UCRAINA – o rază de speranță (XLVI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!14.10.2022 ucraina4

Rusia suspendă participarea la „acordul cu cereale”

Rusia l-a notificat oficial pe secretarul general al ONU, António Guterres, cu privire la suspendarea participării la „acordul cu cereale”.

Ministrul ucrainean de externe Kuleba a reacționat la declarația Rusiei privind încetarea „acordului cu cereale”: „Am avertizat despre planurile Rusiei de a ruina Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră. Acum Moscova folosește un pretext fals pentru a bloca coridorul cerealelor care asigură securitatea alimentară pentru milioane de oameni. Fac un apel tuturor statelor să ceară Rusiei să-și oprească jocurile foamei și să-și asume din nou obligațiile.”

Ministerul rus al Apărării a anunțat acest lucru, explicându-și decizia prin atacul de astăzi cu dronă asupra Sevastopol. Ministerul l-a numit „un act terorist comis de regimul de la Kiev, cu participarea specialiștilor britanici”.29.10.2022 ucraina

Specialiștii marinei britanice care pregătesc Forțele Armate ale Ucrainei pentru atacul cu drone de la Sevastopol, au participat la planificarea, sprijinirea și implementarea atacului terorist de subminare a gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că nu a fost implicat în aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream și Nord Stream 2, considerând false declarațiile Ministerului rus al Apărării.

Agenția ucraineană pentru energie a spus că trebuie să implementeze întreruperi de urgență „severe” și „fără precedent” la Kyiv, pentru a evita o „pana totală”, deoarece capitala se confruntă cu un deficit de energie de 30%.

Șantajul la sursa de energie, pentru a forța Ucraina să cedeze cererilor Rusiei.

„Situația aprovizionării cu energie electrică din Ucraina se va îmbunătăți, dacă Kievul va recunoaște cerințele Rusiei, prezentate în cadrul operațiunii militare speciale și a rezultatelor referendumurilor”, a declarat Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Zelenski rostește un discurs în Kyivul întunecat, începând cu „Bună seara, războinici ai luminii, oameni energici, care sunt întotdeauna gata să lupte”. Remarcă aniversarea a 80 de ani de la înfrângerea nazistă: „Răul, care părea a fi învins… în 1945, renaște…”

SUA vor oferi 275 de milioane de dolari în nou ajutor militar pentru Ucraina. Noul pachet va include muniție pentru HIMARS, 125 de vehicule blindate Humvee, obuze de artilerie, sisteme antitanc, muniție pentru arme și 4 antene de comunicații prin satelit, a declarat Sabrina Singh, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat joi că Pentagonul nu are nicio dovadă că Ucraina sau Rusia ar avea vreo intenție de a detona o „bombă murdară” radioactivă. A mai spus că „înlătură discuțiile periculoase” despre oricine folosește o astfel de armă.

Stoltenberg a cerut SUA să continue să trimită ajutoare militare Ucrainei și să mențină o amprentă militară americană pe termen lung în Europa, în parte pentru a arăta Beijingului că nu se va da înapoi de la lideri autoritari, precum Putin.

SUA au trimis Kyivului peste 18,5 miliarde de dolari în ajutor militar, de când președintele Biden a preluat mandatul anul trecut, ceea ce Stoltenberg a spus că a contribuit la succesul recent al Ucrainei pe câmpul de luptă.

Vezi articolul NATO chief Jens Stoltenberg warns stopping Ukraine aid would bolster China – publicat de New York Post.

Slovenia a transferat 28 de tancuri M-55S în Ucraina.

Lituania va repara 12 obuziere pentru Ucraina care au fost avariate în timpul ostilităților, a declarat ministrul apărării al acestei țări.

Ministerul Britanic de Externe a anunțat că livrările de gaz natural lichefiat din Rusia către Regatul Unit se vor opri la 1 ianuarie 2023.

În Polonia, procedura simplificată de angajare pentru cetățenii ruși a fost anulată. Decizia a fost luată în legătură cu „atacul Rusiei asupra Ucrainei și riscul crescând de migrație în masă din Rusia”, a declarat Marlena Maląg, ministrul familiei, muncii și politicii sociale.

Canada a impus sancțiuni pentru încă 35 de persoane și șase entități din Rusia.

Comisarul european pentru Justiție Didier Reynders:UE poate îngheța rezervele Băncii Centrale Ruse, în valoare de 300 de miliarde de euro, până când Rusia va începe o recuperare voluntară a Ucrainei”.

Hillary Clinton l-a susținut pe Navalny și a cerut lumii să se unească pentru a opri războiul din Ucraina: „Întreaga lume trebuie să se unească și să stea împotriva lui Putin. Pentru a pune capăt războiului său agresiv din Ucraina… Dar nu numai guvernele trebuie să acționeze: ne arată Alexei Navalny. cât de mult poate schimba un om curajos.”

Locuitorii din Mariupol ocupat stau la coadă pentru a primi o pâine!

Klitschko a spus că Kyivul a primit noi sisteme de apărare aeriană: „Armata m-a asigurat că acum au sosit noi echipamente de apărare aeriană la Kyiv. Cerul va fi mai protejat. Sperăm că nu vor mai fi atacuri și provocări cu drone kamikaze”, a spus primarul orașului.

Ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian a avut o conversație telefonică cu colegul său ucrainean Dmytro Kuleba.

Dmytro Kuleba: „Astăzi, am primit un apel de la ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian, în timpul căruia i-am cerut Iranului să înceteze imediat fluxul de arme către Rusia, folosite pentru a ucide civili și pentru a distruge infrastructura critică din Ucraina.”

Drona iraniană Mohajer-6 are o componentă ucraineană, transmite Direcția Principală de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării. Direcția Principală de Informații din Ucraina declanșează o anchetă în acest caz.29.10.2022 ucraina3

Președintele rus Vladimir Putin a învinuit Occidentul pentru războiul din Ucraina – pe care l-a început cu o invazie pe scară largă în februarie – și a insistat că Washingtonul ar putea pune capăt conflictului îndrumând guvernul ucrainean să caute pacea.

Putin este gata să reia negocierile cu Ucraina și Statele Unite, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Ucraina a confirmat un schimb de prizonieri: 50 contra 50.

Eliberarea Hersonului poate dura până la sfârșitul lunii noiembrie – a declarat Budanov, șeful Departamentului Principal de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei.

Ocupanții au retras echipamentul militar de pe aerodromul Chornobaivka – regiunea Herson. Acest lucru este evidențiat de imaginile din satelit ale SATELLOGIC. Ele ilustrează situația din dimineața zilei de 27 octombrie.29.10.2022 ucraina4

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un bărbat care urmărea pozițiile obuzierelor HIMARS și M777 în direcția sud. În plus, conform serviciilor de informații, el a corectat atacurile asupra Mykolaiv.29.10.2022 ucraina129.10.2022 ucraina2

Putin spune că „nu are rost” să aplice o lovitură nucleară asupra Ucrainei și a negat că Rusia a discutat vreodată despre utilizarea armelor atomice în război! (videoclip subtitrat în engleză)

De câteva zile, presa rusă și reprezentanții guvernului trezesc temeri de o „bombă murdară” despre care susțin că este construită în Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Kremlinul are „informații concrete despre institutele științifice ucrainene care au tehnologii care le permit să producă o bombă murdară”. Ministerul de Externe a continuat cu alte acuzații pe Twitter și Telegram – alături de ceea ce descrie drept „dovezi” pentru a le susține.

Referitor la demontarea manoperei Rusiei, care susține că Ucraina pregătește o „bombă murdară, cu intenția de a o folosi – citește articolul Fact check: ruZZia’s false case for a dirty bomb in Ukraine – publicat de DW.

Un oficial local le-a spus recruților ruși: „Nu sunteți carne de tun”, într-un videoclip publicat recent online. Bărbații au răspuns strigând furios că, de fapt, exact asta sunt.

Rusia spune că a terminat chemarea a sute de mii de rezerviști pentru a lupta în Ucraina, cu mai mult de un sfert deja dislocați pe câmpul de luptă.

„Sarcina stabilită de dumneavoastră de a [mobiliza] 300.000 de oameni a fost îndeplinită”, i-a spus ministrul Apărării, Serghei Şoigu, preşedintelui Vladimir Putin, la o întâlnire televizată la Kremlin. „Nu sunt planificate alte măsuri.” El a spus că 82.000 de soldați au fost trimiși în zona de luptă, iar restul erau în pregătire. Putin le-a mulțumit rezerviștilor „pentru dăruirea față de datorie, pentru patriotismul lor, pentru hotărârea lor fermă de a ne apăra țara, de a apăra Rusia, care înseamnă casa lor, familia lor, cetățenii noștri, poporul nostru”.

Mai multe amănunte în articolul Russia declares troop draft done; Ukraine says ‘new wave’ needed – publicat în Al Jazeera.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLV) – publicat pe 28 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIV) – publicat pe 27 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIII) – publicat pe 26 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLII) – publicat pe 25 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLI) – publicat pe 24 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XL) – publicat pe 23 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIX) – publicat pe 22 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVIII) – publicat pe 21 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVII) – publicat pe 20 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI) – publicat pe 19 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Forțele de securitate din Belarus i-au reținut pe membrii trupei Litesound – Dmitry și Vladimir Karyakin, care au participat la Eurovision Song Contest 2012. Ei au fost acuzați că au participat la proteste împotriva regimului lui Lukașenko.

Litesound – We Are The Heroes – Live – (2012 – Eurovision Song Contest – Semi Final 2)

Când noaptea cade din cer
Continuați să conduceți pe autostradă
Când lumea este surdă la toate strigătele tale
Continuă, vei fi acolo într-o zi.

Nu ești singur, suntem împotriva tuturor
Ține-mă, nu te voi lăsa niciodată să cazi
Chiar dacă într-o zi toată speranța a dispărut
nu voi renunța!

Orice îmi stă în cale, vom trece peste zi
Pentru că noi suntem câștigătorii, suntem eroii
Dărâmăm zidurile, îi vom lovi pe toți
Pentru că noi suntem credincioși, suntem visătorii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.