UCRAINA – o rază de speranță (XIV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodymyr Zelenski

Oamenii ăștia au pentru ce să lupte și de ce să-și sacrifice viața!

Kaja Kallas, Prim-ministrul Estoniei: „Fiecare cetățean este responsabil pentru acțiunile statului său, iar cetățenii Rusiei nu fac excepție. Prin urmare, nu acordăm azil bărbaților ruși care fug din țara lor. Ar trebui să se opună războiului.

Poliția a început să verifice bărbații cu pașapoarte rusești pe aeroportul din Minsk, transmite Deutsche Welle. Potrivit ziarului „Nasha Niva”, agențiile de aplicare a legii belaruse îi urmăresc pe rușii care au fugit de mobilizare.

Carnea de tun a Rusiei nu dă dovadă de curaj: „Acum s-a închis într-o cameră și refuză să iasă.” Un alt bărbat, a declarat pentru BBC că va face orice pentru a nu fi recrutat: „Îmi voi rupe brațul, piciorul, voi merge la închisoare, orice pentru a evita toată treaba asta.”22.09.2022 ucraina11

Citește – în BBC News – articolul Ukraine war: ‘I will break my arm, my leg… anything to avoid the draft’

Peskov a numit „minciuni” alegațiile conform cărora decretul de mobilizare prevede recrutarea a până la 1 milion de oameni. Tot el este cel care, pe 13 septembrie, a spus că mobilizarea în Rusia „este exclusă”!

Peskov a numit reacția rușilor la mobilizare „isterică și extrem de emoționantă”.

Consiliul Federației din Rusia a făcut o propunere de reducere a listei de boli care pot duce la amânarea serviciului. Se pare că un braț rupt nu va mai ajuta…

Rușii mobilizați au suferit deja primele pierderi, înainte de a ajunge pe front. Un bărbat mobilizat pentru războiul din Ucraina a avut un atac cerebral, chiar în autobuz. „Nu am ajuns încă, dar unul a avut deja un accident vascular cerebral”, comentează un alt recrut această tristă situație.

Contingentul mobilizat este adevărata elită a Forțelor Armate Ruse!

Mobilizați care sărbătoresc plecarea la luptă consumând alcool…

Mobilizați aflați în stare de ebrietate au început să se lupte între ei, înainte de a ajunge pe front! Se pare că sunt adevărați… „apărători ai patriei”!

Înainte de a pleca la treabă, „apărătorii curajoși ai Rusiei” au decis să se îmbete zdravăn! „Aceasta este armata noastră”, comentează autorul videoclipului.

În districtul Babayurtovsky, care se află în Dagestan, protestatarii împotriva mobilizării au blocat autostrada federală.

Întrebăriiunde merg – îi este ușor de răspuns:Să mor în Ucraina pentru un rus nebun și disperat”!

Mobilizare în Makhachkala, Dagestan.

În Buryatia, citațiile pentru conscripția militară erau livrate noaptea!

Patriarhul Kirill le-a cerut rezerviștilor mobilizați să nu se teamă de moarte: „Mergi cu curaj pentru a-ți îndeplini datoria militară. Și amintește-ți că dacă vei muri pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu în împărăția, slava și viața veșnică”!

Ce să mai, le-a zis-o de la obraz! Cred că mai bine i-ar sta lui în dreapta Tatălui decât atâtor oameni nevinovați, pe care „favoritul” său îi condamnă la moarte!

Mai bine mai târziu decât niciodată!

Potrivit presei israeliene, o companie israeliană de apărare intenționează să furnizeze Ucrainei un sistem anti-drone. Ușor de înțeles că este cel mai bun mod pentru Israel de a-l testa în lupta împotriva dronelor iraniene, pe care le folosește Rusia. În acest fel își pot verifica armele împotriva celor ale dușmanilor lor. Ajutorul medical și umanitar este bun, dar armele ajută la câștigarea războiului!23.09.2022 ucraina6

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei americane: „Comportamentul actual al lui Putin îmi amintește de Hitler, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich a încorporat tineri și bătrâni pentru Wehrmacht. În mod ironic, Putin face ceea ce au făcut naziștii”.

O lovitură precisă pe nodul feroviar din Yasynuvata, regiunea Donețk. Se raportează că tocmai sosise acolo un tren cu tancuri rusești T-62.

În loc să aibă ocazia să viseze și să se pregătească pentru viitorul lor în pace, tinerii ucraineni trebuie să învețe să supraviețuiască, identificând sunetele sirenelor, rachetelor și focurile de armă.22.09.2022 ucraina12

Țările G7 nu recunosc „referendumurile” desfășurate în teritoriile ocupate ale Ucrainei, a declarat ministrul german de externe Annalena Berbock, după reuniunea ministerială a G7 de la New York.

Studenții Universității Medicale de Stat din Luhansk, care poartă numele Sf. Luca, sunt îndemnați să participe la așa-numitul „referendum”.

23.09.2022 ucraina3  23.09.2022 ucraina4

„Dezertorii ruși care sunt amenințați cu o represiune severă ar trebui, de regulă, să beneficieze de protecție internațională în Germania”, a declarat Nancy Faeser, ministrul Afacerilor Interne. Totuși, ea a subliniat că acordarea azilului este o decizie de la caz la caz.

Emmanuel Macron a comentat acțiunile lui Vladimir Putin într-un interviu pentru CNN: „Nu am o explicație rațională. Mi se pare că aceasta este o combinație de resentimente, strategie de hegemonie în regiune și, aș spune, consecințele COVID-19, izolare”.

Turchak, Secretarul Consiliului General al Partidului „Rusia Unită” a declarat că mai mulți deputați din Duma de Stat vor să meargă în zona de război ca parte a Forțelor Armate Ruse!23.09.2022 ucraina5

Kadyrov a anunțat că nu va exista mobilizare în Cecenia. Potrivit acestuia, republica a depășit planul cu 254%. Protejatului lui Putin îi este foarte frică de protestele în masă care ar putea izbucni în Cecenia din cauza mobilizării.

Un nou pachet de sancțiuni UE ar putea viza restricții privind prețul petrolului, tehnologia informației și securitatea cibernetică a Rusiei, relatează Financial Times.

Canalele locale Telegram raportează că Uzbekistan a încetat să accepte sistemul de plată cu cardul rusesc „Mir”. Acest lucru a fost confirmat de centrul de procesare UZCARD. Anterior, aceste carduri au fost respinse în Turcia, Kazahstan, Vietnam și Armenia, de teamă să nu cadă sub sancțiuni.

Anthony Blinken, secretarul de stat al SUA: „SUA vor continua să sprijine Ucraina în timp ce se apără prin consolidarea poziției sale, pentru a ajunge la o soluție diplomatică la masa de negocieri.”

Congresul SUA a aprobat decizia de a bloca operațiunile Departamentului de Trezorerie al SUA de a schimba DST pentru Belarus și Rusia pentru 5 ani. Următorul pas este semnătura lui Biden. Odată ce legea va intra în vigoare, Rusia și Belarus vor pierde accesul la finanțarea externă de la FMI.23.09.2022 ucraina7

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

One Million Roses (A Latvian Folk Song, Instrumental)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.