UCRAINA – o rază de speranță (LVII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni  pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.

Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!

Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!

Pierderile militare substanțiale ale Rusiei dovedesc faptul că Putin are nevoie de o pauză în război. Acest lucru poate îngheța temporar conflictul. Cu toate acestea, pentru a preveni un nou război, Rusia trebuie să fie învinsă decisiv și forțată să-și abandoneze ambițiile imperiale.

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!04.11.2022 ucraina

Şoigu a ordonat să înceapă retragerea trupelor din Herson peste râul Nipru.

Podolyak: Este prea devreme să vorbim despre retragerea trupelor ruse din Herson. Mikhailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, spune că o parte din trupele ruse rămân în oraș, în timp ce forțe suplimentare sunt atrase în regiune.09.11.2022 ucraina10

Hersonul și așezările adiacente nu pot fi complet aprovizionate și funcționale. Se propune ocuparea unor poziții defensive de-a lungul malului stâng al râului Nipru, a spus generalul Surovikin.

20 iulie: Rusia nu va părăsi niciodată Hersonul!

9 noiembrie: comandamentul militar a decis ca armata (rusă) să părăsească Hersonul!09.11.2022 ucraina6

În fotografia de mai jos, criminalii de război care au ocupat teritoriile ucrainene își iau rămas bun de la Herson! Mă întreb dacă toți patrioții Z vor accepta asta ca de obicei, asigurându-se că este doar o „retragere tactică”, sau se vor revolta, realizând că este o  înfrângere?09.11.2022 ucraina4

Strategia militară a Ucrainei în sud a fost perfectă. Nu a irosit în luptă un număr mare de oameni și resurse valoroase. Pur și simplu a continuat să lovească arterele logistice ale Rusiei și să facă viața un iad pentru forțele umane ruse, forțând astfel adoptarea deciziei de retragere.09.11.2022 ucraina9

Armata Rusiei a primit ordin să se retragă din orașul ucrainean Herson, singura capitală regională pe care a capturat-o după invadarea în februarie a Ucrainei. Este o lovitură semnificativă pentru Rusia, dar Ucraina este pe bună dreptate sceptică și așteaptă dovezi ferme ale retragerii complete a rușilor de pe malul drept al Niprului.

Amănunte în articolul Kherson: Russia to withdraw troops from key Ukrainian city – publicat de BBC.

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO  a spus că o retragere parțială a Rusiei din Herson arată că sprijinul pentru Ucraina este de succes: „Demonstrează curajul, determinarea și angajamentul forțelor armate ucrainene și, de asemenea, importanța sprijinului continuu.”

Serghei Markov, fost consilier al Kremlinului, spune că înfrângerea din Herson este cea mai mare pierdere geopolitică a Rusiei de la prăbușirea Uniunii Sovietice.

Presa ucraineană publică un videoclip cu soldații ucraineni care au intrat în satul Pravdino din regiunea Kherson. Așezarea este situată la aproximativ 27 km de Herson. În septembrie, au avut loc bătălii aprige pentru acest sat.

Presa ucraineană publică o fotografie a drapelului ucrainean pe un turn din Snihurivka, în direcția Herson, pentru care au existat bătălii în ultimele două zile. Așteptăm confirmarea oficială și alte vești bune pentru regiunea Herson.09.11.2022 ucraina5

Maria Zakharova:Rusia este încă deschisă negocierilor cu Ucraina – bineînțeles, ținând cont de realitățile actuale”!

Se pare că adjunctul liderului marionetă al Rusiei din regiunea ocupată Herson, Kirill Stremousov, a murit într-un accident de mașină, chiar sub un semn care indică orașul Herson!09.11.2022 ucraina709.11.2022 ucraina8Este oficial: „Ministerul Sănătății” din regiunea ocupată Herson a confirmat moartea lui Kirill Stremousov.

În sudul Ucrainei – regiunea Herson, forțele ruse aruncă podurile în aer  – ca parte a retragerii lor umilitoare din regiune. Cel puțin 5 poduri ar fi fost distruse.

Se raportează că rușii au aruncat în aer podurile Dariev și Tyagin din regiunea Herson.09.11.2022 ucraina

În Herson, steagurile rușilor au dispărut în mod misterios dintr-o serie de clădiri administrative.

Putin nu va participa la summitul G20 de la Bali. Îl va trimite pe Lavrov acolo. Președintele Ucrainei Zelenski va vorbi la summit prin link video, a declarat Serhiy Nikiforov, purtătorul de cuvânt al președintelui.

Cel mai recent videoclip pentru Ucraina. Când mașinile rusești de deminare explodează, ele explodează cu adevărat! Merită văzut!

Ukraine: Epic Destruction of Russian Mine Clearing Vehicles

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LVI) – publicat pe 9 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LV) – publicat pe 8 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIV) – publicat pe 6 noiembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (LIII) – publicat pe 5 noiembrie 2022, de la care pleacă link-uri spre articolele anterioare dedicate războiului din Ucraina.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Alexandru Andrieș – E război, Ioane!

Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.