UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Așa arată dorința de pace pentru Anul Nou a întregii lumi!

Comandantul șef Valerii Zalujnyi i-a felicitat pe ucraineni de Anul Nou și Crăciun: „Nu am ales războiul. Dar am acceptat bătălia. Și Dumnezeu însuși este de partea noastră.

Oleksiy Danilov, Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, face o aluzie… transparentă la ceva!

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!

28.12.2022 ucraina2

În 2022, Ucraina s-a confruntat cu provocări fără precedent în lumea modernă. În ciuda curajului și unității, ucrainenii nu ar fi rezistat niciodată fără sprijinul solid și solidaritatea lumii libere.29.12.2022 ucraina1

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Se raportează că satul Novoselivske, regiunea Luhansk a fost eliberat. Nu există până acum o confirmare oficială a Statului Major al Forțelor Armate.

Având în vedere că atacul masiv cu rachete al Rusiei din urmă cu trei zile a fost în mare măsură un eșec, în urmă cu două zile a lansat un alt atac. De data aceasta, a trimis un val de 16 drone de fabricație iraniană, 7 vizând capitala Kyiv. Dar toate au fost doborâte.

Amănunte în articolul Ukraine hit by wave of Iran drones – officials – publicat de BBC.

„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!

Premierul Finlandei, Marin Sanna, Mesajul de Anul Nou: „Mii de oameni… au murit sau au fost răniți în Ucraina și atât de mulți și-au pierdut pe cei dragi. Îi vom ajuta pe ucraineni atâta timp cât au nevoie. Poate că Rusia a început acest război, dar nu îl va câștiga.”29.12.2022 ucraina6

Premierul italian Giorgia Meloni explicând unui jurnalist rus de ce Italia va continua să sprijine Ucraina și de ce acțiunile Rusiei reprezintă o amenințare la adresa ordinii internaționale.

Radosław Sikorski, fostul ministru polonez de externe: Întrebarea cheie a anului 2023 este câți ruși trebuie să moară, înainte ca masa lor critică să realizeze că iluziile imperiale nu merită un asemenea sacrificiu.

Germania va continua să sprijine Ucraina, a promis Olaf Scholz în discursul său de Anul Nou.

Sistemul de apărare aeriană IRIS-T, furnizat de Germania a demonstrat o eficacitate uimitoare. Potrivit lui Vitaly Klitschko, indicatorii de eficiență ai IRIS-T, care este operațional în regiunea Kiev, sunt „100 de lovituri – 100 de lovituri”. Klitschko a declarat acest lucru în revista germană Der Spiegel.29.12.2022 ucraina7

Serviciile secrete britanice consideră că rușii vor încerca să strice Anul Nou și să lanseze un alt atac cu rachete asupra Ucrainei în viitorul apropiat.

Iranul încă nu transferă rachete în Rusia, deoarece se teme de potențialele consecințe. Acest lucru a fost declarat de Andrei Yusov, purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații.

Prețul gazului la licitație în Europa a scăzut sub 800 de dolari la mia de metri cubi pentru prima dată din 16 februarie. Prețurile gazelor sunt în scădere din cauza iernii calde de pe continentul european.

La Harkov, oamenii și-au luat rămas bun de la Vladyslava Chernykh, medic în cadrul unității de voluntari „Charter”, care a fost ucisă pe 28 decembrie în zona Bakhmut.

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, și foștii șefi de guvern Silvio Berlusconi și Gerhard Schröder sunt singurii politicieni din UE care au primit de la Putin – în acest an – urări de Crăciun și Anul Nou!

O reinterpretare interesantă a unei populare reclame Coca-Cola!

Cei mai bogați oligarhi ruși au pierdut aproape 95 de miliarde de dolari în acest an, pe fondul sancțiunilor stricte impuse de națiunile occidentale, din cauza războiului din Ucraina – o pierdere de 330 de milioane de dolari pe zi de când Kremlinul și-a lansat invazia.

Averea lui Roman Abramovici a scăzut cu 57%, până la 7,8 miliarde de dolari, deoarece guvernul Regatului Unit a înghețat mai mult de 18 miliarde de lire sterline din active aparținând oligarhilor ruși.

Amănunte în articolul Russian oligarchs lose $95bn in 2022 amid sanctions after Ukraine war – apărut în The Guardian.

Rusia urmează să-și numească al patrulea comandant al Districtului Militar de Vest din Ucraina de la începutul războiului, a anunțat serviciile de informații militare britanice.

Președintelui rus Vladimir Putin îi place să imite istoria țării sale, însușindu-și țari morți și alte figuri notabile pentru narațiunea sa națională preferată – iar alegerile sale pot fi destul de grăitoare.

„Petru cel Mare, care s-a luptat cu suedezii pentru stăpânirea Europei Centrale, și extrem de reacționar Alexandru al III-lea sunt doi dintre favoriții săi. Mergând mai în urmă, există prințul Alexandru Nevski, renumit pentru că a respins invadatorii străini și a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă în 1547. Și rotunjind lista, desigur, este păgânul devenit creștin Vladimir cel Mare, al cărui botez în 988 și ulterior. convertirea în masă a poporului său a fost citată de Putin ca dovadă a legăturii indisolubile dintre ruși și ucraineni.”

Amănunte în articolul Putin’s toxic brew is pure Nicholas I – publicat în Politico.

„Z-patrioții” din Rusia (și nu numai!) urmează să sărbătorească Anul Nou cu vodcă, într-o sticlă având o formă… interesantă!29.12.2022 ucraina2

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că Ucraina continuă să îndure și să respingă valuri de atacuri aeriene ruse și că apărarea antiaeriană ucraineană a fost „mai puternică ca niciodată”.

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov: „Având în vedere pierderile în rândul personalului și al echipamentelor din războiul cu Ucraina, armata rusă va avea nevoie de cinci sau chiar zece ani pentru a se recupera”.

Forțele ucrainene își mențin pozițiile împotriva trupelor ruse din regiunea Donbas de est și fac mici progrese în unele zone, a declarat vineri președintele Volodimir Zelenski.

Amănunte în articolul Ukraine’s Zelenskiy: We are advancing in some parts of Donbas – publicat de Reuters.

O rachetă rusă S-300 a vizat departamentul de poliție din Lyman, regiunea Donețk, relatează Klymenko, șeful Poliției Naționale.29.12.2022 ucraina529.12.2022 ucraina329.12.2022 ucraina4

Camerele de tortură din Herson

Dmytro Pletenchuk, ofițer de presă al comandantului apărării orașului Herson

Stasik, un băiețel de 7 ani, a fost evacuat din Bakhmut. El a fost aici în tot acest timp, locuind cu familia lui într-un loc cu alți 18 oameni.29.12.2022 ucraina8

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness

Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running

The Doors – The End (Original Version)

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.