Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
O poveste de viață în timp de război, spusă în imagini grăitoare, la confluența efemerului cu imprevizibilul…
Cum reacționează o fetiță când îl vede pe Zelenski la TV
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
- De ce armata rusă a instalat oglinzi retrovizoare pe tancurile lor?
- Pentru a vedea câmpul de luptă!
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Rusia își justifică invadarea Ucrainei pretinzând că luptă precum în cel de-al Doilea Război Mondial ca eliberator. De fapt, metodele sale le repetă pe cele ale puterilor Axei. Proiecția propriului fascism asupra celorlalți este cunoscută sub denumirea de schizofascism.
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în Constituția sa!
Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.
Președintele Zelenski: Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă și în diplomație – pentru ca steagurile noastre, steaguri ucrainene și niciodată tricolorele inamicului să fie arborate pe întregul nostru pământ, de-a lungul întregii noastre granițe recunoscute internațional. Așa va fi!
Doar protecția deplină a cerului ucrainean va proteja atât Ucraina, cât și Europa de escaladarea agresiunii rusești și va încuraja cu siguranță Rusia să pună capăt războiului.
„Întoarcerea Crimeei va însemna restabilirea adevăratei păci”, a declarat Zelenski în octombrie. „Potențialul rusesc de agresiune va fi complet distrus atunci când steagul ucrainean va fi din nou la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.”
Putin vrea să desființeze Ucraina ca națiune și susține că „operațiunea sa militară specială” este necesară pentru „de-nazificarea” țării. Cum să te așezi în jurul unei mese de negocieri, când acea masă este plină de asemenea fantezii, emise de un psihopat?
„Războiul este cel mai mare rău. Cu toate acestea, el ne învață multe. Războiul ne învață să apreciem și să iubim mai mult. Războiul învață să deosebești binele de rău. Arată fețele reale ale oamenilor. Războiul scoate la iveală ce este mai rău în unele. Dar se manifestă și cele mai bune calități ale celorlalți: vitejie, onoare, bunătate.”
Prin dârzenia lor, ucrainenii au contribuit constant la degradarea capacității militare a Rusiei, distrugând forțele sale pe câmpul de luptă și în zonele de sprijin. Astfel au subminat reputația Rusiei atât în întreaga lume, cât și în mintea propriilor soldați, comandanți și cetățeni.
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Greu – dacă nu imposibil – de uitat!
Atacul cu rachete asupra civililor dintr-o clădire rezidențială din DNIPRO!
Zelenski: „Nu am pierdut nimic. Ne-a fost luat. Ucraina nu și-a pierdut fiii și fiicele – viețile lor au fost luate de ucigași. Ucrainenii nu au pierdut case – au fost distruse de teroriști. Lumea nu și-a pierdut pacea – Rusia a distrus-o!”
Garry Kasparov: «„Neutralitatea” în timp de război înseamnă ajutor pentru agresor. Inacțiunea și liniștirea ucid mai mult decât descurajarea. Diferența este că ei speră să-și spele mâinile de sânge ucrainean, dar nu o vor face niciodată.»
Garry Kasparov: „Rusia lui Putin a fost cea mai mare forță destabilizatoare din lume, de la amestecul în alegeri la sprijinirea dictatorilor din Iran până în Venezuela, până la distrugerea orașelor întregi din Siria și Ucraina. Victoria pentru Ucraina va semnifica sfârşitul lui şi o şansă pentru o nouă Rusie.”
Indiferent de loc, cum să recunoști un propagandist pro-rus? Destul de simplu: nu le place să vorbească despre Rusia! Vor demoniza SUA, NATO, Ucraina, CIA și „globaliștii”, dar dacă îi întrebi ceva despre Rusia, tot ce primești este o tăcere asurzitoare.
Winston Churchill nu a spus niciodată – Ar fi greșit să folosiți tancuri împotriva Germaniei naziste, deoarece există riscul escaladării celui de-al Doilea Război Mondial!
Olaf Scholz a îmbogățit internetul cu un cuvânt nou: Internauții au inventat verbul scholzing, derivat din numele cancelarului german. Sensul lui aproximativ este de a face în mod constant promisiuni, dar de a întârzia îndeplinirea lor, sau de a nu le îndeplini deloc.
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Ce este o armă ofensivă? O piatră ar putea fi una, dacă este folosită pentru a ataca. Prin definiție, toate armele folosite de ruși sunt ofensive! Ucraina SE APĂRĂ de un război criminal de agresiune. În consecință, toate armele din poziția ucrainenilor sunt defensive!
Nu putea exista un răspuns mai bun pentru pacifiștii occidentali, care l-au îndemnat pe președintele Volodimir Zelenski să negocieze cu Rusia, decât un șir de succese ucrainene pe câmpul de luptă!
Rusia a lansat un val de rachete și drone care vizează infrastructura civilă a Ucrainei, ucigând cel puțin 11 persoane și rănind 11 în toată țara, a declarat pe 26 ianuarie Oleksandr Khorunzhi, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Urgență.
Două dintre cele 70 de rachete lansate joi de Rusia către Ucraina au fost rachete hipersonice de tip Kinzhal, au declarat Forțele Aeriene Ucrainene, solicitând Occidentului să le furnizeze sisteme avansate de apărare aeriană, capabile să le doboare.
Această rachetă rusească „X-55/555” a fost doborâtă și a căzut într-un lac din regiunea Kyiv, în timpul atacului masiv din 26 ianuarie. Zeci de vieți au fost salvate dintr-o singură lovitură.
Bakhmut, direcția Donețk. Forțele armate ucrainene angajează în luptă o poziție rusească.
Lovitură directă pe tunul autopropulsat rusesc „Nona” + detonarea muniției în 10 secunde.
„Opriți războiul” nu este tot una cu „Opriți Rusia”! Dacă primul slogan presupune ca ucrainenii să depună armele și să se predea, cel de al doilea este sloganul potrivit, deoarece doar prin victoria Ucrainei se va putea face o pace durabilă!
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski: Ieri, „datorită sistemelor de apărare aeriană oferite Ucrainei și profesionalismului războinicilor noștri, am reușit să doborâm majoritatea rachetelor rusești și (iraniene, n. n.) Shaheds. Indiferent ce plănuiesc ocupanții ruși, pregătirea noastră trebuie să fie mai puternică… Am ținut ședințe operaționale privind situația din sectorul energetic – cu privire la deficitele existente și redresarea în urma atacurilor teroriste. Echipajele de reparații lucrează în toate locațiile loviturilor ” (subtitrat în engleză)
Consilier al lui Zelenski: Marile orașe rusești vor fi „supuse loviturilor cu rachete.”
Acesta a fost un atac terorist, nu război! Putem transmite acest mesaj în întreaga lume în toate limbile „Rusia este un stat terorist”!
În dimineața zilei de 25 ianuarie, experții AIEA au înregistrat opt explozii în apropierea centralei nucleare Zaporoje, iar pe 26 ianuarie au fost „mai multe” explozii, a declarat Grossi, directorul general al agenției.
Parisul va oferi Kyivului 3 milioane de euro pentru a asigura siguranța centralelor nucleare. În timpul vizitei sale la Odesa, Ministrul de externe Catherine Colonna, a remarcat că prezența experților AIEA la toate centralele nucleare din Ucraina va spori siguranța acesteia.
SOLEDAR…
O vedere mai largă a orașului Maryinka – periferia orașului ocupat. Odată adăpostea aproximativ 10.000 de oameni, acum toate casele, școlile, spitalele, magazinele, afacerile. bisericile și marele centru sportiv sunt distruse de Rusia.
În regiunea Donețk din estul Ucrainei, orașul Vuhledar avea o populație de aproximativ 14.000 de oameni. Din imagini se poate vedea că Rusia distruge din nou în mod sistematic acest oraș ucrainean din Donbas.
Zonele rezidențiale din Chasiv Yar, regiunea Donețk, au fost din nou sub focul rușilor. Două persoane au murit, 5 au fost rănite.
(Sursa: Șeful administrației militare a regiunii Donețk).
Tactici rusești de negociere: „Fie ucidem populația civilă a Ucrainei – fie faci ceea ce spunem!”
Persoanele întemnițate pentru comiterea de infracțiuni grave în Rusia pot acum să iasă și să comită crime grave în mod deschis, pur și simplu acceptând să lupte ca parte a PMC Wagner din Ucraina (videoclip subtitrat în engleză).
Rusia a lansat mai multe runde de rachete în toată Ucraina, la o zi după ce Germania și SUA s-au angajat să trimită tancuri pentru a ajuta efortul de război al Ucrainei. Cel puțin 11 persoane au fost ucise în atacuri.
Hanna Malyar, ministrul adjunct al apărării al Ucrainei: „Comandamentul rus folosește crematorii mobile, pentru a ascunde pierderile catastrofale.” Aceasta înseamnă că trupurile civililor (pentru a ascunde crimele) și cele ale soldaților (pentru a ascunde pierderile) sunt arse, ca să nu mai rămână nicio urmă.
„Noi luptăm nu pentru că îi urâm pe cei care sunt în fața noastră, ci pentru că îi iubim pe cei care sunt în spatele nostru!” – Roman Șuhevici
SUA nu au suficiente tancuri pentru a trimite Ucraina, admite Pentagonul.
Tancurile M-1A2 de 70 de tone, ale cărui versiuni sunt tancul principal al armatei SUA, prezintă câteva îmbunătățiri majore față de Abrams mai vechi, inclusiv un blindaj mai bun, controlul focului și comunicații.
Livrările de tancuri Abrams către Ucraina vor dura „multe luni”, a declarat John Kirby, coordonatorul comunicațiilor strategice la Consiliul Național de Securitate al SUA. Potrivit acestuia, nu vor fi în Ucraina înaintea tancurilor germane Leopard.
Fostul președinte american Donald Trump s-a pronunțat în favoarea predării în fața șantajului nuclear al lui Vladimir Putin.
Polonia este gata să transfere în Ucraina nu doar 14 tancuri Leopard, ci și 60 de tancuri PT-91. Acest lucru a fost anunțat de premierul țării.
Polonia planifică să trimită încă 60 de tancuri de luptă moderne în Ucraina, pe lângă cele 14 tancuri Leopard 2, pe care le-a promis deja. Prim-ministrul a spus că „este gata să trimită 60 dintre tancurile noastre modernizate, 30 dintre ele PT-91”.
Ministrul spaniol al apărării al țării, Margarita Robles: Spania va trimite tancuri Leopard 2A4 în Ucraina în primăvară, numărul exact de vehicule nu a fost încă precizat.
Belgia a aprobat un pachet militar de 92 de milioane de euro pentru Ucraina, care include:
🔹 rachete AMRAAM;
🔹 Arme ușoare antitanc;
🔹 Grenade și tunuri antitanc;
🔹 Mitraliere Minimi;
🔹 Puști automate Scar;
🔹 Vehicule, inclusiv vehicule blindate ușoare;
🔹 Combustibil.
Acest lucru a fost anunțat de premierul Alexander De Croo și de ministrul apărării, Ludivine Dedonder.
Furnizarea de avioane de luptă către Ucraina este exclusă, – ministrul german al apărării, Boris Pistorius.
Ministerul german al apărării a confirmat că soldații ucraineni au sosit în țară pentru antrenament pe vehiculele de luptă ale infanteriei. De asemenea, s-a spus că antrenamentul despre cum să folosească tancurile Leopard va începe „în curând”.
Piloții ucraineni vor avea nevoie de „aproximativ șase luni” pentru a stăpâni avionul de luptă multirol F-16, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Yurii Ihnat. După ce națiunile occidentale furnizează tancuri Ucrainei, se speră că vor urma avioanele F-16.
Coreea de Nord va fi întotdeauna de partea Rusiei, „în același tranșeu” cu armata și poporul său, a spus Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un.
Finlanda a decis să înceteze temporar acordarea de azil politic rușilor care au părăsit țara din cauza mobilizării.
Ministerul rus de Externe a cerut ambasadorului leton Māris Riekstiņš să părăsească Rusia în termen de două săptămâni. Anterior, ministrul de externe leton Edgars Rinkēvičs a anunțat că țara va scădea nivelul relațiilor diplomatice cu Rusia, în semn de solidaritate cu Estonia.
Roman Abramovici riscă, de asemenea, să cadă sub sancțiunile SUA, deoarece încercările sale de a media pacea între Ucraina și Rusia au eșuat, relatează The Wall Street Journal.
Meduza a fost declarată o organizație „indezirabilă” în Rusia. Cu alte cuvinte, munca acestei redacții este acum complet interzisă în țara pe care fondatorii site-ului o numeau… acasă. Iată răspunsul acestora față de decizia autorităților de a le interzice jurnalismul.
Citește materialul If it’s a fight they want, it’s a fight they’ll get Meduza responds to the Russian authorities’ decision to outlaw our journalism
Rușii au distrus un spital de copii din Bakhmut printr-un atac cu rachetă.
Înlăturarea clădirilor bombardate din Mariupol continuă.
La televiziunea rusă de stat, „expertul militar” rus Igor Korotchenko spune că Olaf Scholz, „al doilea Adolf Hitler”, tocmai a lansat Operațiunea Barbarossa 2.0 și o numește pe Annalena Baerbock „Ribbentrop în fustă” (subtitrat în engleză).
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptății cu prețul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVII) – publicat pe 27 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XVI) – publicat pe 26 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XV) – publicat pe 25 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIV) – publicat pe 24 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XIII) – publicat pe 23 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XII) – publicat pe 22 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (XI) – publicat pe 21 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (X) – publicat pe 20 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IX) – publicat pe 19 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LX) – publicat pe 18 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIX) – publicat pe 17 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVIII) – publicat pe 16 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVII) – publicat pe 15 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LVI) – publicat pe 14 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LV) – publicat pe 13 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIV) – publicat pe 12 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LIII) – publicat pe 11 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LII) – publicat pe 10 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (LI) – publicat pe 6 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (L) – publicat pe 5 ianuarie 2023
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIX) – publicat pe 4 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVIII) – publicat pe 1 ianuarie 2023;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVII) – publicat pe 31 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLVI) – publicat pe 30 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLV) – publicat pe 29 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIV) – publicat pe 28 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLIII) – publicat pe 27 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLII) – publicat pe 26 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XLI) – publicat pe 25 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XL) – publicat pe 24 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIX) – publicat pe 23 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVIII) – publicat pe 22 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVII) – publicat pe 21 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXVI) – publicat pe 20 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXV) – publicat pe 19 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIV) – publicat pe 18 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXIII) – publicat pe 17 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXII) – publicat pe 16 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXXI) – publicat pe 15 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXX) – publicat pe 14 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIX) – publicat pe 13 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVIII) – publicat pe 12 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVII) – publicat pe 11 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXVI) – publicat pe 10 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXV) – publicat pe 9 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIV) – publicat pe 8 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXIII) – publicat pe 7 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXII) – publicat pe 6 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XXI) – publicat pe 5 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XX) – publicat pe 4 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIX) – publicat pe 3 decembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVIII) – publicat pe 27 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVII) – publicat pe 26 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XVI) – publicat pe 25 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XV) – publicat pe 24 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIV) – publicat pe 23 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XIII) – publicat pe 22 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XII) – publicat pe 21 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (XI) – publicat pe 20 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (X) – publicat pe 19 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (IX) – publicat pe 18 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXV) – publicat pe 17 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIV) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXIII) – publicat pe 16 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXII) – publicat pe 15 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LXI) – publicat pe 14 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LX) – publicat pe 13 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIX) – publicat pe 12 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVIII) – publicat pe 11 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVII) – publicat pe 10 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Kalush Orchestra – „Shchedryi Vechir” (Seară generoasă) – în acest videoclip nou apare și Arnold Schwarzenegger.
Sting – Russians (2022) [Rikar Edit] Ukraine: Freedom Against Tyranny & Craziness
Spencer Davis Group – (1965) Keep on Running
The Doors – The End (Original Version)
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)