Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit!

Motto: Oamenii sunt născuţi ca să se ajute unii pe alţii. – Ernest Hemingway

Scurt pe 2 și 1/4: Cam asta-i „poziția” României față de războiul expansionist purtat de RUSIA lui PUTIN în UCRAINA! Indiferent de crimele comise cu sânge rece de către ortacii gâdelui totalitar moscovit!
Stăm… capră, ca-n majoritatea momentelor istorice prin care ne-a purtat istoria, din care ne-au scos alții (cel mai adesea… cu bine!)! Și așteptăm să ne „remorcheze” tot alții din acest rahat! Dacă s-ar putea, să facă tot ei câte ceva și pentru noi!

Ce-am avut și ce-am pierdut / Doar pe ăsta și mă… mut!

La SOFIA (Bulgaria) mii de oameni au ieșit în stradă și au cerut Guvernului bulgar să trimită – de îndată – arme UCRAINEI! Deși rușii le-au tăiat gazul, iar până de curând Bulgaria era în siajul Rusiei.
Pe când românașii noștri „cu stea în frunte” își fac – de zor – pașapoarte, pregătindu-se să o cotească cu grăbire din… Grădina Maicii Domnului! Că despre apărarea acesteia, nu se pune problema! Cică – și de data asta – trebuie să ne apere tot… alții, cei care ne-au băgat – aproape cu anasâna! – sub „umbrela” lor atoate protectoare!
Cât despre aplicabilitatea – la situația dată – a versurilor „mobilizatoare” ale poetului George Coșbuc, nimic altceva decât niște simple vorbe goale pentru românașii din zilele noastre! Că tot se bat ei cu pumnii (pe unde apucă!), cum c-ar fi vitejii urmași ai geto-dacilor, că-s creatori ai celei mai vechi și strălucitoare civilizații planetare, strămoși ai romanilor și multe alte de-astea. Și nu mai ai loc de ei – pe dincolo – înghesuindu-se să țină-n viață, (contra cost, desigur!) niște vârstnice bătute de soartă sau abandonate-n singurătate de către aparținătorii lor. Sau slugărnicind prin culturile de una-alta ale stăpânilor lor de astăzi… Sau, de ce nu, făcând trotuarul prin locurile de adopție, spre satisfacerea plăcerilor carnale ale celor interesați de astfel de „servicii”!
...Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit. (Decebal către popor – George Coșbuc)

În urmă cu doar câteva zile, Vasile DÎNCU, loser-ul șef de la Ministerul Apărării Naționale, îi dădea înainte cu ajutorul pe care-l acordăm Ucrainei prin… hub-ul umanitar de la Suceava (hub = centru internațional de logistică pentru colectarea de ajutoare pentru Ucraina) etc.

Dîncu și Ciucă sau o mână spală pe altaSursa foto.

Ca de obicei, ministrul a ignorat întrebările referitoare la felul ajutorului militar pe care-l acordăm / îl vom acorda Ucrainei! Sau răspunzându-le jurnaliștilor în… dodii! Spunând că o să facă public atunci când o să existe o decizie în acest sens!
C-așa-i românul verde, atunci când stă cu fundu-n mai multe luntri! Și-și imaginează că o astfel de… „poziție”, aparent neutră, o să fie bine apreciată de către cine și acolo unde trebuie! Cum unde…! Acolo de unde-i vine lumina (ideologiei roșii) direct în ochi!

La fel se codește și prim-ministrul Nicolae CIUCĂ al nostru, (nu altul!) să dea vreun răspuns tranșant referitor la trimiterea de arme Ucrainei. C-o fi, c-o păți,că câr, că mâr… O să vedem când mai vedem, deocamdată nu avem nicio decizie… da și când o să fie, vă anunțăm de nu vă vedeți!

Ca să vă dați seama în ce sfere inaccesibile de… inepție trăiesc acești politicieni de mucava, care vor doar să lase impresia c-ar fi împovărați de asemenea înalte responsabilități, luați o fărâmă din declarația lui Vasile Dîncu de la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al apărării (care a avut loc pe 25 noiembrie 2021, portofoliu pe care l-a preluat de la actualul… prim-ministru!): „În acest moment, Armata română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră. În foarte mare măsură, faptul că suntem membri ai NATO a ajutat armata romană să meargă înaintea societăţii”! Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii, pentru că va trebui – şi ştiu că nu e un lucru uşor – să duc mai departe marile proiecte pe care în acest moment le are armata română – a mai spus Vasile Dîncu, adăugând și alte așchii lemnoase discursului său găunos! Ca și cum avioanele / elicopterele alea care pică singure din cer, sau sunt reținute la sol de la zbor, n-ar fi ale noastre! Adică, nu ar face parte din… cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră, care… merge înaintea societății, așa cum – ditirambic – declara Dîncu, fără nicio legătură cu realitatea! Imaginându-și că vorbele lui sforăitoare le-ar da mai multă încredere poporenilor, pentru a-și plimba (în siguranță) pe cer prea plinul încrederii în instituțiile cu rol de apărare a statului!

Vasile Dîncu explică 'muțenia' lui Klaus Iohannis în momentele-cheie pentru  țară: 'Respectă foarte bine ierarhia şi lasă să se pună în valoare tot  sistemul' - Stiri pe surse - Cele mai noi

Să-mi spui oglindă, oglinjoară / joacă vreunul golf mai bine decât mine-n țară!?

Cât despre Klaus Werner Iohannis, cel supranumit el capo dei tutti capi – ce să mai zic, decât că, în continuare,… tace și le face! tace știm cu toții – și-o face nu de ieri de azi; cât despre făcut, în ce-l privește… nu știe stânga ce face dreapta! Sau invers. De fapt, nu știe nimeni ce face! Da’ ce-ar putea să mai facă și el, cât timp – nu cu multă vreme în urmă – declara resemnat că România esteun stat eșuat!? Ca și cum l-ar fi eșuat populimea, iar nu clasa politică pe care o păstorește de atâta amar de vreme! Și pe care – la ceas de seară – a reunit-o sub stindardul unei guvernări împotriva naturii (politice)! Ca nu cumva să le mai umble unora prin țeste idei subversive, cum ar fi aia de a-l lăsa pe sas fără… coledzi! Așa cum, nu cu multă vreme în urmă, se arătau și PSD-iștii disponibili s-o facă! Cochetând cu această idee până a-i aduce prezidentu’ la guvernare, manifestându-și disponibilitatea de a se face frați de cruce și cu… ucigă-l toaca pentru a o pune-n practică!

În schimb, într-un târziu, mai marii (întâmplători ai) zilei, își poartă fizicul printr-o Ucraină crucificată de bombardamentele rusești, rostind vorbe prețioase, fără niciun fel de acoperire în fapte! Pentru că indignarea pe care o exprimau după ce au văzut doar cât negru sub unghie din atrocitățile săvârșite de armata rusă în Ucraina, nu a produs niciun efect asupră-le, după ce s-au întors acasă. Sau, poate că nu știm noi, că așa le-o dicta lor… interesul național! Ceea ce nu cred că poate să fie normal, atâta timp cât tot noi – biata populime – vom fi „beneficiarii” eventualelor ponoase determinate de o astfel de politică mută!

Klaus Iohannis, nu pare să fie disponibil pentru a se deplasa și el la Kyiv! Deși – încă din toamna anului 2021 – este beneficiarul unei asemenea invitații din partea Președintelui Ucrainei! Este adevărat că în momentul formulării invitației, altele erau datele problemei!

Așa că, VOI – care încă mai sunteți pe AICI, bănănăind degeaba prin GRĂDINĂLĂSAȚI ORICE SPERANȚĂ (să fie la vedere) LA IEȘIREA DIN ȚARĂ! ȘI VEDEȚI-VĂ DE DRUM, FĂRĂ SĂ MAI PRIVIȚI ÎNAPOI!
Eu nu mai am nimic de spus!
Voi braţele jurând le-aţi pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
Că zeii sunt departe, sus,
Duşmanii lângă noi!
Asta-i „cheia” pe care,  „temerarii” noștri guvernanți nu reușesc să o găsească / folosească nicicum, atunci când – de-atâta vreme – se toot joacă de-a… prorogarea adoptării unor măsuri necesare; deși s-au coalizat la guvernare toate marile partide… „naționale”!

Chiar dacă, vorba poetului…
… zeii sunt departe, sus,
Duşmanii lângă noi!

Așa că, până la un deznodământ favorabil „interesului național”, … Dumnezeu cu mila!

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

La alegere, articole de strictă actualitate:

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

_______________________________

Sursa foto copertă.

Cred că nu se mai poate susține „povestea” cu rușii autohtoni care-s… îndoctrinați de către un regim politic totalitar, în comparație cu majoritatea rușilor stabiliți în afara țării de origine, care-s înclinați să perceapă corect evenimentele războinice din Ucraina! Da’ de unde!

Cele câteva exemple de mai jos infirmă o astfel de percepție publică (mai multe vezi în articolul aflat AICI):

1. Manifestul unui artist din Rusia împotriva lui Vladimir Putin

Kamil Churaev (46 de ani) e unul dintre cei puțini. În dimineața primelor bombardamente a ieșit în orașul Ufa cu o pancartă: „Nu vă războiți cu Ucraina!”. Prea puțini i s-au alăturat. Dar Kamil Churaev nu și-a pierdut nici speranța, nici curajul de a spune cu voce tare ce simte și ce gândește despre Vladimir Putin.

2. O rusoaică – stabilită în SUEDIA din anii 90 ai secolului trecut atacă (verbal) o femeie ucraineană, după ce a călcat în picioare simboluri ucrainene!

Postarea aparține unei tinere ucrainene, Helga Kayda,care – pe 26 aprilie 2022, își actualiza o postare anterioară din 25 aprilie a. c., făcând următoarele precizări: «niște oameni uimitori au făcut o traducere și videoclipul are acum subtitrare în engleză.

Pe scurt: am devenit o victimă a urii în funcție de naționalitate și aspect. Asta s-a întâmplat lângă ambasada Rusiei din Stockholm. Rusoaica m-a atacat verbal și m-a amenințat că mă atacă și fizic pentru că am ridicat steagul Ucrainei pe care l-a călcat și dungile albastru-galbene pe care le-a aruncat. Când am întrebat-o de ce face asta, am fost numită „nazist” și „prostituată”, „ca toți ucrainenii.”
Cu această postare, aș vrea să sensibilizez faptul că oamenii cu astfel de valori trăiesc în societățile democratice. Cu toate acestea, oricine poate deveni victima urii sale. Am identificat-o deja și am raportat la poliție. Sunt dispusă să merg la presă în cazul în care presa ar fi dispusă să evidențieze această poveste.»

Sursa material foto + text.

Rusoaica este Evgenia (Eugenia) Karlsson, pe numele de fată Denisov, originară din Sankt Petersburg. Are 64 d ani, iar în ultimele sale postări de pe Facebook, ea critică virulent Suedia pentru că trimite arme Ucrainei: „Suedia trimite arme în Europa pentru a pune paie pe foc. Suedia nu este un agent de pace. În acest război, un singur parlament și guvern au decis (în numele alianței – NATO, cel mai probabil – de ce parte să fie țările membre, n. red.). Libertatea alianței a fost aruncată la gunoi. (…) Tot ce este rusesc este acum interzis în Suedia”!

Rusoaica a amenințat că „o lovește cu piciorul în față” și – în mod repetat – a încercat să o alunge pe ucraineancă.

______________________________

Taxi – Un sas, un sas, un sas (live/cover Quizás, quizás, quizás)

Deci cine mă obligă
să cred inevitabil
că e iresponsabil
un sas, un sas, un sas…

Şi cine vrea putere
şi vrea noi teritorii
vrea tot, inclusiv procurorii
un sas, un sas, un sas…

Şi cine ocroteşte
cu grijă de mămică
o şleahtă, o gaşcă, o clică
un sas, un sas, un sas…

ADDA – Oglindă, Oglinjoară | Videoclip Oficial

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.