Stop the Russian invasion of Ukraine!

Motto: Doar un război este deschis omenirii, iar acesta este războiul împotriva dispariţiei noastre. – Isaac Asimov

RĂZLEȚE…

1. PRAGA (Cehia): Desen stradal

Ar putea fi o imagine cu persoană şi copil

Artistul ceh Dmitry Proshkin a realizat o pictură murală pe o clădire din Praga, dedicând-o copiilor din Ucraina care se confruntă cu ororile războiului provocat de Rusia. Credit foto: Vinegret.cz

2. Cel puţin 937 de persoane au fost arestate, duminică, (20 martie 2022) în Rusia, în timpul manifestaţiilor împotriva războiului din Ucraina organizate în 38 de oraşe din ţară, potrivit unui bilanţ al ONG-ul OVD-Info. Conform sursei citate, de la începutul invaziei din Ucraina, din 24 februarie, peste 15.000 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul demonstraţiilor împotriva războiului.

Doar morţii văd sfârşitul războiului. – Platon

3. MOSCOVA: Vineri, 18 martie 2022, în a 23-a zi a războiului din Ucraina, în așa-numita „Zi a reunificării Crimeei” (de la încorporarea căreia la Rusia s-au împlinit 8 ani), pe stadionul Lujniki din Moscova, Vladimir PUTIN a organizat un spectacol grandios.

La manifestație a venit și Putin, care s-a adresat mulțimii prezente, referindu-se la „unitatea poporului rus” faţă de „operaţiunea militară specială” din Ucraina, reluând propaganda conform căreia Rusia „a trebuit să apere vorbitorii de limba rusă din Ucraina de un genocid”.

Cei circa 93.000 de oameni prezenți în stadion aveau prinse în piept cocarde cu litera Z, unul dintre însemnele de pe tancurile armatei ruse care a invadat Ucraina. Alții aveau steaguri sau fotografii ale dictatorului. Pe scena din arenă figurau pancarte cu mesaje precum „Pentru o lume fără nazism!”, „Pentru preşedinte!” şi „Pentru Rusia!” Astfel de spectacole au avut loc și în alte orașe din RUSIA.

Pe stadion au fost prezenți sportivi de marcă, precum Victoria Sinitsina (care a câștigat titlul mondial în proba de dans perechi, alături de Nikita Katsalapov, în 2021, la Stockholm, medaliată cu aur în proba de patinaj artistic pe echipe în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, medaliată cu argint în proba de dans liber pe echipe în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022), împreună cu Nikita Katsalapov, (partenerul său la patinaj și în viață).

Victoria Sinitsina, la mitingul lui Vladimir Putin / Foto: Twitter@HuriyeVictoria Sinitsina și partenerul său, prezenți la mitingul lui Vladimir Putin

Victoria Sinitsina, la mitingul lui Vladimir Putin / Foto: ProfimediaAu mai fost prezenți schiorul Alexander Bolshunov, care a câștigat trei medalii de aur la Beijing, înotătorul Evgeny Rylov, campion olimpic la Tokyo, în două probe, sau Viktoria Listunova, gimnastă de 16 ani medaliată cu aur în proba pe echipe la Jocurile Olimpice de anul trecut.

Sportivii au intrat pe stadion cu medaliile la gât și au purtat pe îmbrăcăminte litera Z, devenită simbolul susținătorilor lui Vladimir Putin.

Războiul este provincia pericolului. – Karl von Clausewitz

4. Vladimir Klitschko, după ce ruşii au bombardat o grădiniţă: „E genocid!”

Soldaţii ruşi au bombardat multe zone rezidenţiale din marile oraşe ale Ucrainei în cele 26 de zile de la invazia ordonată de Vladimir Putin. Între locurile lovite de bombardamente sunt şi locuinţe, dar şi şcoli şi grădiniţe şi spitale.

Vladimir Klitschko, a mers pe străzile din Kiev pentru a arăta dezastrul făcut de bombardamentele ruşilor: „Aceasta este o grădiniță. Aceasta este o zonă rezidențială a Kievului, capitala Ucrainei. Asta face armata rusă cu rachetele lor. Ei iau vieți. Oricine face afaceri cu Rusia are sânge pe mâini. Aceasta nu este o bază militară, aceasta este o zonă rezidențială a Kievului. Uită-te aici! Ăsta e genocid”, a spus Vladimir Klitschko, într-o filmare postată pe Instagram, în care arată dezastrul făcut de armata lui Vladimir Putin în Ucraina.

5. UCRAINENII SE REVOLTĂ LA HERSON, împotriva trupelor rusești!

Războiul este masacrul oamenilor care nu se cunosc, în avantajul oamenilor care se cunosc, dar care nu se vor masacra. – Paul Valery

6. Pe scurt, cine este Oleg GAZMANOV, interpretul controversatei melodii… (vezi AICI).
Despre tumultuoasa viață de familie a acestuia – vezi AICI (într-un articol recent).
26 Decembrie 2012 – Kremlin: Oleg Gazmanov a fost decorat de Vladimir Putin cu Ordinul „Meritul pentru Patrie” clasa a IV-a (vezi FOTO). El mai primise Ordinul de Onoare și titlul de Artist al Poporului.
8 mai 2018: Igor Dodon, Președintele de atunci al Republicii Moldova, cu panglica „Sfântului Gheorghe” în piept, s-a întâlnit cu Oleg Gazmanov.
Oleg Gazmanov
În anul 2016, lui Gazmanov i s-a interzis intrarea în Lituania, pentru susținerea agresiunii rusești din Ucraina din 2014. Anterior, aceeași măsură fusese adoptată de alte foste republici sovietice (Letonia în 2014, Ucraina în 2015 etc.).
Povestea melodiei interpretată de Oleg GAZMANOV în cadrul spectacolului aniversar de la Moscova:
Melodia pe care a cântat-o la Moscova, în cadrul concertului propagandistic organizat de către regimul lui Vladimir Putin, se intitulează Сделан в СССР (Sdelan v SSSR) – „Made in the USSR”. Ea a fost compusă în 2005 și conține versurile: „Ukraine and Crimea, Belarus and Moldova – this is my country! Sakhalin, Kamchatka, the Ural Mountains – this is my country! The Krasnodar region, Siberia and Volga region, Kazakhstan, Caucasus and the Baltic states… I was born in the Soviet Union, made in the USSR!”
Alte melodii ale lui Gazmanov (doar pentru curioși / cunoscători).

În cadrul concertului, Oleg Gazmanov a cântat această melodie – care, în ce ne privește, conține un vers devenit celebru: Ucraina şi Crimeea, Belarusul şi Moldova, ele toate-s ţara mea!

Melodia lui Gazmanov, într-o interpretare mai veche: „Ukraine & Crimea, Belarus & Moldova, that’s my country”

Украина и Крым, Беларусь и Молдова –
Это моя страна!
Сахалин и Камчатка, Уральские горы –
Это моя страна!
Краснодарский край, Сибирь и Поволжье,
Казахстан и Кавказ, и Прибалтика тоже.
Я рождён в Советском Союзе,
Сделан я в СССР!
Я рождён в Советском Союзе,
Сделан я в СССР!
Ukraine and Crimea, Belarus and Moldova,
This is my country!
Sakhalin and Kamchatka, the Ural Mountains,
This is my country!
Krasnodar Krai, Siberia and Volga Region,
Kazakhstan and the Caucasus, and the Baltic states too…
I was born in the Soviet Union,
I was made in the USSR!
I was born in the Soviet Union,
I was made in the USSR!

Celibatarul nu are valoarea pe care o dobândește prin căsătorie; el seamănă cu jumătatea desperecheată a unei foarfeci. – Benjamin Franklin

7. Un moment emoționant, așa cum au fost și altele în vreme de război: căsătoria unui soldat ucrainean

Clipe emoționante pe frontul din Ucraina: printre bombardamente și tragedii, un soldat a hotărât că este timpul să se căsătorească cu iubita lui. Ceremonia a avut loc chiar pe stradă, în prezența colegilor militarului. Cei doi au primit și binecuvântarea unui preot. Nu este singura poveste emoționantă. Tot mai multe cupluri s-au căsătorit de la începutul războiului.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Vezi și articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi și articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi și articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi și articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi și articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi și articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi și articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi și poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi și articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi și articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi și poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi și articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi și poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

_____________________________

Goran Bregović – Kalashnikov (Poznań – 1997)

Vezi AICI versurile (sârbă / română)

Ce-or fi făcând ACUM marile vedete occidentale, alde Gérard Xavier Marcel DepardieuMonica Bellucci sau Alain Delon, Paul Anka, Ornella Muti, Vincent Cassel (până în 2013 a fost căsătorit cu actrița italiană Monica Bellucci) și celelalte staruri hollywood-iene, Sharon Stone, Kevin Costner, Goldie Hawn, Kurt Russell, Mickey Rourke, prezente la Sankt-Petersburg – vineri, 10 decembrie 201 – la o gală caritabilă!? Ce se mai maimuțăreau și aplaudau, ascutându-l pe Vladimir Putin (pe atunci doar… prim-ministru al Rusiei, după două mandate de președinte și înaintea altora, câte or mai urma…) cum cânta în engleză o cunoscută melodie americană – „Blueberry Hill” (Dealul cu afine)! Chiar așa! Acum le-o fi la fel de comod la… lingurică!?

Blueberry Hill este o celebră melodie aericană (a cărei muzică a fost scrisă de Vincent Rose, iar versurile de Larry Stock și Al Lewis), lansată în 1940; a fost interpretată în mai multe versiuni – printre mulți alții – de Fats Domino (1956), Elvis Presley (1957), Louis Armstrong (1949), Johnny Hallyday (1962) etc. Piesa figurează și pe un album al formației  britanice de rock Led Zeppelin, din 1970 (Live on Blueberry Hill – o înregistrare bootleg a spectacolului grupului Led Zeppelin, la Forumul din Los Angeles pe 4 septembrie 1970, care a avut loc în timpul turneului nord-american al grupului, în vara anului 1970).

Vezi AICI – interpreți din toate timpurile – și în toate limbile – ai acestei melodii (de la prima înregistrare în anul 1940, la Bing CrosbyIf I Didn’t CareBlueberry Hill, la Eddy MitchellLa colline de Blueberry Hill etc. etc.)

Continuarea dezmățului putinist… și gudurarea pe lângă boss a „vedetelor” occidentale!

VLADIMIR PUTIN – Sheron Stoun, Hulio Iglesias, Alain Delon, Zerard Departje, Cevin Costner, Kurt Russell…

Toate mândrele ecranului / microfonului etc., căzute în extaz…

Sursa celor două fotografii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.