„Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO)

Scurt pe 2 și 1/4: Sunt situații punctuale, unde nu-i nevoie de prea multe vorbe. O astfel de ocazie o reprezintă și știrile referitoare la evenimentele de mai jos.

I. O asemenea știre s-a referit la prinderea locotenent-colonelului rus Oleksandr Olehovici Koşe, şefului grupului de informaţii şi contramăsuri psihologice al Armatei 58 a Federației Ruse, capturat în cursul unei lupte. Importanța ofițerului capturat este dată și de faptul că ruşii au încercat să-l elibereze, atacând pozițiile ucrainene inclusiv cu aviația. Ulterior, prizonierul a fost evacuat într-o zonă mai sigură, aflată în spatele frontului.

Ucrainenii l-au capturat pe şeful grupului de informaţii şi contramăsuri psihologice a Armatei 58 ruse. Purta lenjerie intimă şi şosete inscripţionate „Forţele Armate ale Ucrainei”

Locotenent-colonelul Oleksandr Olehovici Koşel, născut la 5 aprilie 1982, era șeful grupului de informaţii şi contramăsuri psihologice a unităţii militare 47084 a armatei ruse. A fost capturat în timpul unei ciocniri cu o unitate a Armatei 58 a Federaţiei Ruse, al cărei sediu permanent are baza la permanentă la Vladikavkaz, în Republica Osetia de Nord-Alania. Valoarea acestui prizonier constă în faptul că a fost în contact direct cu comandantul Armatei 58 a Federaţiei Ruse, general-locotenent Mihail Zusk, căruia îi făcea personal rapoarte zilnice.

На зображенні може бути: 1 особа

На зображенні може бути: текст «правила, отвующие отношении удостов верения личности личности является докумен- уичность правовое поло- чности является бес- на время нахождения военной предъявляется по военного начальника и ко- патруля. 20 сции 66606-ф ၁၅ രാാ врочным гом.удостоверсеи военносдужащег несет ответственность за сохранность выданного ему удостоверения лич- ности. утрату, порчу, небрежное хранение удо- стоверения тичности передачу другим виновные привлекаются запрещается изъятие военнослужащего удостоверения личности, кроме случаев, преду- смотренных законодательством российской феде- рации. удостоверение личности подлежит сдаче при замене увольнении военнослужащего военной службы удостоверение личности вкладывается карточка учета доз адибактивного оолучения установленной форме.»На зображенні може бути: на відкритому повітріFotografia prezintă locul bătăliei și un camion militar rusesc distrus cu acel prilej.

II. Alte știri se referă la eliminarea fizică – în timpul ciocnirilor militare din Ucraina – a unui număr de… 6 generali ruși. Informația a fost distribuită – printr-o postare pe Twitter (pe 20 martie a. c.) – de către Mykhailo Podoliak, un consilier al președintelui ucrainean și negociator în discuțiile cu Rusia: „Mortalitatea mare a ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși.”

Potrivit sursei, cei șase generali sunt Magomed Tuşaev (ucis pe 26 februarie, lângă Kiev), Oleg Mitiaev (15 martie), Vitali Gherasimov (ucis în luptele de la Harkov), Andrei Kolesnikov (11 martie), Andrei Suhoveșky (28 februarie) și Andrei Mordvichev (pe aerodromul de la Cernobaevka).

Acestora li se adaugă alte zeci de colonei și alți ofițeri ai armatei Federației Ruse, care au fost uciși sau luați prizonieri în timpul luptelor din Ucraina.

Într-un interviu acordat CNN, David Petraeus, un fost general american și fost șef al CIA, a explicat cum reușesc militarii ucraineni să-i omoare pe generalii ruși: „Comunicațiile lor au fost blocate de ucraineni. Comunicațiile lor securizate nu au funcționat. A trebuit să meargă pe un singur canal. Acesta poate fi blocat. Și exact asta au făcut ucrainenii. Ei folosesc telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, așa că nu au funcționat. Apoi au dat jos 3G. Ei fură literalmente telefoane mobile de la civili ucraineni pentru a comunica între ei.”

Și a continuat să descrie „procedura” de eliminare a acestora:  „Deci, ce se întâmplă? Coloana este oprită. Un general nerăbdător stă acolo în spate, în vehiculul lui blindat. Merge în față să afle ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă. Nu există un corp de subofițeri. Recruții nu au inițiativă, așteaptă să li se spună ce să facă. Iar când generalul ajunge în față, ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni și îl iau în vizor”!

Pe 20 martie 2022, Rusia a confirmat că Andrei Palîi, comandantul adjunct al flotei ruse la Marea Neagră, a fost ucis în timpul luptelor din regiunea Mariupol.

III. Pe 24 martie, Olena ZelenskaОлена Зеленська ), soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj video (însoțit de un videoclip în care sunt înfățișate imagini ale dezastrului produs de ruși în zone întinse din Ucraina)  – la o lună de la începutul războiului prin care Rusia a cotropit Ucraina. În acest mesaj postat pe facebook, printre altele, Olena Zelenska transmite că: „Nu ne-am confruntat doar cu un agresor rus – am întâlnit criminali de război care ucid în mod deliberat civili. Ei ucid copii — o sută douăzeci și unu de copii morți — o sută două zeci și una de răni ale inimilor noastre, care nu se vor vindeca niciodată.

Civilii uciși de bombardamentele inamice zac în mormintele comune din Mariupol, Irpen, în curțile propriilor case. Sute de mii dintre oamenii noștri sunt lipsiți de orice mijloc de comunicare de către inamic – în subsolurile regiunilor Mariupil, Kyiv și Harkiv.

Peste zece milioane de refugiați au fost obligați să se mute în alte regiuni sau țări. Oamenii care au avut case, locuri de muncă și planuri, chiar ieri au pierdut totul simultan – iar acum depind de ajutorul umanitar.

Treisprezece distruse și 246 de spitale bombardate sunt, de asemenea, viața cuiva, deoarece li s-a luat dreptul de a primi tratamentul necesar. Șase medici au fost uciși, iar șaisprezece au fost răniți. Totuși, medicii noștri continuă să salveze vieți chiar și în aceste condiții dure. Și peste 15.000 de bebeluși s-au născut în subsolurile spitalului.

291 de școli au fost avariate sau demolate. Totuși, copiii noștri studiază în adăposturi anti-bombă pentru că vor avea nevoie de cunoaștere în viața lor liniștită, pe care fără îndoială le vor avea curând.

… Luna aceasta am descoperit ceva despre noi. Am învățat cum ne unim într-o clipă și ripostăm. Cât de altruist ajutăm și împărtășim puținul pe care îl avem. Că nu renunțăm niciodată. Am demonstrat cât de mult ne iubim familiile și prietenii. Cât de mult ne prețuim orașele și străzile iubite. Cu câtă pasiune ne iubim țara. Și că toți suntem ucraineni – indiferent de regiune, naționalitate sau limbă.

Vreau să mă înclin în fața voastră a tuturor – indiferent dacă aveți în prezent o armă sau un copil. Pentru că voi salvați Ucraina și întreaga lume: acest război este la marginea Europei.

Mulțumesc Lumii și Europei, care înțeleg asta și au devenit tutori pentru femeile și copiii noștri.

Încă auzim exploziile în afara ferestrei noastre. Dar vor deveni artificiile noastre victorioase foarte curând!”

IV. Și o veste care face să sune altfel ecoul exploziilor de pe fronturile din Ucraina.

În portul din Berdyansk (oraș aflat la vest de orașul-port asediat Mariupol), rachetele ucrainene au lovit / incendiat nava rusească Orsk, capabilă să transporte 20 de tancuri, 45 de vehicule blindate și 400 de militari.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Vezi și articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi și articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi și articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi și articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi și articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi și articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi și articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi și articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi și articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi și articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi și articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi și articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi și poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi și articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi și articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi și poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi și articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi și poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

__________________________________

Un videoclip distribuit pe Twitter marți, (22 martie a. c.), înfățișa oameni din portul Odesa, pregătindu-se pentru apărarea orașului, în timp ce ascultau melodiaIt’s my life” a trupei Bon Jovi. Folosindu-se de un set de tobe, un tânăr acompania această celebră melodie. Filmarea a fost distribuită pe rețelele de socializare, încercând astfel să atragă atenția liderului trupei americane. Ceea cemai repede decât se așteptau inițiatorii, s-a și întâmplat;!

Pe 23 martie, Bon Jovi a postat imaginile pe contul său de Twitter, alături de mesajul: „Melodia asta este pentru cei care n-au cedat… Odesa, Ucraina. Ukraine. #SlavaUkraini …”

Iată și melodia cu pricina, precizând că este subtitrată în engleză.

Bon JoviIt’s My Life (Official Music Video)

Melodia are peste 1.101.231.000 de vizualizări!

Acesta nu este un cântec pentru cei cu o inimă frântă,
Nici o rugăciune tăcută pentru o speranță pierdută.
Nu voi fi doar una din fețele din mulțime,
Îmi vei auzi vocea
Când voi striga:

[Refren]
Este viața mea,
Acum sau niciodată.
Nu voi trăi pentru totdeauna,
Vreau doar să fiu viu atât cât timp trăiesc.
(Este viața mea!)
Inima mea este ca o autostradă deschisă –
Cum a spus Frankie,
Am făcut-o în felul meu -,
Vreau doar să fiu viu cât timp trăiesc;
Este viața mea!

Aceasta este pentru cei care au crezut până la capăt,
Pentru Tommy și Gina, care nu s-au retras niciodată.
Mâine va fi mai greu să nu greșesc,
Șansa nu este întotdeauna norocoasă,
Trebuie să-ți construiești propriile șanse.


https://lyricstranslate.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.