UCRAINA – de la lume adunate (LVIII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

12.01.2023 ucraina13

Zelenski:Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Regatul Unit intenționează să transfere 30 de obuziere cu șenile de 155 mm AS-90 și 14 Challenger în Ucraina.

Amănunte în articolul Press release PM accelerates Ukraine support ahead of anniversary of Putin’s war – publicat în GOV.UK

Germania a trimis în Ucraina 4 mașini de deminare, 10 vehicule pentru protecția frontierei și 120 de sisteme mobile de încălzire.

Germania nu va putea transfera tancuri Leopard în Ucraina înainte de 2024, chiar dacă decizia privind livrarea acestora va fi luată „mâine”, a declarat Armin Papperger, șeful producătorului german de armament Rheinmetall. Acest lucru a fost comunicat de DW, citând Bild.13.01.2023 ucraina14

Avem aproximativ 88 de Leopard 1. Dar nu putem repara aceste tancuri fără o comandă, deoarece costurile sunt de câteva sute de milioane de euro”, a spus Papperger. „Chiar dacă mâine se va lua o decizie, ne putem trimite tancurile la Kiev, livrarea va dura până în anul următor”, a adăugat el. Este vorba despre posibilele livrări ale acestor tancuri chiar de către Germania. Cert este că în acest an presa europeană scrie că Polonia și Franța cer permisiunea Germaniei ca țară producătoare pentru a transfera tancuri Leopard în Ucraina.

Colaborare fructuoasă a brigăzilor 40 artilerie și 92 mecanizate. Atacuri de artilerie asupra infanteriei ruse în satul Novoselivske. Direcția Svatove, regiunea Luhansk.

Vicepremierul Georgiei a declarat că țara ei nu va acorda asistență militară Ucrainei pentru că nu dorește să devină parte la conflict.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Rusia a atacat mai multe orașe ucrainene, Dnipro, Kyiv, Lviv, a vizat infrastructura și, evident, blocuri de locuințe.

O astfel de rachetă a lovit blocul de apartamente din Dnipro. Focosul cântărește 1 tonă (1000 kg, 2250 lb). Dezvoltată inițial în anii 1960, racheta X-22 a fost concepută pentru a distruge portavioanele, dar rușii au decis să o folosească împotriva unui bloc de apartamente.13.01.2023 ucraina8

„Ministerul Apărării” din Rusia a publicat o astfel de fotografie cu inscripția „Încărcare la maxim”!13.01.2023 ucraina9

Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!

Aceasta este zona din Dnipro unde a lovit racheta antinavă rusă Kh-22. Este un cartier rezidențial obișnuit. Nu există o singură țintă în apropiere, nici măcar tangenţial legată de armată. Această atrocitate ar trebui investigată urgent ca o crimă de război.13.01.2023 ucraina10

Pentru că tot ziceam de crime de război și de… criminali: Conform surselor ucrainene, criminalul de război care este direct responsabil pentru lovirea cu rachete asupra blocului din Dnipro, este comandantul Regimentului 52 de Aviație pentru Bombardiere Grele Gărzi (Shaikovka), colonelul Oleg Timoshin (vezi FOTO).13.01.2023 ucraina12

Bilanțurile se actualizează periodic, cum se poate constata din datele de mai jos:

Primarul orașului Dnipro a avertizat că s-ar putea să nu mai existe supraviețuitori după atacul cu racheta rusă de sâmbătă asupra unui bloc de apartamente din estul orașului.

Amănunte în articolul Ukraine war: Chances of more survivors from Dnipro strike minimal – mayor – publicat în BBC.

Numărul victimelor atacului Rusiei la Dnipro a crescut la 30, potrivit Nataliei Babachenko, consilier al șefului administrației militare din regiunea Dnipropetrovsk. Alte 75 de persoane au fost rănite, dar ar putea fi până la 30 până la 40 de persoane încă sub dărâmături.

Șeful administrației regiunii Dnepropetrovsk a raportat 29 de morți în urma unui atac cu rachetă asupra clădirii rezidențiale din Dnipro.

Între timp, autoritățile locale raportează că 23 de persoane au fost ucise în urma atacului Rusiei asupra blocului din Dnipro (printre ele un copil), alte 73 au fost rănite (dintre ei 14 copii).

Numărul morților din lovitura cu rachete rusești asupra clădirii rezidențiale din Dnipro a crescut la 14. 38 de persoane au fost salvate de sub dărâmături. Operațiunea de căutare continuă.

Șeful administrației regionale Dnipro, Valentyn Reznichenko, relatează că au fost găsite cadavrele a 9 morți, inclusiv o fată de 15 ani. Se mai știe despre 64 de răniți – 59 dintre ei sunt internați, restul nu necesită îngrijiri spitalicești. Cea mai tânără victimă are 3 ani. O fetiță de 9 ani a fost internată în stare critică. Peste o sută de salvatori curăță dărâmăturile acestei clădiri distruse de o rachetă din Dnipro, scrie șeful administrației regionale Dnipro, Valentyn Reznichenko.13.01.2023 ucraina5

Cel puțin 27 de apartamente din această clădire rezidențială par să fi fost distruse. Nici un obiectiv militar – doar sălbăticie și terorism. Fotografii și filmări realizate la locul atrocității.

O tânără care stătea pe ruinele apartamentului ei distrus de la etajul al șaptelea al blocului lovit de o rachetă trasă de ruși la Dnipro, a fost salvată. Ea a reușit să supraviețuiască datorită faptului că înainte de bombardare a reușit să se ascundă în baie.13.01.2023 ucraina113.01.2023 ucraina213.01.2023 ucraina313.01.2023 ucraina413.01.2023 ucraina7

Încă mai trăiesc oameni sub dărâmături, scriu SMS-uri cerând ajutor ”– a spus Mykhailo Lysenko, viceprimarul din Dnipro. Potrivit acestuia, victimele încearcă să ia legătura. Salvatorii se opresc să ia un moment de tăcere și să audă oamenii de sub ruinele clădirii.

Acele importante momente de tăcere când salvatorii au auzit vocea unei femei de sub dărâmături. În jur este doar liniște de moarte. Salvatorii ucraineni au lucrat toată noaptea, pentru că știau că sub tonele de beton mai sunt oameni care trebuie salvați.

Fără cuvinte…

O fetiță ucraineană adună moloz din clădirea rezidențială din Dnipro, care a fost distrusă de o rachetă trasă de ocupanți. Pentru astfel de motive PUTIN nu va putea învinge niciodată această națiune!

Una dintre școlile din Dnipro. Oamenii pe care Rusia i-a lăsat fără casă își vor petrece noaptea aici.13.01.2023 ucraina6

Forțele armate ucrainene nu au doborât o rachetă peste Dnipro. „AFU nu dispun de arme capabile să doboare acest tip de rachete. De la începutul războiului au fost trase peste 210 de rachete de acest tip. Nici una nu a fost doborâtă prin mijloace de apărare aeriană”.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Rusia: regimul lui Putin lansează rachete de croazieră Kalibr din siguranța Mării Negre. Ucraina trebuie să fie înarmată cu arme care îi pot distruge pe acești criminali de război care ucid civili.

Noul val de mobilizare în Rusia, după unele întârzieri, este de așteptat să înceapă acum la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie. Numărul țintă de conscriși variază de la 500.000 la 2 milioane. Ucraina va rămâne fără muniții și va fi depășită dacă nu se  acționează decisiv.

Fostul comandant al PMC „Wagner” Andrei Medvedev a fugit din Rusia în Norvegia și a cerut azil politic, relatează Gulagu.net. El este gata să depună mărturie împotriva lui Prigojin și să vorbească despre crimele extrajudiciare la care a fost martor.13.01.2023 ucraina13

„De ce am fost abandonați?” Un locuitor din Shebekino din regiunea Belgorod, un oraș care este bombardat în mod regulat, a înregistrat un mesaj video pentru Vladimir Putin (subtitrat în engleză).

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Amândoi părinții au cunoscut iadul războiului, dar acum… Această familie ucraineană poate fi deja împreună…

O școală în Bakhmut.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare de a impune măsuri restrictive împotriva a 198 de persoane. Printre aceștia se numără propagandiști, celebrități și personalități culturale.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.