UCRAINA – de la lume adunate (XXXV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Versiunea NATO a cântecului ucrainean „Șchedryk” (Carol of the Bells)

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!

Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea  agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.

„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”

Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?

„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”

Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în ​​întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!07.12.2022 ucraina6

Casa Albă consideră că momentul negocierilor de pace cu privire la Ucraina nu a venit încă, a declarat Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al președintelui SUA.

Politicienii și diplomații occidentali cred că s-ar putea să nu existe discuții între Rusia și Ucraina pentru „încă câțiva ani” și că conflictul ar putea fi înghețat, a scris Politico, citând surse.

Președintele ucrainean Zelenski este la curent cu propunerile de începere a negocierilor cu Rusia, dar nu vede ce se poate negocia. El a spus asta într-un interviu acordat canalului francez LCI.

Acest război se va termina. Și se va termina atunci și numai dacă Ucraina rămâne o țară liberă, suverană, independentă, cu un teritoriu intact” – a subliniat președintele Statului Major al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley.

Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!

Președintele Zelenski: „Indiferent ce speră adoratorii rachetelor de la Moscova, tot nu va schimba raportul de putere în acest război. Au încă suficiente rachete pentru mai multe astfel de lovituri grele. Avem destulă hotărâre să ne întoarcem la ale noastre după aceste lovituri.”

Forțele ucrainene lansează un atac de succes cu dronă Switchblade-300 asupra trupelor rusești.

Cadavrul unui băiat de 1,5 ani a fost găsit sub dărâmături în Kryvyi Rih, după lovitura unei rachete rusești. Și părinții lui au murit în atac. O femeie de 64 de ani a fost găsită moartă mai devreme. 13 persoane au fost rănite în atac, dintre care 4 copii –  a declarat șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk.16.12.2022 ucraina8

Grup de lunetiști ucraineni!16.12.2022 ucraina11

Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”

Rusia a transformat Ucraina în iadul pe pământ!

Prin ochii unui echipaj de tancuri rusești, avem un loc la geam pentru a vedea genocidul Rusiei din Ucraina. Vedem cum arată orașul devastat Marinka din regiunea Donețk.

Rușii de pe stradă vorbesc despre oameni din afara Rusiei! Ce spune această femeie este o dovadă vie a faptului că propaganda  rusă își face efectul. Vă dați seama cum ar arăta lumea dacă ar încăpea pe mâinile ăstora!?

Acesta este războiul lui Putin. Nu numai că Kremlinul își măcelărește propria populație trimițându-i fiii în Ucraina, dar trimite anumite grupuri etnice să moară în Ucraina.

Un blogger de călătorie rus a vizitat Mariupol. În imaginile luate din fuga mașinii, adevăratul Mariupol arată cum se vede în videoclipul de mai jos:

Și din comentariul care l-a însoțit:16.12.2022 ucraina9

„Cetăţenii recrutaţi în primăvară vor servi 1,5 ani, iar cei recrutaţi în toamna lui 2023 vor servi doi ani” Comisarul militar Mihail Fotin a spus că conducerea a informat comisariatele militare că, din primăvara anului viitor, recruții vor servi timp de 1,5 ani.

 

Videoclipul a fost șters ulterior. Fotin a a spus că citatul a fost scos din context. „Am spus o mulțime de lucruri acolo. Totul depinde de modul în care îl editați. Puteți edita materialul pe care îl obțineți în moduri diferite”, a spus Fotin. Apoi a susținut că videoclipul a fost înregistrat acum 2 ani.

Ministerul rus al Apărării a negat majorarea termenilor serviciului militar obligatoriu, „Astăzi, Ministerul Apărării nu propune nicio modificare a legislației Federației Ruse cu privire la modificarea condițiilor serviciului militar”, a spus Ministerul Apărării.

În Voronej, ca și în alte localități din Rusia, războiul s-a transformat din durere și doliu în distracție…

Tehnica militară a Armatei din Belarus cu pătrate roșii marcate, apropiindu-se de granița cu Ucraina.

Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici

Administrația președintelui american Joe Biden a cerut Congresului să ofere Ucrainei o sumă suplimentară de 38 de miliarde de dolari. Acest lucru a fost anunțat de consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Cancelarul german Olaf Scholz s-a declarat împotriva renunțării la negocierile cu Putin, în ciuda dezacordurilor cu privire la situația din Ucraina. El a declarat acest lucru într-un interviu pentru ziarul Süddeutsche Zeitung.

Germania nu va transfera unilateral tancuri occidentale în Ucraina, iar această condiție va continua și anul viitor. Această declarație a fost făcută de cancelarul Olaf Scholz într-un interviu acordat Süddeutsche Zeitung. Potrivit acestuia, „majoritatea germanilor cred că acest lucru este corect”.

Marco Buschmann, Ministrul german al Justiției a spus „Curtea Penală Internațională are suficiente probe pentru a iniția un dosar împotriva lui Putin”, relatează Bild.

Ca parte a pachetului său de ajutor, Regatul Unit a furnizat forțelor armate ucrainene rachete Brimstone 2, o rachetă ghidată, de mare precizie. Acest ajutor a jucat un rol crucial în stagnarea progreselor rusești.

Copiii se tem de bombardamente. Sunt îngroziți să realizeze că moartea ar putea fi aproape. Ei nu vor să locuiască în subsoluri și să se ascundă tot timpul.

Un videoclip dintr-o lume care nu mai există: Mariupol sărbătorește Crăciunul și Anul Nou 2021

Nu este ușor să urmărești această filmare. Fără să ne gândim la câți dintre acești copii mici au fost uciși sau și-au pierdut familiile și casele. Din cauza terorismului rus, acum orașul Mariupol este o ruină.

Așa arată instalațiile energetice ale Ucrainei după atacurile cu rachete rusești (Video: Radio Liberty).

Ugledar – Un alt oraș din regiunea Donețk, pe care trupele ruse de ocupație teroristă l-au transformat într-un oraș fantomă.

Cadavrul unui băiat de 1,5 ani a fost găsit sub dărâmăturile clădirii din Kryvyi Rih distruse de un atac cu rachetă. Cadavrele părinților săi au fost găsite în urmă cu două zile… Un total de 4 civili au fost uciși și 13 răniți.16.12.2022 ucraina13

În regiunea Herson din sudul Ucrainei, Dmytro Dudnyk, a mers la prânz la casa soacrei sale, Svitlana Zubova. A adus o… delicatesă – un baton de ciocolată, pe care toată lumea să o împartă la ceai. A murit în pragul ușii Svitlanei, ucis de o rachetă rusească.16.12.2022 ucraina616.12.2022 ucraina7

E bine că acești oameni mai au puterea să se și amuze!

Rușii vor înceta să fure toalete, dacă Ucraina va începe să le livrăm noi înșine! Primul va fi livrat gratuit direct lui Putin, la Kremlin! Testul de livrare a toaletei este în curs….

Când vine vorba de ciuperci sălbatice, este ușor să spui cine este un expert și cine nu: expertul este cel care este încă în viață!

Primiți doi copii  din Herson cu un colind adaptat zilelor noastre!?

Un cântec popular scurt specific, în acest caz cu un text copilăresc semi-obscen, despre o broască și un câine care-l abuzează pe Putin.

Chiar și UAV-urile ucrainene trebuie să se odihnească, precum… liliecii!16.12.2022 ucraina10

Bradul de Crăciun urcă în Piața Sf. Sofia. Încă un mod în care locuitorii de la Kyiv își arată sfidarea și determinarea de a-și continua viața!16.12.2022 ucraina12

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door
 

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.