UCRAINA – o rază de speranță (XLIV)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!18.10.2022 ucraina4

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor astfel de oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu  să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Prietenii Rusiei își imaginează un acord de pace în acest sens: „Rusia va înceta să ucidă și să tortureze civili ucraineni, dacă Ucraina se abține să învingă Rusia într-un război pe care Rusia îl pierde; și dacă îi permite Rusiei să păstreze teritoriul ucrainean pe care l-a acaparat cu forța, dar este prea slabă pentru a-l deține”.

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Rishi Sunak, noul premier britanic a avut o conversație telefonică cu președintele Zelenski, asigurându-l că Regatul Unit va continua să sprijine Ucraina la același nivel.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace și-a păstrat postul în noul Cabinet al premierului Rishi Sunak.

Oleksii Reznikov, Ministrul apărării al Ucrainei este încrezător că Kyivul va obține în cele din urmă tancuri și avioane de luptă occidentale, pentru a ajuta la împingerea forțelor ruse din țara sa, dar crede că Washingtonul va trebui să fie în continuare lider, pentru ca aliații să-i urmeze.

„Sunt foarte optimist că tancurile Abrams sunt posibile în viitor și sunt sigur că avioanele de luptă precum F-16, F-15 sau Gripen din Suedia vor fi, de asemenea, posibile”, a spus Oleksii Reznikov ,într-un interviu amplu despre starea de război și refacerea industriei de apărare ucrainene.

Optimismul lui Reznikov persistă, în ciuda tuturor provocărilor politice și logistice de a convinge țările occidentale să furnizeze Ucrainei arme mai moderne, de calitate NATO. El a remarcat că multe dintre articolele militare considerate cândva interzise – drone, rachete și artilerie – au ajuns în cele din urmă la Kiev, într-un joc frustrant de linii roșii, care mai târziu sunt depășite de guvernele lumii.

Mai multe amănunte în articolul Ukraine’s defense minister ‘optimistic’ about new tanks, fighter jets from allies – publicat în POLITICO.

Misiunea indiană în Ucraina emite al treilea aviz în 10 zile; Solicită cetățenilor săi să părăsească țara, enumeră numerele de asistență. Miniștrii apărării din Rusia și India au avut o conversație timp de o oră.

Marți seară, Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o întâlnire cu membri influenți ai comunității evreiești mondiale – americană, europeană și, bineînțeles, israeliană, solicitând sprijin din partea acestora.

Volodimir Zelenski: „Dacă Israelul nu oferă o evaluare politică clară a Federației Ruse, vor apărea noi fenomene, precum alianța dintre Rusia și Iran”.

Mai multe amănunte în articolul Zelensky pushes for Israeli weapons in meeting with Jewish community leaders – publicat în The Jerusalem Post.

Bloomberg citând surse: Cele mai mari două rafinării de petrol din India au încetat să mai cumpere petrol rusesc. Motivul pentru aceasta a fost posibilitatea unor sancțiuni secundare.

Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, pe problema „laboratoarelor biologice” din Ucraina.

Moment emoționant în care studenții de la cea mai veche universitate din Rusia – din Sankt Petersburg – aplaudă un profesor care a fost concediat pentru că a participat la protestele împotriva războiului. Denis Skopin a petrecut 10 zile în închisoare și a primit o citație la biroul de recrutare militară.

Denazificarea și demilitarizarea Ucrainei au eșuat. Urmează… desatanizarea!

Agenția rusă de stat TASS: „Oficiul Consiliului de Securitate al Federației Ruse consideră că este din ce în ce mai urgent să se realizeze desatanizarea Ucrainei”.26.10.2022 ucraina5

Ucraina cere excluderea Rusiei din FIFA și UEFA! Motivul este că este posibil ca echipele din teritoriile ocupate să participe la campionatele interne ale Rusiei.

„Dacă ocupanții aruncă în aer Centrala Hidroelectrică Kakhovska, Crimeea ocupată va rămâne fără alimentare cu apă timp de 10-15 ani, și posibil pentru totdeauna”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Oleksiy Danilov.

Suedia și-a încheiat studiul despre câte sisteme de artilerie Archer poate transfera în Ucraina, fără a-și diminua propriile capacități. Răspunsul este că poate să transfere 12 asemenea sisteme de artilerie.

Germania va furniza Ucrainei două MLRS „MARS”, patru obuziere și va continua, de asemenea, furnizarea de sisteme de apărare aeriană.Acest lucru a declarat președintele german Steinmeier, după o întâlnire cu Zelenski.26.10.2022 ucraina4

Noile drone BAYKAR din industria de apărare care vor schimba jocul! Apoi, Bayraktar DİHA, un vehicul aerian fără pilot, capabil să aterizeze și să decoleze pe verticală, a intrat pe teren.

Noaptea trecută, un depozit mare de materiale de construcție a luat foc în cartierul Kolpino din regiunea Leningrad (nu departe de Sankt Petersburg). Suprafața incendiului a ajuns la 12 mii de metri pătrați.

În regiunea Ternopil 800 de așezări au rămas fără electricitate, transmite administrația militară regională.

Noaptea trecută, trupele ruse au bombardat Dnipro. Resturile unei rachete au căzut pe o benzinărie și au provocat un incendiu.26.10.2022 ucraina226.10.2022 ucraina3

Ocupanții au bombardat din nou regiunea Zaporojie. Atacul a dus la incendii într-o clădire înaltă și în case private din apropierea acesteia. Potrivit rapoartelor preliminare, trei persoane au fost ucise și multe rănite.

Presupusele înregistrări ale șefului unui important producător de avioane ucrainean, acuzat că a ajutat armata rusă, au fost publicate de serviciile de securitate de la Kyiv, după arestarea sa în weekend.

Vyacheslav Boguslaev, președintele Motor Sich, a fost acuzat de trădare după un raid din weekend la casa sa din orașul Zaporojie, din sudul Ucrainei. Este suspectat că a vândut motoare – înainte și după invazie – pentru elicoptere de atac rusești, care au fost utilizate pe scară largă împotriva trupelor ucrainene.

Într-una dintre presupusele înregistrări, Boguslaev este auzit spunând unui interlocutor fără nume, după ce o rachetă rusă a căzut în perimetrul fabricii: „Dacă Putin este terminat, atunci naționaliștii ne vor termina pe noi... un Iskander-M a căzut pe teritoriul fabricii. Nu avem absolut niciun sentiment negativ despre asta. Înțelegem complet.”

Motor Sich a moștenit capacitățile de producție după căderea Uniunii Sovietice, producând motoare și alte piese pentru aeronavele încă folosite de armata rusă. Serviciile de securitate ale Ucrainei susțin că seria de apeluri telefonice interceptate a avut loc între Boguslaev și producătorii de arme de stat rusi.

Într-o înregistrare ulterioară din martie 2022, Boguslaev ar fi discutat despre cum să trimită piese prin țări terțe pentru a se sustrage de la sancțiuni. Croația, Kazahstanul și Kârgâzstanul au fost printre rutele sugerate. SUA au avertizat anterior că Rusia folosește destinații terțe pentru a se sustrage de la sancțiunile occidentale asupra sectorului său de apărare.

Amănunte într-un articol din The Guardian: Ukraine arms manufacturer charged with treason over bugged phone calls

Putin folosește minoritățile etnice din Rusia pentru a lupta în Ucraina.

Al Jazeera a vorbit cu Victoria Maladaeva, vicepreședintă a Fundației Buryatia Liberă, despre războiul din Ucraina și impactul acestuia asupra Republicii Buriația, o regiune federală și patrie istorică a poporului indigen Buryat, situată la granița Rusiei cu Mongolia.

Doar un astfel de exemplu (din acest amplu interviu): Moscova [o regiune de 17 milioane] are mai puțin de 50 de morți. Numai Buriatia [o regiune cu o populatie de 980.000] are 364. Șansele ca un buriat să moară în războiul din Ucraina sunt de 7,8 ori mai mari decât [un etnic] rus; un Tuvan este de 10,4 ori mai probabil.

Mai multe amănunte în articolul ‘Putin is using ethnic minorities to fight in Ukraine’: Activist – publicat de Al Jazeera.

Soldați ruși prinși într-o ambuscadă de către trupele ucrainene în nord.

Mulți soldați ruși (din Wagner) au murit pentru că au încercat să pătrundă prin Bakhmut.

„Wagner” recrutează masiv prizonieri care au HIV sau hepatită. Pentru soldații cu HIV, comanda pune brățări roșii, iar deținuților cu hepatită C li se dau altele albe.

Armata ucraineană a capturat un militant din PMC „Wagner”. Condamnat în Rusia pentru uciderea unui bărbat, pentru a evita închisoarea a mers să lupte în Ucraina.

Un videoclip din luptele de la Kupyansk și Kupyansk Vuzlovoi.

Munca unui lunetist din Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Rusia recrutează comandouri afgane!

După venirea la putere a talibanilor, foștii militari afgani, care au fost instruiți de instructori străini, sunt nevoiți să se ascundă, temându-se pentru viața lor. Rusia încearcă să-i recruteze pentru a-i folosi pe fronturile din Ucraina.

Mai multe amănunte în articolul – Russia’s Recruiting Afghan Commandos – publicat în The Foreign Policy.26.10.2022 ucraina6

Ocupanții ruși au furat un alt monument din Kherson. Un videoclip cu piedestalul gol al unui monument al unuia dintre fondatorii orașului, Grigori Potemkin, a fost publicat de propagandiștii ruși.

SUA au transferat primele două complexe NASAMS în Ucraina.26.10.2022 ucraina1

Podul de pontoane feroviare peste râul Oskol, construit de ocupanți la sfârșitul lunii iunie și folosit pentru a-și aproviziona trupele în Kupyansk și Izyum, a fost lovit de o rachetă HIMARS.

Țeava ruptă a unui obuzier ucrainean de 152 mm D-20(M1955). Țevile de tunuri și obuziere își depășesc durata de viață, folosind adesea muniție inferioară, având ca rezultat distrugerea țevii.

În Iran, un general și un colonel, care erau responsabili pentru furnizarea de drone Shaged-136, au fost împușcați într-o mașină. Aceste drone au fost cele cu care rușii au bombardat orașele pașnice ucrainene. Coincidență? Nici nu mai contează cine a făcut-o…

Parlamentarii ucraineni – împreună cu colegi ai lor din SUA și din alte țări – au publicat un APEL către Anthony Blinken și Josep Borrell, prin care solicită extinderea listei de sancțiuni, pentru a include un număr de susținători activi ai regimului Putin, printre alții aflându-se și Steven SEAGAL.26.10.2022 ucraina

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLIII) – publicat pe 26 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLII) – publicat pe 25 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XLI) – publicat pe 24 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XL) – publicat pe 23 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIX) – publicat pe 22 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVIII) – publicat pe 21 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVII) – publicat pe 20 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI) – publicat pe 19 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Status Quo – In The Army Now (traducere în română)

Forțele de securitate din Belarus i-au reținut pe membrii trupei Litesound – Dmitry și Vladimir Karyakin, care au participat la Eurovision Song Contest 2012. Ei au fost acuzați că au participat la proteste împotriva regimului lui Lukașenko.

LitesoundWe Are The Heroes – Live – (2012 – Eurovision Song Contest – Semi Final 2)

Când noaptea cade din cer
Continuați să conduceți pe autostradă
Când lumea este surdă la toate strigătele tale
Continuă, vei fi acolo într-o zi.

Nu ești singur, suntem împotriva tuturor
Ține-mă, nu te voi lăsa niciodată să cazi
Chiar dacă într-o zi toată speranța a dispărut
nu voi renunța!

Orice îmi stă în cale, vom trece peste zi
Pentru că noi suntem câștigătorii, suntem eroii
Dărâmăm zidurile, îi vom lovi pe toți
Pentru că noi suntem credincioși, suntem visătorii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.