UCRAINA – o rază de speranță (XXXVII)

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca armata rusă să fugă” – Volodimir Zelenski

Nu este loc de negocieri cu teroriștii!

Să fie clar, tipul care încearcă să anexeze un teritoriu de dimensiunea Portugaliei, mobilizând încă 300.000 de soldați și care amenință că va folosi arme nucleare, este cel care escaladează, nu Biden sau NATO! Rusia a invadat Ucraina, o țară  care acum luptă pentru dreptul ei de a exista. A le cere ucrainenilor să negocieze, fără a-i cere Rusiei să-și oprească furia neprovocată, i-ar face jocul lui Putin! Răspunsul corect care trebuie dat de întreaga comunitate la escaladarea Rusiei, este unitatea și puterea, nu frica. Dacă agresiunea și amenințările Rusiei dau acum roade, acest stat agresor le vor folosi din nou și din nou!

Când o să mai auziți pe cineva vorbind despre realpolitik și despre nevoia de a-l liniști pe agresor, arătați-i această fotografie!19.09.2022 ucraina15

Susținătorii sloganului „pace acum! nu înțelegprețul tranzacționării pământului pentru pace îl reprezintă tocmai soarta unor oameni. Pe care Ucraina trebuie să-i elibereze și protejeze, nu să-i abandoneze sub cizma cotropitorului rus!

Lozinci precum „Forțarea Ucrainei să fie prietenoasă” arată amploarea iluziei de la Kremlin, deoarece acțiunile sale au creat o societate ucraineană puternică, unită, care se opune cu hotărâre să reintre sub dominația rusă!

Generalul Surovikin, comandantul forțelor ruse din Ucraina a spus televiziunii ruse: „Noi și ucrainenii suntem un singur popor. Ne dorim ca Ucraina să fie independentă de Occident și NATO, un stat care este prietenos cu Rusia.” Scopul Moscovei este clar: să forțeze Ucraina să fie „prietenă” cu Rusia (adică să forțeze Ucraina să intre pe orbita Rusiei).

Șeful regiunii anexate Herson, Vladimir Saldo, a anunțat „transferul organizat” al populației civile pe malul stâng al râului Nipru. Tot el a spus că situația din orașul Herson  este „dificilă” și rezidenții urmează să fie evacuați.

Generalul Serghei Surovikin a spus că trupele ucrainene care folosesc rachete Himars lovesc infrastructura și locuințele orașului. A vorbit la televiziunea de stat rusă. „Armata rusă va asigura înainte de toate evacuarea în siguranță a populației” din Herson, a spus el.19.10.2022 ucraina2

Oficialul regional instalat de Rusia, Kirill Stremousov, i-a avertizat pe locuitorii Herson că „în viitorul foarte apropiat” trupele ucrainene vor lansa un asalt asupra orașului. El a adăugat că oamenii de pe malul de vest al râului Nipru (numit Nipro în Ucraina) sunt cei mai expuși riscului.

Amănunte în articolul Ukraine war: Russia admits Kherson ‘tense’ under shelling – publicat de BBC News.

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a declarat că în zilele următoare Ucraina va primi mijloace de combatere a dronelor.

Ministerul Ucrainean al Apărării raportează că până acum a reușit să doboare 223 de drone iranieneShahed-136”.

În câteva zile, UE va anunța noi sancțiuni împotriva Iranului, în legătură cu livrările de arme către Rusia.

Specialiștii ucraineni studiază o dronă iraniană capturată „Mohajer-6”, care a rămas intactă.19.10.2022 ucraina

Colaboratorii (rușilor) au distrus monumentul victimelor Holodomorului din Mariupol și au relatat bucuroși despre asta. Ei susțin că Ucraina nu a suferit de pe urma Holodomorului și, prin urmare, un monument al victimelor este complet inutil.

Benjamin Netanyahu, fostul prim-ministru israelian și lider al opoziției, s-a opus furnizării de arme israeliene Ucrainei din cauza temerilor că tehnologia ar putea cădea în mâinile iranienilor și va fi folosită împotriva Israelului.

Silvio Berlusconi, fostul prim-ministru italian, s-a lăudat colegilor săi de partid despre prietenia sa cu Putin. Înregistrarea audio a fost publicată de presa italiană. „M-a numit primul dintre cei cinci prieteni ai săi adevărați”, a declarat Berlusconi.

Tot el ar fi spus că Putin i-a dat 20 de sticle de vodcă de ziua lui, după ce a „restabilit” relațiile cu președintele rus.19.10.2022 ucraina1

Volodymir Zelenski: „Din 10 octombrie, 30% din centralele Ucrainei au fost distruse, provocând întreruperi masive de curent în toată țara”.

Ursula von der Leyen:

  • Astăzi (marți, 18 octombrie 2022, n. n.), plătim două miliarde EURO în asistență macrofinanciară Ucrainei.
  • Vor urma mai multe până la sfârșitul anului.
  • Vom sta alături de Ucraina atât timp cât este nevoie.
  • Vom discuta cum să asigurăm sprijinul continuu cu partenerii globali la conferința Rebuild Ukraine.
  • Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat o criză energetică.
  • Am muncit din greu pentru a proteja Europa împotriva impactului pe piețele energetice.
  • Acum suntem mai bine pregătiți să facem față acestei ierni.
  • Și în măsură să facă mai mulți pași către o Uniune Energetică.

Atacurile cu rachete și drone asupra centralelor electrice și a altor infrastructuri civile din Ucraina sunt „acte de teroare pură”, care echivalează cu crime de război, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe 19 octombrie.

Iranul acceptă să trimită rachete, mai multe drone către Rusia, sfidând Occidentul. Iranul a promis că va furniza Rusiei drone și rachete sol-sol, inclusiv „Zolfaghar”, care pot atinge ținte la 300-700 km (agenția Reuters, citând oficiali iranieni).

Un acord a fost convenit pe 6 octombrie, când prim-vicepreședintele Iranului, Mohammad Mokhber, doi oficiali înalți din puternicele Gărzi Revoluționare din Iran și un oficial al Consiliului Suprem de Securitate Națională au vizitat Moscova, pentru discuții cu Rusia despre livrarea armelor.

„Rușii au cerut mai multe drone și acele rachete balistice iraniene cu o precizie îmbunătățită, în special familia de rachete Fateh și Zolfaghar”, a spus unul dintre diplomații iranieni, care a fost informat despre această călătorie.

Diplomatul iranian a respins afirmațiile oficialilor occidentali, conform cărora astfel de transferuri încalcă o rezoluție din 2015 a Consiliului de Securitate al ONU. „Acolo unde sunt folosite nu este problema vânzătorului. Noi nu luăm  parte în criza din Ucraina, ca Occidentul. Vrem încetarea crizei prin mijloace diplomatice”, a spus diplomatul.

Ucraina va solicita oficial sisteme de apărare aeriană din Israel, a declarat Ministerul de Externe.

Mai multe informații în articolul Exclusive: Iran agrees to ship missiles, more drones to Russia, defying the West – publicat de Reuters.

Regele Carol al III-lea al Marii Britanii s-a întâlnit în Scoția cu refugiați din Ucraina, Siria și Afganistan. Aproximativ o mie de oameni care și-au părăsit țările natale din cauza conflictelor militare au fost plasați în orașul Aberdeen.18.10.2022 ucraina10

Parlamentul Estonian a recunoscut regimul rus ca terorist. Un mesaj despre acest lucru a fost publicat pe site-ul oficial al Riigikogu. Pentru au votat 88 de deputați, nu au existat abțineri sau voturi împotrivă.

Arne Schönbom, șeful Oficiului Federal pentru Securitatea Informației din Germania, a fost revocat din postul său, din cauza suspiciunilor că ar avea legături cu serviciile de informații din Rusia. (apud Der Spiegel)

Biserica Ortodoxă Rusă cumpără clădiri în Norvegia cu vedere spre bazele militare, scrie Dagbladet. În ultimii ani, Biserica a achiziționat mai multe proprietăți, una dintre ele având o vedere completă asupra celei mai importante baze navale a țării, Haakonsvern.

Foști prizonieri de război ruși au confirmat că nimeni nu i-a batjocorit în Ucraina. Cu toate acestea, ucrainenii ținuți captivi de ruși și separatiștii pro-ruși sunt torturați, bătuți, înfometați și umiliți în toate felurile posibile.

Peskov: „încă nu există un decret al lui Putin privind finalizarea mobilizării parțiale”. Moscova este ferită de mobilizări ulterioare, așa că rămâne la latitudinea celorlalte regiuni să strângă încă 78.000 de soldați pentru armata lui Putin, deoarece – până acum – acesta a reușit să încorporeze doar 222.000 de oameni.

O mișcare împotriva războiului există în Rusia, în ciuda rezistenței slabe la nivel de stradă. Pentru a înțelege modul în care societatea rusă s-a opus războiului, trebuie să privim dincolo de proteste, pentru a identifica actele de rezistență ascunsă.

Guvernatorul regiunii Belgorod raportează bombardarea satului Shebekino și a unei instalații de infrastructură din Belgorod.

Războiul Rusia-Ucraina în direct: noi atacuri rusești au lovit „infrastructura critică” în orașele din Ucraina.

Două „obiective ale infrastructurii critice” au fost avariate la Kyiv, a spus primarul orașului, Vitali Klitschko, iar alimentarea cu energie electrică și apă în „multe case” din vestul Kievului a fost „parțial limitată”.

Orașul Jitomir a rămas fără electricitate și apă, după o dublă lovitură cu rachete asupra unei instalații energetice, a spus primarul, Serhii Sukhomlin. Spitalele funcționau cu energie de rezervă, a mai spus el.

Rusia a declarat ieri că forțele sale întreprind lovituri împotriva țintelor de infrastructură militară și energetică din Ucraina și că a folosit ceea ce a descris drept arme aeriene și maritime de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune.

Mai multe informații despre subiect în articolul Russia-Ukraine war live: Zelenskiy says 30% of Ukraine’s power stations destroyed in past eight days after fresh Russian strikes – publicat în The Guardian.

Enerhodar a fost bombardat din nou noaptea. Orașul este parțial fără electricitate și apă, relatează 5 Kanal.

Ca urmare a bombardării de către ruși a lui Kryvyy Rih, infrastructura energetică a fost distrusă și mai multe cartiere au rămas fără electricitate. Acest lucru a fost raportat de șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk, Oleksandr Vilkul.

Iranul ar fi desfășurat zeci de instructori militari în peninsula Crimeea ocupată de Kremlin și în regiunea Herson, pentru a ajuta armata rusă să lanseze lovituri cu drone kamikaze împotriva țintelor ucrainene, au declarat platformele independente de știri ucrainene pe 18 octombrie.

Invadatorii au adus la Melitopol camioane cu drone kamikaze și sisteme de rachete C-300. De la Melitopol, vor fi distribuite mai departe – de-a lungul frontului – pentru a lovi Zaporizhzhia și alte așezări din Ucraina.

Raport ONU: Rusia a folosit civili ca scuturi umane și a efectuat execuții sumare, inclusiv a unui tânăr de 14 ani.

Pe teritoriul aflat la est de est de Bakhmut; un oraș pe care Rusia dorește să-l cucerească de luni de zile. Din nou, focul ucrainean precis lovește infanteria rusă și o obligă să fugă, lăsându-și morții și răniții în urmă.

Nu este clar când s-a produs, dar observați cum soldații ruși au primit tratament medical de la forțele ucrainene. Faptul că mulți dintre ei sunt răniți ne permite să ne facem o impresie despre pierderile pe care le suportă Rusia. Capturarea unor militari ruși este vitală, deoarece unii dintre ei pot fi schimbați cu prizonieri ucraineni.

Un locuitor din Cherkasy a primit 10 ani de închisoare pentru trădare. La începutul lunii martie, Tatyana D. a trimis surorii ei și celor doi prieteni din Rusia poze cu fortificații, exprimându-și dorința ca forțele rușilor să le bombardeze.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXVI) – publicat pe 19 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXV) – publicat pe 18 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIV) – publicat pe 17 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXIII) – publicat pe 16 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXII) – publicat pe 15 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXXI) – publicat pe 14 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXX) – publicat pe 13 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIX) – publicat pe 12 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVIII) – publicat pe 11 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVII) – publicat pe 10 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXVI) – publicat pe 9 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXV) – publicat pe 8 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIV) – publicat pe 7 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXIII) – publicat pe 6 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXII) – publicat pe 5 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XXI) – publicat pe 4 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XX) – publicat pe 3 octombrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIX) – publicat pe 30 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVIII) – publicat pe 29 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVII) – publicat pe 28 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XVI) – publicat pe 27 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XV) – publicat pe 25 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIV) – publicat pe 24 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XIII) – publicat pe 23 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XII) – publicat pe 22 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (XI) – publicat pe 21 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (X) – publicat pe 20 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IX) – publicat pe 19 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VIII) – publicat pe 18 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VII) – publicat pe 16 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (VI) – publicat pe 15 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (V) – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul Așa se face Istoria! – publicat pe 14 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (IV) – publicat pe 13 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (III) – publicat pe 12 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță (II) – publicat pe 8 septembrie 2022;

Citește articolul UCRAINA – o rază de speranță… – publicat pe 30 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VIII) – publicat pe 29 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VII) – publicat pe 28 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (VI) – publicat pe 27 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate (V) – publicat pe 26 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (IV) – publicat pe 25 august 2022;

Citește articolul Today is Independence Day of Ukraine. Happy Independence Day! – publicat pe 24 august 2022;

Citește articolul UCRAINA – de la lume adunate… (III) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… (II) – publicat pe 23 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – de la lume adunate… – publicat pe 22 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Forțele de securitate din Belarus i-au reținut pe membrii trupei Litesound – Dmitry și Vladimir Karyakin, care au participat la Eurovision Song Contest 2012. Ei au fost acuzați că au participat la proteste împotriva regimului lui Lukașenko.

LitesoundWe Are The Heroes – Live – (2012 – Eurovision Song Contest – Semi Final 2)

Când noaptea cade din cer
Continuați să conduceți pe autostradă
Când lumea este surdă la toate strigătele tale
Continuă, vei fi acolo într-o zi.

Nu ești singur, suntem împotriva tuturor
Ține-mă, nu te voi lăsa niciodată să cazi
Chiar dacă într-o zi toată speranța a dispărut
nu voi renunța!

Orice îmi stă în cale, vom trece peste zi
Pentru că noi suntem câștigătorii, suntem eroii
Dărâmăm zidurile, îi vom lovi pe toți
Pentru că noi suntem credincioși, suntem visătorii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.