UCRAINA – de la lume adunate…

Este înfricoșător să vorbești, dar este imposibil să taci! (text de pe un banner afișat la Minsk)

Marea Britanie s-a angajat să ofere un ajutor suplimentar de 15 milioane de lire sterline pentru a ajuta refugiații ucraineni, în timp ce rapoartele din SUA susțin că Joe Biden se pregătește să dezvăluie un pachet suplimentar de ajutor militar pentru Kiev în valoare de 800 de milioane de dolari (670 de milioane de lire sterline).

SUA intenționează să transfere în Ucraina rachetele ghidate cu rază lungă Excalibur M982, relatează Politico.21.08.2022 ucraina2

Nu negociați NICIODATĂ cu un terorist!19.08.2022 ucraina16

Din martie 2022, de când forțele ruse au ocupat cea mai mare centrală nucleară din Europa, situația s-a deteriorat și situl a fost bombardat în mod repetat. Putin încearcă să creeze un nou Cernobâl 2.0!?

Vezi videoclipul de la Ukraine’s Zaporizhzhia nuclear plant: A ticking time bomb?

Când va veni timpul pentru intervenție? Genocidul rusesc, violurile, crimele, castrarea, răpirile, închisoarea etc. – au obținut un răspuns nesemnificativ. Toate acestea continuă și astăzi. Cernobâl 2.0 să fie „scânteia” care să împingă oamenii la acțiune?19.08.2022 ucraina17

„DW invocă Convențiile de la Geneva, la care atât Rusia, cât și Ucraina sunt semnatare. Vizarea centralelor nucleare nu este de fapt interzisă”.

Vezi articolul Ukraine: Are attacks on nuclear plants legal under international law?

Ce spune dreptul internațional despre asta?

Convenția de la Geneva din 1949 și protocoalele sale adiționale ulterioare reglementează desfășurarea conflictelor armate și urmăresc să-i limiteze efectele. Articolul 56 din Protocolul adițional (1) din 1977 se referă la „Protecția lucrărilor și instalațiilor care conțin forțe periculoase” și menționează în mod explicit „diguri, diguri și centrale nucleare electrice”.

Întrucât Federația Rusă și Ucraina sunt ambele părți la acord și nu și-au exprimat rezerve cu privire la Protocolul adițional (1), reglementările se aplică ambelor state.

10.08.2022 ucraina4

NEXTAConform unui articol apărut în The Washington Post, serviciile speciale ruse au pregătit două guverne în cazul ocupării Kievului: autoritățile ruse au luat în considerare candidaturile ex-președintelui fugar Viktor Ianukovici (stânga) și pe cea a nașului lui Putin, Viktor Medvedciuk (dreapta).

Potrivit The Washington Post, ofițerii FSB erau atât de încrezători că vor prelua puterea la Kiev „în trei zile”, încât în ​​ultimele zile înainte de război și-au organizat locuințe în capitala Ucrainei!

19.08.2022 ucraina19

Fiecare dictator are caZanul lui, ca să nu fie alte discuții!

19.08.2022 ucraina18

Pavel Fischer și Marek Zhenishek, președinții comisiilor de politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților din Cehia au susținut introducerea unei interdicții generale a vizelor Schengen pentru ruși de către Uniunea Europeană.

„Decomunizare totală” așa cum a promis Putin!

Un alt memorial sovietic este demontat în Lituania. Consiliul Orășenesc din Vilnius a aprobat decizia de demontare a monumentului soldaților sovietici de la cimitirul Antakalnis.21.08.2022 ucraina1

Eșecul Federației Ruse de a opri atacurile asupra infrastructurii militare din Crimeea ocupată, ar putea provoca nemulțumiri în societatea rusă, relatează @The Study of War.21.08.2022 ucraina5

Loviturile misterioase asupra instalațiilor militare din Crimeea vor continua, a declarat Alexei Arestovich, consilier al Președintelui Ucrainei. Potrivit acestuia, nimic semnificativ nu a fost lovit ieri și astăzi, dar asta nu înseamnă că mâine nu vor fi pierderi.21.08.2022 ucraina3

Vezi în realitatea.md VIDEO Amiralii lui Putin, neputincioși în fața unei drone? A căzut peste sediul Flotei Marine ruse din Sevastopol

21.08.2022 ucraina4

Guvernatorul Sevastopolului: „Clarificare: drona ucraineană a fost lovită… chiar deasupra sediului flotei (Rusiei). A căzut pe acoperiș și a luat foc. Atacul a eșuat. Bravo băieți”, a scris el.

Vezi – în The Guardian – articolul Crimea’s civilians sound alarm after Ukrainian drone hits Russian fleet HQ

Atacurile ucrainene asupra Crimeei au loc din 9 august. Au început pe aeroportul Saki de lângă Novofedorivka, apoi au avut loc chiar lovituri cu rachete sau drone la Jankoy, Kerch și Sevastopol. Ocupanții ruși fug din Crimeea.

Blocaj în trafic la ieșirea din Sevastopol spre Yalta, Crimeea.

O dată ce aceste Poduri de peste strâmtoarea Kerci vor fi distruse, va fi o panică în masă printre ocupanții peninsulei Crimeea.19.08.2022 ucraina11

Prin aceste atacuri, este posibil să existe intenția de a stimula activitatea sistemelor radar antiaeriene, ca ulterior, acestea să poată fi vizate de HARM-urile transportate de avioanele de luptă.

21.08.2022 ucraina7
În cele 20 de zile de la încheierea tranzacției cu cereale, 27 de nave cu 670.000 de tone de produse agricole la bord au părăsit porturile ucrainene, relatează Meduza, citând Ministerul ucrainean al Infrastructurii.

@Reuters – „Ucraina și țările occidentale îl consideră un război de cucerire neprovocat, menit să distrugă identitatea națională a Ucrainei.” Reuters consideră că Putin spune deschis că este o campanie de „cucerire menită să distrugă identitatea națională a Ucrainei.”

@Reuters⁩: Russia accuses Kyiv of poisoning some of its soldiers in Ukraine

Zelenski avertizează asupra unui atac al Rusiei „deosebit de crud”, în timp ce Ucraina se pregătește de Ziua Independenței.

21.08.2022 ucraina6

A fost o vreme când era bine pentru… toți! Mă rog, dacă nu „toți”, pentru vreo doi-trei…21.08.2022 ucraina8Concursul nostru de astăzi: recunoașteți personajul?

Ucraina: Un transportor blindat rus BTR-82A a fost distrus de Serviciul de Securitate al Ucrainei folosind drone comerciale înarmate cu muniții improvizate, bazate pe grenade HEDP M430A1 40x53mm. De data aceasta a fost nevoie de o duzină de muniții pentru a termina APC-ul.

Acestea sunt mici grenade imprimate 3D, puse pe drone comerciale (de exemplu, Mavic 3). Ele trebuie să fie mici, să fie transportate de mici drone comerciale. Există drone mai mari cu grenade mai mari (de exemplu, Aerorozwidka „R18”), dar acestea sunt mult mai scumpe.

Nu grenadele sunt scumpe, ci dronele. Cele mai multe unități au fie un Mavic 3, fie o dronă Autel pentru aproximativ 2000 de euro. R18 de la Aerorozwidka costă în jur de 20.000 de euro și are capacități de producție limitate. Prin urmare, nu fiecare unitate poate avea o dronă R18 elaborată.

Războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sângelui său. – Henri Lacordaire

Concluzia acestui nou periplu printre evenimente este una singură: Războiul se termină doar când va câștiga Ucraina. Iar Ucraina câștigă doar atunci când are armele potrivite! Din această dilemă nu putem ieși, vorba dramaturgului nostru național.

Materialele din acest montaj jurnalistic provin din surse autorizate, iar selecția lor îmi aparține. Ele se articulează într-un jurnal al evenimentelor întâmplate în Ucraina în ziua / zilele din urmă. Nu neg caracterul subiectiv al alegerii unora dintre ele, precizând că această atitudine se datorează dorinței nedisimulate ca activitatea războinică de dincolo de ușa nord-estică a statului nostru să se termine într-un fel anume… și nu altfel! Că dacă ar fi să fie… altfel, ar exista posibilitatea ca autorul „operațiunii militare speciale” din Ucraina să creadă că s-ar putea juca în continuare – până spre Atlantic – de-a războiul. Iar printre primii pe care ar vrea să-i calce pe cap, la loc de cinste, am fi noi. Așa încât, dacă ținem la ce credem că merită să mai avem, trebuie să rămânem alături. Că prea ne-a plăcut și am practicat trădarea în plăpânda noastră istorie.

Războiul este unealta finală a politicii. Buckminster Fuller

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VIII) – publicat pe 21 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VII) – publicat pe 19 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (VI) – publicat pe 18 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (V) – publicat pe 15 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (IV) – publicat pe 12 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (III) – publicat pe 10 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun (II) – publicat pe 9 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – doar o vorbă să-ți mai spun! – publicat pe 8 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (III) – publicat pe 5 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească (II) – publicat pe 4 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA și ruleta rusească – publicat pe 3 august 2022;

Vezi articolul WANTED! WHEREVER HE IS! – publicat pe 2 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (III) – publicat pe 1 august 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri (II) – publicat pe 31 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – sensul unei deveniri – publicat pe 30 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – urmează podul peste Strâmtoarea Kerci!? – publicat pe 29 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (III) – publicat pe 28 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult (II) – publicat pe 27 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – atât și nimic mai mult. – publicat pe 26 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. (III) – publicat pe 25 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – acorduri pentru exporturile de cereale prin Marea Neagră – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA se află la mijloc, între solidaritate și interesele particulare ale unor state din U.E. (II) – publicat pe 23 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – prinsă la mijloc, între solidaritate și interesele unor state din U.E. – publicat pe 22 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (III) – publicat pe 21 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? (II) – publicat pe 20 iulie 2022;

Vezi articol UCRAINA – ce faci când arde casa vecinului!? – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (III) – publicat pe 19 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil (II) – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – o „poveste” cu un sfârșit imprevizibil – publicat pe 15 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (III) – publicat pe 14 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care și speranța moare… (II) – publicat pe 13 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA intră în „zodia” în care speranța moare… ultima! – publicat pe 11 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (III) – publicat pe 10 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat (II) – publicat pe 9 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – un „pod” atât de apropiat, care trebuie să fie apărat! – publicat pe 8 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (III) – publicat pe 7 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi (II) – publicat pe 6 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – teama de „focul” care arde lângă noi! – publicat pe 5 iulie 2022;

Vezi articolul USA, greetings from ucrainean people! – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (III) – publicat pe 4 iulie 2022;

Vezi articolul „PATRON” – câinele de deminare… – publicat pe 2 iulie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui stat vecin (II) – publicat pe 1 iulie 2022;

Vezi și articolul BREAKING NEWS: Rusia a anunțat retragerea de pe Insula Șerpilor! – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – trista „poveste” a unui vecin (I) – publicat pe 30 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (III) – publicat pe 29 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (II) – publicat pe 28 iunie 2022;

Vezi articolul UCRAINA – recurs la memorie (I) – publicat pe 27 iunie 2022;

Vezi articolul Să fie 9 mai! Și 9 mai se făcu… degeaba! – publicat pe 9 mai 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina – situația românilor (II) – publicat pe 5 mai 2022;

Vezi articolul Ai noștri (guvernanți) ca brazii, cărora le țâțâie fundul! Ca nu cumva să stârnească „ursul” de la răsărit! – publicat pe 3 mai 2022;

Vezi articolul Despre rușii care îl susțin pe V. V. PUTIN. Și nu numai! – publicat pe 29 aprilie 2022;

Vezi articolul Vladimir PUTIN – ce pățești atunci când vrei să pari ceea ce nu ești… – publicat pe 27 aprilie 2022;

Vezi articolul Volodimir Zelenski și drepturile minorităților etnice din Ucraina: situația românilor (I) – publicat pe 20 aprilie 2022;

Vezi articolul VIDEO – din vremea în care actorul Volodimir Zelenski se ținea de… glume teritoriale proaste! – publicat pe 18 aprilie 2022;

Vezi articolul Studiu de caz: Ucraina și minoritățile etnice – situația românilor (III) – publicat pe 13 aprilie 2022;

Vezi articolul MARIUPOL – orașul aflat la „granița dintre viață și sclavie”… – publicat pe 11 aprilie 2022;

Vezi și partea a doua a articolului Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor (II) – publicată pe 8 aprilie 2022;

Vezi prima parte a acestui articol Studiu de caz: Ucraina și drepturile minorităților etnice – situația românilor din statul vecin (I) – publicată pe 5 aprilie 2022;

Vezi articolul FOTO&VIDEO – Și noi am fost în nordul Bucovinei, la ceremonia comemorativă de la FÂNTÂNA ALBĂ! – publicat pe 1 aprilie 2022;

Vezi articolul Ucraina – deocamdată… atât! – publicat pe 30 martie 2022;

Vezi articolul Mariupol – umbra așezării urbane de odinioară (VIDEO) Și alte ȘTIRI de ultimă oră! – publicat pe 25 martie 2022;

Vezi articolul „Captură” de soi în Ucraina! Generali ruși căzuți pentru o cauză pierdută… Mesajul Olenei Zelenska (VIDEO) – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un antinazist ucrainean, supraviețuitor al lagărelor de exterminare naziste, ucis (la el acasă!) de rachetele „denazificatorilor” ruși! – publicat pe 24 martie 2022;

Vezi articolul Un popor curajos, aflat în pribegie… – publicat pe 23 martie 2022;

Vezi articolul Cine-i Oleg Gazmanov și care-i treaba cu textul / melodia lui: „Ucraina şi… Moldova, ele toate-s ţara mea”! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Mamelor din Ucraina… recunoștință și speranță! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul Stop the Russian invasion of Ukraine! – publicat pe 22 martie 2022;

Vezi articolul COPIII… Salvați COPIII… De prezentul și viitorul pe care le aduce armata „eliberatoare” a lui Vladimir PUTIN! – publicat pe 20 martie 2022;

Vezi articolul Armata rusă la vânătoare de civili în UCRAINA (VIDEO). Și altele de nefăcut, dar făcute de „denazificatorii” lui Vladimir PUTIN… – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Arnold Schwarzenegger – „I’ll be back”: mesaj pentru ruși și pentru Putin (VIDEO subtitrat în română) – publicat pe 18 martie 2022;

Vezi articolul Tractoare ucrainene „înhămate” la mașinile de război rusești!– publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul TEATRUL Dramatic din MARIUPOL… altă crimă de război a „vitejilor” piloți ai lui PUTIN! – publicat pe 17 martie 2022;

Vezi articolul Ziarista rusă Marina Ovsiannikova – exemplu de curaj și de patriotism! – publicat pe 16 martie 2022;

Vezi articolul PUTIN – cavalerul apocalipsei rusești în Ucraina! – publicat pe 15 martie 2022;

Vezi articolul „Playing for the last time!” – publicat pe 14 martie 2022;

Vezi articolul ORAȘELE UMBRE! STOP WAR! – publicat pe 11 martie 2022;

Vezi poezia NE DUCEM TOȚI – de Serghei Esenin – publicată pe 9 martie 2022;

Vezi articolul STING – „Noi, toţi, ne iubim copiii. Opriţi războiul!” – publicat pe 6 martie 2022;

Vezi articolul Back In The USSR! – publicat pe 4 martie 2022;

Vezi poezia PACEA LUMII – de Vasile Militaru – publicată pe 3 martie 2022;

Vezi articolul UCRAINA, Volodimir ZELENSKI – jos pălăria! Acum „și eu sunt ucrainean”! – publicat pe 2 martie 2022;

Vezi poezia Balada corbilor – de George Topîrceanu – publicată pe 26 februarie 2022.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

______________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.