului de Limbi Străine Aplicate și a Centrului de Limbi Străine LOGOS, persoană care își desfășoară o parte a activității sale didactice la filiala vâlceană a acesteia.  

10.02.2021 Sediul UPIT1 ValceaClădirile actualului sediu al filialei vâlcene a UPIT (văzute de dincolo de râul Olănești)10.02.2021 Sediul UPIT2 Valcea

Vezi AICI C.V.-ul acesteia de la UPIT, sau emisiunea de la TV Vâlcea 1, în care moderatoarea promova unitatea școlară privată a cărei directoare era / este, Grădinița Catolică „Sf. Ioana Antida” din Rm. Vâlcea.

Persoană pe care partidul a încercat să o resusciteze, la ședința Consiliului Județean Vâlcea din 29 ianuarie 2021 PNL propunând-o pentru a reprezenta Consiliul în Consiliul de administrație al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Vâlcea (proiect de hotărâre aflat la punctul 35 al ordinii de zi a ședinței). Propunere care s-a soldat cu un eșec pentru varianta liberală (vezi înregistrarea ședinței: de la 1;22 la 1;23; de la 1;27 la 1,34; la 1;39).

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Nu este disponibilă nicio descriere.

De câțiva ani am încercat să fac cunoscută nedreptatea care s-a comis prin actul gutăian al desființării liceului, urmărind să găsesc susținători ai ideii că această măsură a fost una samavolnică. Drept pentru care am considerat că se impunea grabnica îndreptare a ei. Astfel încât am recurs la sprijinul parlamentar / politic al PNL, apelând la liderii locali / naționali ai acestui partid, aflat atunci în opoziție. Sau, ca să fiu  mai exact, am încercat să o fac, deoarece demersurile mele repetate au fost… nule! Nu s-au soldat cu niciun rezultat. Oamenii politici pe care-i cunoșteam s-au comportat ca și cum i-ar fi înghițit pământul. În acest sens vezi articolul Cum puneam la cale – împreună cu Ludovic ORBAN – salvarea Liceului „OLTCHIM” – publicat pe 17 august 2020 (când PNL era la guvernare). Articol precedat de un altul, Monica ANISIE, lobby-istul intereselor imobiliare ale Universității din Pitești. Și ale PER-iștilor și PSD-iștilor din Vâlcea!? (apărut pe 10 iunie 2020), a cărui primă parte – Dintre ORBAN și GUTĂU care-i bun și care-i rău!? Dacă-i BLAT, să știm și noi! (I) – apăruse pe 4 iunie 2020. Articole în care găsim întregul demers documentar / scriitoricesc al lui GUTĂU și al d-nei ANISIE Monica-Cristina, ministrul liberal (!?) de atunci al educației, în încercarea de a soluționa cu grăbire schimbul de imobile, conform doleanțelor gutăiene, dându-se astfel un curs favorabil solicitărilor repetate ale acestuia.

Istoria aceasta, de-o fi adevărată,

Îmi pare că arată

Că în fiecare ţară

Cele mai multe rele nu vin de pe afară,

Nu le aduc streinii, ci ni le face toate

Un pământean d-ai noştri, o rudă sau un frate!

                  (Grigore Alexandrescu, Toporul şi pădurea)

Dacă trecutul colaborării mele cu protipendada liberală – în calitate de lider de sindicat / reprezentant al societății civile și ca profesor titular al liceului de chimie (timp de… 41 de ani, din prima până în ultima zi a activității mele didactice, până în ultima zi a existenței acestui prestigios liceu) – nu este unul demn de laudă, mi-am îndreptat speranțele spre zilele noastre, așteptând mai mult de la actualii guvernanți. Cu un Inspectorat Școlar județean de factură liberală (cel puțin… declarativ), cu un guvern prezidat de un vâlcean, dispus să deschidă urechile la problemele cu care se confruntă urbea sa natală. Și să sugereze adoptarea unor soluții care să slujească exclusiv interesele comunității vâlcene, iar nu pe cele ale unui potențial grup infracțional.

Este adevărat că mă așteptam la o reacție publică a actualei conduceri a I.Ș.J. Vâlcea, atunci când, în toamna anului trecut, cu de la sine voie, (vorba poetului!), GUTĂU a stabilit sediul unei asociații în clădirea fostelor ateliere ale liceului Oltchim. Reacție inspectorială care a lipsit cu desăvârșire. Ceea ce ne permite să presupunem că a existat un acord formal al conducerii liberale a învățământului vâlcean pentru această dispoziție locativă a primarului. Și astfel, dintr-un sanctuar al dobândirii unor cunoștințe profesionale și civice, spațiile aparținând fostului liceu s-au transformat treptat în… tomberonul / groapa de gunoi a județului. Lipsa de reacție a actualilor diriguitori educaționali județeni nu cred că s-a datorat doar greutății de a alege între copii fără școală / sală de sport și cei care-s fără… copilărie!

Cum nici recenta măsură a plasării în Sala de sport a liceului a unui… Centru / depozit pentru distribuirea unor produse de igienă şi a ajutoarelor alimentare venite de la Uniunea Europeană, nu este una care se putea adopta în orb, fără o discuție prealabilă / acordul celor responsabili de bunul mers al trebii educaționale în municipiu. Ocazie ca factorii de decizie din inspectoratul școlar să exprime o opinie față de această utilizare a unei săli de sport, în condițiile în care, spre exemplu, Colegiul Economic, care a dobândit aproape jumătate din efectivele de elevi ale liceului Oltchim, nu dispune de o sală de sport! Ceea ce, nici de această dată, nu s-a întâmplat. Iar de o astfel de decizie nu pare să fie străină nici Prefectura, cea care distribuie aceste ajutoare prin intermediul primăriilor. Pentru că sediul în care își desfășura anterior activitatea respectivul Centru ființează – în continuare – pe strada Ferdinand din municipiu!

Acest centru din Sala de sport a liceului OLTCHIM a devenit operațional din 10 februarie a. c., iar plasarea în sală a produselor s-a soldat cu distrugerea parțială a covorului artificial care acoperă terenul de sport, de către mijloacele auto de mare tonaj deplasate – prin teren – până la intrarea în sală (stare de fapt care se poate vedea din fotografiile de mai jos).

10.02.2021 sala LTO1

10.02.2021 sala LTO2

10.02.2021 sala LTO3
 
10.02.2021 sala LTO4
 

Motiv pentru care consider că se impune ca liderii județeni ai PNL, precum și conducerea actuală a I. Ș. J. Vâlcea să exprime  – punctual și coerent – un punct de vedere față de repetatele utilizări abuzive a unor spații educaționale care aparțin bazei materiale a fostului liceu Oltchim, ca urmare a dispozițiilor arbitrare ale d-lui primar Gutău.

Pentru că, până una alta, acest imobil (terenul și clădirile) face parte din domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea. Pe care, conform legii, trebuie să-l administreze doar Consiliul local al urbei, în structura actuală a căruia există o majoritate – formată din 9 consilieri PNL și 3 ai USR-PLUS. Care trebuie – de asemenea – să se pronunțe public asupra existenței sau nu a unei hotărâri de consiliu local, prin care Gutău să fi primit o asemenea împuternicire de a dispune necondiționat / discreționar. Dacă o astfel de hotărâre nu există, atunci trebuie să-și precizeze public/ oficial punctul de vedere. Ca să știm și noi cine administrează orașul. Și cine pe cine și încotro… (con)duce!

În ce ne privește, credem că a trecut timpul în care administartorul GUTĂU putea să facă doar ce vrea el, fără să dea socoteală nimănui.

Dacă nu se poate impune voința actualei majorități în Consiliul local, mai bine cereți-vă acasă. Și lăsați-l pe GUTĂU să-și facă mendrele în continuare, încălecând un oraș în care se spune că el s-ar învecina cu fiecare dintre locuitorii săi. Sau că nu se învecinează doar cu cine nu vrea… Prietenii (lui) știu de ce!

P. S.: Cine știe, poate că în acest timp dreapta și stânga își dau mâna pe sub masă! În vreme ce noi ne facem speranțe și ne imaginăm că ai noștri se luptă din greu cu morile de vânt!

Un necesarrecurs la memorie!

Despre administratorul GUTĂU vorbesc cel mai bine unele din „faptele” sale, precum cele prezentate în articolele de mai jos. Pentru a nu se uita astfel de fapte, rezultat al colaborării fructuoase a lui GUTĂU Mircia cu RĂDULESCU C-tin, președintele organizației județene a PSD și președinte al Consiliului Județean Vâlcea (aflat la al doilea mandat, rod electoral al colaborării cu PER-ul lui Gutău), trebuie să facem recurs la memorie, recomandându-vă să revedeți câteva ARTICOLE. Care sper să fie suficient de… lămuritoare asupra stilului de conducere al acestor înainte stătători locali și al colaboratorilor lor slugarnici:

Propensiunea lui GUTĂU Mircia față de anumite obligații care îi revin. De când este primar, acesta nu a remis fiecărui contribuabil câte o SCRISOARE ANUALĂ! – publicat pe 28 ianuarie 2021;

Actualizat: Motelul Capela din Râmnicu Vâlcea e deja istorie! Să vedem ce-o să apară în loc. Și – mai ales – pentru cine! – publicat pe 15 ianuarie 2021;

Care sunt atribuțiile Primarului / Consiliului local, conform Codului administrativ al României!? – publicat pe 20 noiembrie 2020;

CAPELA – dealul vâlcean devenit locul de „promenadă” al unor interese imobiliare! – publicat pe 18 octombrie 2020;

– Gutău, Gutău, care Gutău!? – Faceți cunoștință cu adevăratul… GUTĂU! – publicat pe 24 septembrie 2020;

Din 2016 DADDY’S BACK și la Vâlcea! Pentru multe școli – întoarcerea lui GUTĂU – a însemnat ce-i mai rău! (I) – publicat pe 23 septembrie 2020;

„Siamezii” Gutău Mircia & Rădulescu C-tin – propensiúnea acestora pentru încălcarea facilităților acordate elevilor prin lege! – publicat pe 21 septembrie 2020;

Cine-i Constantin Rădulescu? Este OMUL care ți-l aduce pe DUMNEZEU! Cel puțin așa crede el… – republicat pe 20 septembrie 2020;

UN OM CE SE DĂ… DĂȘTEPT, VREA SĂ FACĂ UN GHEȘEFT! – publicat pe 10 iulie 2018;

GUTĂU și TELEVIZIUNEA, LUPUL ALFA și…OMEGA! – publicat pe 19 iunie 2018.

 Referitor la soarta liceului OLTCHIM, am publicat mai multe articole în care am prezentat unele dintre tertipurile utilizate pentru desființarea acestuia și modul în care a ajuns să se degradeze această citadelă a învățământului tehnologic vâlcean, un etalon educațional al lucrului bine făcut:

Liceul „OLTCHIM” – imagini în premieră. Să pășim tiptil prin școală! Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional! (V) – publicat pe 6 noiembrie 2020 (în care există link-uri spre părțile I – IV ale acestuia);

A fost odată ca niciodată… „Liceul de Chimie” din Râmnicul Vâlcii! – publicat pe 28 august 2020;

UPIT și (ne)bănuitele cărări pentru împlinirea… pohtei sale imobiliare! (II) – publicat pe 17 octombrie 2019;

Universitatea din PITEȘTI și Mircia GUTĂU… „dragoste” mare! Cu năbădăi și doar din interes! – publicat pe 28 septembrie 2019;

Despre precaritatea bazei materiale a unora dintre liceele „dobânditoare” a unor hălci din Liceul „OLTCHIM” – publicat pe 21 august 2019;

Păzea! În cazul „divizării” Liceului „OLTCHIM” începe recapitularea finală! – publicat pe 9 august 2019;

De ce nu trebuia desființat Liceul „OLTCHIM” (II) – publicat pe 6 august 2019;

De ce nu trebuia desființat Liceul „OLTCHIM” din Râmnicu Vâlcea (I) – publicat pe 30 iulie 2019;

În ce consta unicitatea ofertei educaționale a Liceului „OLTCHIM” – publicat pe 18 iulie 2019;

De unde atâta… „grabă” pentru înstrăinarea imobilului Liceului „OLTCHIM” – publicat pe 13 iunie 2019;

Ca să nu lăsăm loc unor discuții sterile, purtate doar de dragul unora de a se afla în treabă, (re)vedem de la ce bază materială s-a plecat. De la ce s-a plecat și ce s-a ales de această bază materială a liceului.

Filmarea a fost realizată pe 11 iulie 2018 (cu doar câteva zile înainte de disoluția voită a liceului Oltchim).

Așa cum se impune (re)vedem și o parte din LABORATOARELE tehnologice de care dispunea Liceul OLTCHIM, care aveau toate dotările necesare desfășurării tuturor activităților instructiv-educative pe care le organiza. Dotări de care – așa cum am dovedit în alte articole – s-a ales praful!

Drept bonus, pentru cei care au rezistat și au ajuns cu lectura / vizionarea până aici, poate fi (re)văzut ARTICOLUL dedicat prea marelui GUTĂU Mircia și preșului Costi Rădulescu, pretenarul său de ghidușii politico-administrative:

Gânduri răzleţe despre un neica nimeni – publicat pe 5 martie 2018.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

O dedicație specială pentru toți „cocoșii” împintenați din politichia locală / națională, care își imaginează că sunt indispensabili, pentru că… nimeni nu mai e ca ei! Iar răspunsul este simplu și la îndemâna oricui: Câți ca voi, câți ca voi!

Câţi ca voi!

de George Topârceanu

Sus, pe gardul dinspre vie,
O găină cenușie
Și-un cocoș împintenat
S-au suit și stau la sfat:
Ia te uită, mă rog ție,
Cât de sus ne-am înălțat!…

Și deodată, cu glas mare,
Începură amândoi,
Să cotcodăcească-n soare:
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…

Dar de sus, din corcoduș,
Pitulându-se-ntre foi,
Mititel și jucăuș,
Le-a răspuns un pițigoi:
 Câți-ca-voi! Câți-ca-voi!

_________________________________

Sursa foto copertă.

O parodie muzicală de mai mare dragul! Pe măsura pohtei de plimbare a multora dintre primărienii noștri de frunte, mai vechi sau mai noi! Doar prin cele străinătățuri, nu prin cartierele / pe ulițele periferice ale comunelor, orașelor sau municipiilor noastre de baștină / adopție!

Magnifico – Hir Aj Kam Hir Aj Go

Parcă ieri toți ne-am strâns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.