STIMA NOASTRĂ și MÂNDRIA / ANDRA și GUTĂU MIRCÍA!

Din ciclul de colinde ancestrale: „Uhăi mândro, uhăi bade / Facem doar ce nu se cade”!

Astăzi despre: „Șoimi ai patriei, hai sus / Că vrem să vă luăm în fus”!

Aflăm de pe site-ul propagandistic al Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea că: „Primarul Râmnicului Mircia Gutău, viceprimarul Carmen Maria Preda precum și Inspectorul Șef al ISJ Vâlcea Andra Bica, au participat le recepția lucrărilor de reparații ale Grădiniței cu Program Prelungit Nord 2.” FAPT DE MARE MÂNDRIE PATRIOTICĂ ȘI EDILITARĂ, CARE S-A ÎNTÂMPLAT LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2019.

Până aici aproape că nu-i nimic anormal, admițând că ne aflăm în plină / permanentă… (pre)campanie electorală pentru alegerile din anul 2020! Adică alegerile locale din iunie și cele parlamentare din toamna acelui an! Pentru care, orice potențial catindat – are / n-are treabă – încearcă să se poziționeze cât mai bine! Bașca alegerile din noiembrie a. c., pentru funcția de președinte al republicii.

Numai că, de data asta, imaginile care ilustrează marele „pârț” al administrației publice locale – și nu numai (!) – au depășit orice închipuire! Obligându-ne să ne întoarcem în timpul mai îndepărtat sau mai apropiat de noi, ca să realizăm ridicolul în care se scaldă acești oameni, precum și pericolele reale care ne pândesc!

Iată „faptele” de vitejie educațională și edilitară ale acestor eroi, contemporani cu noi! Sau… noi contemporani cu ei, că nici nu știu cum este mai bine! Ilustrate în imagini care,  odată cu trecerea timpului, vor deveni și ele… nemuritoare!

Iată fotografia cu pricina! Și bucuria nedisimulată pe care le-o produce musafirilor, efortul celor doi prichindei de a ține bine ditamai… pâinea (și sarea aferentă!), cu care au fost puși să-i întâmpine pe oaspeții lor de seamă!

Priviți-l pe GUTĂU Mircia cum vorbește cu gura plină! Secondat de două reprezentante de seamă ale politichiei vâlcene: o colegă a sa din PER (partid inexistent la nivel național, pe care primarul l-a folosit drept vehicul de serviciu, pentru a accede în funcție!) și o PSD-ISTĂ CU NORMA DE BAZĂ ÎN INSPECTORATUL ȘCOLAR! CUM ÎI MAI (TRE)SALTĂ acesteia PICIORUL, PRIN FUSTA TRANSPARENTĂ, în încercarea – până la urmă… reușită (!) – de a se poziționa cât mai aproape de… Marele Bărbat!

Momentul (ab)sorbirii din ochi… a pilduitoarelor rostiri ale lui Mircia Gutău, de către întreaga și uda(ta) asistență feminină

Despre ritualul tradițional al întâmpinării unor oaspeți cu pâine și sare, vezi AICI.

După asemenea… fiță / Marș cu voi la grădiniță!

Exprim o opinie personală, de la care am suficiente motive să nu abdic, indiferent de părerea subiectivă a altora.

Mă adresez vouă, fetițe și băieți din politichia locală, cărora vă trece veacul administrativ recurgând la asemenea făcături jenante, specifice defunctei (I)Epoci de Aur!

Dacă vă bântuie și vă copleșesc asemenea amintiri… duioase, folosiți-vă doar de copiii și de nepoții voștri personali, pentru a pune la cale astfel de ceremonii jegoase și rușinoase!

Umiliți-vă astfel doar propriile voastre progenituri, lăsați-i pe alții să-și crească copiii în demnitate și respect față de valori! Oricum, alte valori morale decât cele ale voastre!

Nu-i chinuiți, obligându-i să se întoarcă în timp, doar pentru că asemenea imagini halucinante vă slujesc scopurilor voastre de imagine!

Pațachina care a pus la cale o asemenea abjecțieeducațională”, ar trebui să-și tragă instantaneu câteva seturi de palme (morale) și să-și înregistreze (de îndată) la inspectoratul școlar demisia din funcția de conducere! Obținută cu eforturi prin celebra întrecere hei-rupistă de detașare (pe funcție!) în interesul învățământului! Ăsta să fie… interesul învățământului!?

Sper ca d-na directoare a Grădiniței cu Program Prelungit NORD 2 să nu susțină că ideea de a se folosi de copii ca de niște obiecte însuflețite ar fi aparținut… țâncilor și/sau părinților acestora! Copii expuși inutil și iresponsabil, prin punerea în practică a unor idei tâmpite!

Iar „oaspeții” lor de seamă, hlizindu-se încântați de „înălțătoarea” și „calda” primire ce li s-a făcut – pe care o admit cu mare bucurie și fără niciun fel de rezerve (așa cum se vede din fotografii) – nu dovedesc altceva decât faptul că în fiecare dintre ei zace câte un mic… CEAUȘESCU! Un Nicolae – în EL și câte un pui de… LEANĂ, în fiecare dintre divele prezente! Pentru că nici unul dintre ei/ele nu pare să fi fost jenat de respectiva întâmplare coregrafică!

Lăsați copiii oamenilor de rând să facă doar ce trebuie să se întâmple legal cu ei într-o instituție de învățământ de stat! Nu-i mai agresați, ducându-vă peste ei cu soboruri de popi, distribuind în văzul lumii cruci și icoane, deoarece părinții lor finanțează sistemul educațional pentru a deprinde odraslele cu rigorile muncii corecte, indiferent de forma ei, răsplătită echitabil, pe măsura contribuției sociale a acesteia!

Din cauza unor trepăduși, există riscul repetării istoriei!

Hai SĂ-I VEDEM PE UNII DINTRE ÎNAINTE MERGĂTORI, beneficiarii din alte vremuri ai unor asemenea ceremonii deplasate, precum ȘI SECHELELE PE CARE NI LE-AU LĂSAT moștenire:

ATENȚIE! URMEAZĂ IMAGINI ȘI VORBE CARE VĂ POT AFECTA GRAV… EMOȚIONAL!

Geniul Carpațilorși consoarta – savanta de renume mondial (sanchi!) – primeau de la copii / pionieri doar flori și… urări, nu… pâine și sare! Iată dovada!

Nicolae Ceauşescu şi Elena Ceauşescu primind buchete de flori din partea pionierilor din Alba Iulia (1984)

Imagini pentru ceausescu întâmpinat cu flori de copii

nicolae elena ceausescu soimii patriei

Imagine similară

În timpul vizitelor de lucru pe care le făceau prin țară – considerată ca fiind cabinetul lor de lucruCeaușeștii erau întâmpinați cu pâine și sare de către persoane mature / tinere, nu de către copii!

Imagini pentru ceausescu întâmpinat cu păine si sare

După comunism, obiceiul pământului s-a menținut, așa cum o dovedesc cele de mai jos:

31 mai 2019 – Papa Francisc a fost primit cu pâine şi sare la Catedrala Naţională.

Angela Merkel, Cancelarul guvernului federal al Germaniei, întâmpinată cu pâine și sare.

Ceaușești, să nu fiți triști /  Că mai sunt pupincuriști!

Viorica Dăncilă a intrat, pe acorduri de muzică, în primăria Giarmata, la câțiva metri de protestatarii păziți de jandarmi10 mai 2019 – Viorica Dăncilă, întâmpinată cu pâine și sare în comuna Giarmata.

 9 aprilie 2019 – Satu Mare: „tovarășul” Deneș Ioan, ministrul Apelor și Pădurilor, întâmpinat și el ca-n Epoca de Aur 

Modelul asiatic – al recurgerii la giumbușlucării făcute de copii nevinovați – a mai fost folosit pentru întâmpinarea și a altor lideri politici, precum… Viorica Vasilica DĂNCILĂ și alte (ad)ministrese, așa cum s-a întâmplat cu ocazia festivităților de la Pitești, prilejuite deSimfonia Lalelelor” – 2018.

Chirica, precum Ceaușescu: întâmpinat cu flori de copii îmbrăcați în ii

Iată-l și pe Primarul Iașiului, Mihai Chirică, participând la inaugurarea unui nou  corp al unei grădiniţe, întâmpinat cu flori de copii îmbrăcați în costume populare.

Cultul personalității CeaușeștilorNicolae și ELENA  – îi mai bântuie și acum pe unii, așa cum se poate vedea din toate cele de mai sus.

Ca să știm de ce să ne ferim, facem un recurs la istorie…

Pupincuriști au existat dintotdeauna.

Problema este ce facem cu cei de astăzi. Dacă rămân fără obiectul muncii, ce șanse le mai rezervă viitorul lor… politic!? Hai să nu-i plângem, deoarece… cururi libere au fost și se vor mai găsi! Precum și disponibilitatea multora de a se lăsa pupați… în dos!

undefinedFloriiin Căălinescuuuuuuu, într-un florilegiu de limbi bine aplicate, dedicat tovarășei Lenuța Petrescu, pardon… Elena Ceaușescu.

Poeții de curte ai timpului se întreceau să le cânte… genialitatea și unicitatea planetară!

Iată, doar câteva asemenea exemple:

Este fiica prea iubită
A acestui brav popor
De luceferi străjuită
Și de steagul Tricolor.

E Elena Ceaușescu
Suflet nobil și vibrant
Mama bună, om politic
Și prestigios savant.

Înțeleaptă-i este fapta
Năzuind spre viitor
Tot cu cinste stă în dreapta
Marelui conducător.
(Corneliu Vadim Tudor – 1984)

Întreg, al dumneavoastră, aşa mă simt din nou
Că de minciuni şi falsuri fiinţa mi-e sătulă,
Vă mulţumesc de toate, Cinstit şi Bun Erou,
Renaşte-n mine însumi şi ultima celulă.

Parcă trăiam exilul himeric în pustiu
Şi fapta dumneavoastră avu deodată-n mine
Efectul formidabil al unui trăznet viu
Lovind în ce e putred ca-n rest să facă bine.

Sunteţi atât de tînăr şi-atât de curajos,
Aţi deşteptat întreagă speranţa românească,
V-au dat strălimpezime durerile de jos
Şi-aţi doborât minciuna ca pe-o cumplită mască.

Necazuri sunt destule, în viaţa tuturor,
Şi fiecare-şi vede întâi pe ale sale,
Dar oamenii suportă necazul mai uşor
Când adevărul totuşi e cea mai dreaptă cale.

Acest popor doreşte întregul adevăr
Şi-acum când grea e iarna şi iarăşi sunt probleme
Nevoie e de oameni, “nu de justificări”,
Şi, dacă va fi astfel, n-avem de ce ne teme.

Vă văd apoteotic, ca pe un Voievod,
Ce ştie să aplece urechea spre Ion Roată,
Şi se-adresează ţării în cel mai simplu mod
Ca-n ’72, ţin minte: “Acum ori niciodată!”

De-aici, din umilinţa la care sunt constrâns,
Chiar dacă nu am dreptul propriei mele arte,
Bolnav, hulit şi singur, cu ochii arşi de plâns
Am să vă fiu ostaşul cinstit până la moarte.

Februarie patetic! Vrem veşti, nu vrem poveşti,
Şi aşteptăm ca Geniul acestei patrii bune
Să-nceapă primăvara conştiinţei româneşti
Şi tot ce e valoare în juru-i să adune.

Ce radicalitate în felul omenesc
De-a spune adevărul, de-a-l transforma în torţă,
Ce, de va fi nevoie, din morţi să mă trezesc,
De m-aţi chema vreodată, mai am în mine forţă.

În vremurile grele pe care le trăim
Când o planetă-ntreagă se plânge că o doare,
Dezamorsând minciuna, Eroule sublim,
Sunteţi Bărbatul Ţării şi Unica Salvare.

Noi, să vă fie bine, oriunde-am fi, veghem,
Dar vă rugăm sfielnic să fiţi cu luare-aminte
Să nu-nnoiţi doar oameni, ci şi acest sistem
Care prin sine însuşi falsifică şi minte.

Amprenta dumneavoastră să tuteleze, ea,
Nu nişte reparaţii la vise iluzorii,
Ci radicalizarea lăuntrică şi grea,
Sub semnul Competenţei, Iubirii şi Valorii.

Să vină primăvara conştiinţei româneşti,
Renaşterea naturii, speranţei şi a muncii,
Exemplu de-nnoire pornind din Bucureşti:
Un neam care-şi iubeşte şi pe bătrâni, şi pruncii.

Îndoliat de rele, acum mă nasc din nou,
Slujindu-mi cu credinţă, după putere, ţara,
Vă mulţumesc de toate, Cinstit şi Bun Erou,
Din Geniul dumneavoastră, ca un fertil ecou.

Să vină Adevărul, să vină Primăvara.
(Adrian Păunescu – 1986)

Această asemănare / Nu-i deloc întâmplătoare!

Vasile Pop Negreșteanu – Vizită de lucru

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

__________________________

Cântece pionerești- Șoimii patriei

Noi în anul 2000

Mulțumim din Inimă Partidului (se poate adapta și pentru alte partide contemporane)!

Trăiască partidul, trăiască comuniștii! (cu oarece schimbări, făcute pe ici pe colo, se poate redeștepta nevoia unora de… trăiască)!

O posibilă sursă de inspirație pentru valorificarea talentelor native ale generațiilor de tineri politicieni care stau să se nască… Ar fi păcat să se irosească zestrea unei asemenea generații de… (de)formatori!

Port în inimă partidul,
De nimic nu mă mai tem.
Sunt cuminte şi sunt harnic
Şoim al patriei mă chem.

Sunt fiul tău, partid, iubit părinte,
Ne-ai dăruit o ţară ca-n poveşti
Şi pentru ea cu dragoste ne creşti
Să o slujesc cu inima fierbinte.

Eu sunt un şoim al patriei în zbor
Şi tu mi-ai dat aripile acestea
Viteaz să mă înalţ spre viitor,
Spre luminoase, comuniste creste.

Pământ iubit, pământ al biruinţei
Pe care întâi lumina am văzut
Noi, şoimii patriei şi pionierii,
Îţi dăruim cu drag un cald salut.
(strofe dintr-o poezie a Șoimilor Patriei)

Un gând despre “STIMA NOASTRĂ și MÂNDRIA / ANDRA și GUTĂU MIRCÍA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.