ORAȘELE UMBRE! STOP WAR!

Motto: Nu te întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă-te ce poţi face tu pentru ţara ta. – John F. Kennedy

A 11-a zi de război: Bombardamentele au continuat, o nouă tentativă eșuată de armistițiu, un

ALEXANDRINA / ORAȘUL UMBRE

Tu vorbești cam mult
Eu te ascult cuminte cu inima fierbinte
Sau poate friptă
De când orașul a căzut…
Va trece timpul
Tu vei înțelege și eu voi înțelege
Orașul nostru e distrus
Nu avem unde merge…
A ars, orașul nostru viu a ars
A ars până la scrum,
Vântul l-a spulberat și din ce-a rămas acum
Răsar, mugurii din scrum răsar roșii ca un asfințit
Cum să zburăm acum peste orașul părăsit…
Pământul fuge sub picioare
Nu se știe unde
Fuge mai departe…

Ne rămân doar umbre…

Azi mă iubești mai mult
Eu te ascult străină, cu inima pustie
Sau poate vie
De când orașul a murit.
În care viață eu am mai fost și asta…
Sfânta Mandragora, tu mai crezi în Crăciunul Fericit?
S-a spart, Orașul nostru viu în mii de fluturi-amintiri
Am înțeles târziu cum începutul e sfârșit
Răsar mugurii din scrum, răsar roșii ca un trandafir
Ce îți dorești mai mult de-atât, decât un fir…
Subțire fir,
Viața ne ține în picioare
Nu se știe cum de…
Pământul fuge mai departe…

Ne rămân doar umbre…

Aggression is not defense - Sonnenseite - Ökologische Kommunikation mit Franz Alt

___________________________

Ca să vezi unde erau… „sfinții” și ce au ei de împărtășit lumii libere!
 • Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”, a declarat Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dimitro Kuleba, întrevedere care a avut loc joi, 10 martie 2022, în Antalia (Turcia).
O marotă reluată obsesiv de către „diplomația” rusă, atunci când se referă la invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care Putin o consideră ca fiind o… „operaţiune militară specială”! Nu război de cucerire / cotropire, nu… nimic! Doar o operațiune prin care, conform declarațiilor oficiale ale lui Putin, rușii urmăresc „protejarea Rusiei de o amenințare militară din Occident”, „acordarea de asistență Republicilor Populare Donețk și Luhansk”, cele două regiuni separatiste din estul țării pe care președintele Vladimir Putin le-a recunoscut ca republici independente pe 21 februarie a. c., apărarea vorbitorilor ruşi din estul Ucrainei, „demilitarizarea”, „denazificarea” Ucrainei și asigurarea neutralității acesteia. Asta doar așa, ca să nu pară altceva…
 • Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit mercenari în Ucraina” – a mai declarat Lavrov.
Acum ar trebui să ne fie mult mai clar despre cine / ce este vorba, atunci când „diplomații” ruși deschid gura…
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare
În ce privește obiectivele lui Putin în războiul din Ucraina, dincolo de „gargara” putinistă, despre asta este vorba!
 • „Sper ca Ucraina să fie parte din NATO într-o zi. Dar nu acesta este obiectivul real al Rusiei. Accederea Ucrainei în NATO este doar o scuză. Ceea ce vor rușii în realitate este să se asigure că Ucraina nu va fi niciodată prosperă, independentă, complet liberă. O Ucraină în Uniunea Europeană.”
 • ”Ei se tem că având la frontierele lor o țară liberă, unde tinerii vor avea un viitor în care să-și atingă pe deplin potențialul, atunci populația lor va înțelege ce idee teribilă este ca Putin să conducă Rusia. Asta de fapt e miza, accederea Ucrainei în NATO este doar o scuză”, a declarat Ben Hodges (fostul comandant al forțelor SUA în Europa, între 2014 și 2017), într-un interviu oferit HotNews.ro.

Vezi și articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi și articolul Back In Te USSR! – publicat pe 4 martie a. c.;

Vezi și articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul! – publicat pe 6 martie a. c.;

Putin's Ukraine invasion: Do declarations of war still exist?

____________________

Sursa foto copertă: orașul Borodeanka, Ucraina, după bombardamente.

Borodeanka, un oraș situat la nord-vest de Kiev, este „aproape complet distrus”, a anunțat Oleksiy Kuleba, şeful administraţiei regionale, citat de CNN.

„Nu există apă și electricitate acolo… Nu mai există Borodeanka. Este aproape complet distrus. Centrul orașului este pur și simplu îngrozitor. Borodeanka este sub influența trupelor ruse; ei controlează această așezare”, a spus Kuleba.

Fotografie făcută în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina și una dintre principalele ținte ale bombardamentelor rusești.

Războiul din Ucraina, ziua 14 | Rușii au distrus o materitate din Mariupol: „O atrocitate” /

Maternitatea din Mariupol, distrusă de forțele Federației Ruse.Maternitatea din Mariupol, distrusă de forțele Federației Ruse. Mai multe femei, rănite și ucise (video)

Alte crime împotriva umanității, comise în localități din UCRAINA de către cotropitorii din Rusia putinistă! Din multitudinea de dovezi fotografice, video etc. referitoare la asemenea atrocități, am postat – aproape la întâmplare – alte câteva:

LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina. Zelensky spune că Rusia se pregătește să bombardeze Odesa. Proteste în 50 de orașe din Rusia și peste 11.000 de manifestanți arestați –Încă o zi de război în Ucraina! Miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei se vor întâlni în Turcia - LIVE TEXT/UPDATE/FOTO • Buna Ziua Iasi • BZI.roImaginile dezastrului din prima zi de război din Ucraina. Blocuri distruse și oameni morți, printre tancuri, bombe și avioane militareVIDEO. Atacurile militare ale Rusiei au paralizat Ucraina! Se cere ajutor extern imediat: „Acesta este un război de agresiune!”. IMAGINI ȘOCANTE – Evenimentul ZileiO săptămână de război în Ucraina: Peste două mii de civili morți, un milion de refugiați și o nouă rundă de negocieriA început războiul în Ucraina! Rusia atacă din toate direcțiile cu avioane, tancuri şi nave militare, sunt sute de oameni ucişi în bombardamente!Ce văd ruşii la televizor despre războiul din Ucraina: „Populaţia din Kiev nu e ameninţată sub nicio formă”rusia a atacat ucraina - Stiri RomaniaRăzboi Ucraina, ziua 15. O bătălie aprigă cu rușii a fost filmată lângă Kiev | Lavrov și Kuleba nu s-au înțeles la întâlnirea în Turcia - IMPACTUcraina acuză Rusia de crime de război | Digi24Război în Ucraina, ziua 2. Orașul Nicolaev, aflat la 100 de kilometri de Odessa, este sub asediu - Stirileprotv.roRăzboi în Ucraina. Kievul este bombardat. Explozii puternice au loc în capitala Ucrainei

Speciale Ucraina: verso la presa di KievVIDEO UCRAINA Trupele ruse încercuiesc Kiev, Mariupol - BOMBARDAT intens. Au DISTRUS o școală cu rachetele - TOMIS NEWSVIDEO Zelenski anunță bombardamentul unui nou oraș: ”Vinița a fost atacată cu rachete, aeroportul a fost complet distrus/ Continuă să ne distrugă viața”

Ucraina: Zelenski spune că acţiunile Rusiei arată că sancţiunile occidentale nu sunt suficiente | AGERPRES • Actualizează lumea.Imaginile dureroase provocate de război. Cadavre calcinate şi clădiri distruse în estul Ucrainei - Stirileprotv.roVIDEO UCRAINA Trupele ruse încercuiesc Kiev, Mariupol - BOMBARDAT intens. Au DISTRUS o școală cu rachetele - TOMIS NEWSVIDEO: Ziua a şaptea a invaziei din Ucraina: Bombardamente grele la Mariupol. Hersonul înconjurat, consulatul sloven din Harkov a fost distrus - Romania24.roBombardamentele rusești în Harkov au distrus și Facultatea de Sociologie. Clădirea e aproape de biroul regional al Ministerului de Interne (VIDEO) - B1TV.roO întreagă așezare ucraineană, cu 600 de locuitori, distrusă complet de bombardamentele rușilor | MoneyCadavre ale unor civili şi militari ucraineni, îngropate într-o groapă comună la Mariupol, vizat neîncetat de atacuri ruseştiVIDEO UCRAINA Trupele ruse încercuiesc Kiev, Mariupol - BOMBARDAT intens. Au DISTRUS o școală cu rachetele - TOMIS NEWSLIVE TEXT | Războiul din Ucraina: Explozii puternice la Kiev. Ce vrea Putin pentru a opri invaziaRuşii au preluat controlul bazei aeriene Antonov, de lângă Kiev şi au distrus infrastructura de pe Insula ŞerpilorRusia: Noi nu atacăm civili. Realitatea:...Rusia: Noi nu atacăm civili. Realitatea:...ZIUA 11 DE IAD, ÎN UCRAINA. Zelenski i-a cerut lui Biden sprijin financiar, în timp ce Rusia cere UE și NATO să nu mai trimită arme în Ucraina. Orașul Mariupol, încă subRăzboi în Ucraina, ziua 2. Orașul Nicolaev, aflat la 100 de kilometri de Odessa, este sub asediu - Stirileprotv.roForţele ruse au bombardat în cursul nopţii capitala Ucrainei - În lume - Radio România Actualităţi OnlineA doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video) - spotmedia.roRudal Rusia Hujani Kota-kota Ukraina, 2 Ledakan Keras Terdengar di KievVideo Război în Ucraina, ziua a-12-aExplozii în Kiev. Cronologia primelor 30 de ore de invazie rusă în Ucraina

Genius – Orașul trist

Noapte, zi,
În oraşu’ ăsta, frate, nu e mai nimic,
Când treci pe stradă
Ai ochi-n patru părţi,
Ai inima-ngheţată.
Maşini, lumini,
Poliţie-n stradă,
Nimeni nu te bagă-n seamă,
Când vii în oraşu-n care
Lumea nu mai are stare.

Refren:

În oraşul trist
Luminile s-au stins,
Lumea e rea
Şi viaţa este grea.

Alex Velea feat. Matteo – Orașul Trist | Official Video

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

4 gânduri despre “ORAȘELE UMBRE! STOP WAR!

  1. În acest război rușii practică… tactica pământului pârjolit! În care nu mai contează nimic în afară de atingerea obiectivelor (nedeclarate!), pentru care a fost declanșat războiul.
   Cât despre „ură”, ea se altoiește pe mai vechiul fond al percepției rusului de către român. Aici istoria relativ recentă a relațiilor bilaterale ne ajută cu prisosință.
   Iar drumul spre actuala stare de spirit care animă majoritatea locuitorilor planetei nu a fost dificil de parcurs. Ceea ce agresorul / Putin nu a putut anticipa…
   Să sperăm că tot el o să tragă ponoasele!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.