UCRAINA – de la lume adunate (XL)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Versiunea NATO a cântecului ucrainean „Șchedryk” (Carol of the Bells)

Președintele Biden:Ucraina și poporul ucrainean nu ne inspiră doar pe noi, ci inspiră lumea.” POTUS a publicat un videoclip al întâlnirii sale cu Zelenski.

Întâlnirea dintre Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și președintele Poloniei Andrzej Duda, a durat două ore, iar concluziile sale sunt „foarte optimiste”.21.12.2022 ucraina11

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!19.12.2022 ucraina2

Casa Albă consideră că momentul negocierilor de pace cu privire la Ucraina nu a venit încă, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui SUA.

Politicienii și diplomații occidentali cred că s-ar putea să nu existe discuții între Rusia și Ucraina pentru „încă câțiva ani” și că conflictul ar putea fi înghețat, a scris Politico, citând surse.

Președintele ucrainean Zelenski este la curent cu propunerile de începere a negocierilor cu Rusia, dar nu vede ce se poate negocia. El a spus asta într-un interviu acordat canalului francez LCI.

Acest război se va termina. Și se va termina atunci și numai dacă Ucraina rămâne o țară liberă, suverană, independentă, cu un teritoriu intact” – a subliniat președintele Statului Major al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley.

«O încetare a focului în condițiile Rusiei nu va pune capăt „ororii” oamenilor din Ucraina, ci dimpotrivă», a declarat ministrul german de externe Annalena Baerbock.

„Nu văd un sfârșit prea curând pentru că acesta este un război global… Cred că războiul începe atunci când un imperiu începe să slăbească. Când există arme de folosit, testat și vândut. Sunt multe în joc”, a spus Papa Francisc, într-un interviu acordat publicației spaniole ABC.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a spus că nu vede perspective pentru negocieri de pace între Kyiv și Moscova în viitorul apropiat.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Zelenski:Vom sărbători Crăciunul chiar dacă nu există electricitate, lumina credinței noastre în noi nu se va stinge!

Luptele grele au continuat fără încetare în est, deoarece forțele ucrainene au respins zeci de atacuri ruse în ultimele 24 de ore.

Statul Major a declarat că forțele ruse și-au continuat bombardarea asupra localităților Bakhmut și Avdiyivka în Donețk, unde s-au purtat cele mai aprige bătălii în ultimele luni, atacând în același timp pozițiile ucrainene și așezările civile din regiunile Lugansk și Harkov. Armata ucraineană a răspuns cu lovituri asupra pozițiilor rusești, inclusiv cu aviație și artilerie, a comunicat Statul Major.

Amănunte în articolul Ukrainian Forces Under Relentless Pressure As Fighting Rages In East – publicat în RFE/RL

„Pentagonul are în vedere pregătirea forțelor armate ucrainene pentru a opera sistemul de apărare antirachetă Patriot la o bază militară din Statele Unite”, relatează Politico.

Amănunte în articolul Military weighs training Ukrainians on Patriot in United States – publicat în Politico.

Țările de Jos vor aloca anul viitor 2,5 miliarde de euro pentru asistență Ucrainei. Acest lucru a fost anunțat de prim-ministrul Mark Rutte, după o conversație telefonică cu președintele Zelenski.

Primul grup de militari ucraineni a finalizat pregătirea în Cehia, în cadrul misiunii europene de instruire EUMAM. În 2023, încă patru grupuri de ucraineni, în număr de aproximativ 800 de persoane, ar trebui să ajungă în Republica Cehă.21.12.2022 ucraina2

Germania va livra 26 de camioane de transport militar în Ucraina. Concernul german de apărare Rheinmetall a început să furnizeze Ucrainei camioane HX 8×8. Un total de 26 de astfel de vehicule, în valoare de 12,5 milioane de euro, vor fi trimise în Ucraina, din dispoziția guvernului german.21.12.2022 ucraina5

Presa rusă relatează că probabil doi membri ai serviciilor speciale au fost aruncați în aer în Melitopol. Potrivit informațiilor preliminare, în mașina aruncată în aer se aflau doi ofițeri FSB, care au fost grav răniți.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Războiul nu este ieftin, dar lumea trebuie să susțină libertatea, democrația și legile internaționale. Combate terorismul acum sau fii subjugat de acesta!21.12.2022 ucraina10

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a publicat un videoclip în sprijinul Ucrainei: „De Crăciun, suntem cu tine Ucraina!”

Reclamă de Anul Nou de la propagandiștii ruși! Propagandiștii își imaginează că astfel de fapte se pot petrece doar în… „Europa înghețată” Atențiune! Conține imagini care vă pot afecta emoțional!

Premierul finlandez Sanna Marin, în apelul său de Crăciun, a îndemnat cetățenii să-i ajute pe ucraineni: „Fiecare dintre noi poate oferi ajutor într-un mod care ne este convenabil. De exemplu, făcânduș-i timp pentru a ajuta ucrainenii sau făcând o donație oricărei organizații umanitare”, a spus ea.21.12.2022 ucraina6

Camera Reprezentanților a Congresului SUA a aprobat proiectul de buget pentru anul fiscal 2023: un total de 1,7 trilioane de dolari, 45 de miliarde de dolari din buget vor fi alocați pentru a ajuta Ucraina și țările din NATO. Acum proiectul de lege va fi trimis spre semnare președintelui american Joe Biden (sursa CNN).

Peste un milion de ucraineni au primit ajutor de iarnă de la Agenția ONU pentru Refugiați. Peste 800.000 de oameni au primit cele de bază – pături, termosuri, încălzitoare și haine, plăți în numerar – aproape 300.000.

Șeful Mossad-ului, David Barnea, avertizează că Iranul lucrează pentru „aprofundarea și extinderea furnizării de arme avansate către Rusia”. El a mai menționat că autoritățile iraniene doresc să extindă proiectul de îmbogățire a uraniului și să intensifice atacurile asupra țărilor musulmane din regiune.

Industria armamentului israelian este în creștere rapidă, în parte din cauza războiului dus de Rusia în Ucraina și a amenințărilor militare iraniene în creștere la adresa Orientului Mijlociu și nu numai.

Giorgia Meloni, Prim-ministrul Italiei, le-a cerut italienilor să întrerupă gazul și electricitatea timp de o oră, pentru a înțelege cum trăiesc ucrainenii.

Amănunte în articolul PM Meloni urges Italians to turn off lights in solidarity with Ukraine – publicat de Reuters.

În cea mai lungă noapte din 2022, peste 60 dintre cele mai populare locații din lume și-au stins luminile, în semn de solidaritate cu Ucraina și le-au cerut vizitatorilor să se alăture unei campanii de strângere de fonduri pentru achiziționarea de generatoare pentru spitalele din Ucraina.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Rusia intenționează să interzică furnizarea de petrol și produse petroliere către țările care vor solicita respectarea plafonului de preț introdus în contracte. Acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul Alexander Novak.

Nikita Yuferev, deputat de Sankt Petersburg, a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva lui Putin, pentru că a distribuit „falsuri despre armata rusă”.21.12.2022 ucraina3

Canalul rus de televiziune NTV îl numește pe președintele Zelenski liderul unui grup terorist numit „USIS”, ca o aluzie la ISIS.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a pus pe lista de urmărit internațional pe soția unui militar rus, care a cerut violarea femeilor ucrainene.21.12.2022 ucraina7

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Ocupanții ruși demolează Teatrul Dramatic din Mariupol.

La 16 martie, armata rusă a bombardat clădirea care a fost folosită ca adăpost antiaerian și a ucis aproximativ 600 de civili. Rușii au nivelat complet ceea ce a mai rămas din Teatrul Dramatic Mariupol. A devenit o groapă comună a sutelor de civili ucraineni care căutau adăpost în subsolul său, atunci când un avion rus i-a bombardat în mod deliberat și i-a ucis pe toți. Acum rușii au șters locul. Putin vrea să ascundă amintirile crimelor sale inumane de război din Ucraina.

Invadatorii au pictat tricolorul rusesc pe locul picturii „Milana” distruse la Mariupol.21.12.2022 ucraina8

Primarul orașului Kramatorsk din regiunea Donețk din estul Ucrainei, spune că orașul a fost lovit de două rachete rusești. Două școli (una văzută în imagine), un bloc de apartamente și mai multe case private au fost avariate.21.12.2022 ucraina12

Kyivul înainte și după loviturile cu rachete asupra infrastructurii critice – (sursa Sky News).21.12.2022 ucraina9

Clădirea Colegiului de Cultură și Arte din Bakhmut după bombardament.

Aproximativ 10.300 de morminte noi au fost găsite în Mariupol (sursa The Associated Press). Cele mai multe dintre ele sunt situate în cimitirul din Crimeea Veche. Suprafața totală în care se află mormintele este de peste 51.500 de metri pătrați.21.12.2022 ucraina4

Amănunte în articolul How the AP estimated 10,300 new graves in occupied Mariupol – publicat de AP.

Invadatorii ruși au jefuit Casa de coniac vintage „Tavria” din Nova Kakhovka. Au demontat și scos două linii noi de îmbuteliere de coniac și au jefuit magazinul de alcool și toate produsele finite care erau depozitate, a declarat primarul Oleksandr Kovalenko.

Comisia Europeană a înghețat 22 de miliarde de euro ajutoare pentru Ungaria, până când guvernul îndeplinește condițiile legate de independența justiției, libertățile academice, drepturile LGBT și sistemul de azil.21.12.2022 ucraina1

Războiul din Ucraina a avut un efect devastator asupra copiilor, mulți purtând acum cicatrici mentale și fizice. Aproximativ două treimi dintre copiii Ucrainei sunt acum strămutați, îngroziți, în stare de șoc și disperați pentru siguranță”, a informat UNICEF.

Amănunte în articolul In the fog of war, education sparks hope in Ukrainian children – publicat în The Hill.

Primiți doi copii  din Herson cu un colind adaptat zilelor noastre!?

Un cântec popular scurt specific, în acest caz cu un text copilăresc semi-obscen, despre o broască și un câine care-l abuzează pe Putin.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.