Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba!

Motto: Între păcătoşi, şiretenia e genialitate şi neruşinarea vitejie. – Nicolae Iorga

Ridendo castigat mores!

Să sărbătorim și noi așa cum se cuvine… sfânta zi a libertății! Poate că n-o s-o nimerim din prima, dar ne străduim cât putem. Era să scriu cât… putin! Chiar dacă nu am fost invitați la ceremonii, ne-am strecurat printre participanți, împărtășindu-vă oarece impresii de călătorie din Piața Roșie (de sângele ucrainean vărsat)!

Printre altele, Putin s-a lăudat cu nivelul înalt al civilizației realizată în Rusia sub înțeleapta lui conducere, așa cum se vede în imaginea de mai jos:

09.05.2022 drum în Rusia

Cu imaginea de mai jos, tot el a exemplificat cum arată o familie de neonaziști, pe care – pe bună dreptate – îi hingherește prin Ucraina, urmărind să-i stârpească până la ultimul:

09.05.2022 familie de ucraineni

Pentru a ne acomoda cu atmosfera specifică aniversării marilor victorii, o să apelăm la câteva amintiri de… neuitat!

O parte a paradei militare s-a desfășurat în adâncurile Mării Negre, implicând armamentul modern (de ultimă generație) al Rusiei. Printre care și acest cuirasat pe post de… scufundac, că altfel nu pot să-i mai zic! Și nu numai… Pentru că și alte bastimente l-au urmat în străfunduri, veghind pe vecie de acolo!

09.05.2022 Moskva scufundat

Ocazie cu care a fost lansat și un timbru omagial, care celebrează scufundarea navei amiral a Flotei ruse la Marea Neagră, crucişătorul „Moskva”; în care apare un militar ucrainean care face un gest obscen în direcţia crucişătorului „Moskva”, însoţit de textul „Navă de război rusească, du-te naibii”!

09.05.2022 timbru ucrainean

09.05.2022 crucișător

Acestor realizări remarcabile ale industriei rusești de apărare le-a fost dedicat și un memorabil film, al cărui afiș l-am obținut cu mare greutate. Pe care – în premieră mondială – vi-l înfățișez și d-stră! Așa cum se poate vedea, distribuția, scenariul, regia etc. sunt de excepție! Am mai aflat – și nu țin doar pentru mine – că se vor realiza / turna și alte episoade, tot de către personajele de pe afișul de mai jos!

09.05.2022 afiș film Moskva

Am remarcat faptul că unii dintre participanții la defilare erau cât pe ce să întârzie, venind direct de pe câmpul de luptă! Noroc că-i împingeau alții de la spate, așa cum se vede în desenul de mai jos, că altfel nu cred c-ar mai fi ajuns la timp!

09.05.2022 rusnaci

E un lucru verificat la orcile rusești: învățul nu are și dezvăț, indiferent de generația căreia îi aparțin… „luptătorii” eliberatori!
Apropo de… „davai ceas…”, davai… orice!
Et in Piața Roșie ego!
A venit momentul să știți că nu tot ce s-a întâmplat acolo s-a văzut și pe micile / marile ecrane ale lumii, interesată de evenimentele desfășurate azi în Piața Roșie! Deși s-a răspândit ideea că aviația ar fi rămas la sol, aflați că unele mijloace de zbor au survolat piața, omagiind astfel eroismul soldaților ruși în Ucraina. Precum aceste glorioase elicoptere, care au prezentat o parte din trofeele ridicate din gospodăriile unor naziști contemporani!
09.05.2022 paradă Moscova
Iată și trecerea triumfală a armamentului ultramoden al Rusiei, etalat în premieră cu ocazia paradei din 9 mai, așa cum s-a văzut din locul unde mă aflam.
09.05.2022 defilare tancuri
Pentru a descoperi alte argumente care justifică apelativele de „totalitar” și „criminal”, atașate regimului lui Vladimir Putin…
În acest timp, pe ecranele mari din piață nu se difuzau imagini – precum cele din planul îndepărtat al desenului de mai jos – ci doar cele care apar pe „camera” alb-negru a „aparatului” de filmat al propagandei ruse!
09.05.2022 propaganda rusa
Nici asta nu s-a văzut la paradă, deși detunătura s-a auzit în toată piața! Din surse care vor să-și păstreze anonimatul, motivul a fost următorul… da ce să-l mai zic eu, că-i atât de ușor de dedus!
09.05.2022 Putin și generalul
La un moment dat, se pare că Putin a avut o conversație „telefonică / telepatică” (!?) cu personajul din imaginea de mai jos, care i-ar fi adresat un reproș:
09.05.2022 Putin și Hitler
Acum este clar că nu există nicio deosebire între „metodele pacifiste” folosite de către cei doi tirani: HITLER și PUTIN! Deocamdată, doar unul dintre ei a fost condamnat de istorie! Celălalt este… pe drum!
Să-i fie somnul lin…
09.05.2022 HITLER PUTIN
„Prietenul sigur în împrejurări nesigure se cunoaște.” – Cicero
Mi s-a părut doar mie că PUTIN avea scris ceva pe… frunte!? Apropo de vorba… ce ți-e scris, în frunte ți-e pus!
09.05.2022 PUTIN criminal
Iată într-o alegorie, un exemplu din natură, în care peștele cel mic îl „papă” pe cel mare! Ceea ce ne dorim să fie și-n realitate!
09.05.2022 pește mare pește mic
Doi „experți” în… codoșlâcuri”, aflați la ceas de taină!
09.05.2022 putin și patriarh
De-aia trebuie să fie folosite toate mijloacele pentru a-i înfrânge pe cotropitori! Pentru a nu ajunge ca în desenul de mai jos. Cu atât mai mult cu cât rușii ne-au mai trecut odată prin acel coșmar al… mancrutizării conștiințelor!
Nu-i un secret că riscul face parte din acest moment dificil al existenței civilizației noastre! În ce ne privește, trebuie să ni-l asumăm… Și să facem ceea ce trebuie! Despre asta este vorba!
09.05.2022 sovietizare
Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Lăsând gluma la o parte, găsim aici articole de strictă actualitate, utile în delicata speță a războiului pornit de Rusia pentru distrugerea statului ucrainean:

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

_________________________________

 râzând îndreptăm moravurile.

Дядя Вова мы с тобой (правильное видео) – Unchiule Vova, suntem cu tine!

Katyusha – (Multi-Language) 22 Langues – (și în română)

  

2 gânduri despre “Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.