UCRAINA – de la lume adunate (V)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Video cu consecințele bombardării gării Chaplino din regiunea Dnipropetrovsk. Potrivit ultimelor informații, 25 de persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise în urma unei lovituri rusești asupra gării Chaplino.

De la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, 376 copii ucraineni au murit, 733  copii au fost răniți. Cele mai multe victime în rândul copiilor sunt din regiunea Donețk, transmite Procuratura Generală din Ucraina.25.08.2022 ucraina5

Yesenia a avut un rol principal în sărbătorile independenței Ucrainei în 2021. Un an mai târziu, CurrentTimeTv a vorbit cu fetița de 11 ani despre experiențele ei de război și evacuare.

De Ziua Independenței Ucrainei, alarma de raid aerian a sunat de 189 de ori în țară, precizează BBC. Cele mai frecvente alarme aeriene au fost raportate în regiunile Poltava și Kirovograd – de 12 ori.25.08.2022 ucraina2

„În apropierea granițelor Ucrainei, sunt staționate peste 400 de avioane de luptă și 360 de elicoptere, dintre care peste 150 sunt de atac”, a declarat Yuriy Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Într-un interviu acordat canalului TV ZDF, ministrul de externe german A Baerbock a explicat că Germania  va continua sprijinul militar pentru Ucraina. Industria militară germană se va concentra asupra acestui lucru nu numai în următoarele luni, ci și în următorii câțiva ani.25.08.2022 ucraina1

Fostul președinte ucrainean Viktor Iușcenko, într-un interviu cu @ukrpravda_news: „Putin a pierdut deja, dar nu am câștigat încă”.

„Trebuie să facem tot posibilul pentru a pune capăt războiului din acest an cu victoria Ucrainei”, a spus fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko.

25.08.2022 ucraina9

Șase luni de război între Rusia și Ucraina în 30 de secunde. Judecând după hartă, invadatorii nu avansează de mai bine de o lună.

Banca americană Citigroup urmează să-și închidă sucursalele rămase și operațiunile bancare pentru consumatori din Rusia, pe măsură ce iese din țară în semn de protest față de războiul din Ucraina. 2.300 de angajați vor fi afectați.

Citește – pe BBC News – articolul Ukraine war: Citi bank to close Russian branches

Toate eforturile SUA în domeniul asistenței militare pentru Ucraina vor fi combinate într-o singură misiune și va fi numită o persoană responsabilă care va conduce programul american de pregătire a armatei ucrainene și de a oferi asistență Forțelor Armate ale Ucrainei.

Un raport al SUA identifică 21 de locații de „filtrare” conduse de Rusia pentru a reține, interoga și procesa prizonierii de război și civili ucraineni.

Citește articolul U.S. report identifies 21 ‘filtration’ locations run by Russia for processing Ukrainians

Ned Price @StateDeptSpox: „Procesele spectacol planificate [în Mariupol] sunt ilegitime și o batjocură la adresa justiției, iar noi le condamnăm ferm”, afirmă Ned Price.
25.08.2022 ucraina3

25.08.2022 ucraina4

Continuă desovietizarea țărilor din fostul… lagăr!

Monumentul „eliberatorilor din Riga” a fost demolat! Căderea obeliscului din parcul Uzvaras din Riga a fost întâmpinată de localnici cu aplauze și strigăte de bucurie.

Procesul de decomunizare continuă și la Odesa.

În orașul Brzeg din Polonia, un monument este în curs de demolare.

Soțiile Apărătorilor Azovstalului au înregistrat un filmuleț emoționant în onoarea Zilei Independenței Ucrainei, în care le-au mulțumit bărbaților lor pentru fiecare moment petrecut împreună și au făcut totodată apel la întreaga lume să ajute prizonierii de război.

Agenția de presă de stat rusă RIA Novosti relatează cu bucurie pe canalul său Telegram că „în Mariupol au început să funcționeze primele semafoare”!

Cum îi persecută Rusia pe ruși. Cântăreața care a reprezentat Rusia la Eurovision în 2021 este vizată din cauza opoziției ei față de războiul din Ucraina. Manizha Sangin a fost o critică deschisă și este supusă unei campanii online coordonate de a o pune pe lista neagră.

Manizha Sangin a fost un critic deschis al invaziei, numind-o un „conflict fratern” care merge „împotriva voinței” poporului rus.

25.08.2022 ucraina7

Citește articolul Manizha: Russian Eurovision star faces hate campaign over opposition to Ukraine war

Parlamentul European a cerut interzicerea vizelor pentru turiștii ruși. „Nu vrem ca cei care sunt și responsabili de acest război să-și petreacă vacanțele cu noi acum”, spune Manfred Weber, președintele fracțiunii conservatoare a Partidului Popular European.25.08.2022 ucraina8

Dmytro Kuleba face apel la toate țările UE și G7: „Un turist rus care își face un selfie zâmbitor la Poarta Brandenburg sau la Turnul Eiffel este cel mai probabil cineva care îl adoră și pe Putin și dorește ca europenii să înghețe iarna aceasta”!

„Dar de ce să sancționezi rușii de rând?” întreabă unii. Pentru că o majoritate covârșitoare dintre ei susțin acest război, aplaudă uciderea civililor ucraineni, laudă loviturile cu rachete asupra orașelor ucrainene și neagă crimele de război rusești.

Deși responsabilitatea legală pentru crimele comise este, într-adevăr, individuală, există și o responsabilitate socială comună pe care toți rușii ar trebui să o poarte pentru ororile care au fost provocate Ucrainei. Cu toate acestea, sprijinul popular masiv din Rusia pentru război este o realitate sumbră pe care nu toți liderii europeni par gata să o aprecieze.

Germanii știu mai bine decât oricine altcineva că responsabilitatea socială comună există, că asumarea vinovăției comune este singura modalitate de a depăși greșelile comune din trecut. De mai multe generații germanii și-au asumat vinovăția pentru ceea ce a făcut țara lor în al Doilea Război Mondial.”

„… A da vina exclusiv pe președintele Vladimir Putin este periculos de naiv. Rusia nu se va schimba până când generații de ruși își asumă responsabilitatea și vinovăția comună pentru ceea ce a făcut țara lor.”

Citește în POLITICO articolul Ukraine’s foreign minister: Shut the door on Russian tourists

Nu este vorba doar despre Putin. Poporul rus este complice la genocidul Rusiei din Ucraina. Ignoranța prefăcută și apatia nu sunt scuze.

Ucrainenii au capturat un blindat rusesc. Ei au găsit veste „antiglonț” purtate de soldații ruși, care sunt, de asemenea, inutile. Urmărește până la sfârșit, te asigur că merită!

Armata ucraineană a fost șocată când l-au văzut pe Kadyrovets prin termoviziune!

25.08.2022 ucraina10
Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Citește în Newsweek articolul Could Putin’s FSB Be Linked to Dugin’s Daughter’s Killing? (Ar putea FSB-ul lui Putin să fie legat de uciderea fiicei lui Dugin?)

MANIZHA – SOLDIER

MANIZHA – «Astăzi, fiecare dintre noi este un soldat. Fiecare are propria luptă – pentru viață, pentru adevăr, pentru libertate, pentru siguranță.

În timp ce scriam această melodie la 19 ani, am fost naiv întrebat: „Ce ar trebui să facă oamenii pentru a nu mai lupta unii împotriva altora?”

Am 30 de ani acum. Și se pare că nu numai că am eșuat în această misiune, dar continuăm să distrugem ceva care ar putea opri conflictele: să ne vedem umanitatea unul în celălalt.

Voi fi un soldat al muzicii mele. Voi sluji pentru omenire. Și nu vreau să-mi fie frică

Orchestre Dominique Moisan – Million de roses

2 gânduri despre “UCRAINA – de la lume adunate (V)

  1. Mulțumesc mult pentru aprecieri!
   O astfel de „vizită” mă onorează.
   Încerc să mă informez din surse serioase și să nu țin respectivele informații doar pentru mine. Nu de puține ori constat că ajung la ele înainte de a o face mijloace de informare românești. Care tot de acolo se „adapă”!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.