Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN…

Motto: Războiul este o serie de nenorociri care au ca rezultat victoria. – Georges Clemenceau

Sursa foto.

I. Canalul de televiziune ZDF a publicat un videoclip care arată cum soldații ruși împușcă un civil ucrainean, deși omul ținea mâinile ridicate, potrivit postului independent NEXTA. Militarii ruși îi controlează mașina, apoi îi târăsc cadavrul în spatele tufișurilor de pe marginea drumului.

Bărbatul încerca să părăsească Kievul cu mașina personală, dar a fost împușcat.

„Putin vorbește despre o acțiune specială în Ucraina, care nu vizează civilii. Cu toate acestea, o dronă a filmat la câțiva kilometri vest de Kiev cum un civil a fost împușcat de soldați aparent ruși”, informează postul public de televiziune german ZDF.

NEXTA (@nexta_tv) March 15, 2022

II. Miercuri, 16 martie 2022, militari ruși au împuşcat şi ucis 10 persoane în oraşul Cernihiv (aflat în nordul Ucrainei), în timp ce stăteau la coadă să cumpere pâine, conform informaţiilor comunicate de Ambasada Statelor Unite la Kiev pe Twitter, transmite BBC.

„Astfel de atacuri îngrozitoare trebuie să înceteze. Luăm în considerare toate opţiunile disponibile pentru a asigura tragerea la răspundere pentru orice atrocităţi din Ucraina”, se mai preciza în postarea Ambasadei SUA la Kiev (vezi mai jos):

„La Cernihiv, într-unul dintre microdistrictele rezidențiale, în jurul orei 10:00, rușii au tras în oamenii care stăteau la coadă la pâine. Cel puțin 10 persoane au murit”, a anunțat Cernihiv Operational pe Telegram. La scurt timp, aceste imagini devastatoare au apărut și pe Twitter.

III. În filmulețul de mai jos, vedem cum ucraineanul Serhiy Perebyinis și-a pierdut întreaga familie – soția și cei doi copii – în timp ce încercau să se evacueze dintr-o suburbie a Kievului, pe data de 6 martie a. c. Moartea acestor oameni nevinovați a fost documentată (la fața locului) de către jurnaliști, iar imaginile au fost distribuite / văzute în întreaga lume.

IV. Pianistul rus de renume internaţional Boris Berezovski vrea să vadă mai multă presiune asupra oraşului Kiev, care este ameninţat de un asediu al forţelor armate ruse, potrivit Le Figaro, preluat de News.ro.

Vezi mai jos intervenția acestuia într-o emisiune din 10 martie 2022 – de la min. 0;28 la min. 1;24; de la 2;31 la 3;19; de la 7;02 la 8;40 (când a avut loc și schimbul de replici cu un ofițer al armatei ruse, prezent în studio)

Ce zice dibaciul mânuitor al  unui delicat instrument muzical, cum este… pianul: „Înţeleg că ne e milă de ucraineni, că înaintăm încet, dar ar trebui să fim mai fermi, să-i încercuim şi să le tăiem electricitatea?”, a propus el – ca soluție „salvatoare” – la postul naţional de televiziune Pervîi Kanal.

Ieşirea muzicianului, cu un comportament radical chiar şi în contextul mass-media din Rusia, l-a pus în încurcătură şi pe un ofiţer invitat în aceeași emisiune. Acesta l-a întrerupt pe Boris Berezovski, amintind de necesitatea de a evita „o catastrofă umanitară” în Ucraina. Militarul a mai precizat că „Important este să câştigăm războiul opiniei publice în Rusia, după care toată lumea ne va înţelege”.

Ce  putem să-i spunem acestui… mujic, altceva decât făcând apel la un cunoscut și vechi adagio: mai ușor cu pianul pe scări! Pentru că s-ar putea să-i mai mângâi clapele doar în subsolul locuinței personale…

Soluțiapropusă de Boris Berezovsky, pentru a grăbi sfârșitul victorios al războiului, pe care a rostit-o având grijă să amintească faptul că el nu este militar, ci pianist, a provocat ulterior indignarea și reacția intempestivă a unora dintre colegii săi de breaslă din lumea liberă: „Sunt uluit de aceste declaraţii ale fostului meu prieten Boris B. Dar le aud din gura lui”, a scris pe Twitter pianistul şi dirijorul german Lars Vogt. „Această prietenie este oficial încheiată”, a precizat muzicianul care dirijează în prezent Orchestra de Cameră din Paris. „Ceea ce văd şi aud este insuportabil”, a mărturisit pianistul francez François-Frédéric Guy la France Musique.

Mai multe amănunte vezi AICI

Apropo de îngrădirea libertății de circulație a acestor „artiști”, „sportivi” putiniști în lumea liberă… Ca și cum nu am avea și noi hahalerele noastre… putiniste! Unele dintre ele nu se mai opresc din slăvirea regimului lui Putin și a faptelor lui de „arme”… eliberatoare! Că ăștia – după cel de-al doilea război mondial – nu s-au mai oprit din eliberarea cu forța a unor popoare! Alte lifte se dau de ceasul morții și cu dosul de pământ prin bătătură, că se urmărește controlarea dreptului lor fundamental la liberă exprimare! Ca și cum exercitarea acestor drepturi se poate face în detrimentul interesului național. Numai că, din acest punct de vedere, România manifestă mult prea multă îngăduință. Iar rezultatele negative ale acestei atitudini de… neimplicare încep să se vadă cu ochii liberi. Și nu-i deloc bine ce se vede. Cantitatea de otravă pe care ei o toarnă în spațiul public s-ar putea să se întoarcă împotriva noastră, dacă vom continua să rămânem pasivi.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Vezi și articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi și articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi și articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi și articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi și articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi și poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi și articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi și articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi și poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi și articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi și poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

_____________________

Rapperul rus Alișer Valeiev, în vârstă de 24 de ani, cunoscut ca MorgenShtern, a lansat videoclipul piesei „12”, dedicată războiului din Ucraina. În care face apel la „pace și prietenie”.

Clipul începe cu o înjurătură rostită de un jurnalist la adresa armatei ruse. La finalul piesei, o voce de femeie se plânge de bombardamente și de faptul că – împreună cu fiul ei – trebuie să se ascundă într-un adăpost antiatomic: „A explodat pe acoperiș! Stăm în tăcere, în buncărul din pivniță. Dragul meu, nu-ți face griji, vom fi bine”, spune mama.

MorgenShtern a declarat că nu e nimic regizat, precizând că este vocea unei femei din Odessa, mama muzicianului Vladislav Palaghin, cu care colaborează: „El este ucrainean, eu sunt rus. Facem muzică împreună. Vrem pace! Vrem prietenie!„.

Vezi întreaga ştire: Melodie lansată de un rapper rus: „Eu sunt rus, colegul meu este ucrainean, dar vrem pace și prietenie”

MORGENSHTERN12 (Official Video, 2022)

Zdob și Zdub & Advahov BrothersTrenulețul (The Train) official video

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.