UCRAINA – o rază de speranță (XL)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!15.09.2022 ucraina2

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Armata rusă tratează copiii ucraineni ca „pradă de război”, transferând mii de oameni în Rusia, pentru adopție fără consimțământul lor sau al oricărui părinte sau tutore. Transferarea forțată a oricărui civil din teritoriul ocupat este o crimă de război.

Rusia nu poate învinge Ucraina pe câmpul de luptă, așa că își continuă atacurile lașe asupra infrastructurii civile!

Noaptea trecută au fost trase 36 de rachete în Ucraina, dintre care majoritatea au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, a declarat președintele Zelenski. Mai multe rachete care au vizat Kyiv au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. Inamicul a început ziua de sâmbătă cu noi lovituri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. S-au înregistrat explozii în regiunile Khmelnytskyi, Lutsk, Rivne și Kyiv.

Atacurile aeriene au lovit infrastructura critică din centrul și vestul Ucrainei, deoarece Rusia continuă să vizeze rețeaua energetică a țării. Locuri de la sud și vest de Kyiv au fost lovite și au fost raportate întreruperi de curent în toată țara.

Compania energetică de stat a Ucrainei despre atacul rusesc de ieri cu rachete: „Amploarea pagubelor este comparabilă sau poate depăși consecințele atacului din 10-12 octombrie”. Întreruperea curentului în Kyiv, Cernihiv, Cherkasy, Jytomyr, Sumy, Harkov, Poltava, Dnipropetrovsk, Zaporizoje, Kirovohrad.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a îndemnat Germania să furnizeze muniție pentru sistemul de apărare aeriană IRIS-T. n opinia sa, dacă orașele din Ucraina rămân iarna fără electricitate din cauza bombardamentelor, Europa va fi copleșită de un „tsunami de migrație”, a spus Shmyhal.22.10.2022 ucraina4

Ieri, Rusia a făcut un efort mare pentru a recuceri teritoriul pierdut în regiunile Harkov, Donețk și Lugansk, dar forțele ucrainene au respins atacurile în 10 așezări. Rusia continuă să arunce totul în luptă și pregătește orașul Herson pentru lupte de stradă.

Rusia face tot posibilul terorist să distrugă Ucraina. Serviciul de Transport Special de Stat continuă reconstrucția infrastructurii de transport a țării. În Cernihiv, Sumy, Harkov și în alte regiuni, podurile, drumurile și liniile ferate sunt reconstruite.22.10.2022 ucraina622.10.2022 ucraina722.10.2022 ucraina8

Bakhmut, regiunea Donețk.

În ultima săptămână, 10 instructori iranieni care antrenau ruși să opereze drone au fost uciși în Ucraina. Acest lucru este raportat de presa israeliană. Nu există încă o confirmare oficială.

Germania transferă primul sistem radar TRML-4D pentru apărarea antirachetă în Ucraina. Se preconizează că vor fi livrate în total patru unități.22.10.2022 ucraina3

Președintele Biden a sugerat joi că republicanii pot reduce ajutorul militar acordat Ucrainei, dacă preiau controlul Camerei după alegerile de la jumătatea mandatului.

Un sondaj CNBC – publicat joi – a constatat că republicanii îi conduc pe democrați cu două puncte procentuale în buletinul de vot generic al Congresului, 48% la 46%.

Mai multe amănunte în articolul Biden claims Republicans could end Ukraine help if they take House after midterms – publicat în NEW YORK POST.

Letonia nu va acorda azil celor care fug de mobilizare și va testa rușii pentru opiniile politice atunci când se cere prelungirea permisului de ședere – a declarat Edgar Rinkevich, ministrul de externe leton.

Este clar că Putin nu mai are mulți prieteni. Dar, unii se lasă cumpărați FOARTE ușor!

Berlusconi spune într-un audio înregistrat că Putin i-a trimis luna trecută 20 de sticle de vodcă și o „scrisoare foarte dulce”, cu ocazia zilei sale de naștere, iar el i-a trimis sticle de Lambrusco și o scrisoare la fel de dulce. Silvio Berlusconi îl învinuiește pe președintele Zelenski pentru invazia rusă.21.10.2022 ucraina2

21.10.2022 ucraina321.10.2022 ucraina4

RUSIA – „țara hoților” poate câștiga în acest an aproximativ 600 de milioane de dolari din exportul de cereale ucrainene furate. Este vorba despre aproape 1,8 milioane de tone de cereale, rezultă din documentele de transport rusești, precum și dintr-o evaluare a datelor navelor și a imaginilor din satelit.

Aproape jumătate dintre dronele kamikaze care au atacat regiunea Kyiv în ultima săptămână au fost lansate de pe teritoriul Belarusului.

A doua armată a lumii este gata de luptă!

Administrația orașului rusesc Stavropol a prezentat celor mobilizați pentru războiul din Ucraina o mască de paintball din plastic, mănuși „tactice” pentru copii, un termos și, cel mai valoros, cizme de iarnă din cauciuc.

Elon Musk continuă să devină principalul analist al sistemului politic rus.

„Cei care îl vor înlătura pe Putin lucrează sub înțelegerea greșită că oricine îl va înlocui va fi mai susceptibil de pace sau de filozofia occidentală, dar cred că acest lucru este puțin probabil – Kremlinul nu este Jocurile Olimpice Nice Guy.”

Ulterior, Musk s-a băgat în seamă cu unii postaci, producând următoarele (pre)ziceri:

  • Cu siguranță ar fi frumos să avem un an fără un eveniment global oribil
  • Încă foarte puțin probabil, dar acesta este cel mai aproape de la Cuba în ’62 (se referă la „criza rachetelor” din 1962, n. n.)
  • Dacă Rusia s-ar confrunta cu o înfrângere grea în războiul convențional pentru ceva la fel de critic din punct de vedere strategic, precum Crimeea, probabilitatea de a folosi arme nucleare este mare
  • Rusia depășind Ucraina, ar destabiliza întreaga regiune, poate lumea.

Înalți oficiali ucraineni sunt în contact direct cu Elon Musk pentru a găsi o cale de ieșire din controversa din jurul plății pentru terminalele Starlink ale SpaceX, care oferă conectivitate critică pe câmpul de luptă pentru forțele ucrainene. „Știu că nu vom avea nicio problemă” să menținem serviciul, spune ministrul ucrainean al apărării.

Mogulul miliardar și fondatorul SpaceX a spus că cele peste 20.000 de terminale Starlink donate Ucrainei vor costa compania în jur de 100 de milioane de dolari până la sfârșitul acestui an, adăugând că nu este rezonabil ca doar compania sa să finanțeze Starlink în Ucraina, fără o compensație din partea Pentagonului. Pentagonul ia în calcul să plătească pentru rețeaua de satelit Starlink prin investirea într-un fond care a fost folosit pentru furnizarea de arme și echipamente pe termen lung.

Pentru amănunte citește articolul Ukraine in direct contact with Musk amid Starlink drama – publicat în POLITICO.

În timp ce Elon Musk discută cu oficialii regimului rus pe Twitter, propagandiștii ruși discută la TV cum să distrugă una dintre afacerile sale! (VIDEO subtitrat în engleză)

„Statul mă va considera un criminal, dacă nu mă lupt. Dar nu voi fi un criminal din punctul de vedere al umanității.” Vorbim cu Mihail, care s-a dus la un birou de apeluri rusești și a spus că refuză să lupte în Ucraina. Producător @BBC Will Vernon

Mobilizați din Federația Rusă pregătiți pentru a merge pe front… Comparați cu ce-i prezintă lui PUTIN politrucii din armată (în videoclipul de mai sus) 22.10.2022 ucraina5

În 1941, în timp ce trupele naziste înaintau rapid în Ucraina (în epoca sovietică), Iosif Stalin a dispus poliției sale secrete să arunce în aer un baraj hidroelectric aflat la sud de orașul Zaporoje, pentru a încetini avansul nazist. Explozia a inundat satele de pe malul râului Nipru, ucigând mii de civili, dar nu a avut niciun efect în planul operațiunilor militare.

Ucraina solicită ONU și UE să trimită observatori la Centrala Hidroelectrică Kakhovka.21.10.2022 ucraina1

În Ucraina ocupată, în regiunea Luhansk, Rusia creează o linie Siegfried. Spre deosebire de apărarea germană nazistă (vezi FOTO mai jos), capcanele de tanc ale Rusiei sunt ușor de depășit, ca niște mici dinți de lapte (aluzie la „Dragon’s Teeth” – dinții de dragon originali – din cel de-al doilea război mondial). Istoria a arătat – în mod repetat – că apărările liniare lungi NU funcționează NICIODATĂ.22.10.2022 ucraina2

Maxar Technologies a publicat imagini cu fortificațiile pe care mercenarii din Wagner PMC le-au construit lângă orașul ocupat Gorske din regiunea Luhansk. Imaginile arată șiruri de piramide de ciment, construite după modelul liniilor defensive sovietice.22.10.2022 ucraina22.10.2022 ucraina1

Pe fondul luptei necruțătoare și a pierderilor suferite, armata ucraineană a urmărit să formeze noi brigăzi de tancuri. Brigăzile de tancuri pe care le-a format luptă din greu pe cele două fronturi principale ale războiului – în estul regiunii Donbas și în sud, în jurul Hersonului.

Vdeoclip mai clar cu o rachetă de croazieră rusă, interceptată și distrusă de apărarea antiaeriană ucraineană deasupra orașului Zaporoje.

Zelenski a semnat o lege privind înregistrarea militară voluntară a femeilor, relatează 5 Kanal. Dacă doresc, femeile care au o profesie legată de o specialitate militară pot fi înscrise pentru serviciul militar.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIX) – publicat pe 22 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVIII) – publicat pe 21 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVII) – publicat pe 20 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI) – publicat pe 19 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Forțele de securitate din Belarus i-au reținut pe membrii trupei Litesound – Dmitry și Vladimir Karyakin, care au participat la Eurovision Song Contest 2012. Ei au fost acuzați că au participat la proteste împotriva regimului lui Lukașenko.

LitesoundWe Are The Heroes – Live – (2012 – Eurovision Song Contest – Semi Final 2)

Când noaptea cade din cer
Continuați să conduceți pe autostradă
Când lumea este surdă la toate strigătele tale
Continuă, vei fi acolo într-o zi.

Nu ești singur, suntem împotriva tuturor
Ține-mă, nu te voi lăsa niciodată să cazi
Chiar dacă într-o zi toată speranța a dispărut
nu voi renunța!

Orice îmi stă în cale, vom trece peste zi
Pentru că noi suntem câștigătorii, suntem eroii
Dărâmăm zidurile, îi vom lovi pe toți
Pentru că noi suntem credincioși, suntem visătorii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.