UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!?

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Sondaj: 84% dintre ucraineni sunt împotriva păcii cu Rusia, dacă aceasta implică concesii teritoriale. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev (KIIS), publicat pe 27 iulie a. c., doar 10% dintre ucraineni sunt pregătiți pentru unele concesii teritoriale.

Ucraina spune că au început lucrările la cele 3 porturi (Odesa, Chornomorsk și Pivdennyi) menite să formeze „coridoare verzi” pentru a permite exporturile de cereale. Odată stabilite rutele, „caravanele” de nave vor naviga prin Marea Neagră.29.07.2022 ucraina3

Vezi și articolul Ukraine war: Officials say work at grain ports resumes after deal (publicat în BBC News).

Ce vrăji a mai făcut Lavrov prin Africa…

Serghei Lavrov, Ministrul de externe rus, a savurat o ceașcă de cafea cu Demeke Mekonnen, omologul său etiopian, în timpul întâlnirii lor de la Addis Abeba (care a avut loc miercuri, 27 iulie a. c.).

Partizani curajoși din Hersonul ocupat îi îndeamnă pe oameni să marcheze locurile unde este planificat să aibă loc așa-numitul „referendum” cu litera ucraineană unică Ї. Un oficial ucrainean a declarat: „Nu va fi niciun referendum, ci procesul de la Haga, justiție și pedeapsă, criminali ruși”. Uitându-te la această literă, n-ai cum să nu te gândești / să „vezi” ceva care aduce cu anatomia masculină…27.07.2022 ucraina9

Un cuplu din Ucraina. Ca atâtea alte cupluri din zilele noastre…27.07.2022 ucraina10Tandrețe puternică, forță dură (revista britanică Vogue)

Volodimir Zelenski: „Nu ne vom preda, nu ne vom da bătuți, nu putem fi intimidați. Ucraina este un stat independent, liber, indivizibil. Și așa va fi întotdeauna.”

Președintele Zelenski și Prima Doamnă Zelenska i-au spus jurnalistului Piers Morgan ce simt despre Putin: „Este inamicul numărul unu în război. Cel mai înfricoșător lucru este că, de fapt, este sănătos la minte”.

Tomasz Walentek, luptător voluntar polonez, ucis în acțiune împotriva rușilor: „Nimeni nu poate găsi o modalitate de a muri. Putem decide doar cum să trăim. Acum„. Cuvinte adevărate, pline de înțelepciune. R.I.P.27.07.2022 ucraina11

Campania Ucrainei de eliberare a regiunii Herson se desfășoară „în ritm rapid”. Podul cheie către orașul Herson este scos din activitate, deoarece forțele armate ucrainene l-au lovit cu rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA. Situat strategic la vest de râul Nipru, acest oraș a fost primul care a căzut în mâinile forțelor armate ale Moscovei. Oficiali ai apărării din Marea Britanie spun că orașul este acum „practic izolat de alte teritorii ocupate”. Ucraina susține că Rusia își deplasează forțele pentru a apăra frontul de sud.

Vezi articolul Kherson: Ukraine stepping up counter offensive to retake city – sources (sursa BBC News).

29.07.2022 ucraina1

Video cu distrugerile suferite de podul Antonivka de peste Nipru (pod aflat le est de orașul Herson), în urma atacurilor repetate cu rachete ale armatei ucrainene.

Ucraina: Podurile rutiere vitale pentru armata rusă au fost lovite

Președintele Zelenski a lăudat loviturile de succes ale armatei ucrainene pe podul strategic cheie din Herson: „Facem totul pentru a ne asigura că ocupanții nu au oportunități logistice pe pământul nostru. Și ne vom elibera teritoriul. Orice plan au, noi îi vom întrerupe. Și ne vom elibera teritoriul prin mijloace militare, diplomatice și prin toate celelalte mijloace disponibile, până când vom ajunge la granițele legale ale Ucrainei…”

Stay the course. It can be done!

Urmează Podul Kerci!? Asta speră ucrainenii acum!25.07.2022 ucraina9

Încă nu s-a întâmplat, dar sunt speranțe!

Alexander Van der Bellen, Președintele Austriei, a spus că ucrainenii care luptă împotriva agresiunii ruse luptă și pentru „valorile noastre, pacea și libertatea”. „Libertatea noastră și întregul model al coexistenței noastre sunt puse la încercare. Democrația noastră este atacată”.29.07.2022 ucraina2

Emmanuel Macron: „Rusia duce un război mondial hibrid și armonizează informațiile, energia și alimentele, ca parte a agresiunii sale imperialiste împotriva Ucrainei.”

Donețk, districtul Kuybyshevskyi: După culoare, se poate presupune că fumul nu provine de la un conclav pentru… alegerea  papei! Ci tot de la lovituri bine țintite, care distrug depozitele de muniții ale armatei invadatoare.

Imediat după miezul nopții de miercuri spre joi (27 spre 28 iulie a. c.), Rusia a lansat patru rachete la Harkov. Salvatorii au lucrat cu promptitudine și profesionalism pentru eliminarea incendiilor. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Hai să ne umplem de râs pe piept…

Propagandiști ruși din prima linie aleg un loc de filmare „necorespunzător”: rămânând lângă propriul obuzier, sunt împrăștiați în toate direcțiile de suflul exploziei! Se pare că se pregăteau să facă o reclamă pentru înrolarea voluntarilor în armata rusă, folosind sloganul: „Uite cât de sigur este pentru ruși în Ucraina! Înscrie-te acum în războiul nostru de eliberare!” Da nu le-a ieșit așa cum și-au dorit.

Cum este posibil ca o persoană care candidează pentru calitatea de șef de partid și de prim-ministru al Guvernului Marii Britanii să aibă probleme atât de serioase de rezistență la… stres!? Să aibă un comportament incontrolabil, panicard, în timpul unui incident petrecut într-un studio Tv, în cadrul unei emisiuni electorale în direct? Este extrem de probabil ca această „speranță” a politicii britanice să nu-și poată controla acțiunile în lumea geopolitică spre care aspiră!? Sau, de ce nu, să pună astfel capăt ambițiilor politice ale d-nei Liz Truss de preluare a conducerii Partidului Conservator și a frâielor Cabinetului britanic, după „epoca” mult mai versatilului Boris Johnson!?

Dezbaterea – în direct – de marți, 26 iulie a. c., dintre cei doi candidați pentru funcția de viitor premier al Marii Britanii, Liz Truss și Rishi Sunak, a fost întreruptă, deoarece moderatoarei postului  TalkTV, Kate McCann i s-a făcut rău și a leșinat.

Vă asigur că materialul merită să fie privit, ca să realizăm cu cine s-ar putea să plece insularii la drum, în etapa următoare a devenirii lor ceva mai… pacifiste!

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.