UCRAINA – de la lume adunate (LVI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

11.01.2023 ucraina13

Zelenski:Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”

Zelenski: „Avem nevoie de un tribunal internațional, care să-i aducă în fața justiției pe cei ale căror minți rele au dat naștere acestei crime, acestui război. Când revanșiștii din Moscova de astăzi se vor confrunta cu un proces echitabil, va fi o pedeapsă istorică pentru cei care au încercat să ne încalce libertatea…”

Zelenski:Avem nevoie de decizii urgente din partea întregii noastre coaliții anti-război. Noi decizii defensive care le vor oferi războinicilor ucraineni posibilitatea de a alunga armata rusă din pământul nostru. Și aceasta se referă, în primul rând, la tancuri moderne și artilerie eficientă.”

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Ucraina va supune discuției un proiect de rezoluție a Adunării Generale a ONU privind crearea unui tribunal special împotriva Rusiei, a anunțat Ministerul de Externe ucrainean.

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat într-un interviu acordat BBCUcraina ar trebui să se pregătească pentru o nouă ofensivă în primăvară. „Primăvara este cea mai bună perioadă pentru a reînnoi mișcarea pentru toate părțile. Înțelegem că vor fi gata și ar trebui să fim pregătiți să începem”, a spus el.

Polonia și Lituania fac presiuni ca UE să impună restricții asupra sectorului nuclear al Rusiei, în cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni, relatează Reuters.Al zecelea pachet de sancțiuni UE va fi gata până la sfârșitul lunii februarie, acesta poate include restricții asupra mass-media ruse și închiderea mai multor bănci de la SWIF – (Reuters).

Reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Zhang Jun, a declarat la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONUlivrările de arme către Ucraina nu fac decât să agraveze conflictul și ar putea duce la o confruntare și mai mare.

Franța urmează să livreze Ucrainei tancuri AMX 10-RC, în termen de două luni, a declarat Sébastien Lecornu, ministrul francez al Apărării.

30 de mii de terminale Starlink sunt deja în Ucraina. Dintre acestea, 8 mii au fost furnizate de Polonia. Alte 10 mii ar trebui să vină în curând din Germania, a spus Mykhailo Fedorov, ministrul Transformării Digitale al Ucrainei.

Este timpul ca Germania să urmeze Polonia, să asculte Finlanda și să elibereze Leoparzii!12.01.2023 ucraina6

Germania nu a primit încă solicitări oficiale din Polonia sau alte țări pentru a transfera tancuri germane Leopard 2 în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Christiane Hoffmann. Ea a spus că transferul de tancuri germane fără permisiunea Berlinului ar fi ilegal.

Germania va lua o decizie privind trimiterea tancurilor de luptă Leopard în Ucraina în săptămâna viitoare” (sursa Bloomberg).

Tancurile germane Leopard 2 ar putea fi transferate în Ucraina de către Finlanda, a declarat președintele finlandez Sauli Niinistö. El a spus însă că nu se poate vorbi despre un număr mare de tancuri, Finlanda fiind vecină cu Rusia și încă nu a aderat la NATO.

Comisia Europeană va vizita Kyiv la începutul lunii februarie, pentru a discuta despre procesul de pregătire a Ucrainei pentru aderarea la UE, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană trebuie să continue să crească presiunea asupra Rusiei și să sprijine Ucraina, a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Trebuie să continuăm să creștem presiunea asupra Rusiei și vom continua sprijinul nostru neclintit pentru Ucraina.”

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, ar putea demisiona în curând din postul său, relatează mai multe instituții de presă germane, citând surse informate. Potrivit publicației Süddeutsche Zeitung, acest lucru s-ar putea întâmpla încă de săptămâna viitoare.12.01.2023 ucraina4

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Peste 200 de militari ucraineni au sosit în Spania pentru antrenament. Potrivit Ministerului Spaniol al Apărării, aceasta este a doua rotație de trupe. Exercițiile vor avea loc la Toledo. În plus, 20 de militari ucraineni vor fi instruiți pe sistemele de apărare aeriană HAWK, scrie CNN. Spania trimite șase dintre sistemele HAWK în Ucraina.12.01.2023 ucraina2

Soledar văzut din dronă, după sosirea eliberatorilor din Rusia.

Forțele armate ucrainene neagă informații despre ocuparea Soledar. Apărătorii ucraineni mențin cu curaj apărarea orașului.

Un videoclip de ieri la Soledar. Comentariul este al celui care îl prezintă.

Propagandiștii scriu că Soledar este ocupat de invadatorii ruși.

Colonelul Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare din Estul Ucrainei, a declarat pentru postul ucrainean RBC-Ucraina, informațiile despre capturarea Soledar nu corespund realității, iar „luptele au loc în oraș”.

Forțele ruse au capturat probabil Soledar, informează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). „Capturarea probabilă de către forțele ruse a Soledar pe 11 ianuarie, nu este o evoluție semnificativă din punct de vedere operațional și este puțin probabil să prezinte o încercuire rusă iminentă a orașului Bakhmut.”12.01.2023 ucraina1

Așa arată astăzi intrarea în celebra fabrică „Artemsil” din Soledar.12.01.2023 ucraina5

Serviciul de presă al lui Prigojin a negat informația conform căreia ocupanții ar fi „încercuit” Bakhmut.

În Herson, o companie de camioane a fost bombardată noaptea. Au fost avariate șaisprezece autobuze, mașini, depozite și o clădire de securitate. O persoană a fost rănită.

Prim-adjunctul ministrului de externe al Ucrainei, Emine Dzhaparova, a subliniat – în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU – că ar trebui creat un tribunal special pentru Rusia, astfel încât crimele de război monstruoase ale țării agresoare să fie cunoscute lumii întregi, iar cei responsabili pentru ele să fie trași la răspundere. „Nu există temeiuri legale pentru prezența unui reprezentant al Rusiei în locul URSS în Consiliul de Securitate al ONU. Ei otrăvesc constant discuțiile care au loc aici și ne mint cinic pe toți”, a spus ea.12.01.2023 ucraina7

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Putin a sosit la Ufa, pentru ceremonia de înmormântare a lui Murtaz Rakhimov, primul președinte al Bașkortostan.

Paranoia lui Putin, observabilă prin comparație între cele două fotografii:

12.01.2023 ucraina

Numărul companiilor și cetățenilor ruși sancționați a ajuns la aproape 8 mii. Până la sfârșitul anului 2022, 4.832 de ruși și 2.972 de companii din Rusia au căzut sub diverse sancțiuni străine, scrie Interfax, citând date de la X-Compliance.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Extraordinar acest videoclip! Care merită să fie văzut… (subtitrat în engleză)

Copilărie pierdută: Cu zgomot de obuze în fundal, acest băiețel curajos spune că nu mai are prieteni în Bakhmut. „Erau 9 copii în blocul nostru, iar acum niciunul”. În estul Ucrainei, orașul Bakhmut și zona înconjurătoare sunt bombardate fără milă de forțele ruse. Copilul se numește Lyubov și spune că este protejat de câinele Jacky!

Deminarea completă a Ucrainei poate dura mai mult de 5 ani, a declarat Denys Monastyrsky, ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei. Este nevoie de 1 până la 3 ani pentru a curăța o așezare eliberată. În cazul prezenței râurilor și pădurii, poate dura mai mult timp.

O dronă ucraineană de recunoaștere „Shark”, în condiții de luptă. Drona efectuează recunoașteri și căutări pentru ținte inamice peste regiunea Donețk. Acest UAV este complet ucrainean – de la idee la producție.

Ministerul Apărării intenționează să achiziționeze UAV-uri de diferite tipuri pentru 20 de miliarde de grivne în 2023, a declarat Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării. „Aceasta sunt, în special, mostrele ucrainene pe care le-am folosit în ultimele 6 luni – acestea sunt noile noastre drone”, a adăugat Reznikov.12.01.2023 ucraina3

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.