UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!14.10.2022 ucraina4

Susținătorii „păcii acum nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Casa Albă: SUA vor sprijini Ucraina „atâta timp cât este nevoie.

Ministerul Energiei al Ucrainei în urma întâlnirii șefului departamentului cu ambasadorul Japoniei: Japonia va ajuta Ucraina să refacă infrastructura energetică deteriorată de bombardamentele rusești. Japonia este gata să ofere Ucrainei echipamentul necesar pentru refacerea acesteia.

Sistemul ceh de rachete RM-70 Vampire a fost folosit de trupele ucrainene în bătălii din prima linie în regiunea Donețk, un teritoriu aprig disputat în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Neutralitatea israeliană în războiul Rusiei împotriva Ucrainei a fost o eroare etică. Acum este clar că a fost și un dezastru strategic, având în vedere ajutorul – în echipament militar (drone, rachete etc.) – dat Rusiei de către Iran.

Este vorba despre ego-ul și puterea politică a unui om foarte bogat!

Elon Musk a comentat declarația Pentagonului despre posibila plată pentru serviciile Starlink în Ucraina: „SpaceX și-a retras deja cererea de finanțare”.18.10.2022 ucraina2

Elon Musk amplifică din nou propaganda rusă despre Crimeea:Indiferent dacă vă place sau nu, Crimeea este văzută de Rusia ca o parte centrală a Rusiei. Crimeea are, de asemenea, o importanță critică pentru securitatea națională pentru Rusia, deoarece este baza lor navală din sud. Din punctul lor de vedere, pierderea Crimeei este ca și cum SUA ar pierde Hawaii și Pearl Harbor.”

Și mai zice… futurologul, confruntându-se cu părerile potrivnice ale unor postaci: „Dacă Rusia se confruntă cu distrugerea armatei lor și înfrângerea totală de către NATO, va folosi arme nucleare, atunci NATO va răspunde cu arme nucleare și civilizația s-a terminat.”18.10.2022 ucraina7Și-l mai întreabă unul pe Musk, punându-i la dispoziție și o hartă adecvată: „Pe care dintre aceste teritorii ești gata să le cedezi Marii Britanii? Au și arme nucleare”!18.10.2022 ucraina6 

Pentru alte amănunte citește articolul Fiona Hill: „Elon Musk transmite un mesaj pentru Putin” publicat în Politico.

Fiona Hill, unul dintre cei mai clari observatori din America ai Rusiei și a lui Putin, a fost consilier al fostului președinte Donald Trump. În primele zile ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Hill a avertizat într-un interviu acordat POLITICOceea ce Putin încerca să facă nu era doar să pună mâna pe Ucraina, ci să distrugă ordinea mondială actuală. Și ea a recunoscut de la început că Putin va folosi amenințarea unui conflict nuclear pentru a încerca să-și urmeze aceste scopuri.18.10.2022 ucraina9Fiona Hill – „Elon Musk Is Transmitting a Message for Putin!”

Ea îl vede pe Putin încercând să determine Occidentul să accepte scopurile sale, folosind mesageri precum miliardarul Elon Musk, pentru a propune aranjamente care ar pune capăt conflictului în condițiile lui. „Putin joacă ego-urile oamenilor mari, le dă sentimentul că pot juca un rol. Dar, în realitate, ei sunt doar transmițători direcți de mesaje de la Vladimir Putin”, spune Hill.

„Întrucât – începând din luna august – Rusia a suferit eșecuri pe câmpul de luptă, este foarte probabil că a câștigat o mai mare disponibilitate de a lovi infrastructura civilă, pe lângă țintele militare ucrainene”, consideră Ministerul Britanic al Apărării.18.10.2022 ucraina1

  • Începând cu 10 octombrie, Rusia a menținut un ritm sporit de lovituri la distanță lungă împotriva țintelor din toată Ucraina. Acestea au fost produse de rachete de croazieră, rachete de apărare aeriană sol-sol și vehicule aeriene fără echipaj – pentru atacul într-un singur sens – Shahed-136, furnizate de Iran.
  • Este foarte probabil ca un obiectiv cheie al acestei campanii de lovituri să fie acela de a provoca daune larg răspândite rețelei de distribuție a energiei a Ucrainei.
  • Pe măsură ce Rusia a suferit eșecuri pe câmpul de luptă, este foarte probabil că a câștigat o mai mare disponibilitate de a lovi infrastructura civilă pe lângă țintele militare ucrainene.

Un nou val de atacuri aeriene a lovit Kyivul și alte orașe ucrainene pentru a doua zi consecutiv, la începutul zilei de 18 octombrie, vizând zone rezidențiale și infrastructura energetică, au declarat oficiali și martori.

„Ținta este distrugerea întregii infrastructuri a Ucrainei, lăsarea oamenilor înghețați, fără electricitate”, a declarat primarul Kyivului, Vitali Klitschko. „Acesta nu este un război împotriva armatei, este un război pentru distrugerea ucrainenilor”.

Propaganda rusă se bucură deschis de atacurile asupra infrastructurii critice pur civile din Ucraina.
Acum este principalul lor front de război – să facă Ucraina să înghețe la iarnă, dacă nu o pot învinge pe câmpul de luptă.

Odată ce Ucraina începe să elibereze teritoriul din regiunea Donețk, sunt dezvăluite ororile ocupației Rusiei. Poliția ucraineană declară că sunt exhumate 10 până la 15 cadavre pe zi: „Până acum, sunt cunoscute 43 de gropi comune.”

Președintele Zelenski a publicat mai multe imagini care arată consecințele atacului de noapte de pe Mykolaiv.

Baza iraniană unde sunt produse dronele kamikaze Shahed-136 a fost geolocalizată de Anonymous.

Pe una dintre imaginile din satelit ale Intel Lab, s-a găsit o bază iraniană unde sunt produse drone kamikaze Shahed-136. Imaginea prezintă un atelier, ateliere de producție, un punct de depozitare a materiei prime și un loc pentru asamblarea finală a UAV.18.10.2022 ucraina8

Patru copii au fost găsiți de anchetatori într-o groapă comună din Lyman, regiunea Donețk. Un alt băiat a fost îngropat de mama lui în propria curte. S-a stabilit preliminar că toți au murit din cauza rănilor de schije, în urma bombardamentelor rușilor, transmite Poliția Națională.18.10.2022 ucraina418.10.2022 ucraina5

Ieri a avut loc un nou schimb de prizonieri, în urma căruia 108 femei ucrainene s-au întors acasă!

„Azov” a publicat un videoclip cu întoarcerea acasă a prizonierilor ucraineni: „În sfârșit, eroinele noastre s-au întors în patria lor și vor fi trimise pentru diagnostic medical, tratament și reabilitare ulterioară, după multe luni de captivitate”, s-a menționat într-o postare.

În urma schimbului de prizonieri de ieri, s-au întors acasă 108 femei, a declarat Andrii Yermak, șeful biroului Președintelui.18.10.2022 ucraina3

Marina Ovsyannikova, fosta jurnalistă la televiziunea de stat din Rusia, care – în timpul unei transmisiuni în direct – a protestat împotriva invaziei Ucrainei de către Putin, a fugit din țară împreună cu fiica sa, și se află undeva în Europa.

Pentru mai multe amănunte citește articolul State TV journalist who denounced Ukraine war flees Russia – publicat în The Guardian.

„Oamenii care acum lovesc în mod deliberat infrastructura civilă a Ucrainei și solicită genocidul ucrainenilor, au petrecut anterior 20 de ani demonstrând că nu au provocat nicio foamete artificială în anii 1930 și că Holodomorul a fost fabricat”, scrie jurnalistul ucrainean Denis Kazansky.

Putin adună trupe în Belarus, „pentru un nou impuls spre Kyiv”.

Lukașenko a spus că armata belarusă, de aproximativ 60.000 de soldați, inclusiv recruți, va forma nucleul forței armate comune cu Rusia. Rusia a desfășurat 9.000 de militari și tehnică de luptă la granița cu Belarus, care se află la 145 de mile de Kyiv. La sfârșitul lunii martie a. c., armata rusă a abandonat încercarea de a captura capitala Ucrainei, după ce a întâlnit o rezistență acerbă din partea armatei ucrainene.

Această mișcare a provocat temerea că Putin, a cărui armată este sub presiune în estul și sudul Ucrainei, ar putea încerca să deschidă un nou front, în războiul care durează de aproape opt luni.

Președintele Zelenski a cerut ca trupe ONU de menținere a păcii să fie dislocate la granița cu Belarus, pentru a preveni un nou atac asupra Kievului.

Pentru mai multe amănunte citește articolul Putin gathering troops in Belarus ‘for new thrust towards Kyiv’ – publicat în The Times.

Ramzan Kadîrov și-a trimis cei trei fii adolescenți la Mariupol, orașul-port ucrainean distrus ca urmare a bombardamentelor, ocupat în prezent de Rusia, pentru a distribui ajutoare umanitare (citește: pentru o… operațiune foto!)

Un avion de atac Su-25, șase drone iraniene și cinci rachete au fost doborâte de forțele aeriene ucrainene în ziua de ieri.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Forțele de securitate din Belarus i-au reținut pe membrii trupei Litesound – Dmitry și Vladimir Karyakin, care au participat la Eurovision Song Contest 2012. Ei au fost acuzați că au participat la proteste împotriva regimului lui Lukașenko.

LitesoundWe Are The Heroes – Live – (2012 – Eurovision Song Contest – Semi Final 2)

Când noaptea cade din cer
Continuați să conduceți pe autostradă
Când lumea este surdă la toate strigătele tale
Continuă, vei fi acolo într-o zi.

Nu ești singur, suntem împotriva tuturor
Ține-mă, nu te voi lăsa niciodată să cazi
Chiar dacă într-o zi toată speranța a dispărut
nu voi renunța!

Orice îmi stă în cale, vom trece peste zi
Pentru că noi suntem câștigătorii, suntem eroii
Dărâmăm zidurile, îi vom lovi pe toți
Pentru că noi suntem credincioși, suntem visătorii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.