UCRAINA – o rază de speranță (LV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!14.10.2022 ucraina4

De la începutul invaziei din 2022, Ucraina a eliberat 37% din teritoriul maxim ocupat de ruși.07.11.2022 ucraina5

Ucraina și Moldova au reluat circulația trenurilor de pasageri pe ruta Kiev-Chișinău, după o pauză de 24 de ani.07.11.2022 ucraina4

Consilierul pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, a confirmat contactele Washington cu Kremlinul pe tema descurajării nucleare. În același timp, Departamentul de Stat a negat că SUA discută un tratat de pace cu Rusia în Ucraina.

Coreea de Nord a declarat că nu a furnizat niciodată arme Rusiei și nu are de gând să facă acest lucru. Autoritățile nord-coreene au declarat că astfel de zvonuri reprezintă o încercare a Statelor Unite de a păta reputația Coreei de Nord.

Polonia va ajuta Ucraina să adapteze bombardierele Su-24 pentru a transporta rachete Storm Shadow NATO, a informat presa poloneză.

Ungaria nu va sprijini planul de asistență financiară pe termen lung al UE pentru Ucraina. Ministrul Afacerilor Externe, Péter Szijjártó, a declarat că țara sa a oferit deja Kievului o asistență financiară semnificativă pe o bază bilaterală.

Ucraina a declarat că are dovezi că instructorii iranieni pregătesc ruși să opereze drone folosite pentru a lovi ținte civile din întreaga țară în atacuri atât de dăunătoare încât primarul capitalei i-a îndemnat pe locuitori să ia în considerare părăsirea temporară a orașului.

Reznikov, Ministrul Apărării al Ucrainei, raportează că noi sisteme de apărare antiaeriană NASAMS și Aspide au sosit deja în țară, provenind din Norvegia, Spania și SUA.07.11.2022 ucraina2

Autoritățile ucrainene susțin că Rusia a răpit peste șase mii de copii ucraineni. Copiii sunt dați ilegal în plasament familiilor rusești.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a raportat suspiciunea Mitropolitului diecezei Bisericii Ortodoxe Ucrainene Ionatan. Preotul este suspectat că a incitat la ură religioasă și că a sprijinit Rusia în războiul împotriva Ucrainei.07.11.2022 ucraina1

Finlanda nu are de gând să desfășoare arme nucleare pe teritoriul său după aderarea la NATO, a declarat președintele țării.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene raportează că 30 de membri ai batalionului cecen „Akhmat” au fost uciși și alți 15 au fost răniți la Lysychansk.

Cu siguranță, atunci când forțele ruse se vor retrage peste râul Nipru din orașul Herson, Rusia va avea ceva planificat pentru a compensa înfrângerea. Lovituri de rachete în masă? Să arunce în aer barajul Nova Kakhovka? Pentru că Putin nu vrea ca știrile să prezinte încă o retragere a Rusiei în Ucraina.07.11.2022 ucraina7

Semnale puternice care indică faptul că Rusia va arunca în aer barajul hidroelectric de la Nova Kakhovka. Comandamentul militar al Ucrainei spune că evacuarea forțată a populației de-a lungul râului Nipru continuă. În micul oraș Beryslav, locuitorii au primit ordin să plece până pe 10 noiembrie.07.11.2022 ucraina6

Rusia trimite băieți să apere regiunea Herson ocupată. Locuitorii spun că „În sate au venit mulți soldați, se stabilesc în case goale. Dar există cazuri când ei dau oameni afară din case.” Mai mulți soldați tineri care apar, au vârsta de 18 până la 20 de ani.

Statul Major al armatei ucrainene precizează că în Herson, ocupanții se schimbă în civil și ocupă clădiri rezidențiale pentru a se pregăti pentru bătălii de stradă. Forțele ruse din regiunea |Herson încearcă să-i păcălească pe ucraineni, simulând că se retrag. De fapt, ei pregătesc fortărețe/capcane pentru luptele urbane, cu sprijinul artileriei de pe malul estic al râului,

Propagandiștii ruși filmează străzi aproape goale din Herson.

Ucraina: Va fi nevoie de cel puțin 10 ani pentru a curăța minele din regiunea ocupată Luhansk, conform șefului guvernului ucrainean al regiunii, Serhiy Haidai. Suferința pe care regimul fascist al lui Putin a adus-o Ucrainei este necuantificabilă.

Emmanuel Macron: Infrastructura de alimentare cu apă și electricitate a Ucrainei au suferit daune semnificative în urma atacurilor rusești. Este nevoie de acțiune înainte de iarnă. Vom mobiliza rapid atât comunitatea internațională, cât și sectorul privat.

În timpul retragerii, ocupanții ruși au încercat să-și ascundă echipamentul în pădure, dar soldații Forțelor Armate ale Ucrainei l-au găsit și îl vor folosi împotriva invadatorilor.

Invazia Rusiei în Ucraina nu a fost niciodată despre eliberare. Invazia în curs de desfășurare a Ucrainei de către Rusia este despre anihilarea poporului ucrainean. Ca dovadă, vă prezint orașul Mariupol după „eliberarea” Rusiei. După ce Rusia a ucis 25.000 de bărbați, femei și copii.

Peste 1.500 de morminte noi au apărut în apropiere de Mariupol, începând din iunie. Potrivit locuitorilor din Mariupol, recent autoritățile de ocupație au scos cadavre de sub dărâmături și le-au dus în gropi comune.07.11.2022 ucraina

Un videoclip cu un bloc de apartamente distrus din Lyman, regiunea Donețk. Orașul a fost eliberat de armata ucraineană în urmă cu aproximativ o lună.

Turcia nu a permis unor nave de război rusești să treacă prin strâmtoarea Bosfor în Marea Neagră. „The Varyag” și „Admiral Tributs” așteptau această permisiune încă din februarie, dar au fost nevoite să se întoarcă la Vladivostok.07.11.2022 ucraina3

Concerte lângă autobuz, în noroi, ținute de pe o grămadă de paie! Mobilizații ruși sunt distrați înainte de a fi trimiși pe front, la sacrificare.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.