Să vezi și să (nu) crezi… „Primăria municipiului se implică în proiectul unei noi centrale pentru termoficarea Râmnicului”!?

Asta ne mai lipsea! Că în rest, le-aveam pe toate!

Așa titrează cu litere mari, de-o șchioapă, vineri, 27 septembrie 2019, pe site-ul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea! Cum că… Primăria municipiului se implică în proiectul unei noi centrale pentru termoficarea Râmnicului!

Din textul sumar care-l însoțește, aflăm că este vorba despre un nou proiectde înfiinţare a unei centrale pe gaze în cogenerare, de înaltă eficienţă, care urmează să asigure, pentru următoarele trei decenii, termoficarea municipiului, precum şi furnizarea utilităţilor necesare unităţilor de producţie de pe Platforma Chimică.”

De unde această nouă idee ciucă a marelui bărbat din fruntea obștei, aflăm din același concis – dar elocvent – text însoțitor: „Colaborarea a fost decisă în urma unor discuţii între primarul Mircia Gutău şi preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, şi este consecinţa angajamentului actualei conduceri a Municipalităţii de a face toate demersurile necesare pentru asigurarea fără probleme a agentului termic pentru locuitorii şi agenţii economici din Râmnic racordaţi la sistemul centralizat de energie termică.”

Și ca să nu mai planeze vreo umbră de… cârcoteală asupra seriozității acestei inițiative bilaterale, ni se mai comunică și că: „Lucrările echipei de proiect, alcătuită din specialişti ai tuturor entităţilor implicate, vor demara luni, 30 septembrie”!

Știre care a „scăpat” – din ce în ce mai – puținilor presari bine intenționați de pe meleagurile noastre.

Falimentul e la ușăȘi tu mai pui de-o… căpușă!?

Să încercăm să o traducem în vorbe normale, mai pe înțelesul pitpalacilor vâlceni, consumatori de abur industrial + apă caldă menajeră, furnizate de S.C. CET Govora S.A. Care au rămas legați ombilical de fostul mamut furnizor de… costuri!

Nu cred că mai este un secret pentru mulți situația disperată în care se află S.C. CET Govora S.A. Societate al cărei unic acționar este… Consiliul județean Vâlcea, al cărui președinte, începând din vara anului 2016 este nimeni altul decât… CONSTANTIN RĂDULESCU, președintele organizației județene a PSD, partidul de guvernământ de aproape 3 ani! Societate aflată în… reorganizare judiciară, așa cum scrie… negru pe alb pe site-ul acesteia!

Câteva date care țin de istoricul acestei societăți comerciale:

  • din noiembrie 2002,  prin Hotărârea de Guvern nr. 1005 / 2002pachetul integral de acțiuni deținut de Statul român și administrat de FPS/APAPS București, a fost transferat cu titlu gratuit din proprietatea Statului român în proprietatea privată a județului Vâlcea și administrat de Consiliul Județean;
  • din martie 2015, a fost preluată afacerea reprezentată de  Exploatarea Minieră Berbești-Alunu, și integrată  în cadrul CET Govora. După preluare, „CET Govora a fost nevoită să facă cheltuieli de aproximativ 150 milioane lei (30 milioane de euro), exceptând cheltuielile salariale și cu utilitățile, pentru aducerea acestora la paramentrii normali de funcționare, bani ce ar fi putut fi folosiți pentru investiții și creșterea randamentului centralei”.

De ce s-au întâmplat toate astea și care au fost costurile – plătite acum (!) – pe care CET Govora le-a preluat, pentru a ușura existența vremelnică a altora, în speță Complexul Energetic Oltenia (CEO), vezi AICI. Soluția fiind una de avarie, pentru că doar așa a știut PSD-ul național / județean să rezolve problemele economice! Până le-a rezolvat de tot, punându-le pe butuci. CET Govora a preluat și tot efectivul de personal de peste 1.000 de mineri, în schimbul asumării angajamentului de a-și achita datoriile istorice către CE Oltenia, pentru livrările de cărbune neplătite din trecut. Guvernul de atunci și-a dorit ca prin această manoperă CE Oltenia să scape de o activitate generatoare de pierderi – fără să fie nevoit să concedieze salariați – iar CET Govora primea sursa de aprovizionare cu materie primă, găsindu-se o soluție și pentru rezolvarea problemei datoriilor istorice. Despre ce s-a întâmplat – tot un fel de… dragoste cu năbădăi – între CE Oltenia și CET Govora după intrarea în insolvență a acestuia din urmă, vezi AICI.
Pentru că lauda de sine, nu întotdeauna miroase a… bine, să aruncăm o privire pe materialul de prezentare a activității sale, ca să vedem în ce măsură vorbele aruncate-n vânt (precum cenușa pe care o produce!), mai pot să țină loc de fapte: „Investițiile făcute în favoarea clienților urbani și industriali  au determinat ca rata cererilor de debranșare a apartamentelor de la sistemul centralizat de încălzire să fie contrabalansat de cererile de rebranșare. Finalizarea contorizării apei calde de consum și a agentului termic la nivelul asociațiilor, precum și realizarea programului de reducere a pierderilor din circuitele secundare de termoficare, plasează Rm. Vâlcea în rândul primelor orașe din România, care au demonstrat ca orientarea spre clienți este un principiu de management, abordat cu prioritate. Calitatea serviciilor oferite, dar  și prețul acestei oferte de energie termice, au sporit atractivitatea conceptului de termoficare pe piața locală, aceasta fiind în mare măsură, stabilizată. Nu știu de când datează acest text – poate că este din vremuri mai bune – dar el nu mai are nimic de-a face cu realitatea crudă a vremurilor de azi. Cât despre posibilitatea de a te debranșa de la sistemul centralizat de termoficare, numai cine nu a trecut prin asta nu are cum să știe câte piedici au pus statul și CET-ul!

Dacă vrei să vezi ce aveau muribunzii ăștia în cap prin ianuarie… 2016, ca „MISIUNE” pentru 2017 și… „VIZIUNE” de perspectivă pentru 2021-2023, citește AICI! Și crucește-te, comparând cu realitatea faptelor zilelor noastre!

Revenind la cestiune, prea marele orașului nostru, MIRCIA GUTĂU, zic, simțind fiorul devastator reprezentat de eventualul faliment al CET-ului pentru comunitatea pe care o păstorește, a făcut un APEL la discuții și negocieri între societățile de pe Platforma industrială a municipiului, ca să găsească soluții viabile pentru detensionarea situației dintre CET Govora, furnizorul de energie termică din oraş, şi unul dintre marii consumatori de abur industrial din zonă – Ciech Sodă România – singura fabrică de sodă din țară.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Mircia GUTĂU a dat asigurări că vâlcenii nu au de ce să se teamă pentru iarna care sta să vină: „Dacă situaţia se va agrava vom solicita Consiliului Judeţean Vâlcea, să preluăm cazanul 7, cel modernizat şi cel care asigură apă caldă menajeră şi agent termic pentru oraş. Dăm asigurări că oraşul nu va rămâne fără căldură.” Vorbe care nu țin loc de… agent termic, care nu au avut darul să detensioneze situația.

La trecutu-ți mare, mare viitor / Dacă lângă lemne ai și un topor!

Pe 18 septembrie 2019, Ciech Sodă România și-a încetat activitatea la Vâlcea, așa cum anunțase, din cauza creșterilor de preţ la aburul industrial furnizat de CET Govora.

Imagini pentru cet govoraCiech Sodă România

Despre cauzele care au determinat situația gravă în care se află S.C. CET S.A. Govora – în insolvență din mai 2016  vezi AICI cea mai corectă / obiectivă analiză. De unde se poate înțelege că vinovățiile trebuie să fie căutate în zona responsabilităților Consiliului Județean Vâlcea. Cel care a impus CET Govora să furnizeze capacităților industriale de pe platformă abur industrial și energie electrică la prețuri cu mult sub prețul de producție. Astfel încât, „timp de 10 ani (între 2007 și primele 6 luni din 2016, n. n.), CET Govora a susținut USG/ Ciech Soda România și Oltchim în procesul de producție, această fiind permanent defavorizată, livrând abur industrial sub prețul de cost, chiar și sub prețul reglementat de ANRE, înregistrând până la intrarea în insolvență  pierderi din aceste contracte de peste 90 milioane euro”!

Materialul, care este rezultatul activității Euro Insol SPRL, în calitatea sa de administrator judiciar al CET Govora, trebuie să fie lecturat integral și cu mare atenție, oferind explicații pertinente pentru a înțelege care este starea de fapt, premergătoare declarării falimentului CET Govora.

Imagini pentru gutau vrea un cazan de la cet govoraExcavatorul de mare capacitate, cel mai mare în stare funcţională al Exploatării Miniere Berbeşti, care s-a prăbuşit joi, 23 mai a. c., în Cariera de Lignit de la Alunu, din judeţul Vâlcea.

Referitor la acest moment, Euro Insol, administratorul judiciar al CET Govora notează: „În urma acestui eveniment s-a redus producția de cărbune a carierelor din cadrul  CET Govora cu aproximativ 51%, adică cu 650.000 tone anual… Evenimentul produs în dată de 23.05.2019 în urmă căruia a fost scos din funcțiune excavatorul E 01 situat în orizontul productiv al carierei Alunu, declarat ca și eveniment de forță majoră, conform Avizului nr. 416/ 06.06.2019, emis de Camera de Comerț și Industrie Vâlcea, a dus la creșterea substanțială a costurilor de producție a cărbunelui extras din carierele proprii, că urmare a diminuării cu peste 51% a producției de cărbune”.

Pline de învățăminte sunt replicile care se aud pe fundalul înregistrării momentului prăbușirii excavatorului. Dar care dintre vinovați are timp să le asculte… sau să răspundă!?

Când te vezi cu-apropiatruʼ / Dă-i cu vorbe, nu cu paruʼ!

După care, pe fondul acutizării situației și apropierii termenului de 18 septembrie a. c., de când CIEH anunțase întreruperea activității la filiala sa din Vâlcea, s-au deschis runde de discuții, cu sau fără… parteneri! Oricum, fiecare încercând să-și expună propria versiune decât să-l asculte și pe preopinent. S-au văzut degeaba la Prefectură, în cadrul unei ședințe a inutilei Comisii de Dialog Social. În cadrul căreia prefectul Marin Florian a luat degeaba frâiele în mâini, folosindu-le doar pentru a struni oștile aflate față-n față! Că soluții… ioc!

Miercuri, 11 septembrie 2019, Costi Rădulescu îi expediază repede pe manifestanți, aburindu-i (vorba vine!), din nou! Și după o jumătate de minut o tunde în clădirea C. J. Vâlcea, lăsându-i cu buza umflată pe sutele de salariați, ale căror locuri de muncă erau amenințate cu extincția!

Joi, 26 septembrie a. c., Costi Rădulescu a mai perorat mulțimii, promițând că se vor face, că se vor drege etc., începând de luni, 30 septembrie! Gogorițe parșive, precum marea descoperire a lui Rădulescu, pe care a ținut să le-o comunice salariaților prezenți: nu poate forța USG-ul să accepte un preț, dar nici CTE-ul să vândă sub preț…! Și tot așa, bla-bla-uri antivomitive!

Hai să-l punem în undă, ca să vedem cum încerca din nou să-și salveze pielea; pentru cât timp, rămâne de văzut: „Am discutat cu colegii dumneavoastră înăuntru (în sala de la Prefectură, în fața căreia – timp de mai bine de o oră – cei 300 de salariați au scandat stând în ploaie: „Vrem respect!”, „Vrem să muncim, nu să cerșim!”, „De-mi-si-a”! n. n.). Îmi pare rău că a trebuit să veniți din nou, prin ploaie, să stați aici pentru o soluție care nu este, din păcate, nici la mine, nici la cei din spatele meu! Soluția este următoareace-am făcut, din nou, zilele acestea? Ieri, (miercuri, 25 septembrie 2019, n. n.), au fost oamenii mei de la Consiliul Județean, administratorul judiciar, specialiști, la Complexul Energetic Oltenia după cărbune, au semnat până la sfârșitul anului și încă șase luni, pe anul viitor. În continuare, astăzi, am avut o întâlnire pentru viitoarea centrală pe gaz dar, până atunci, lucrurile vor merge în paralel. Ușa noastră pentru USG CIECH pentru realizarea acestei centrale este, în continuare, deschisă. Prin urmare, luni, (pe 30 septembrie, n. n.) la ora 14.30, va fi, din nou, o întâlnire la CET Govora la care sperăm să se alăture și reprezentanții CIECH în vederea discutării problemelor legate de… tot mecanismul juridic, economic, financiar prin care vom face această centrală și trebuie să știți că prețul pe care l-a transmis CET Govora, la începutul săptămânii trecute, către USG a fost refuzat de către USG. Poate se vor mai gândi… aici, nu putem să-i forțăm noi să accepte un preț. Luni, la ora 14.30, ne întâlnim din nou. Între timp, am solicitat în scris, astăzi, doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă ca-n cursul săptămânii viitoare(între 30 septembrie – 4 octombrie a. c., n. n.) să primească la sediul Guvernului o delegație a sindicatelor de pe platforma chimică, pentru că trebuie să discutăm și să primim sprijin și răspunsuri. Trebuie să știm foarte clar, există acea discuție pe certificatele de emisie CO2 de care există, tot așa, informații că un alt stat le-a suportat… să vedem dacă statul român poate face acest lucru și să ne răspundă. Acestea sunt lucrurile pe care le-am făcut și le fac, ceea ce depinde de mine… Sunt alături de dumneavoastră, nu pot forța o companie privată să accepte un preț. Din păcate, cu toată părerea de rău, vă spun acest lucru. Nu pot să-i forțez nici pe CET să vândă sub prețul de producție pe care îl argumentează ei pentru că mi-e milă și sunt alături și de oamenii de la CET dar nici pe cei de la USG nu-i pot forța, că sunt companie privată, să accepte un preț impus de CET. Deocamdată, CHIMCOMPLEX a acceptat acest preț, s-a înscris și a venit oficial în viitoarea companie care este de durată, între timp, lucrurile merg în paralel pe cărbune, așa cum am mai spus…”

Trageți dumneavoastră concluziile care se impun, după această nouă botuială a reprezentantului celor care au mânărit toate matrapazlâcurile care au pus și CET-ul pe butuci. Și de aici, un bulgăre de promisiuni, menit să amâne declanșarea inevitabilei avalanșe. Care ar trebui să-i măture din fruntea treburilor obștești pe toți nevolnicii care au contribuit la ruinarea economiei județului. Bazată pe exploatarea unor resurse naturale pe care le avea din abundență la îndemână. Și pentru care, indiferent de culoarea lor politică, ar trebui să răspundă. Pentru că fiecare dintre ei, odată ajunși la putere, au căpușat aceste societăți cu toate pușlamalele posibile și cu toate țiitoarele disponibile! Dacă ne amintim doar de cazul clasic al colaborării Dan Șova – Mihai Bălan și n-ar fi nici măcar vârful aisbergului falimentului!

Când nimic nu vrea să facă / Dă-n ei cu vorbe de clacă…

Rădulescu C-tin, personajul județean tutelar, a alimentat tot timpul mass-media cu recenzii ale acțiunilor sale și cu promisiuni privind faptele sale de vitejie… viitoare. Așa cum a pretins că a făcut cu ocazia reunirii la Mamaia a Comitetului Executiv Național al PSD, la sfârșitul lunii august a. c. Cum se lăuda cu supra măsură – fără să aibă conștiința faptului că… scripta manent – în presa locală, „prezent la dezbaterile din interiorul partidului, Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a ridicat problema situației economice destul de alarmantă pe care o traversează platforma chimică din sudul RâmniculuiDin informațiile noastre, Constantin Rădulescu va face demersuri cât se poate de consistente pentru a evita o asemenea situație și, săptămâna viitoare, (între 2-6 septembrie a. c., n. n.), se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă. O astfel de întâlnire poate conduce la identificarea unor soluții viabile pentru îndepărtarea unei catastrofe economice și sociale ce ar veni peste județul nostru, chiar în apropierea anotimpului rece.” Întâlnire de care, așa cum rezultă din declarațiile sale ulterioare, se pare că a… uitat! De fiecare dată când era prins cu ocaua mică, promitea că va merge personal la București pentru o asemenea întâlnire… cu DĂNCILĂ! Și tot așa, totul proiectat la viitor, nimic concret despre soluții fezabile pentru rezolvarea subiectului fierbinte al lunilor din urmă! 

Toate acestea petrecându-se după eșecul întâlnirii  de vineri, 30 august 2019, de la sediul Instituției Prefectului, unde a avut loc o ședință extraordinară a Comisiei de Dialog Social Vâlcea, pe tema „analizării situației actuale de pe platforma chimică vâlceană și identificarea măsurilor necesare astfel încât societățile implicate să poată funcționa și să fie menținute locurile de muncă actuale”. Ședință la care nu s-a ajuns la niciun rezultat, părțile menținându-și punctele de vedere! Ceea ce a dus la soluția adoptată de CIECH Sodă România pe 18 septembrie! Ședință la care, RĂDULESCU nici măcar nu a participat! Deși legea îl obligă să o facă! Mai mult decât atât, în calitate de Președinte al C. J. Vâlcea, RĂDULESCU are calitatea de COPREȘEDINTE al Comisiei, fiind obligat să conducă/ prezideze ședințele acesteia, alternativ cu prefectul județului! Or, CONSTANTIN RĂDULESCU nu a făcut-o niciodată!

Iar acuma, scurt pe doi / Fraților, e vai de noi!

Cotcodăcelile în tandem ale siamezilor județeni, COSTI și MIRCIA, mai nou aflați pe post de tăietori de panglici policlicianiste (!), despre proiectul comun al „înfiinţării unei centrale pe gaze în cogenerare”, nu sunt de bun augur. Este recunoașterea directă a neputinței funciare a autorităților centrale și locale de a găsi soluții fezabile pentru continuarea activității obiectivelor de pe platforma industrială a orașului.

Este admiterea indirectă de către proprietar a inevitabilului faliment al CET Govora.

Este cântecul de lebădă al unor obiective industriale interconectate.

Este… începutul sfârșitului!

Problema realizării unei asemenea centrale a fost ridicată încă de la întâlnirea de la Prefectură de la sfârșitul lunii august a. c. Când nu a trezit un prea mare entuziasm. Pentru că, după spusele unuia dintre participanții avizați, presupune cheltuieli mari și o durată de circa doi ani pentru realizare. Timp în care, cu sau fără cărbune din exploatările vâlcene, CET-ul trebuie ținut în viață! De către cine, nu se știe, cât timp portăreii îi dau târcoale și-i trag clopotele, iar cei care l-au adus în starea actuală se fac că nu știu nimic! 

Trebuie să mai știți că cei doi vorbăreți locali, GUTĂU Mircia și RĂDULESCU Constantin, atunci când deschid gura și scot sunete articulate, o fac exclusiv după ureche! Pentru că, în fiecare dintre aceste ocazii, ne administrează dovada incompetenței lor funciare, mulțumindu-se doar să se audă vorbind. Indiferent de consistența snopului de gogomănii pe care le revarsă cu nonșalanță asupra audienței.

Păi bine, măi… guguștiucilor! Cum să vorbești TU, PRIMAR AL MUNICIPIULUI de realizarea unei noi centrale, când încă se pompează bani la greu la CET Govora!? Auzi ce zice adminul judiciar: deși „CET Govora folosește echipamente (cazane, turbine, mori, instalații) care au o vechime de peste 30 de ani, fiind uzate fizic și moral”, pierderile cauzate de  relațiile contractuale cu Ciech Sodă România SA și SC Oltchim SA  au fost „de de natură a pune în imposibilitate CET Govora de a susține financiar modernizarea instalațiilor în vederea conformării acestora la obligațiile de mediu, fapt ce se reflectă în prețul actual al aburului industrial.”!

Fai un cenno col capose mi capisci!

Gutău Mircia și Rădulescu Constantin – două cefe groase care stau de șase!Imagini pentru radulescu si gutauSursa foto

Cu toate acestea, mai aflăm că pe vorbăreții de serviciu îi doare-n moțul de la bască de faptul că acum: „CET Govora are în derulare o investiție de aprox. 22 milioane de euro pentru desulfurarea cazanelor 5 și 6, investiție necesară conformării la cerințele de mediu.”!!! Bani aruncați pe apa Oltului degeaba, dacă – cu de la sine voie – vă angajați să finanțați realizarea unei… noi centrale!? 

Iar bomboana de pe tortul cu specific național – ca să nu scriu direct… colivă – pe care îl porționează acum aleșii noștri locali, este partea care ar trebui să le rămână doar lor între fălcuțe! Și anume contribuția inestimabilă a cetei de „salvatori” naționali a lui Taica Cîlea și a urmașilor săi testamentari, de a pune pe butuci ditamai CET-ul, din următoarele CAUZE, pe care doar ei le-au provocat:

  • „1. Din derularea contractului cu USG/ Ciech Soda România, în perioada 2007 – mai 2016, respectiv intrarea în insolvență a termocentralei, CET Govora a înregistrat o pierdere de 289.345.889 lei (67.594.128 euro) reprezentând diferența între costul de producție și prețul de contract;
  • 2. Din derularea contractului cu Oltchim S.A, în perioada 2007 – primele 6 luni ale anului 2016, CET Govora a înregistrat o pierdere de 103.287.481 lei (23.903.748 euro) reprezentând diferența între costul de producție și prețul de contract. La pierderea suferită de CET Govora din derularea contractului cu Oltchim se adaugă și suma de 136.899.919 lei, suma înscrisă la masa credală odată cu insolvență Oltchim, diminuată prin confirmarea planului de reorganizare al Oltchim, la valoarea de 41.263.662 lei.”

Domanda e offerta, tesoro, non so se mi capisci!?

Așa că, după un asemenea duș rece, d-le Rădulescu, fii bărbat și spune-le adevărul verde-n față acestor oameni disperați, care te colindă periodic (și în extrasezon!) pe la locul tău de muncă! Nu-i mai purta cu preșul, vorbindu-le despre tine și ai tăi, despre cât de mult țineți voi la ei, despre cât ai făcut și faci tu pentru ei etc.! Cu atât mai mult trebuie să o faci, cu cât cei mai mulți dintre ei v-au și votat, dându-vă județul pe mână! Să nu iuți faptul că porți responsabilitatea locurilor de muncă ale celor aproape 1.700 de salariați, câți mai erau la CET Govora la sfârșitul semestrului I al acestui an.

Asumă-ți realitatea faptelor, indiferent de consecințele pe care le-ar avea pentru tine și ai tăi un asemenea gest de normalitate!

Imagini pentru radulescu si gutauAvem un județ, ce facem cu el!?

Nefăcând-o acum, când poate că te-ar mai putea înțelege niște oameni disperați, îți refuzi eventualitatea de a mai continua să-i aburești! Că de făcut ceva pentru ei, ți-ai dovedit incompetența și incapacitatea funciare!

Cât despre dl primar Mircia GUTĂU, slabe speranțe de îndreptare! Vizionarul de serviciu, espert al împerecherii bordurilor cu pavelele și al panseluțelor cu ochiul boului, vede viitorul său de la înălțimea fiecărui bloc pe care-l edifică! Iar pentru el, viitorul sună bine! Al dracului de bine…

Pentru că încă nu s-a făcut nimic public despre… întâlnirea de taină care trebuia să aibă loc pe 30 septembrie a. c., pentru a pune la cale condițiile colaborării părților pentru „înfiinţare a unei centrale pe gaze în cogenerare, de înaltă eficienţă”, pentru realizarea căreia și-a manifestat disponibilitatea de a participa și CIECH Soda România, o să revenim cât de curând. Să aflăm ce alte promisiuni mirobolante ni se mai fac, pentru că tot se apropie alarmant oarece alegeri.

O asemenea întâlnire preliminară s-a desfășurat pe 26 septembrie, la sediul CET Govora, la care au participat „reprezentanţi ai Chimcomplex SA şi Oltchim, cu administratorul judiciar şi administratorul special, cu o echipă tehnică de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi de la Chimcomplex SA în vederea rezolvării situaţiei de pe Platforma Oltchim”,în ceea ce priveşte „asigurarea termoficării oraşului şi asigurarea aburului industrial pentru agenţii economici de pe Platforma Oltchim”. Investiția, estimată la „150 – 200 milioane euro”, urmând să se realizeze și cu participarea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, iar „luni, 30 septembrie demarăm studiile de prefezabilitate şi de fezabilitate necesare în vederea înfiinţării unei companii de proiect”!

Pentru care, ca un bun vâlcean ce mă aflu, ofer celor interesați și un asemenea proiect: Un nou sistem de inlcalzire urbana: centrale in cogenerare cu motoare cu gaze!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ


Mahala Rai Banda – Tu Romnie

Tiberiu Florin – Râmnicu Vâlcea 2 (VIDEOCLIP)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.