Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși!

Motto: Eroul este un om care cunoaşte lucruri mai de preţ decât viaţa. – Gotthold Ephraim Lessing

Scurt pe 2 și 1/4: Armata aeriană a Rusiei a reușit să facă ce nu au reușit… naziștii!

L-a omorât pe unul dintre antifasciștii ucraineni notorii, supraviețuitor din 3-4 lagăre de exterminare ale Germaniei naziste!

Nu este altceva decât reversul pretinsei campanii de… denazificare!

Este adevărata față a cumplitului război purtat de Rusia în Ucraina, statul independent vecin, care nu-i amenința în niciun fel existența statală!

O acțiune militară încununată de succes, în care autodeclarații denazificatori din Rusia au reușit să omoare un antinazist ucrainean autentic! Care a scăpat viu din iadul concentraționar al lui Hitler, a supraviețuit regimului represiv al lui Stalin, dar nu a mai reușit să scape cu viață din fața tirului cu rachete declanșat de aviația rusă!

Eroismul nu e decât rezistenţa la sfinţenie. – Emil Cioran

Boris Romantschenko, având vârsta de 96 de ani, a murit la Harkov, (oraș aflat la doar 50 km de graniţa cu Rusia), fiind ucis în clădirea în care locuia, lovită de obuze trase de ruși. Era un supraviețuitor al Holocaustului nazist, care – în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – a îndurat ororile a nu mai puțin de patru lagăre de concentrare naziste: Buchenwald, Mittelbau-Dora, Bergen-Belsen și Peenemünde!

An apartment building explodes after being hit by a shell from a Russian tank in Mariupol on March 11. Glorioasa armată roșie din nou la datorie: alți „fasciști” și „narcomani” înrăiți, omorâți în apartamentele din blocurile (din Ucraina) în care locuiau, pe când pregăteau… explozibili și narcotice!

Eroilor, totul le este permis. – Jean-Paul Sartre

Vestea morții sale a fost făcută publică de Fundația Memorială Buchenwald și Mittelbau-Dora – al cărei Vicepreședinte era – fiind confirmată de fiul și nepoata lui Romantschenko. Fundația, care administrează memorialele lagărelor Buchenwald și Mittelbau-Dora și sprijină educația istorică referitoare la Holocaust și la Germania nazistă, a precizat într-un Comunicat: „Suntem profund întristați de moartea lui Romantschenko. Plângem pierderea unui prieten apropiat. Fiului și nepoatei sale, care ne-au adus vestea tristă, le dorim multă putere în aceste vremuri grele”.

Moartea lui Romantschenko a survenit la mai bine de trei săptămâni după ce preşedintele Vladimir Putin a căutat să-şi justifice invazia în faţa poporului rus, spunând că scopul său este, printre altele, „denazificarea Ucrainei”. Liderii politici occidentali au condamnat aceste afirmaţii, subliniind faptul că Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei este evreu. Și că, din cei peste 150.000 de cetățeni ucraineni de origine etnică evreiască, nu s-au exprimat nemulțumiri referitoare la vreun comportament antievreiesc din partea autorităților statului, sau a unora dintre cetățenii acestuia. Mai mult decât atât, mai multe mii de evrei, cetățeni ai statului Israel, desfășurau afaceri legale în Ucraina.

După ce Rusia a atacat țara lor într-o misiune autodeclarată de „denazificare”, evreii ucraineni și-au exprimat indignarea față de declarațiile lui Putin (mai multe amănunte, vezi AICI). Iar Yonatan Markovici, rabinul șef de la Kiev, după atacul declanșat de ruși a declarat: „Pot să spun doar că în ceea ce privește antisemitismul, suntem foarte în siguranță aici. Incidentele sunt foarte rare și guvernul se ocupă de ele. Acum suntem într-o situație de război și auzim sirene și vedem cum iese fum din casa noastră, nu vreau să intru în problema antisemitismului. Nu este relevant. Suntem într-un război și suntem uniți cu toții.”

Romantschenko s-a născut pe 20 ianuarie 1926 în Bondari, lângă oraşul Sumy, din nord-estul Ucrainei și a fost ucis vineri, 18 martie 2022. Deși nu era evreu, a fost luat de soldații germani la vârsta de 16 ani și deportat în orașul german Dortmund, pentru a lucra forţat ca muncitor, ca parte a strategiei de intimidare aplicată de naziști împotriva populației ucrainene. După o încercare eșuată de evadare în 1943, a fost arestat și trimis în lagărul de concentrare Buchenwald, ulterior fiind mutat în lagărul de concentrare satelit de la Mittelbau-Dora, (înființat în august 1943 la Kohnstein, lângă Nordhausen, în Turingia), precum și în Bergen Belsen și Peenemünde (de pe insula baltică Usedom, aflată în nord-vestul coastei germane) – unde prizonierii au fost obligați să contribuie la construirea rachetelor V2 pentru armata nazistă.

Datei:Boris Romantschenko Buchenwald Arolsen Archives DocID6943104.jpgSursa foto

Un erou este cineva care face ceea ce poate. – Romain Rolland

Despre cruzimea evenimentelor militare dintre părțile beligerante și absurditatea „obiectivelor” stabilite inițial de Putin, a scris pe Facebook Volodimir Zelenski, preşedintele ucrainean, în noaptea de duminică spre marți (20 spre 21 martie): „Este deja a 25-a zi de când armata rusă încearcă în zadar să găsească nazişti imaginari de care au afirmat că vor să apere poporul nostru. Tot aşa cum încearcă în zadar să găsească ucraineni care să-i întâmpine cu flori. Şi, cel mai important, militarii ruşi nu pot găsi drumul către casă. Tocmai de aceea, soldaţii ucraineni îi ajută să găsească calea către judecata Domnului”, a scris preşedintele ucrainean pe Facebook, în noaptea de duminică spre marți (20 spre 21 martie).

Tot Volodimir Zelenski – un președinte ales democratic în anul 2019 – declara recent: „Vi se spune că suntem naziști, dar cum ar putea să-i susțină pe naziști un popor care a dat peste 8 milioane de vieți pentru a învinge nazismul? Cum aș putea fi eu nazist? Spuneți-i asta bunicului meu, care a luat parte la tot războiul în infanteria Armatei Sovietice și a murit cu gradul de colonel în Ucraina independentă“.

ImageFotografia îl înfățișează pe Romantschenko îmbrăcat în cămaşa cu dungi albastre și albe pe care le aveau deţinuţii din lagărele de concentrare, stând în faţa infamei fraze „Jedem Das Seine” (însemnând „Fiecăruia ce li se cuvine”, vechi proverb german, care se referă la un ideal străvechi de justiție și este versiunea germană a „Suum Cuique”), care se afla pe porțile lagărului de la Buchenwald.

S-a întors la Buchenwald în 2012, pentru a sărbători împlinirea a 67 de ani de la eliberarea lagărului de către trupele americane, ocazie cu care a citit angajamentul / jurământul făcut de supravieţuitori de a creao lume nouă în care să domnească pacea şi libertatea”.

2012 – Buchenwald: Boris Romantschenko citește Jurământul supraviețuitorilorBoris Romantschenko reading at a memorial in 2012Sursa foto.

Eroi sunt cei care şi-au păstrat raţionamentul şi umanitatea intacte în faţa suferinţelor groaznice. Eroi cunoscuţi sau anonimi, unii știuți doar de Dumnezeu.Silvia Cartwright

Vineri, 18 martie 2022, în aceeași zi în care a fost ucis Romanchenko, în cadrul unui mare miting organizat la Moscova, Vladimir Putin declara că ucrainenii sunt naziști și că armata rusă participă la eliberarea poporului ucrainean de sub un regim opresiv.

Steven Pifer, un fost ambasador al SUA în Ucraina, a postat pe Twitter: «În încercarea sa de a justifica atacul imposibil de justificat al Rusiei asupra Ucrainei, Putin a vorbit despre un genocid fictiv și și-a enunțat obiectivul „denazificării Ucrainei”, o țară care a ales cu o majoritate covârșitoare un președinte evreu. Goebbels și Hitler ar fi fost impresionați».

Adevărat!

22 martie 2022: Moment de reculegere ținut în Bundestag (Parlamentul federal din Germania)

A tribute to Boris Romantschenko in Germany.  AFP PhotoCeremonie de comemorare a lui Boris Romantschenko în Germania

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Vezi și articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi și articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi și articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi și articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi și articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi și articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi și articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi și articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi și articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi și articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi și articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi și articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi și poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi și articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi și articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi și poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi și articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi și poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

Tiberiu M. Pană

__________________________________

Mai multe date referitoare la Holocaust, găsești AICI.

 Amelia Anisovici, o fetiță de 7 ani din Ucraina, a devenit cunoscută în mediul virtual la începutul lunii martie 2022, atunci când, aflată într-un buncăr din Kiev, a cântat melodia „Let It Go” din filmul de animație „Frozen” (vezi SURSA).

Voluntari americani în Legiunea Internaţională din Ucraina.

Unii americani nu se mulţumesc doar să doneze bani sau echipament militar pentru Ucraina, ci insistă să se deplaseze în ţara afectată de război. Administraţia americană îi avertizează că, în cazul în care vor fi capturaţi sau răniţi în luptă, ei nu vor beneficia de asistenţă din partea SUA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.