UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Versiunea NATO a cântecului ucrainean „Șchedryk” (Carol of the Bells)

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!15.12.2022 ucraina3

Casa Albă consideră că momentul negocierilor de pace cu privire la Ucraina nu a venit încă, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui SUA.

Politicienii și diplomații occidentali cred că s-ar putea să nu existe discuții între Rusia și Ucraina pentru „încă câțiva ani” și că conflictul ar putea fi înghețat, a scris Politico, citând surse.

Președintele ucrainean Zelenski este la curent cu propunerile de începere a negocierilor cu Rusia, dar nu vede ce se poate negocia. El a spus asta într-un interviu acordat canalului francez LCI.

Acest război se va termina. Și se va termina atunci și numai dacă Ucraina rămâne o țară liberă, suverană, independentă, cu un teritoriu intact” – a subliniat președintele Statului Major al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley.

Senatul SUA aprobă bugetul record al apărării pentru 2023. Se va ridica la un record de 858 de miliarde de dolari, cu 45 de miliarde de dolari mai mult decât a propus președintele Joe Biden. Include salarii sporite pentru armata americană, finanțare pentru achizițiile de arme, subvenții pentru Taiwan și Ucraina.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Președintele Zelenski: „Indiferent ce speră adoratorii rachetelor de la Moscova, tot nu va schimba raportul de putere în acest război. Au încă suficiente rachete pentru mai multe astfel de lovituri grele. Avem destulă hotărâre să ne întoarcem la ale noastre după aceste lovituri.”

Vineri au fost doborâte 60 de rachete din 76 pe care ocupanții le-au tras asupra Ucrainei – Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valerii Zalujnyi.

Președintele Zelenski: «Toate țintele Rusiei sunt instalații civile și – în principal – instalații de alimentare cu energie/căldură. Probabil, ca urmare a acestui război, sensul cuvântului „teroare” pentru majoritatea oamenilor din lume va fi asociat cu acțiunile nebune ale Rusiei.»

În Kryvyi Rih, intrarea unui bloc de apartamente a fost distrusă în urma bombardamentelor. O femeie de 64 de ani și un cuplu căsătorit au fost uciși, a declarat șeful administrației regionale Dnipropetrovsk, Reznichenko. Peste 10 persoane au fost rănite, inclusiv 4 copii.15.12.2022 ucraina1115.12.2022 ucraina12

APU a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat UAV-urile Eleron-3, Orlan-10 și Shahed-136 și componentele acestora care provin de la furnizori/producători din SUA și UE (occidentali).16.12.2022 ucraina316.12.2022 ucraina4

În această fotografie frumoasă, un tanc „Gepard” distruge o dronă kamikaze „Shahed” a rușilor.16.12.2022 ucraina1

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Încă un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei! Alerta de raid aerian este activă în toate regiunile, apărarea aeriană este activată. Din păcate, o infrastructură critică a fost deja afectată.

Rusia a lansat aproximativ 60 de rachete de croazieră în Ucraina, inclusiv mai multe rachete de croazieră Kalibr de pe submarine din Marea Neagră.15.12.2022 ucraina4

Blocajele în trafic la ieșirea din Crimeea, podul Kerci (podul care leagă Crimeea ucraineană de Rusia). În noaptea de vineri spre sâmbătă au fost semnalate explozii la Simferopol.

Rusia a transformat Ucraina în iadul pe pământ!

Prin ochii unui echipaj de tancuri rusești, avem un loc la geam pentru a vedea genocidul Rusiei din Ucraina. Vedem cum arată orașul devastat Marinka din regiunea Donețk.

Dmitri Medvedev sugerează subtil dorința sa de a ataca țările NATO: „Liderii țărilor NATO cântă în unanimitate că țările lor și întregul bloc nu sunt în război cu Rusia. Dar toată lumea este conștientă că nu este cazul… „

Pentru prima dată în trei ani, Putin va zbura la Minsk. Pe 19 decembrie, îl va vizita pe Lukașenko, singurul său aliat.15.12.2022 ucraina5

Andrei Medvedev, fostul comandant al criminalului condamnat, devenit mercenar al Grupului Wagner, Yevgeny Nuzhin, ucis cu un baros la mijlocul lunii noiembrie, a declarat pentru The Insider că știe de zece cazuri în care PMC Wagner a executat mercenari care au refuzat să ia parte la luptă. Potrivit acestuia, el a fost prezent personal la mai multe dintre execuții. El a povestit despre una dintre crime: „Au fost răniți și au mers la spital unde au încercat să evadeze. Au fost reținuți la graniță. Echipa MED a venit și i-a împușcat. MED este o unitate separată. „Ei sunt responsabili de zero: ei ucid fie public, fie non-public”, a spus el.16.12.2022 ucrainaAcum Medvedev este fugar. El a spus pentru The Insider că este urmărit de mercenari. Are un filmuleț cu execuția mercenarilor la Alchevsk și dacă i se va întâmpla ceva, acest videoclip va fi publicat. Acest videoclip arată doi prizonieri executați pentru că au refuzat să lupte.

Amănunte în articolul Ex-commander of murdered Yevgeny Nuzhin confirms 10 executions of Wagner Group mercenaries – publicat de The Insider.

Un mercenar Wagner se întoarce la școala din copilăriem pentru a împărtăși povești despre timpul petrecut în Ucraina (torturare, viol, ucidere). Numai în Rusia poate să fie lăsat un monstru să intre în contact cu copiii…15.12.2022 ucraina915.12.2022 ucraina10

Ramzan Kadîrov se autointitulează „Putin’s foot soldier.” Armata sa personală din Ucraina este acuzată că face mai mult decât lupta: „Ei fac cea mai murdară muncă, tortura”.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Consiliul Uniunii Europene a aprobat cel de-al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Au fost impuse următoarele restricții:
🔹UE impune interzicerea totală a tranzacțiilor cu Banca de Dezvoltare Regională All-Russian, înghețând activele altor două bănci rusești;

🔹UE extinde interzicerea exporturilor către Rusia de bunuri și tehnologii legate de aviație (inclusiv UAV), inclusiv motoare și piese de aeronave;

🔹UE interzice Rusiei să furnizeze servicii în domeniile publicității, cercetării de piață și anchetelor;

🔹UE le-a interzis cetățenilor săi să ocupe orice funcție în organele de stat sau în organizațiile controlate de stat din Rusia.

🔹UE a sancționat și canalele de propagandă NTV, Rusia 1, Ren TV și Channel One. Licențele lor de difuzare în UE vor fi suspendate.

Rishi Sunak ordonă un audit al progresului războiului din Ucraina: „Este vorba despre ceea ce am băgat, ce am scos”.

Premierul britanic Rishi Sunak a cerut o evaluare a impactului asistenței militare acordate Ucrainei, în operațiunile militare cu Rusia, relatează BBC. Potrivit publicației, înalții oficiali se tem că premierul „a adoptat o abordare prea prudentă”. 16.10.2022 ucraina5Sunak a spus luna trecută că Regatul Unit a fost alături de Ucraina „tot drumul” în timpul unei vizite în această țară, prima sa călătorie în străinătate ca prim-ministru. «O sursă din Downing Street a adăugat că nu este adevărat că Sunak a fost prea precaut și că „sprijinul guvernului Regatului Unit pentru Ucraina este neclintit”. Dar cererea sa a stârnit semnale de alarmă în unele colțuri ale Whitehall, deoarece șefii militari spun că aprovizionarea cu arme către Ucraina s-ar putea dovedi decisivă în lunile de iarnă care urmează.»

Amănunte în articolul Rishi Sunak orders audit of Ukraine war progress, source says – publicat de BBC.

Borrell – după loviturile cu rachete rusești: UE va spori sprijinul pentru Ucraina. „Aceste atacuri brutale și inumane sunt concepute pentru a crește suferința umană și a priva populația ucraineană, precum și spitalele, serviciile de urgență și alte servicii critice”, a spus Borrell.

În cele din urmă, Bulgaria a ratificat acordul privind acordarea de asistență militară Ucrainei.  Parlamentul Bulgariei a aprobat în sfârșit un acord de furnizare de arme Ucrainei, relatează The Sofia Globe. Săptămâna trecută, parlamentarii au votat pentru aprobarea unei liste de arme, care urmează să fie livrate Ucrainei. Lista a fost clasificată.

Parlamentul croat a respins propunerea de aderare a țării la misiunea UE în sprijinul armatei ucrainene.

Ministrul Apărării al Greciei, Nikolaos Panagiotopoulos, a declarat că Atena poate transfera sistemele grecești de rachete sol-aer S-300 în Ucraina, dacă SUA își plasează sistemele de rachete sol-aer Patriot în Creta.

Pentagonul ia măsuri specifice pentru a consolida rețelele de apărare antirachetă cu aliații NATO.

Pentagonul ia măsuri specifice pentru a consolida rețelele de apărare antirachetă cu aliații NATO din întreaga Europă și pentru a crește colaborarea multinațională în sprijinul Ucrainei.

Amănunte în articolul Missile Defense and More: How NATO Will Deter Russian Aggression – publicat în The National Interest.

În Mykolaiv a fost instalat un copac de Anul Nou din plasă de camuflaj.15.12.2022 ucraina716.12.2022 ucraina2

Vitaly Klitschko a anunțat oprirea completă a metroului din Kyiv. El a mai precizat că sunt întreruperi de alimentare cu apă în toate raioanele capitalei. Autoritățile îndeamnă la refacerea rezervelor de apă. Metroul din Kyiv nu poate relua încă lucrările din cauza lipsei de energie, a declarat inginerul șef Viktor Vygovsky.15.12.2022 ucraina8

Căile Ferate Ucrainene raportează că, din cauza avariilor aduse infrastructurii energetice, o serie de tronsoane de cale ferată din regiunile Harkiv, Kirovohrad, Donețk și Dnipropetrovsk sunt scoase de sub tensiune.

În Brovary, regiunea Kyiv, resturi de la rachetele doborâte au căzut pe clădiri rezidențiale. Nu au fost victime.15.12.2022 ucraina6

E bine că acești oameni mai au puterea să se și amuze!

Rușii vor înceta să fure toalete, dacă Ucraina va începe să le livrăm noi înșine! Primul va fi livrat gratuit direct lui Putin, la Kremlin! Testul de livrare a toaletei este în curs….

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door
 

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.