Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!
Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.
Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!
Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!5 decembrie 1994 – semnatarii Memorandumului de la Budapesta privind denuclearizarea Ucrainei.
Fostul cancelar german Angela Merkel este sigură că războiul ruso-ucrainean se va încheia la masa de negocieri, dar ea a exclus participarea ei la negocieri.
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că în prezent nu există condiții pentru o soluționare diplomatică a războiului din Ucraina. Potrivit secretarului general al NATO, Rusia încearcă să înghețe conflictul, pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară.
Ucraina a primit ajutor umanitar din Coreea de Sud, sub forma a 100 de camionete și 5 mini-excavatoare, potrivit ambasadei Ucrainei în Republica Coreea.
Premierul georgian a exclus asistența militară pentru Ucraina. „Am spus clar că nu o vom face. Noi, ca stat, nu vom lua niciodată parte la acest război. Aceasta este poziția noastră clară”, a spus Irakli Garibashvili. Tbilisi va continua să ofere Ucrainei ajutor umanitar.
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că cel de-al 9-lea pachet de sancțiuni este gata:
- 200 de cetățeni și companii rusești vor fi pe lista neagră;
- -Trei bănci rusești vor fi sancționate;
- Accesul Rusiei la drone va fi restricționat.
- Noi restricții la export pentru bunuri cu dublă utilizare, electronice și tehnologie utilizate în scopuri militare, precum și sancțiuni împotriva sectorului minier.
- Interzicerea difuzării a patru canale TV rusești.
Noile sancțiuni UE vor afecta rudele lui Ramzan Kadyrov.
Ucraina ar putea primi 3 miliarde de dolari dintr-un fond NATO pentru Afganistan. Este un fond creat pentru a sprijini și antrena Armata Națională Afgană, care a încetat să mai existe după ce talibanii au preluat conducerea țării (sursa Politico).
„Ucraina are un drept legitim la autoapărare în temeiul articolului 51 din Carta ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului German, Steffen Hebestreit, comentând presupusele atacuri ale dronelor ucrainene asupra unor aerodromuri din Rusia.
Pachetele suspecte primite de ambasadele Ucrainei au fost trimise de la reprezentanța auto Tesla din orașul german Sindelfingen, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.
CNN relatează că Partidul Democrat din SUA a câștigat controlul final asupra Senatului.
Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”
Ocupanții au ucis cel puțin 441 de civili, inclusiv copii, în primele săptămâni de război. Este vorba despre regiunile Kyiv, Cernihiv și Sumy. Lista conține doar cazuri documentate, în timp ce numărul real de victime pare a fi mult mai mare.
Incendiul de la aerodromul din Kursk a fost stins doar o zi mai târziu. Autoritățile locale susțin că incendiul a avut loc în urma unui atac cu dronă.
În ultimele 24 de ore, rușii au bombardat Herson de 51 de ori. Două persoane au fost ucise, informează autoritățile locale.
Cerul de deasupra localității Avdiivka. Nu, nu este un foc de artificii. Ocupanții folosesc muniție incendiară.
„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici
Kyivul – în urmă cu un an…
Tot din război… da parcă-i puțin mai altfel!
Șoc și groază! Cruda realitate a războiului, la el acasă…
Printre ororile atacurilor Rusiei asupra orașului Bakhmut, medicii militari ucraineni operează soldații răniți.
50 de mărci occidentale care continuă să facă afaceri în Rusia!
Serviciul de Securitate al Ucrainei desfășoară activități de contrainformații la unitățile Bisericii Ortodoxe Ucrainene – Patriarhia Moscova din regiunile Cherkasy, Volyn și Herson.
SUA nu au încurajat atacul cu drone / rachete pe teritoriul Rusiei, a spus Anthony Blinken. Potrivit secretarului de stat al SUA, părții ucrainene nu i s-a oferit posibilitatea de a efectua astfel de lovituri. Administrația Biden spune că „nu încurajează Ucraina să lovească dincolo de granițele sale”, în urma exploziilor din unele baze militare de pe teritoriul Rusiei.
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)
Incredibil câte mărci au ales să rămână în Rusia de azi! Și cred că sunt doar dintre cele ușor de văzut.
ApreciazăApreciat de 1 persoană