UCRAINA – de la lume adunate (XXXII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!04.12.2022 ucraina7

John Kirby, coordonatorul special al Consiliului de Securitate Națională al SUA pentru comunicații, a spus că orice discuții despre dacă este timpul să negociem cu Putin pentru încheierea războiului din Ucraina ar trebui lăsatepreședintelui Zelenski, nu Statelor Unite.”

„Cu siguranță ne-ar plăcea să vedem că se încheie, dacă nu astăzi, atunci înainte de sfârșitul acestui an, care, desigur, se apropie cu pași repezi. Cred că, având în vedere ceea ce vedem în aer și pe sol în Ucraina, este dificil de concluzionat că acest război se va încheia până la sfârșitul anului”, a spus Kirby lui MJ Lee de la CNN.

El a continuat: „Și ambele părți sunt încă în lupte violente în Donbas, în special în și în jurul orașului Bakhmut – o zonă mică, comparativ cu unele dintre celelalte bătălii ale Ucrainei din ultimele nouă luni, dar lupte foarte intense. Și rușii. sunt în poziții defensive în tot sudul, în timp ce ucrainenii continuă să încerce să preseze. Deci, există lupte active în desfășurare chiar acum,    ne-am aștepta ca aceasta să continue pentru ceva timp înainte.”

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

În imaginile din satelit ale Crimeei ocupate de Rusia, experții indică potențiale ținte pentru Ucraina

Forțele ruse au suferit numeroase eșecuri de la invazie, dar continuă să dețină părți din regiunile Herson, Zaporoje, Lugansk și Donețk, pe lângă Crimeea, pe care au ocupat-o în 2014. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în repetate rânduri că obiectivul Kyieului este să recâștige controlul asupra întregii țări, inclusiv Crimeea.

Jurnaliştii din Crimea.Realities de la RFE/RL au creat o bază de date care identifică peste 150 de site-uri militare ruse din peninsulă. Împreună cu analiștii din apărare și colegii de la Schemes, unitatea de investigație a Serviciului ucrainean al RFE/RL, aceștia au analizat imagini proaspete de la compania americană de imagini prin satelit Planet Labs, care prezintă cele mai importante facilități.

Amănunte în articolul In Satellite Images Of Russia-Occupied Crimea, Experts Point To Potential Targets For Ukraine – publicat de RFE/RL.

În portul Zaliznyi ocupat, hotelul Salimar, unde locuia personalul FSB, a fost bombardat.

Cum reacționează un soldat rus la vederea unei drone ucrainene!?

Autoritățile de ocupație din regiunea Donețk raportează că Donețk a fost supus celui mai puternic bombardament din ultimii opt ani.

Se raportează că o rafinărie de petrol este în flăcări în orașul rusesc Angarsk, regiunea Irkutsk.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Kremlinul a spus că sistemele de apărare antirachetă Patriot ar fi o țintă legitimă, dacă ar fi trimise în Ucraina pentru a intercepta barajul de rachete rusești care au paralizat infrastructura energetică a țării devastate de război.

Amănunte în articolul Patriot systems would be legitimate target in Ukraine: Kremlin – publicat de ALJAZEERA.

Oricât de bine dresat era calul pe care l-a încălecat Putin, n-a avut treabă cu marele lider al Rusiei, tratându-l cu o totală indiferență… Și el vrea să călărească lumea…

ATENȚIE! Imagini care vă pot afecta emoțional!

Văzut prin ochii unui echipaj de tancuri rusești, avem un loc la geam spre genocidul Rusiei din Ucraina. Un scaun la o fereastră dincolo de care se află orașul devastat Marinka.

Videoclip cu un tanc rusesc, filmat recent în orașul este Marinka.  Tancul circulă prin ceea ce a fost un loc de joacă al grădiniței locale (clădirea din stânga). 

14.12.2022 ucraina7

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Camera Reprezentanților SUA a introdus o rezoluție prin care cere expulzarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU. Rusia a încălcat Carta ONU ducând un război de agresiune, care pune la îndoială dreptul său la un loc în Consiliul de Securitate, se arată în rezoluție.

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva miliardarului rus Vladimir Potanin și rudelor sale, precum și a vicepremierului rus Andrei Belousov. În plus, VTB Bank și Rosbank au fost, de asemenea, supuse restricțiilor.

Polonia a recunoscut Rusia ca stat care sprijină terorismul. Parlamentul țării a mai declarat că Federația Rusă ar trebui să fie izolată pe arena internațională.

Oleksii Reznikov, ministrul apărării din Ucraina: „Salut decizia Sejm-ului din Polonia de a recunoaște Rusia ca stat sponsor al terorismului. Din ce în ce mai multe țări realizează că teroriștii trebuie învinși și pedepsiți. Cu ajutorul partenerilor noștri, Ucraina va face acest lucru. Cu cât mai repede cu atât mai bine.”

SUA intenționează să dubleze numărul de forțe ucrainene pe care le antrenează la o bază din Germania, potrivit a doi oficiali americani. Acolo vor fi instruite grupuri mai mari în tactici avansate pe câmpul de luptă, inclusiv manevre de infanterie terestră.

Judecătorii ucraineni sunt pregătiți pentru procesele criminalilor de război ruși. Primul grup de judecători a urmat o pregătire intensivă în Marea Britanie. În total, este planificată pregătirea a aproximativ 90 de judecători pentru a conduce astfel de procese. (sursa canalul Sky News)

74% europeni aprobă sprijinul UE pentru Ucraina. România este la coada clasamentului…14.12.2022 ucraina6

Sondaj în 10 state din UE pentru ajutorarea Ucrainei

„Fiecare ucrainean este recunoscător pentru solidaritatea și sprijinul dumneavoastră în momentele dificile! Victoria dreptății și libertății asupra tiraniei și violenței este posibilă doar dacă stăm împreună! În opinia dumneavoastră, sprijinul pentru Ucraina ar trebui să fie limitat?”14.12.2022 ucraina1

În cadrul schimbului de prizonieri din 14 decembrie, Ucraina a predat părții ruse un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei. Așa a declarat Andriy Yusov, reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării.

Un preot ucrainean, care fusese condamnat la 12 ani pentru trădare și eliberat ieri în cadrul unui schimb de prizonieri, a fost primit personal de Prigozhin. Preotul s-a bucurat că „regiunea Lugansk este acum Rusia”.

14.12.2022 – 4 minute cu mașina în jurul părții centrale a orașului Bakhmut

Bakhmut, Donetsk, văzut de sus…

Sub sunetul sirenelor: un copil de 5 luni a fost operat în timpul unei alarme de raid aerian în Lviv. Chirurgii au trebuit să finalizeze o operație complexă a gurii și a buzelor și au făcut-o în ciuda amenințării la adresa vieții lor.14.12.2022 UCRAINA414.12.2022 ucraina5

În fotografie: celebrul pianist lituanian Darius Mažintas cântă lucrări ale compozitorului ucrainean Valentin Silvestrov în Izium, exprimându-și solidaritatea cu Ucraina.14.12.2022 ucraina3

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door
 

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.