WANTED! WHEREVER HE IS!

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Duminică, 31 iulie 2022, Ucraina a trimis o încărcătură explozivă – montată pe o dronă – care a lovit sediul Flotei Ruse de la Marea Neagră. Oficialii spun că cel puțin cinci persoane au fost rănite în atacul de la Sevastopol, aflat sub control rusesc.

Momentul exploziei de la Sevastopol, lângă sediul Flotei de la Marea Neagră al Federației Ruse.

Duminică a fost Ziua Marinei Ruse. Președintele rus Vladimir Putin a marcat ziua participând la parada anuală de Ziua Marinei din Sankt Petersburg, anunțând că Marina Rusă va primi în următoarele luni rachete de croazieră hipersonice Zircon – pe care le-a descris drept „formidabile”. Armele hipersonice zboară la viteze de cel puțin Mach 5, sunt foarte manevrabile și capabile să-și schimbe cursul în timpul zborului. Sunt diferite de rachetele balistice, care pot călători și la viteze hipersonice de cel puțin Mach 5, dar au traiectorii stabilite și o manevrabilitate limitată.

Vezi articolul Ukraine Attacks Russia’s Black Sea Fleet in Sevastopol 

Putin inspectând nava pavilion a Flotei Mării Negre!01.08.2022 ucraina12

La mulți ani de Ziua Marinei tuturor rușilor care – așa cum se vede în fotografia de mai jos – au sărbătorit cu mare fast la Marea Neagră!01.08.2022 ucraina20

Ieri, 1 august a. c., prima navă care transporta cereale ucrainene a plecat din portul Odesa.

Vezi Declarația ministrului de externe al Marii Britanii:01.08.2022 ucraina24

Nu există cuvinte pentru a descrie dragostea unui tată pentru copiii săi; mai ales după ceea ce a trăit și atrocitățile pe care le-a văzut, luptând în război.

Pentru asta merită să lupți! Pentru o viață în libertate și dreptul la fericire! Pentru dreptul de a-ți putea proteja copiii! Într-o țară liberă și suverană!

Oleksiy Vadatursky, un magnat ucrainean al cerealelor, a fost ucis de o rachetă rusă trasă asupra casei sale din Mykolayiv. Soția lui, Raisa Vadaturskaya, a murit și ea. O familie care a avut toate mijloacele pentru a pleca și a se muta când a izbucnit războiul, care a decis să rămână în casa și pe pământul lor. 01.08.2022 ucraina22

01.08.2022 ucraina23

Olenivka: Caracteristicile izbitoare ale imaginilor existente până acum sunt: lipsa aparentă de resturi în afara clădirii și intensitatea arderii din interior. În afară de unele saltele de pat, în interior nu pare să mai fi rămas ceva de ars. Poate că un UAV a aruncat obuze asupra clădirii, deteriorând acoperișul subțire al acesteia, apoi s-ar fi incendiat spațiul din interior.

01.08.2022 ucraina1301.08.2022 ucraina15

Clădirea văzută din exterior01.08.2022 ucraina14

Clădirea distrusă este cea marcată cu roșu (via satelit)01.08.2022 ucraina16

Natura deteriorării închisorii cu prizonieri de război din Olenivka indică utilizarea armelor termobarice rusești, dar nu a sistemului HIMARS, a informat comunitatea internațională de informații InformNapalm.

Un criminal de război – ca mulți alții – dintr-o armată „eliberatoare”!

Un videoclip șocant cu un soldat rus care torturează cu brutalitate și apoi castrează un prizonier de război ucrainean cu un cuțit, a apărut online în urmă cu doar câteva zile. Potrivit datelor preliminare, tortura a fost efectuată de Vitaly Aroshinov, un mercenar din unitatea „Akhmat”. Această faptă odioasă a validat și a adâncit repulsia împotriva Rusiei. Hotărârea Ucrainei de a rezista s-a motivat suplimentar acum, așa cum cred că s-a întărit și hotărârea statelor din vest de a o înarma.01.08.2022 ucraina17

Dmytro Lubinets, Comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, a informat că au fost identificate detaliile mercenarului responsabil pentru crima de război asupra prizonierului de război ucrainean, care a fost mai întâi castrat și apoi ucis. Potrivit informațiilor furnizate de NEXTA, au fost identificate și detaliile rudelor acestuia, dar deocamdată nu vor fi făcute publice.

În acest moment nu există suficiente informații disponibile pentru a identifica în mod concludent acest individ. Primele rapoarte l-au identificat pe Vitaly Valerievich Aroshinov, dar imaginile despre Peacemaker nu par a fi același individ. Majoritatea imaginilor despre care se presupune că sunt cu Vitaly sunt de fapt ale fratelui său, Arslan.

Vezi și materialul de la link-ul: https://topcargo200.com/333/

Acolo unde – în partea de josexistă și un buton care duce la video cu abominabila faptă comisă de acest criminal de război!

ATENȚIE! Sunt IMAGINI care vă pot afecta emoțional!

01.08.2022 ucraina18

În cel de-al doilea război mondial, soldații etnici ruși se temeau de soldații aparținând diferitelor etnii asiatice, din cauza brutalității, primitivismului și sălbăticiei lor. Motiv pentru care i-au numit „siberieni” (apropo de diviziile siberiene, deplasate de Stalin din Asia pe frontul cu Germania – în iarna 1941-1942, după ce s-a convins că Japonia nu o să atace Uniunea Sovietică).

Brutalitatea armatei ruse seamănă în multe privințe cu acțiunile teroriștilor ISIS, a declarat ministrul de externe leton. Potrivit lui Edgars Rinkēvičs, UE ar trebui să declare Rusia un stat sponsor al terorismului, în special după uciderea prizonierilor de război ucraineni în Olenivka.01.08.2022 ucraina21

Barjă improvizată de ruși lângă podul rutier Antonivka, care a fost deteriorat de rachetele trase de ucraineni.

Presa rusă a arătat care sunt metodele lor de a traversa râul Nipru în Kherson.

Să vezi ce se întâmplă cu echipajul unui tanc rusesc, la o oră nepotrivită pentru a se odihni (vorba vine, deoarece soldații nu știau ce să mai facă pentru a scăpa cu zile…).

Un mercenar cecen a murit în timpul unei transmisiuni în direct, fiind lovit de un proiectil. Ultimele sale cuvinte au fost „Akhmat (Kadîrov) este putere”!

De la începutul războiului, trupele ruse au atacat instalațiile civile de pe teritoriul ucrainean de 60 de ori mai des decât pe cele militare, relatează Centrul pentru Combaterea Dezinformării al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

15.07.2022 ucraina11

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.