Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)
„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski
Nu este loc de negocieri cu teroriștii!
Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!
Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!
Susținătorii sloganului „pace acum!” nu înțeleg că prețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!
Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.
Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!
Antonio Tajani – Vicepremier, Ministrul Afacerilor Externe al Italiei: „Primul meu apel telefonic la intrarea în minister a fost să-l sun pe ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba. „Am reafirmat sprijinul deplin al Italiei pentru Ucraina în apărarea libertății și împotriva invaziei ruse. Nu va exista pace fără dreptate. Iar justiția înseamnă independența Ucrainei.”
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este punctul culminant al militarizării în continuă creștere de către Moscova a Regiunii Mării Negre.
În viziunea strategică a Kremlinului acest conflict are loc datorită factorilor culturali și istorici.
Pentru amănunte citește articolul Russia’s Militarization of the Black Sea: Implications for the United States and NATO – publicat în CEPA.
După săvârșirea agresiunii împotriva Ucrainei, a numeroase crime de război, subminând securitatea alimentară și energetică globală, ar trebui Rusia să ocupe în continuare scaunul unui membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU?
Liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, a cerut administrației Biden să accelereze ajutorul militar pentru Ucraina și a promis că republicanii din Senat vor lucra pentru a asigura „livrarea la timp a armelor necesare”.
„Care este cea mai rea parte a războiului?” a fost întrebat un ofițer din Brigada 63 Mecanizată a Ucrainei, aflat pe frontul din Herson: A răspuns stăpânindu-și cu greu lacrimile: „Este când băieții pe care îi cunoști și cu care bei o cafea nu se mai întorc.” Cele mai bune zile sunt atunci când „eliberezi teritoriul și nu pierzi pe nimeni.”
O explicație pentru succesul înregistrat de Ucraina în războiul cu Rusia!
Dronele iraniene folosite de Rusia aduc o nouă amenințare Ucrainei – și conectează în continuare acest război cu tensiunile globale. Un VIDEO – produs de Eliza Craston – din care, în 5 minute, aflăm despre ce se întâmplă și ce dezvăluie acest conflict. Și un APEL pentru ajutor al ucrainenilor. Și un Post Scriptum pentru ISRAEL: Președintele ucrainean este evreu!
Atacul de rutină al Rusiei din dimineața zilei de ieri – asupra sudului Ucrainei – a fost zădărnicit. Rusia a lansat un alt val de drone kamikaze de proveniență iraniană. Dar forțele ucrainene au doborât 16 dintre ele.
Fedor, un locuitor în vârstă dintr-un sat eliberat de către ucraineni, vorbește despre ocupația rusă: «Ce făceau!? Jefuiau! Teribil. Și ei spun: „Suntem eliberatori”. Eu spun: „Nu mă interesează eliberarea ta. Nu mi-e frică de tine, poți să mă împuști”». Mai spune că rușii i-au luat mașina, mobilierul și saltelele… „Rușii ăia au spus că sunt eliberatori, tocmai au început să ne jefuiască!”
Rușii continuă să-și piardă mai multe lansatoare de rachete „Grad”, iar luptătorii de la Brigada TDF Kryvyi Rih montează arme nedeteriorate pe șasiul unui camion ușor și trag înapoi, în pozițiile deținute de ruși.
Scholz explică de ce refuză să trimită tancuri germane Leopard în Ucraina.
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat pentru Die Welt că țara sa nu vrea „să acționeze singură”, ceea ce înseamnă că și alte țări occidentale ar trebui să-și trimită tancurile dacă Germania o face. El a mai spus că 20-30% dintre germani nu sunt de acord cu sancțiunile împotriva Rusiei și cu livrările de arme către Ucraina. Scholz a fost acuzat în repetate rânduri că blochează livrările de arme către Ucraina.
Țări care recunosc Holodomorul ca genocid: Argentina, Australia, Canada, Columbia, Republica Cehă, Ecuador, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Mexic, Paraguay, Peru, Polonia, Portugalia, Ucraina și Vatican. Majoritatea Europei încă…NU! Holodomorul a fost un genocid al poporului ucrainean de către regimul criminal al rușilor sub Stalin. Unele țări recunosc Holodomorul ca genocid. Ei spun „Niciodată din nou!” Unele țări nu. De asemenea, nu recunosc nici genocidul actual al ucrainenilor de către ruși.
Rusia a declanșat ieri un nou val de lovituri cu rachete asupra orașelor și orașelor din Ucraina, în timp ce Putin încearcă să închidă aprovizionarea cu electricitate, încălzire și apă din țară înainte de iarnă.
Tirurile cu rachete și atacurile cu drone au afectat aproape 40% din infrastructura energetică a Ucrainei. Totuși, acest lucru nu înseamnă că unitățile energetice afectate și-au suspendat operațiunile, relatează RBC Ucraina. Președintele Zelenski a mulțumit tuturor celor implicați în repararea infrastructurii energetice: „Împreună, arătăm că în Ucraina viața nu poate fi întreruptă. Chiar dacă Rusia ne lasă fără căldură, nu va reuși niciodată să ne lase fără dorința de a îndrepta lucrurile.”
Amănunte în Comunicatul prezidențial No terrorist attack will stop our defenders – address of the President of Ukraine – publicat pe pagina Președintelui Ucrainei (în engleză).
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei estimează pierderile militare rusești la 67.000 de persoane. Cea mai recentă cifră oficială din partea rusă este mai puțin de 6.000 de morți. Numele a 7822 de soldați ruși morți au fost identificați de jurnaliștii de la Mediazona și BBC. Potrivit acestora, dintre morți, cel puțin 41 au fost mobilizați în ultima lună (inclusiv cei care nu au ajuns în Ucraina și au murit în timpul antrenamentelor).
Un recrutat din regiunea Voronezh, care a fost trimis în prima linie după trei zile de antrenament, a murit în Ucraina. Acest lucru a fost relatat canalului de televiziune Dozhd de către familia sa, care a primit o scrisoare de înmormântare.
Pentru prima dată în ultimii 80 de ani, SUA au mutat și desfășurat în Europa Divizia 101 aeriană de elită „Screaming Eagles”, formată din 4.700 de militari. Divizia a fost desfășurată în România la câțiva kilometri de granița cu Ucraina.
Consecințele bombardamentului nocturn de la Mykolaiv. Un bloc de apartamente cu cinci etaje a fost distrus.
Ieri dimineață, la Enerhodar, hotelul „Alice”, frecvent vizitat de ocupanții și colaboratorii ruși, a luat foc. Acest lucru a fost raportat de primarul orașului Dmytro Orlov.
Din 2020, Anton Krasovsky este directorul canalului în limba rusă RT. Într-una dintre emisiunile sale, el pledează în favoarea înecării copiilor ucraineni în râuri și arderii lor în propriile case.
Un incendiu urmat de o explozie a izbucnit la Uzina de pulbere Perm, care face obuze pentru MLRS. Cel puțin doi angajați au fost uciși, iar unii au fost răniți, relatează presa locală. Fabrica a lucrat în trei schimburi pentru a răspunde nevoilor armatei ruse.
Armata ucraineană a capturat de la ocupanți o piesă de artilerie rusă 2S19 Msta-S, aflată în stare bună de funcționare.
Imagini fenomenale cu drone, cu legionari georgieni, susținuți de un T-64BV MBT, capturând poziții rusești.
În „LPR” aproximativ 20 de mobilizați din Rusia sunt ținuți în subsoluri, pentru că au refuzat să participe la ostilități, relatează publicația ASTRA. În plus, oamenii sunt amenințați cu dosare penale.
Vyacheslav Boguslaev, în vârstă de 83 de ani, președintele de onoare al Motor Sich PJSC și unul dintre cei mai bogați oameni ai Ucrainei, a fost reținut în Zaporoje și trimis la Kyiv sub escortă. Este acuzat că a colaborat cu Rusia.
Federația Internațională de Schi și Snowboard (FIS) a extins suspendarea echipelor și sportivilor din Rusia și Belarus de la competițiile organizate sub auspiciile sale.
Una dintre apărătoarele de la Azovstal, care a supraviețuit iadului captivității rusești, știa că merge la un „interviu” – dar s-a trezit în îmbrățișările calde ale familiei ei. „Probabil că nu voi uita niciodată acest moment atâta timp cât voi trăi”, a mărturisit ea.
CNN a povestit cum rușii au torturat și au ținut prizonier un profesoară de matematică, timp de 6 luni: „Am fost electrocutată. Au folosit bastoane, brațe și picioare.” Profesoara a fost ținută peste noapte la subsolul unei case locale, iar apoi a fost transportată în Rusia.
Potrivit relatării postului TV, trupele ruse au acuzat-o de spionaj și au bătut-o în timpul primului interogatoriu în lagărul de filtrare. Victoria a fost dusă din lagărul de filtrare la închisoarea Kursk, unde a lâncezit timp de șase luni. În tot acest timp, Kateryna, mama ei, a făcut lobby pe lângă fiecare organizație pe care a putut s-o contacteze, încercând să atragă atenția asupra situației Victoriei.
Femeia a fost eliberată, ca urmare a unui schimb de prizonieri. S-a reîntâlnit cu mama ei, dar pentru mulți ucraineni, acest coșmar continuă.
Vezi întregul reportaj CNN – Daughter reveals what happened after Russian soldiers took her away
Mariupol. Rușii demolează clădirile pe care le-au ruinat. Atât de multe vieți distruse…
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire
Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.
Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.
Războiul este unealta finală a politicii. – Buckminster Fuller
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XL) – publicat pe 23 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIX) – publicat pe 22 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVIII) – publicat pe 21 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVII) – publicat pe 20 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI) – publicat pe 19 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;
Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;
Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;
Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;
Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;
Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;
Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;
Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;
Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;
Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;
Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;
Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;
Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;
Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;
Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;
Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;
Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;
Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;
Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;
Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;
Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;
Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;
Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;
Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;
Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;
Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;
Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;
Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;
Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;
Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;
Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;
Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;
Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;
Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;
Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;
Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;
Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;
Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;
Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;
Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;
Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;
Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;
Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;
Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
Tiberiu M. Pană
______________________
Forțele de securitate din Belarus i-au reținut pe membrii trupei Litesound – Dmitry și Vladimir Karyakin, care au participat la Eurovision Song Contest 2012. Ei au fost acuzați că au participat la proteste împotriva regimului lui Lukașenko.
Litesound – We Are The Heroes – Live – (2012 – Eurovision Song Contest – Semi Final 2)
Când noaptea cade din cer
Continuați să conduceți pe autostradă
Când lumea este surdă la toate strigătele tale
Continuă, vei fi acolo într-o zi.
Nu ești singur, suntem împotriva tuturor
Ține-mă, nu te voi lăsa niciodată să cazi
Chiar dacă într-o zi toată speranța a dispărut
nu voi renunța!
Orice îmi stă în cale, vom trece peste zi
Pentru că noi suntem câștigătorii, suntem eroii
Dărâmăm zidurile, îi vom lovi pe toți
Pentru că noi suntem credincioși, suntem visătorii!