Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Ucraina a avut nevoie de doar 8 luni pentru a decima forțele armate ale Rusiei într-o asemenea măsură, încât acum efortul militar al Rusiei se reduce la a vizita închisorile Rusiei și a recruta criminali, ucigași, violatori, molestatori de copii și acceptarea de bărbați cu HIV și hepatită C.
Singurele negocieri necesare pentru a pune capăt războiului Rusiei din Ucraina sunt data la care se stabilește procesul lui Putin la Haga și câte despăgubiri ar trebui să plătească Rusia Ucrainei!
Toate așa-numitele „referendumuri” ale lui Putin nu au fost nimic mai mult decât acapararea ilegală de terenuri. Teritoriul Ucrainei este INDIVIZIBIL, așa cum se prevede în constituția sa!
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Să nu uităm că în armata ucraineană femeile reprezintă circa 22%!
Valeri Zaluzhni – Comandantul Forțelor Armate Ucrainene: „Noi purtăm un război împotriva unei țări de 28 de ori mai mare și de 4 ori mai populată, cu capacități militare de multe ori mai mari decât ale noastre. Purtăm război pe uscat, pe mare și în aer. Suntem în război nu de 8 luni, ci de 8 ani și 8 luni. Ar rezista alte țări la o asemenea presiune?”
SUA vor transfera opt sisteme de apărare aeriană NASAMS în Ucraina, a declarat Pentagonul. Un raport a descris NASAMS ca fiind „extrem de bine potrivit pentru Ucraina, din cauza aprovizionării masive de rachete pe care NATO și aliații le pot furniza, în special pentru sistemul de apărare aeriană”.
Aproximativ 100 de militari ucraineni termină antrenamentul cu sistemele de rachete antiaeriene NASAMS în Germania. Acest lucru a fost raportat de The New York Times. „Instructorii norvegieni îi instruiesc în operarea și întreținerea sistemului și a muniției sale”, se arată în publicație.
Statele Unite intenționează să desfășoare până la șase bombardiere Boeing B-52 Stratofortress la o bază aeriană din Australia de Nord, a informat Reuters, citând surse.
Sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T, furnizat de Germania la începutul acestei luni, a funcționat cu succes 100%, a declarat Yuriy Ignat, speakerul comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. În același timp, el a menționat că sunt necesare mai multe astfel de sisteme.
Suedia poate transfera în Ucraina până la 12 dintre cele 48 de sisteme de artilerie autopropulsate „Archer”, cu un calibru de 155 mm, care sunt printre cele mai rapide și foarte precise din lume.
Norvegia își va pune armata pe un nivel mai ridicat de alertă de la 1 noiembrie. Înăsprirea măsurilor de securitate este direct legată de agresiunea rusă în Ucraina. „Aceasta este cea mai gravă situație de securitate din ultimele decenii”, a declarat prim-ministrul Norvegiei Jonas Gahr Støre.
Marea Britanie a ajutat în secret Ucraina să se apere împotriva atacurilor cibernetice rusești, acum poate fi dezvăluit. Lucrând cu parteneri din industrie, a oferit capacități criminalistice specializate pentru a detecta și investiga atacurile și a oferit hardware/sisteme pentru a consolida apărarea cibernetică.
Amănunte în articolul Ukraine War: UK reveals £6m package for cyber defence – publicat de BBC News.
Președintele francez Emmanuel Macron i-a spus președintelui Ucrainei Zelenski că Franța va ajuta Ucraina să treacă peste iarnă. A spus că Franța va consolida capacitățile de apărare antiaeriană ale Ucrainei, precum și va repara și va restabili infrastructura energetică.
40% din instalațiile energetice ucrainene au fost avariate, ca urmare a bombardării lor de către ocupanți. Acest lucru a fost declarat de președintele Zelenski la o întâlnire cu comisarul UE pentru energie, Kadri Simson, care se află în vizită la Kyiv.
În stilul ei, acum faimos, direct, prim-ministrul estonian Kaja Kallas a spus: calea spre atingerea păcii în Ucraina este „a împinge Rusia afară”. A mai declarat „Rusia contează pe noi că obosim sau ne speriem. Ucraina trebuie să câștige acest război”.
Premierul Islandei, Katrín Jakobsdóttir, a spus că sprijinul națiunilor nordice pentru Kiev „rămâne solid și neclintit”. Invazia Rusiei a avut „consecințe devastatoare pentru poporul Ucrainei și efecte grave și ample asupra noastră a tuturor…”
Noua Zeelandă a extins sancțiunile împotriva Federației Ruse. Lista sancțiunilor include 14 cetățeni ruși și șapte persoane juridice, inclusiv șefii companiilor producătoare de arme, precum și „membri ai grupurilor paramilitare neonaziste” asociate cu PMC Wagner.
Asociația Ucraineană de Fotbal a făcut apel la FIFA cu o cerere de a elimina echipa națională a Iranului de la participarea la Cupa Mondială din 2022, din cauza „furnizării de arme către Rusia”.
Clubul de fotbal Șahtior a cerut FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială și să-și cedeze locul Ucrainei.
Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a spus că Rusia ar trebui exclusă din G20, iar invitația lui Putin la summit-ul de la Bali ar trebui retrasă.
Dmytro Kuleba: 12 țări vor oferi asistență Ucrainei, sub formă de echipamente energetice, pentru refacerea sistemului energetic.
Președintele Zelenski: Din cele 55 de rachete de croazieră lansate de invadatori – în urmă cu două zile – pe teritoriul Ucrainei, 45 au fost doborâte.
Ucraina începe să lucreze la semnarea declarațiilor cu toți membrii NATO. Președintele Zelenski a spus că declarația, pe care a semnat-o cu prim-ministrul ceh, conține domenii specifice de cooperare pentru implementarea standardelor NATO în Ucraina.
Patru noi nave de marfă au părăsit portul Odesa către Istanbul și Mersin, conform serviciului de monitorizare a traficului maritim. Centrul de coordonare al ONU a declarat că mișcarea navelor a fost convenită de Ucraina, Turcia și ONU, în timp ce Rusia a fost „informată”.
12 nave încărcate merg din Ucraina spre Turcia, de-a lungul coridorului maritim umanitar din Marea Neagră, a declarat reprezentantul ONU la centrul comun de coordonare Ismini Palla.
Moscova cere garanții de siguranță de la Kiev pentru flota sa de la Marea Neagră și, în schimb, va permite reluarea Acordului de cereale intermediat de ONU. Putin i-a spus efectiv președintelui turc Erdoğan că Rusia va relua sprijinul pentru exportul de cereale al Ucrainei, dacă Ucraina promite să înceteze să atace Crimeea ocupată și flota rusă de la Marea Neagră.
Să mai și râdem…
Rezumat al modului în care Putin încearcă să-i explice lui Erdogan de ce a părăsit afacerea cu cereale!
Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a extins restricțiile privind zborurile către 11 aeroporturi din sudul și centrul Rusiei până pe 9 noiembrie.
În regiunea Harkiv, au fost deschise 12 dosare penale împotriva profesorilor care au colaborat cu autoritățile de ocupație rusă, în orașele și satele capturate și apoi eliberate.
Belarus și Rusia plănuiesc să creeze centre comune de pregătire pentru forțele armate. Decretul în acest sens a fost semnat ieri de dictatorul Lukașenko.
Informații din Marea Britanie: Rusia desfășoară avioane MiG-31 și rachete Killjoy în Belarus. Forțele ruse au parcat „aproape sigur” două avioane MiG-31 în Belarus, cu ceea ce este probabil racheta balistică lansată din aer Killjoy, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit.
Serghei Shoigu, Ministrul Apărării: „Continuăm să lovim eficient infrastructura și instalațiile militare care afectează potențialul militar al Ucrainei cu lovituri cu arme de înaltă precizie. În acest sens, se iau măsuri exhaustive pentru a preveni moartea cetățenilor ucraineni”.
Dmitri Peskov despre incidentul de la Sevastopol: „Există dovezi că Marea Britanie este implicată într-un sabotaj, sau să spun direct, un act de terorism, împotriva infrastructurii energetice vitale”.
Iranul se pregătește să trimită suplimentar arme în Rusia, inclusiv rachete balistice (sursa CNN). Iranul se pregătește să trimită în Rusia alte aproximativ 1.000 de arme, pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei, au declarat pentru CNN oficiali dintr-o țară occidentală care monitorizează îndeaproape programul de înarmare al Iranului.
Amănunte în articolul Iran is preparing to send additional weapons including ballistic missiles to Russia to use in Ukraine, western officials say – publicat de CNN politics.
Dintr-un Raport militar ucrainean aflăm că la începutul acestei luni, Iranul va trimite un alt lot de peste 200 de drone kamikaze în Rusia – prin Marea Caspică și portul Astrakhan. Dronele vor ajunge în stare dezasamblată și vor fi revopsite și aplicate marcaje rusești.
40 de obuze rusești au zburat către Nikopol, regiunea Dnipropetrovsk și au afectat zone civile.
În dimineața zilei de ieri, Ucraina a doborât 6 dintre dronele de atac ale Iranului din Rusia. Apărarea antiaeriană a doborât 3, iar avioanele ucrainene le-au doborât pe celelalte 3.
Atac cu rachete în Bakhmut, regiunea Donețk
Rusia aruncă bombe incendiare cu FOSFOR în estul Ucrainei. Plouă cu produse chimice fierbinți pe Bakhmut.
Consecințe ale atacului Rusiei asupra Mykolaiv.
Telefoanele mobile sunt încărcate gratuit în Kyiv.
Adăposturi antiaeriene în Mykolaiv.
Militarul spune că mașinuța este folosită pentru a livra muniție și pentru a evacua răniții.
Kherson – distrugerea celui mai nou tanc rusesc T-90M, cu un proiectil de înaltă precizie M982 Excalibur.
Transferat de Germania Forțelor Armate ale Ucrainei, „Gepard” protejează cerul Ucrainean.
Un camion blindat rusesc Ural-63704-0010 „Tornado-U”, avariat și capturat de ucraineni lângă Balakleya.
Ce rămâne după ruși în teritoriile pe care le-au ocupat vremelnic. Trupelor cărora nu le pasă de propriile poziții militare, este clar că nu le pasă de nimic! Este evident că ofițerii și subofițerii ruși sunt fie incompetenți, fie ca oamenilor lor, nu le mai pasă (subtitrat în engleză).
O femeie s-a oferit voluntar ca medic în armata rusă. În prima luptă, brigada ei de asalt a fost distrusă, iar ea a fost lăsată să moară cu pierderi de sânge, deoarece echipa de evacuare a refuzat să o ia. A fost salvată de trupele ucrainene (subtitrat în engleză).
Liderii Finlandei și Suediei și-au exprimat speranțele ca Turcia și Ungaria să-și ratifice cererile de aderare la NATO „mai devreme decât mai târziu”. Premierul finlandez Sanna Marin a spus că ar fi foarte important ca acest lucru să se întâmple, de preferință, mai devreme decât mai târziu.”
„Explozia a avut loc la hotelul Akhtamar de pe autostrada Mariupol – Donețk. Potrivit lui Piotr Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, acolo au fost cazați oamenii lui Kadyrov”.
În regiunea Kherson de sud, zonă ocupată a Ucrainei. Forțele ruse alungă oamenii din casele lor – în special case și apartamente aflate de-a lungul râului Nipru. De asemenea, plantează mine și dispozitive explozive în jurul caselor.
Noroiul, ploaia și frigul sunt realitățile războiului din toamnă! În astfel de condiții, Forțele Armate ale Ucrainei au învins ocupanții în direcția Bakhmut.
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIX) – publicat pe 1 noiembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLVIII) – publicat pe 31 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLVII) – publicat pe 30 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLVI) – publicat pe 29 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLV) – publicat pe 28 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIV) – publicat pe 27 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIII) – publicat pe 26 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLII) – publicat pe 25 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLI) – publicat pe 24 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XL) – publicat pe 23 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIX) – publicat pe 22 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVIII) – publicat pe 21 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVII) – publicat pe 20 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI) – publicat pe 19 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;
Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;
Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;
Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;
Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;
Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;
Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;
Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;
Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;
Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;
Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;
Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;
Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;
Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;
Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;
Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;
Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;
Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;
Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;
Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;
Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;
Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;
Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;
Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;
Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;
Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;
Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;
Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;
Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;
Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;
Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;
Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;
Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;
Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;
Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;
Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;
Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;
Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;
Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;
Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Alexandru Andrieș – E război, Ioane!
Status Quo – In The Army Now (traducere în română)