Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!
Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.
Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!
Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.
„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”
Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?
„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”
Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Bugetul SUA, cu un pachet de sprijin de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina și aliați, a fost semnat de Biden.
Jens Stoltenberg, Secretar general al NATO a cerut Germaniei și celorlalți aliați să continue să furnizeze arme Ucrainei: „Poate suna paradoxal, dar sprijinul militar pentru Ucraina este calea cea mai rapidă către pace”.
Washingtonul are în vedere posibilitatea de a furniza Ucrainei vehicule de luptă M2 Bradley. Spre deosebire de M113-urile transferate anterior, Bradley-urile sunt înarmate cu un tun puternic de 25 mm (M242 Bushmaster), precum și cu rachete antitanc TOW.
Marea Britanie a transferat în Ucraina peste 1.000 de detectoare de metale VALLON și 100 de truse de eliminare a bombelor. Forțele aeriene britanice au efectuat deja peste 240 de zboruri, pentru a furniza ajutor militar din partea MB și a țărilor partenere. Instructorii britanici au antrenat, de asemenea, mii de luptători AFU.
Ministrul de externe Dmytro Kuleba a răspuns la întrebarea dacă Ucraina va primi rachete ATACMS cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri: „Anul viitor, da. Dar va depinde și de situația de pe câmpul de luptă”.
„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!
Ieri noaptea, Kyivul a fost atacată de drone iraniene. Unul dintre ei a deteriorat o clădire administrativă din districtul Holosiivskyi.
Rusia trage deja mai puține rachete simultan și crește intervalele dintre atacuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Andriy Yusov. El a menționat că inamicul a folosit împotriva Ucrainei „tot ce se poate mișca” – a lansat Shakhed-urile iraniene și a folosit rachete S-300.
Șeful serviciilor de informații ucrainene, Budanov: „Nu putem să-i distrugem complet pe toate fronturile și nici ei. Sperăm foarte mult la noi transporturi de arme și la livrări de arme mai moderne”
În teritoriile eliberate din regiunile Donețk, Mykolaiv, Herson și Harkov, oamenii legii au găsit 1.116 cadavre de civili, inclusiv 31 de copii, a informat Poliția Națională.
Sunt 3.392 de prizonieri de război ucraineni în captivitate la ruși, a declarat pentru RND comisarul pentru protecția apărătorilor drepturilor omului din Ucraina, Alyona Verbytska. Nu se știe câți dintre ei sunt militari și câți civili. Alte 15 mii de persoane sunt considerate dispărute.
Cu siguranță unii se vor întreba de ce toată această bătălie sângeroasă pentru Bakhmut? Această bătălie este cea mai importantă dintre toate de până acum, deoarece oferă „cheile Donbasului” și poate opri o mare parte din aprovizionarea cu arme a armatei ruse.
„Bătălia pentru Bakhmut” – un montaj video care cuprinde evenimente cruciale începând cu 1 august 2022 și urmează să fie actualizat după câștigarea bătăliei și războiului de către ucraineni…
Trofee de război, arme capturate de militarii ucraineni în urma a două atacuri eșuate ale rușilor, în apropiere de Bakhmut.
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Oleksii Reznikov, Ministrul ucrainean al apărării: «Am doborât, doborâm și vom doborî drone, rachete, avioane și elicoptere rusești pe cerul nostru. Vom folosi totul: de la vechile MANPADS la sistemele moderne Patriot. Ne protejăm propriul pământ. Statul terorist este demilitarizat „după plan”».
Dronele „de curse” au devenit o armă mortală în mâinile AFU. Analiștii remarcă utilizarea eficientă a unor mici aeronave manevrabile cu un focos ataşat, care înving cu uşurinţă vehiculele blindate ale ocupantului. Luptătorii AFU le-au transformat în adevărate drone kamikaze.
Un ofițer superior de informații german, arestat sub suspiciunea de spionaj pentru Rusia, a avut acces la o mulțime de informații extrem de secrete despre războiul din Ucraina, precum și la cunoștințele despre modul în care au fost colectate de SUA și aliații săi.
Amănunte în articolul Suspected Russian Agent in Germany Had Access to Western Intelligence About Ukraine War – apărut în The Wall Street Journal.
Conducători ruși de tancuri…
Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”
Peskov, a făcut o serie de declarații:
- Vladimir Putin nu va face schimb de felicitări de Anul Nou cu liderii țărilor neprietenoase.
- Kremlinul este îngrijorat de incidentul cu căderea rachetei ucrainene în Belarus.
- Sănătatea lui Putin este o chestiune de securitate națională, așa că comunicarea lui cu presa nu va mai fi aceeași în viitorul apropiat ca înainte de pandemie.
Putin le-a urat un An Nou fericit liderilor din Abhazia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Osetia de Sud, Bolivia, Brazilia, Ungaria, Venezuela, Vietnam, India, China, Cuba, Nicaragua, Serbia , Siria și Turcia.
Lavrov avertizează împotriva vânării capului lui Putin!
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov avertizează SUA să nu efectueze o „lovitură de decapitare” care îl vizează pe președintele Vladimir Putin, numind-o „amenințare de a elimina fizic șefului statului rus”.
Lavrov a făcut aceste comentarii marți, într-un interviu acordat agenției de știri de stat ruse TASS, referindu-se la un raport neverificat din septembrie, care citează un oficial anonim al Pentagonului, care spunea că SUA iau în considerare o astfel de acțiune dacă Rusia ar lansa vreodată un atac nuclear.
«Washingtonul a mers cel mai departe… Unii „oficiali fără nume” din Pentagon au amenințat de fapt că vor da o „lovitură de decapitare” Kremlinului, dar, de fapt, este o amenințare eliminarea fizică a șefului statului rus», a spus Lavrov.
Amănunte în articolul Russia’s Lavrov warns US against ‘decapitation blow’ targeting Putin: report – publicat în Fox News.
Cele 300 de zile ale „operațiunii militare speciale”, într-un videoclip de doar… 24 de secunde!
Miliardarii ruși au pierdut aproape 100 de miliarde de dolari într-un an de război. Averile „câștigate cu greu” ale miliardarilor ruși s-au prăbușit cu 93 de miliarde de dolari de la începutul războiului din Ucraina, a calculat Bloomberg, în cel mai recent clasament al miliardarilor.
Ucraina este pregătită să investigheze căderea rachetei S-300 pe teritoriul Belarus și să invite experți din țările care nu au legătură cu Rusia, a declarat Ministerul Apărării al Ucrainei.
„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici
Copilăria în mijlocul alarmelor aeriene
Mariupol – în vremurile noastre…
Rușii au reparat o parte din clădirile de pe o stradă din Mariupol, pentru a face o poză frumoasă pentru TV. Așa cum se poate vedea, în videoclipul de mai sus, restul orașului este în ruine.
Tot Mariupol… și „pacea” adusă de ruși!
„Comitetul de Investigații din Rusia a declarat că a deschis un dosar penal împotriva șefului armatei Ucrainene Zaluzhnyy și alți comandanți militari pentru crime de război din Mariupol”.
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness
Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running
The Doors – The End (Original Version)
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)